2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
haklısın devlette inanılmaz bir bıkkınlık tükenmişlik hali var. Şehir hastanesi falan var mı yakınlarında. Oraya gidenler genelde daha memnun. Daha dinamik bir ortam varmış.
Yok malesef canım ,yani beklentim o şekilde ama yapıcak birşey yok çoğu gitti azı kaldı öyle böyle geçicek artık :)

az önce geldi benim tekstil ürünleri tek kargo.
Ayrı ayrı geldiğini sms olarak gelen fatura içeriğinden anlayabiliyoruz. Kargoya verilirken gelen smste hangi ürünler varsa onlar tek kargoda.
Geçen 2 parça aldım tek siparişte 2 kargo yapmışlardı ama neyse ki tekstiller tek kargoda toplamışlar. Kıyafet alışverişim bitmiş bulunuyor böylece.
Mesela bu siparişimle beraber 7 ürün vardı. Faturada tek ürün var. O zaman ayrı mı gelcek bu

Eklentiler

• 2F5B954D-8980-4AB8-992F-8D8BF8138B63.jpeg
    2F5B954D-8980-4AB8-992F-8D8BF8138B63.jpeg
    81,4 KB · Görüntüleme: 42
Canim sen sormadan cevap alamazsın. Ha sorup da cevap almadiysan o daha kötü.
Ben de fakülteye gidiyorum kendim tek tek soruyorum da öyle cevaplıyorlar. Ayrintilida da kilosu boyu falan diye sordum suyu nasil başka yerinde sorun varmi vs hep kendim sordum cevapladı. Sonra sonucu doktoruma gösterdim orda da kendim sordum bir daha ne zaman gelicem diye yoksa ozeldeki gibi olmuyor maalesef.
Bana 3 hafta sonra gel dedi. Büyük ihtimal seker yüklemesi için o tarihi verdi 24. 25.haftalarda yapılıyor ya
Evet ya ne soracağımı şaşırıyorum doktora, hepsini not alıyorum, benden sonraki hastaya bakmak için ayağa kalkıyor hemen o sırada ne sorarsam, beyin fırtınası geçiriyorum resmen,ben doktora soru sorarken o sırada asistanı da reçeteye ne yazılcaksa yazmış sonra ona döndüm ilacımın bittiğini söyledim reçete çıkarken niye söylemedin diyor ,dedim ki doktora birşeyler sormaya çalışıyordum o sırada size nasıl söyleyebilirdim dedim böyle strese girip çıkıyorum inan ,ama yapıcak başka birşey de yok işte ,öyle böyle idare edicez..
Bana bu gidişimde yapıcaktı şeker yüklemesi ama cuma günüydü ,gün boyu sürer dedi öyle olunca erteledim ,bende sağlık ocağında yaptırcam iki hafta sonra hem daha rahat olur benim için

Evet ya ne soracağımı şaşırıyorum doktora, hepsini not alıyorum, benden sonraki hastaya bakmak için ayağa kalkıyor hemen o sırada ne sorarsam, beyin fırtınası geçiriyorum resmen,ben doktora soru sorarken o sırada asistanı da reçeteye ne yazılcaksa yazmış sonra ona döndüm ilacımın bittiğini söyledim reçete çıkarken niye söylemedin diyor ,dedim ki doktora birşeyler sormaya çalışıyordum o sırada size nasıl söyleyebilirdim dedim böyle strese girip çıkıyorum inan ,ama yapıcak başka birşey de yok işte ,öyle böyle idare edicez..
Bana bu gidişimde yapıcaktı şeker yüklemesi ama cuma günüydü ,gün boyu sürer dedi öyle olunca erteledim ,bende sağlık ocağında yaptırcam iki hafta sonra hem daha rahat olur benim için
Burda sevdiğim bi doktor var ayni dedigin gibi 10snde ne sorabilirsen soruyorsun sonra diğerine geçiyor cunku cok hastası oluyor. Adamın da biraz yüzü yumuşak diye odaya herkes dalıyor. Bende ona gittiğimde ışık hızıyla anlatmaya çalışıyorum ama ne kadar anlatabilirsem iste bi ona bir fakülteye gidiyorum bakalim sağlıkla dogsunlar da bunlar da geçecek elbette.
Saglik ocaginda yapiliyor mu öyleyse ben de oraya gideyim.

