• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

27. Hafta da olan anneler bebeğin hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsunuz. Bn bugün hiç hissetmedim dün çok hareketliydi acaba bugün yoruldu durdu mu . Allahtan salı günü dr gitçem takipteyim hareketleri tatlı yedim tık yok uzanıyorum aynı 😔 moralim bozuldu 😣😣 normalde sabah kalktığımda çok hareketli olurdu
Bende aynı durumdaydım bugün panikledim sonra az az da olsa bikac defa hissettim biraz rahatladım ama hep aklıma takıldı.Dün cok hareketliydi güçlüydü hareketleri bugün tam tersi 🤷🏻‍♀️

Kızlar çok acil görüşlerinize ihtiyacım var 😕 demin merdiven inerken son 2 3 basamak kala ayağım kaydı dizlerimin ve sol dirsegimin üstüne düştüm 😔 çok sert yada yumuşak bir düşüş değildi daha doğrusu anlık olduğu için animsamiyorum suan sadece dirsegim aciyor. Bir de sag alt kasikta hafif bir ağrı, dolgunluk var. Düşme yüzünden mi yoksa 1 saat yürüyüş yaptım ondan mı onu bilmiyorum. Karnimin üzerine de düşmedim ama bebeği etkiler mi bi zararı olmuş mudur? Doktoruma haber vermem gerekir mi sizce ?
Karın üstüne düşmek daha tehlikeliymiş öyle demişti doktor sen Karnının üstüne düşmemişsin o yüzden panik yapma ama yinede doktora görün aklın kalmasın daha cok stres oluyo insan. Bende hastanede yatarken banyo yapcaktım kaydım düştüm kalçamın üstüne sert bi şekilde ve hemen karnım sertleşti biraz agrı oldu ama kanamam olmadı. Hemen ultrason baktı doktor cok şükür sıkıntı yoktu sadece o darbeyle bebek ters dönmüş o yüzden sertlik olmuş seninde öyle olmuştur belki.

Karın üstüne düşmek daha tehlikeliymiş öyle demişti doktor sen Karnının üstüne düşmemişsin o yüzden panik yapma ama yinede doktora görün aklın kalmasın daha cok stres oluyo insan. Bende hastanede yatarken banyo yapcaktım kaydım düştüm kalçamın üstüne sert bi şekilde ve hemen karnım sertleşti biraz agrı oldu ama kanamam olmadı. Hemen ultrason baktı doktor cok şükür sıkıntı yoktu sadece o darbeyle bebek ters dönmüş o yüzden sertlik olmuş seninde öyle olmuştur belki.
doktorumla görüştüm hareketlerini takip edelim dedi çok şükür iki gündür hareketlerinde bir sorun yok, karın üzeri olmadığı için de doktorum bir şey olmayacağını söyledi. Yine de insan telaş yapıyor zarar görmüş müdür diye iste. Sag salim kucağımıza alalım inşallah hepimiz 🙏

doktorumla görüştüm hareketlerini takip edelim dedi çok şükür iki gündür hareketlerinde bir sorun yok, karın üzeri olmadığı için de doktorum bir şey olmayacağını söyledi. Yine de insan telaş yapıyor zarar görmüş müdür diye iste. Sag salim kucağımıza alalım inşallah hepimiz 🙏
Çok şükür evet bu telaşlar hep sürecek🙏🏻 inşallah sağlıkla kavusalım bebişlere🌺

Selam kızlar nasılsınız yaklaşık 1 haftadır yazamadım son birkaç sayfayı okuyabilirdim 😊 Mantı, erişte, konserve kapanında kaldım bir haftadır, araya da ayrıntılı ultrason sıkıştırdım bir adet 🤭 Karnım sürekli ağrıyor ayrıntılı günü tavan yaptı stresten. Dr ekranı açar açmaz neden bu kadar kasıyorsun kendini stres tavan sebebi ne falan dedi. Kasılma gördü oldukça fazla. Stres, az su içme, ayakta çok kalma bunlar etkilermiş. Şu an için tehlike arzeden bişey yok ama bu kadar kasma kendini devamlı böyle olursa sıkıntı dedi. Bebiş genel olarak iyi çok şükür 🥰 Dr 1 saate yakın inceledi çok beğendim. Kafa aşağı pozisyondaydı, normal değişir sürekli dedi doğuma kadar. Sizlerden de bu şekilde olanlar endişe etmesin. Göbek bağını besleyen damar 2 adet olmalıymış bazen 1 de olurmuş bizim 1 çıktı belli belirsiz de ince bir damar var gibi dedi. Gelişim geriliği olsa zaten şimdiye gorulurdu dedi. Bunun dışında bir sıkıntı yok. Dr böyle deyince ben de sorun etmedim. Hafta muammamız da şu şekilde : Sata göre 25+2 şu an, usg ye göre 24+1 .ya Aralık sonu doğacak ya ocak başı bu duruma göre. He bir de böbreklerin biri çok hafif geniş, erkek bebeklerde bu duruma rastlanıyor sıkıntı edecek bir durum değil dedi. Bu stresi de atlattım insallah sorunsuz tamamına erer 🥰

