- 14 Eylül 2012
- 5.242
- 1.854
- 448
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #5.761
ikili test yaptırmak istemiyorum benYok cnm erken degil. Oglumda 12+0da bakilmisti
Hadi ya ben normal doğum yapmayı çok istiyorum sezaryenden korkuyorum açıkçası şimdi doktor sezaryen olcak derse naparim bilmiyorum. Muhtemelen he ok deyip giderdim.Ben ilk hamileligimde 2 doktora muayene olmuştum ve 8. ayda öncelikli doktorum sezaryen diye tutturunca diğer hekime güvenerek normal doğum beklemiştim. Yürkiyede olsam şimdi de 2 ayda bir ikinci bir doktora daha gider takibinde kalırdım. Maalesef doktorlar güvenimi çok zedelediler.
10.haftada başlıyor galiba hareketleri 9 'da olabilir emin değilim.
Ama o kadar saat var gün içinde 15 20 dakika ultrason muayenesinde hareketlerine denk geleceğimi hiç düşünmezdim görünce şok oldumhatta ilk büyük olana baktık o hareket etmiyordu diğerine geçti sonra bildiğin kafasını sallıyor ayaklarıyla tepik atıyor doktor hemen 4 boyutluya geçti onu görünce
Mucizevi bir sey ya inşallah kucaklarımiza aliriz sağ salim
bence kendinizi sezaryene de hazirlayin. onemli olan saglikla bebegi kucagina almak. nasil oldugu sadece vesile. olurda sezaryen olursaniz bu sefer psikolojiniz bozulmasin.Hadi ya ben normal doğum yapmayı çok istiyorum sezaryenden korkuyorum açıkçası şimdi doktor sezaryen olcak derse naparim bilmiyorum. Muhtemelen he ok deyip giderdim.
Bizim buralarda güvenilir başka doktor da yok açıkçası doktorumdan çok memnunum ama doğum konusu kafami bulandırdı
oje degil de aseton zararli diyorlardı, hamile kafasi ile kullanmıyordum ama ne zarari olabilir ki dusununce. rimel bile surme demislerdi. bir arkadasim rimel surmeden goz kalemi surerdi. rimelin ne zarari olabilir ki. bazen cok hurafelere inaniyoruz gibi.Oje kullanmanın sakıncasını duydunuz mu? Tırnak canlı bir yapı değil ama insan düşünüyor...
Kac haftalik canimHayırlı akşamlar arkadaşlar , çok Şükür bugün kalp atışını duydum miniğiminUltrason kağıdında kaç haftalık olduğu yazmıyor hepsinde mi böyle acaba siz de bi bakar mısınız anlayan varsa teşekkür ederim şimdiden
Nipt ney canim? Benimde 10+3 de randevum var sonrasi kesin cok uzun sürer randevu vermeleri. 2 ay sonrasinaBen bu nedenle nipt yaptiriyorum mesela. Kontrol o kadar az ki burada. 9 haftalikken kalp atimina bakacaklar simdi, sonraki ultrason 20. Haftada. 20. haftaya kadar koru korune bakiliyor yani. En azindan nipt ile 1 2 sorunun cevabini alabiliyoruz.
Benim doktor covid var, hastahaneye ne kadar az gelsen o kadar iyi düşüncesinde bir adam. 4-5 haftada bir çağırıyor. 8 haftada iki kez gittim, bir gidişte keseyi gördük, diğerinde çok şükür kalp atışlarını duyduk. Birdahaki sefere de sanırım isteyeceği tahlilleri yaptıracağım.Usg çok sık bakılması zararlı diye duydum ondan cekiniyorum işte zaten kendi doktorum on günde bir çağırıyor
Allahim ne guzel bir mucize bu cok sevindim canim Rabbim nelere kadir boyle.. Hamd olsunŞöyle hatırlatayım kendimi tüp bebek transferi için regl beklerken mucize bir spontane gebelik görmüştümBen bugün gördüm bebişimi çok şükür yolunda herşey
Fetal dna testi. Bebekte trisomy 13,18,21 var mı ve sex kromozomları normal mi diye bakıyor.Nipt ney canim? Benimde 10+3 de randevum var sonrasi kesin cok uzun sürer randevu vermeleri. 2 ay sonrasina
Sendemi yurtdisindasim canim? Zor degilmi bebegi gorememek oysa ilk hamileligim benim cok heyecanliyim ve 3 dusukten sonra yasiyormu korkusu var.. cok zormus ama dedigin gibi burda tavsiye etmiyorlar ultrasonu birde kalbi 10 haftadan sonra dinletiyorlar.. benim ultrasonum yarin inshAllahKoronadan dolayi nekadar az gitsek daha iyi hastanelere. Bende öyle yapmays calisiyorum cunku benimki riskli gebelik normalde hep gidip baktirmam lazim ama hersey olacagina varir kanamam olmadigi sürece gitmiycem
Cok gecmis olsun canim..Fetal dna testi. Bebekte trisomy 13,18,21 var mı ve sex kromozomları normal mi diye bakıyor.