Burda sevdiğim bi doktor var ayni dedigin gibi 10snde ne sorabilirsen soruyorsun sonra diğerine geçiyor cunku cok hastası oluyor. Adamın da biraz yüzü yumuşak diye odaya herkes dalıyor. Bende ona gittiğimde ışık hızıyla anlatmaya çalışıyorum ama ne kadar anlatabilirsem iste bi ona bir fakülteye gidiyorum bakalim sağlıkla dogsunlar da bunlar da geçecek elbette.
Saglik ocaginda yapiliyor mu öyleyse ben de oraya gideyim.
Evet inşallah ..
Evet sağlık ocağında yapılıyormuş

Kramp ağrısına benzer bir ağrı oluyor bende. Hic rahat yatamıyorum ne yöne dönsem agri oluyor sırt ustu dursam bebek rahatsiz oluyor diye duramıyorum. Uyuyana kadar akla karayı seciyorum
Benimde aynı özellikle gece tuvalete kalkışlarımda uzun süreli kıpırdamadan yatınca kalktığımda sanki bişey saplanıyor yattığım tarafa. Uyusamda sırtüstü uyanmış buluyorum kendimi nefesim daraldığından uyanıyorum daha şimdiden

Benimde aynı özellikle gece tuvalete kalkışlarımda uzun süreli kıpırdamadan yatınca kalktığımda sanki bişey saplanıyor yattığım tarafa. Uyusamda sırtüstü uyanmış buluyorum kendimi nefesim daraldığından uyanıyorum daha şimdiden
Bende kalktığımda cogu kez sırt üstü yatar şekilde buluyorum kendimi. Zaten rahat uyuyamıyorum bin kere uyanıyorum gece.

Ben yağlayıp ballasın demiyorum ,beş dakika boyunca ultrasondan bakarken suspus durana kadar biraz bilgi versin istiyorum ,sonuçta babasının hayrına bakmıyor bana ,oraya sadece kötü birşey var mı diye de gitmiyorum iyi olduğunu bilmekte hakkım ama bununla ilgili de birşey demiyor ,çıktığımda birşey anlamadım bomboş çıktım, bebeğim nasıl bilmiyorum,tekrardan ne zman gitmem gerektiğini bilmiyorum,hiçbirşey bilmiyorum, ben onlara da hak veriyorum fakat bu kadar da boş çıkılmaz doktorun odasından diye düşünüyorum..Arkadaşlar forumlarda bebeğim şöyle böyle deyince özeniyorum ,benim bebeğim nasıl acaba diye merak ediyorum heyecanlı bir anne olaraktan ...
Aynı şeyleri be de yaşadım canım hamileyken bilgisiz bırakılmak etkiliyor insanı gerçekten birde bu salgın dönemine bağladım özele geçtim şuan memnunum ama keşke devletin de biraz ilgisi olsaydı gerçekten en azından bebeğin gelişimi iyi lafını duymak istiyor insan :KK43:

Aynı şeyleri be de yaşadım canım hamileyken bilgisiz bırakılmak etkiliyor insanı gerçekten birde bu salgın dönemine bağladım özele geçtim şuan memnunum ama keşke devletin de biraz ilgisi olsaydı gerçekten en azından bebeğin gelişimi iyi lafını duymak istiyor insan :KK43:

her hastalık için devlet hastanelerine gidip gebelik gibi doğal ve hastalık olmayan bir süreçte devlet hastanelerinden mutsuz ayrılıyor almak üzücü gerçekten.

Cok buyuk bi marifetmis gibi bunu burda yazmayin bence. Ben belcikada kaliyorum ve burdaki tum doktorlar rahim uzunluguna bakmak icin alttan bakarlar hele 20. Haftadan sonra kesin bakarlar erken dogumu önlemek icin. Bazi nedenlerden dolayi alttan muayene olmak sarttir gerektiginde! Siizn doktorunuz size iyidir benim doktorum bana iyidir
Sİz konuyu anlamamışsınız iyice bir okuyun. Gebeliği normal ilerleyen plasental sorunu olmayanlar için ‘vajinal muayene’ riskli değildir ancak kanamalı gebelik geçiren kanama riski olan gebeliklerde vajinal muayene yapılmaz. Türkçe daha açıklayıcı nasıl anlatılır. Sizin söylediğiniz genel bizim söylediğimiz riskli gebelik.

