Merhaba arkadaşlar
Pazartesi gecesi 9 ağustosta bebeğimiz dünyaya geldi. Çok mutluyuz çok tatlı, sağlıklı bir bebek.
Bu süreçte sorunlarıma cevaplarıyla yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Aslında doğumdan itibaren emiyor ama çok sıkıntılıydı yavrum. Özellikle dün öğlen 3 saat boyunca ağladı katılarak. Artık hastaneye götürecektik de bi şekilde sakinleşti. Bugün sarılık vs için doktora götürdük orada da aynı şekilde çığlık kıyamet ağladı, doktor açlık ağlaması bu dedi. Sarılık değeri de 13 çıktı. Kan uyuşmazlığı da olunca sınıra yakın dedi. Mama takviyesine başladık.
Emzirme danışmanı bebeğimi yanlış tuttuğumu söyledi. Meme başını güzel koyamıyormuş ağzına galiba. Biraz öğrettiler şimdi evde öyle denedim ama çok insan vardı etrafta tam düzgün yapamadım.
Bir de evde beni yemek ye diye çok darlıyorlar, özellikle de kayınvalidem. Normal sağlıklı insan yemekleri yiyorum aslında bir de şeker takibindeydim zaten onu da ister istemez saldım şu 3 gündür. Bu kadar çok yemeğime takılmaları sinirimi bozuyor. Onlar görmeden hızlıca ağzıma bişeyler atıştırıveriyorum arada, görmedikleri için yemedim sanıyorlar. 20 30 dk bir ye yemedin yemiyosun sana yemek getireyim diye ısrar olunca sinirim bozuluyor, ters bişey diyicem diye korkuyorum. Sakince anlatıyorum olmuyor.
Valla bi tavsiyesi olan varsa alırım.
Bu arada humana still tea aldım içtim ama şekerli bişeymiş. Gebelik şekeri olanlara pek tavsiye etmiyoruz dedi emzirme danışmanı. Başka benzer bir şey bilen var mı süt arttırıcı? Rezene gaz için oluyo dedi onun şu durum için anlamı yok dedi bir de. Bol bol su iç diyolar. Minimum 3 litre içiyorum aslında. Zor şeylermiş bunlar ya. Bir de herkes ayrı şey söylüyo laf anlatmaya insan dayanamıyor valla