2021 Aralık Anneleri

Ya hem doguramam çocuğa zarar veririm diye korkuyorum hem de babamız uzakta normal doğum olursa zamanı belli olmayacağı için nasıl gelsin adam yetişemez büyük ihtimalle çünkü. Biraz da o yüzden günü saati belli olsun istiyorum hamileligim yalnız geçiyor bari doğumda yanımda olabilsin 😕
Normal olacagi iste tamamen surpriz bakalım son zamanlarn biraz belli olur:)

Ya hem doguramam çocuğa zarar veririm diye korkuyorum hem de babamız uzakta normal doğum olursa zamanı belli olmayacağı için nasıl gelsin adam yetişemez büyük ihtimalle çünkü. Biraz da o yüzden günü saati belli olsun istiyorum hamileligim yalnız geçiyor bari doğumda yanımda olabilsin 😕
İnşallah istediğin olur

Bol bol dinleneceksin dedi. Yürüyüş merdiven inip çıkmak yasak. Eğilmek çömelmek bağdaş kurup oturmak yasak. Tuvalette fazla ıkınmak yasak. Bitkisel ilaçlardan (kekik maydanoz nane gibi) uzak duracaksın dedi.
Karnınızda kasılma oluyor muydu? Nasıl başladı belirtileri yaa😢

Benim iki gündür karnım bi sertleşiyor bi yumuşuyor böyle olan var mı içimizde kızlar? Hatta dün yürüyüşe çıkmıştım resmen 2 dkda bir sertleşti yürüyüş boyunca ve soğuk soğuk ter attım😢çok korktum bişey olacak diye
Doktoruma karın sertleşmesini sorduğumda yalancı doğum kasılmaları doğuma hazırlık normal demişti ama bilmiyorum

Kızlar dualarınıza ihtiyacım var. Biliyorsunuz 1 haftadır süre gelen ara ara olan kasılmalarım vardı. Pazartesi doktora geldim nts ye bağladı çok az sancı çıktı rahim ağzı kapalı. Kasılma artmazsa 1 hafta sonra tekrar görelim dedi. Ama dün geceden beri ara ara kasılma ardından kasıklarda az az sancı hissettim. Kalça kemiğimede vurunca korktum. Sabah doktora geldik nts ye bağladılar 100 ile 150 arası sancılar çıkıyor. Rahim ağzı 1 cm açılmış. Ciğer geliştirici iğne yaptılar serum takıldı. Şuan daha iyiyim sancılar durdu. Ama korkuyorum. Doktor bu şekilde olup 3 cm açıklıkla gününü tamamlayan hastalarım var korkma dedi. Ama endişe duymamak elde değilki. Dua edin bana nolur. Zamanında geldin kuzum😔😔
Allahını izniyle gününde sağlıkla gelsin gelmiş geçmiş olsun inşallah

Kızlar dualarınıza ihtiyacım var. Biliyorsunuz 1 haftadır süre gelen ara ara olan kasılmalarım vardı. Pazartesi doktora geldim nts ye bağladı çok az sancı çıktı rahim ağzı kapalı. Kasılma artmazsa 1 hafta sonra tekrar görelim dedi. Ama dün geceden beri ara ara kasılma ardından kasıklarda az az sancı hissettim. Kalça kemiğimede vurunca korktum. Sabah doktora geldik nts ye bağladılar 100 ile 150 arası sancılar çıkıyor. Rahim ağzı 1 cm açılmış. Ciğer geliştirici iğne yaptılar serum takıldı. Şuan daha iyiyim sancılar durdu. Ama korkuyorum. Doktor bu şekilde olup 3 cm açıklıkla gününü tamamlayan hastalarım var korkma dedi. Ama endişe duymamak elde değilki. Dua edin bana nolur. Zamanında geldin kuzum😔😔
Ay geçmiş olsun. Bence en önemlisi moral. Endişeye hiç kapılma. Annesinin hastalığı olduğu anlaşılınca tedaviye başlaması gerektiği için 24 haftada sezeryan ile doğup sapa sağlam hayatına devam eden anne ve bebiş biliyorum. Belki de senin bebişinin en doğru zamanı bu olacak? İlle de her bebek 40 haftada doğacak diye bir kaide yok ki. Hem düşünsene çoğul gebeliklerde hep erken doğum oluyor. Ben de o şekilde erken doğanlardanım. Bu kötü bir şey değil ki.

Yani ne olursa hayırlısı olsun, o hayırlısı da senin ve bebişin için en güzeli olsun diyelim, senin de için rahat olsun. 😍

Benim haftaya 28 bitmiş olacak ki zaten kontrolümde haftaya salı. Ondan sonra 2 haftada bir mi çağırır acaba gidince söyler sanırım. Çatı muayenesi falan kaçıncı haftada başlıyor biliyor musun canım? Bana doğumla ilgili de hiçbir şey demedi doktor ne sezeryan ne normal hiçbir yorumda bulunmadi
Benimki de doğumla ilgili hiçbir şey söylemedi. Zaten onun için erken diye düşünüyorum. Çatı muayenesi için bir 36 hafta hatırlıyorum ama öncesi de olabilir, emin değilim.

Insallah korktuguna uğratmasın Rabbim. Stres yapma müdahale edilmiş. Zamanında gelsin kuzucuk dilerim 🤲🏻

Tüp bebek olunca genelde sezeryan ile oluyor diyorlar ama bilmiyorum ne kadar doğru.
Yok ya o eski inanışmış. Ayrıntılı ultrason için gittiğim bir perinatolog vardı, adam buranın bir numarası bir profesör, tüp bebek diye normal olamaz diye bir şey yok, gayet de olabilir. Hamile kalındıktan sonra bütün gebelikler aynı dedi. Ben de öyle hissediyorum. Tabii son anda sezeryan uygun görülürse ona karışacak değilim.

Yok ya o eski inanışmış. Ayrıntılı ultrason için gittiği bir perinatolog vardı, adam buranın bir numarası bir profesör, tüp bebek diye normal olamaz diye bir şey yok, gayet de olabilir. Hamile kalındıktan sonra bütün gebelikler aynı dedi. Ben de öyle hissediyorum. Tabii son anda sezeryan uygun görülürse ona karışacak değilim.
Benim doktorum da normal gebelikten hiçbir farkı yok demişti, bizimkinin sadece oluş şekli farklı hamile kaldıktan sonra hepsi aynı bence :) bakalım bebek kendisi karar verecek artık ben ne kadar yapamam desem de normal yoldan dogacaksa da engel olamayız:))

Back