Plasenta rahim ağzını tam olarak kapatmıştı birkaç hafta önceye kadar. Her gidişimde vajinal ultrasonla bakıldı. Çok okudum, hiçbir yerde bakılmaz yazmıyor
Total miydi? Total ise plasenta genelde zor yer değiştiriyormuş total olarak kalma olasılığı yüksek. Kesin olarak 30 da belli oluyor. Parsiyel ya da marjinel başlamıştır sizde belki. Bu arada kanama olmamış sizde vajinal muayene sonrası ne diyeyim şanslıymışsınız belki de. Bakın hanımefendi iyilik adına uyarma adına yazıyorum arkadaşlara bu bir tercihtir dr a karından muayene istiyorum demek gibi bir hakkınız var bunu değerlendirin diye öneri sunuyorum ki gebelik zor bir süreç hassas bir dönem. Ama siz neden ise ısrarla böyle bir şey yok diyorsunuz sırf sizin dr unuz bu riske girmiş ve bir şey olmamış diye!. Sizin iyiliğiniz için yazıyorum siz dönmüş tartışma derdindesiniz daha yazamayacağım bildiğiniz yolda devam edin..

Asil siz yanlis yönlendiriyorsunuz insanlari. Burda kulaktan dolma bilgilerle gelip insanlari yanlis yönlendirmeyin. Siz tecrubeliyseniz bende tecrubeliyim bundan emin olabilrisin. Ayrica sizle tartismaya giremicem .

hamileler doktorlarina guveniyorsa doktoru gerektiginde alttanda muayene eder karindanda!
Kulaktan dolma mı:) Çok seviyesiz şekilde yaklaştığınız bu muhabbetinizi kendi adıma sonlandırıyorum..

Total miydi? Total ise plasenta genelde zor yer değiştiriyormuş total olarak kalma olasılığı yüksek. Kesin olarak 30 da belli oluyor. Parsiyel ya da marjinel başlamıştır sizde belki. Bu arada kanama olmamış sizde vajinal muayene sonrası ne diyeyim şanslıymışsınız belki de. Bakın hanımefendi iyilik adına uyarma adına yazıyorum arkadaşlara bu bir tercihtir dr a karından muayene istiyorum demek gibi bir hakkınız var bunu değerlendirin diye öneri sunuyorum ki gebelik zor bir süreç hassas bir dönem. Ama siz neden ise ısrarla böyle bir şey yok diyorsunuz sırf sizin dr unuz bu riske girmiş ve bir şey olmamış diye!. Sizin iyiliğiniz için yazıyorum siz dönmüş tartışma derdindesiniz daha yazamayacağım bildiğiniz yolda devam edin..
Kendi adıma şunu soyleyim.ben 13 .hafta gibi sanırım , henüz previa olduğumu bilmiyordum.o dönem gittiğim doktor söylememişti.
Alttan usg yaptı bana ve benim o gün ped dolduracak kadar kanamam olmuştu.

Plasenta rahim ağzını tam olarak kapatmıştı birkaç hafta önceye kadar. Her gidişimde vajinal ultrasonla bakıldı. Çok okudum, hiçbir yerde bakılmaz yazmıyor

Daha bir çok dr un paylaşımı var ingilizce makaleler de var google araştırın siz bulamadınız demek ki. Bir de polat dursun u dinleyin araştırın. Previa üzerine yöntem geliştirmiş bir dr dur. Benim amacım kanama durumunu göz önünde bulundurup riske girmeyin diye yardımcı olmaktı. Zaten karından net şejilde teşhis konuluyor previada. Vajinal usg devam edin siz dr unuzla ne diyeyim sorun yok iyi akşamlar..

Kendi adıma şunu soyleyim.ben 13 .hafta gibi sanırım , henüz previa olduğumu bilmiyordum.o dönem gittiğim doktor söylememişti.
Alttan usg yaptı bana ve benim o gün ped dolduracak kadar kanamam olmuştu.
Bir daha hiç yaşama inşallah bu durumu sağlıkla doğum yapmanı diliyorum tüm kalbimle. Ne büyük hata😞

X