Çok talihsiz bir şekilde ben sonbaharda bebeğimi kaybettim. İlk 3 ay bitmişti. Bu testin sonucu kötü geld. Sonra bebeği kaybettim ve test sonucunu teyid etmek için bebeğin incelemesi yapıldı ve ben aylarca kendimde suç aramaktan kurtuldum. Eğer test sonucu olmasaydı toparlayamazdım, hep hata arardım kendimde.
Benim ikiz rahimde kanama odağı da var 2 tane en çok 2 haftada bir gidiyorum onları da özellikle cumartesi günlerine denk getirmeye çalışıyorum hastane bomboş oluyor diye. Kaymakamlıktan izin aldık sırf cumartesi kontrole gidebilelim diye.Benim doktor covid var, hastahaneye ne kadar az gelsen o kadar iyi düşüncesinde bir adam. 4-5 haftada bir çağırıyor. 8 haftada iki kez gittim, bir gidişte keseyi gördük, diğerinde çok şükür kalp atışlarını duyduk. Birdahaki sefere de sanırım isteyeceği tahlilleri yaptıracağım.
Ben fetal doppler alacağım. Hep endişe etmektense evde kontrol ederimSendemi yurtdisindasim canim? Zor degilmi bebegi gorememek oysa ilk hamileligim benim cok heyecanliyim ve 3 dusukten sonra yasiyormu korkusu var.. cok zormus ama dedigin gibi burda tavsiye etmiyorlar ultrasonu birde kalbi 10 haftadan sonra dinletiyorlar.. benim ultrasonum yarin inshAllahsenin gebeligin neden riskli peki tup bebek mi yaptirdin
Istemezseniz soylersiniz ikili test yapmaz diye dusunuyorum ama ense kalinligina burun kemigi olusumuna filan bakarikili test yaptırmak istemiyorum ben
yine de ölçer mi doktorumuz 12. haftamızda
Ben çok sık surmemek kaydiyla sakincasi oldugunu dusunmuyorum normalde surerim ama su anda mide bulantilarim musade etmiyor oje kokusuna tahammulum yokOje kullanmanın sakıncasını duydunuz mu? Tırnak canlı bir yapı değil ama insan düşünüyor...
Hepimiz kendimize göre artı eksi hesapları yapıp kararlarımızı veriyoruz. Bazen bebeklerin yeni doğan yogum bakım gerwktiren durumları oluyor, baştan bilinşrse ona uygun bir hastane seçilir diye düşünüyorum. Kimi zaman minicikken ameliyat olmaları gerekiyor, eger hamilelikte bunlar bilinirse doktor arastırılır, doğumdan hemen sonra aksiyon alınır fkrindeyim bu nedenle hamilelik tetkiklerine önem veriyorum.Cok gecmis olsun canim..bizede doktor onerdi embryo ya pgt ve ngs taramalari yapildi ama yinede her ihtimale karsi baktirmamizi soyledi.. dun esimle konustuk nipt ve amniyosentez yaptirirsak ve bir engel gorurulurse olurda bebegimiz dogana kadar stress yasariz diye yapmamaya karar verdik bilmiyorum cok kararsiz kaldim ilk basta, ama kendimi biliyorum uzulucem cok yiprattim zaten kendimi.. ilk saglikli hamileligim ve ilk kalp atisi.. sizin icin de cok zor olmus smdi boyle soyleyince geri aklim karisti yapsammi bilemedim 100% pgt de garanti vermiyor ama daha onceki gebeliklerim cok erken sonlandi bu cesitli trizomiler yuzundenmis.. Allahim sizede saglikli gebelik versin yavrunuza kavusursunuz inshaAllah
inşallah tez zamanda kaybolur kanama alanların.Benim ikiz rahimde kanama odağı da var 2 tane en çok 2 haftada bir gidiyorum onları da özellikle cumartesi günlerine denk getirmeye çalışıyorum hastane bomboş oluyor diye. Kaymakamlıktan izin aldık sırf cumartesi kontrole gidebilelim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?