Selam kızlar nasılsınız yaklaşık 1 haftadır yazamadım son birkaç sayfayı okuyabilirdim 😊 Mantı, erişte, konserve kapanında kaldım bir haftadır, araya da ayrıntılı ultrason sıkıştırdım bir adet 🤭 Karnım sürekli ağrıyor ayrıntılı günü tavan yaptı stresten. Dr ekranı açar açmaz neden bu kadar kasıyorsun kendini stres tavan sebebi ne falan dedi. Kasılma gördü oldukça fazla. Stres, az su içme, ayakta çok kalma bunlar etkilermiş. Şu an için tehlike arzeden bişey yok ama bu kadar kasma kendini devamlı böyle olursa sıkıntı dedi. Bebiş genel olarak iyi çok şükür 🥰 Dr 1 saate yakın inceledi çok beğendim. Kafa aşağı pozisyondaydı, normal değişir sürekli dedi doğuma kadar. Sizlerden de bu şekilde olanlar endişe etmesin. Göbek bağını besleyen damar 2 adet olmalıymış bazen 1 de olurmuş bizim 1 çıktı belli belirsiz de ince bir damar var gibi dedi. Gelişim geriliği olsa zaten şimdiye gorulurdu dedi. Bunun dışında bir sıkıntı yok. Dr böyle deyince ben de sorun etmedim. Hafta muammamız da şu şekilde : Sata göre 25+2 şu an, usg ye göre 24+1 .ya Aralık sonu doğacak ya ocak başı bu duruma göre. He bir de böbreklerin biri çok hafif geniş, erkek bebeklerde bu duruma rastlanıyor sıkıntı edecek bir durum değil dedi. Bu stresi de atlattım insallah sorunsuz tamamına erer 🥰
Hadi geçmiş olsun. 🤗

Ben ilk 3 ay içinde 3 defa düştüm çok şükür sorun olmadı sen de endişe etme. Geçmiş olsun ☺

Çok geçmiş olsun. Sevindim iyi olmanıza. Anne karnında nekadar kalsa okadar iyi. Bundan böyle dikkat edin dinlenin bol bol. İşleri bırakın olmasa da olur.

Kizlarrrr 🤣🤣🤣 bebegim cok vuruyordu gece ama nasil cok anlatamam normalde sola yatiyorum her turlu yattim vurmaya devam gece 2ye kadar dayandim sonra esimi uyandirdim 😁😁 bebek kordona dolandi kesin yardim edin diye cirpiniyor hastaneye gitmemiz lazim dedim 😁😁😁 ama aglicam nasil korkuyorum sonuc normalmis bende sacmalamisim 🙄🙄🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kızlar karnımızın artık sertleşmesi normal mi? 👀
Kasılma filan gibi değil d3 hamile karnı gibi sertleşme 😬
Bnde gergin sert iyice büyüyorlar ondan sanrm. Bu arada sizin bebeğiniz de aşağıya vuruyordu değişti mi pozisyonuu

Benim de sert ama bence o sertlik amniyon sivi ve bebek sebebiyle🙄 kasilma nasil bisey hic bilmiyorum ama bazen poposunu ya da basini karnima bir dayiyor yumurta gibi cikinti olusuyor gerginlik oluyor 1 dakika icinde kayip gidiyor😂

Bnde gergin sert iyice büyüyorlar ondan sanrm. Bu arada sizin bebeğiniz de aşağıya vuruyordu değişti mi pozisyonuu
Bilmiyorum
Bu akşam gideceğim doktora
Ama arada yine aşağı vuruyor değişmemiş olabilir
Ben normal doğum istemiyorum o yüzden çok takılmıyorum
İsterse yan dursun😬
Benim de sert ama bence o sertlik amniyon sivi ve bebek sebebiyle🙄 kasilma nasil bisey hic bilmiyorum ama bazen poposunu ya da basini karnima bir dayiyor yumurta gibi cikinti olusuyor gerginlik oluyor 1 dakika icinde kayip gidiyor😂
Kasılmayı ben de hiç bilmiyorum
Benimki normal sertleşmeye başladı
Düzenli sert yani 😬

Serr benim de. Şimdi artık altta genişleyecek yer kalmadı yana ve yukarı doğu genişliyo ustler çok gergin.

Bilmiyorum
Bu akşam gideceğim doktora
Ama arada yine aşağı vuruyor değişmemiş olabilir
Ben normal doğum istemiyorum o yüzden çok takılmıyorum
İsterse yan dursun😬

Kasılmayı ben de hiç bilmiyorum
Benimki normal sertleşmeye başladı
Düzenli sert yani 😬
Yok doğumdan dolayı değil de , benimki de ters döndü de dün fln ayakta zor durdum çok baskı yaptı aşağı o yüzden sordm aslında

Back