- 17 Kasım 2012
- 971
- 1.836
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #24.841
Evet canim 38+ Dan sonra gelisim tamamlanmaya baslanmis Kabul ediliyor ama insanlarin hamilelik suresi ortalama 40 haftadir.siz dogum belirtisi gostermeyen gebeligi hicbir mantikli aciklama olmaksizin hizlandirip baslatirsaniz, normal veya sezeryan yoluyla, bu normal dogum risklerinden daha az bir risk sayilmaz. Her gebelik, dogum, bebek kendine hastir.Kabul edilmezse tabiki yapılmaz, sıyırma da suni sancıda zorla yapılmaz zaten, ama 38-41 hafta doğan bebeklerin gelişimi tamamlanmış kabul edilir. Daha fazla kaldığı zaman bebek için riskli, oksijeni yeterince alamama, dışkısını yapma gibi riskler var bebek için ölümcül, kişinin tercihi tabiki ama ben 40 haftayı aşmak istemem mesela. Erken doğum dediğiniz 37 haftadan önce doğan bebekler, yoksa 35 te doğup küveze girmeyen 39 da küveze giren bebekler var. 37 haftadan önce de sağlık sorunu yoksa hiçbir doktor müdahalede bulunmaz hangi ülke olursa olsun. Sıyırma işlemi zaten çok yapılan bir durum değil artık sadece doğumu kolaylaştırmak için yapılıyor, etraftaki zarları temizliyorlar.
Size kendimden ornek vereyim ilk dogum 40+4 hic mudahalesiz basladi.7saatlik sanci ve basit bir agri kesiciyle bitti.sanci basladiktan 2 saat sonra suyum kontrol masasinda geldi ve oglum kaka yapmisti icerde.kalp atislari Vs Hersey olmasi gerektigi gibiydi.1 kesiyle dogurdum.ebe dikis atarken uzun surdu diye sakalastim bile kadinla elbisemi dikiyorsun diye.saglikla evimize donduk ertesi gun.
2.dogum, 40+2 ebe randevumda 2cm aciklik var Dedi ebe.siyirma onerdi zaten zamani doldu diye Kabul ettim ve ayni gece 2 saat icinde dogurdum hic agri kesici bile almadan.kendinden yirtigim oldu ve dikis yapildi.bu arada suyum geldiginde bebegimin yine Kaka yaptigini ogrendik ve Hersey yolundaydi.demem o ki icerden sinyal aliniyor ters bir durum oldugunda.dogal olan sey hicbir zaman gereksiz mudahaleler kadar riskli degildir.hele ki bu devirde.