• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

Benim görme engelli kuzenlerim doğurdu genel anestezisiz. Ben en ufak bi dalgınlığa sebebiyet verecek bir ilaç istemezdim. Her anı farketmek isterdim. Hatta benim göbeğe paravan bile koymasınlar isterim. Ben göreyim cocumu iyi alabiliyolar mı?
Sen de abartt 🤣🤣

Ya benim zamanım gerçekten azaldı. Bugün doktor erken doğum da olabilir deyince hesaplıyorum.

2 hafta erken gelse 43 gün var
3 hafta erken gelse 36 gün var
4 hafta erken gelse 29 gün var

Ay ben kafayı yemişim. :rolleyes:
1 ay diyelim suna 🤗😄

Doktor dogum seklimizi belirledikten sonra anestezi secimini bize mi birakiyor? Hangisini olacaksiniz ben bu konuyu hic dusunmedigimi fark ettim, hemen dusunmeliyim🥴

Benim kuyruk sokumu kemiğim kırık, ilk hamile kaldığım zamanlar sen büyük ihtimal sezaryen olursun diyorlardı. 3-4 aylık hamileyken onu danıştım doğumu mu etkiler mi diye. Bir de benim migrenim var onu söyledim eğer sezaryen olursa hangi anesteziyi olmam gerekiyor diye sormuştum. Bunları konuşmak için çok erken ama eğer anestezi alırsan migrenin olduğu için genel anestezi alırsın. Zaten o zaman anestezi uzmanı karar veriyor gibi bir şey demişti.

Burada arama motoruna yazdım verilenler olmuş filan merak ediyorum eğer sakinleştirici varsa hani , bugün çok heyecanlanıp korktum ve şimdi genel anesteziyi düşünmek istemiyorum 😔

Bazen sanırım heyecandan ya da korkudan tansiyon yükseliyormuş. Sanırım o zaman sakinleştiri veriyolar ama emin değilim tabi ki..

Ben daha önceden de söyledim, önceden normal doğumdan korkardım kesin sezaryen olurum derdim. Sezaryen videosuna denk gelince ondan da korkmaya başladım. Akışına bıraktım ben ya okumuyorum araştırmıyorum. Baktıkça korku oluştuğunu fark ettiğimden beri hiiçç bakmıyorum. Hatta şimdi daha çok sormaya başladılar ne düşünüyorsun ay inşallah şu olur bu olur diye. Ben de hayırlısı bir şey düşünmüyorum o an artık ne olursa normalse normal, sezaryense sezaryen diyorum 😁 ben korktuğumu kendime bile söylemiyorum düşünmüyorum 😂 bu konuda cahil kalmak daha iyi sanırım😁

Ya benim zamanım gerçekten azaldı. Bugün doktor erken doğum da olabilir deyince hesaplıyorum.

Bazen onu ben de düşünüyorum ben 8 aylık doğmuşum ya ben de erken doğurursam çok az kaldı diye 😁

Benim kuyruk sokumu kemiğim kırık, ilk hamile kaldığım zamanlar sen büyük ihtimal sezaryen olursun diyorlardı. 3-4 aylık hamileyken onu danıştım doğumu mu etkiler mi diye. Bir de benim migrenim var onu söyledim eğer sezaryen olursa hangi anesteziyi olmam gerekiyor diye sormuştum. Bunları konuşmak için çok erken ama eğer anestezi alırsan migrenin olduğu için genel anestezi alırsın. Zaten o zaman anestezi uzmanı karar veriyor gibi bir şey demişti.

Bazen sanırım heyecandan ya da korkudan tansiyon yükseliyormuş. Sanırım o zaman sakinleştiri veriyolar ama emin değilim tabi ki..

Ben daha önceden de söyledim, önceden normal doğumdan korkardım kesin sezaryen olurum derdim. Sezaryen videosuna denk gelince ondan da korkmaya başladım. Akışına bıraktım ben ya okumuyorum araştırmıyorum. Baktıkça korku oluştuğunu fark ettiğimden beri hiiçç bakmıyorum. Hatta şimdi daha çok sormaya başladılar ne düşünüyorsun ay inşallah şu olur bu olur diye. Ben de hayırlısı bir şey düşünmüyorum o an artık ne olursa normalse normal, sezaryense sezaryen diyorum 😁 ben korktuğumu kendime bile söylemiyorum düşünmüyorum 😂 bu konuda cahil kalmak daha iyi sanırım😁
Benimde migrenim var ,migren ataklarim acilde son buluyor hamileliğimin ilk ayları çok kötü geçti bu yüzden .
Ancak bilmiyorum narkozu aslında kaldirabilen ve çabuk uyanan bir bünyem var 😂 yoğun bakımda gözlerimi en son açtığımda yanımdaki ağlayan çocuğu teselli ediyordum narkozlu idi sacmaliyordu vs . doktorumla epey görüşmem lazım ama o da spinalden yana ne kadar pimpirikli olduğumu net biliyor

Benimde migrenim var ,migren ataklarim acilde son buluyor hamileliğimin ilk ayları çok kötü geçti bu yüzden .
Ancak bilmiyorum narkozu aslında kaldirabilen ve çabuk uyanan bir bünyem var 😂 yoğun bakımda gözlerimi en son açtığımda yanımdaki ağlayan çocuğu teselli ediyordum narkozlu idi sacmaliyordu vs . Bilmiyorum doktorumla epey görüşmem lazım ama o da spinalden yana ne kadar pimpirikli olduğumu net biliyor
Spinal olursa daha iyi olur insallah tabi hangisi hayirliysa ben de oyle dusunurum

Kızlar sezeryanda spinal yahut epiduralle yaptıklarında sakinleştirici veriyorlar demi ,ben bugün dolgu ve kanal tedavisi yaptırdigimda bebek çok aşırı hareket etti üstümde bir dr.bir yardımcısı bayağı korkup endişelendim eşime ve doktora caktirmasamda . Ve şuan aklımda doğum anı 🙄
arkadaşım istemiş ameliyata girdikten sonra heyecanlanınca, doktor biraz bekle bebeği göstericem demiş, bebişi çıkartınca vermişler kapatırken kızı. O ara sohbet etmiş hatta kafası güzel olup :)

Senin ilki neydi ? Sen deneyimlisin hadi bizi telkin edecek şeyler söyle 😌
Spinaldi cnm dr onermisti ben de tamam dedim:)guzeldi bebisi gormek😍ayilma sıkıntın da olmuyor kendinde olmak iyi bas agrisi da olmamisti ben de. Sadece bebek ciktiktan sonrasi yarim saat fln surmustu o kısım biraz sıkıcı

Ya senin nasıl erken gelse bile 43 gün var kız ben senden 10-15 gün gerideyim ben bile 40-60 gün arası hesaplıyom gelir diye 😂

arkadaşım istemiş ameliyata girdikten sonra heyecanlanınca, doktor biraz bekle bebeği göstericem demiş, bebişi çıkartınca vermişler kapatırken kızı. O ara sohbet etmiş hatta kafası güzel olup :)
Aynen eğer heyecanlanirsak bebekten sonra verirler onu bilerek gitmek iyi olur.ben de dedim heyecamlanirsam bayiltin sonra ara ara konustular baktilar dayaniom bayiltilmadm

Ay bebek çıktıktan sonra mı 😬 öncesi zaten çok heyecanlı ilk actiklarinda . Ben en iyisi almam heyecan dorukta yaşayıp çıkarım 🥰 bugün biraz heyecan yaptım o etkiledi

Back