2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim de terleme var ozellikle afedersiniz apis arasi ....geceleri de asiri sikinti oluyo ..esime hava cok sicak diyorum o yok diyor....surekli bacaklarimi ayaklarimi yuzumu islatip yataga giriyom yarim saat sonra yine sicaktan uyaniyorum...klimayi da acmak istemiyorum hastalanacam diye...ki burda da geceleyin 18-22derece hava durumu

Sol böbreği büyük dedi bana, sorun edilecek bir şey olmadığına sevindim Teşekkür ederim cevabın için

Banada aynı şeyi söyledi doktorum doğduktan bir hafta sonra ultrason ile bakılsın dedi ama endişelenecek bir durum değil dedi ölçümü kaç baktınız mı?
21. Haftada detaylı ultrasonda böbrek pelvis ap çapı sağ 2.8 mm, sol 3.00 mm olarak yazılmıştı. 32. Haftada bu kez gittiğim doktor ölçüm söylemedi ama sol böbrek haddinden büyük gibi bir ifade kullandı. Suyun normal olduğuna göre idrarını yapıyor demek ki dedi. Kendi doktorum bir kere bile burnunla ilgili konuşmadığı için şaşkınım sadece, takip ederim doğumdan sonra, doktora götürürüm bebeği. Yeterki doğru yönlendirileyim Çok teşekkür ederim

Bana da çok sıcak geliyor ki tüm çevremde üşümemle nam salmış biriyimdir. Yazın bile ( ki izmirdeyiz) yanımda hep uzun kollu olur, klimalı bir ortamda çorapsız oturamam. Peki şimdi nasılım derseniz, sabah 5te uyanıp salona gelip klima karşısında yattım. Her gece uykumda terliyorum.
Tiroitlerimde problem var ama ilk trimesterda çıkmıştı o zamandan beri kontrol altında. Onun bir etkisi olduğunu sanmıyorum.
Vücut ısım artmış gibi genel olarak. Bence endişe edilecek bir durum değil gibi bu. Normal, olağan bir durum gibi geldi bana. Yoksa şimdiye kadar birimizden birinin doktoru derdi heralde terleme şunun bunun belirtisi olabilir diye.

Normalde çok üşürüm gebelikle birlikte sobalandım, terleyip duruyorum. Bu ara nefes açlığım da başladı. Sabaha kadar ter akşama kadar ter. 22 derece havada kat kat giyinen ben yandım Allah diye geziyorum ortalıkta
Bebek diyaframı kısıtlıyor, kan kapasitemiz de iyice arttı bünye zorlanıyor tabi.

21. haftadaki deyaylı diye yazmak istemişler normalde 5 altı genişlme olmuyor o haftalarda.31 nci hafta da doktorunuz mm söylemesi gerekirdi.
benm bebegimde 2 taraflı var takip altındayız. en son 28 de perinatolog 6-6 mm ölçmüştü. 30 da özelde 6-9 mm ölçüldü . bakalım 32 de gidince ne ölçülecek. genişlmee var diyorsa mm bilgisini mutlaka sorun. inş hepimizin dogumdan sonra geçer . ama kardeşimin bi arkadaşının cok yüksekmiş ki beniö degerlerimde aşırı az degil .
bebek dogunca ameliyat olmuş kimi sünnetle atlatıyor diyor kimi tedavi görmesi gerekiyor diyor. yani yaşayıp görecegiz . ama sizin bahsettiginiz mm ler cok düşük genişlmee artmadıysa inş problem cıkacak gibi degil

Covid bebege bulasmiyorsa aşı hic bulasmaz cunku aşı covid in hafifletilmis halidir
Peki doktorunuz aşı öldürmez ama covid anneyi öldürebilir ihtimalini hic kullanmadi mi
Benim 2 tane hamile arkadasim covidden öldü biri 7 aylik hamileydi ve bebegi annesiz hayatina devam ediyor
Lutfen dikkatli olun hic şakaya gelmeyen bir illet maalesef
Rabbim hepimize saglikli dogumlarnasip etsin

Ah keşke sorsaydım kaç mm diye Haftaya kendi doktoruma gideceğim, ona mutlaka sorayım ben. İnşallah doğum sonrasında düzelir bebişlerimizin durumu Teşekkür ederim cevabınız için ☺

Öncelikle teşekkür ederim baya açıklamışsınız. Bebeklerden birinde gelişim geriliği var (kan akımı yavaş) ve bu da tansiyonumu tetikliyor. Erken doğum riski yaratıyor. Önlem amaçlı yapalım dedi. Belki sonraki haftalarda tekrar yapar. Acaba ne kadar süre içinde doğum olursa işe yarıyor ciğer geliştirici. 1-2 gün filan mı. O konuda bilgilendirdi mi Dr unuz. Ben de kontrole gidince bu dediğinizi soracam mutlaka.

Henüz idaremle konuşmadım ama meb in bununla ilgili görüş yazısını okudum netten.tatile denk gelen doğum izinleri sonraya aktarılamaz yazıyordu. İdaremle yine de görüşecem bu durumu. 32de de her ihtimale karşı çalışabilir alıp okulla görüşmeye öyle gideyim diyorum. Onlardan duymak en iyisi olacak sanırım

Dün gecede bana oldu terden sıcak basmasindan uyuyamadım sırılsıklam ter icinde kaldım. Susuz kalmaktan ve ağır yemekten (kızartma bol yağlı şekerli vb) olabilirmiş.

Asi olduktan sonra da covid olmayacagimizin ya da olmeyecegimizin garantisi yok. Herkes zorunlu olarak asiya yonlendiriliyorken hamilelerin tercihine birakilmasi benim icin soru isareti. Ben doktoruma guvendigim icin olmamayi tercih ediyorum. Asi olan kisiler de tedbiri elden birakmamali, hassas bir donemden geciyoruz. Insallah herkes saglikla kucagina alir

Arkadaşımın bebeği nin de anne karnında böbreği büyümüştü. Ama doğumdan sonra geçmiş. Merak etmeyin ama takip ettirin doğum sonrası da.

Bana doktorumun dedigi 2 hafta ama ben 2 doz oldum Nosking e 1 ay demiş doktoru ama o 4 doz muş o yuzden tam net birsey diyemeyecegim bence doktoruna gidince onunla konus aklinda soru isareti kalmasin merak ettigin ne varsa sor :)

Tiroitlerinize bir baktırın bence
Tiroit için ilaç kullanıyorum sürekli de bakılıyor yükselmiyo

Dün gecede bana oldu terden sıcak basmasindan uyuyamadım sırılsıklam ter icinde kaldım. Susuz kalmaktan ve ağır yemekten (kızartma bol yağlı şekerli vb) olabilirmiş.

galiba hamileliğin doğal hali bu terleme olayı. Unutmazsam Çarşamba kontrolde doktoruma sorayım bakalım na diyecek.

Aynı durumdayım saç diplerim gogsum ve boynum komple su oluyor gece uyandigimda sanki bi bardak su dokmusum gogsume oyle duruyor ve sekerden oldugunu dusunuyorum cunku doktorum gece terlemeler olabilir demisti

Seni hatırladım galiba bebeklerin arasında çok fark vardı giderek açılıyordu o sen miydin? Geçen ikiz annelerinde aklımıza geldi nickini hatırlayamadık ne oldu fark hala devam mı? Biri devam etmeyecek diye üzülüyordun ikiz devam ediyor anladigim kadariyla.
Çok dua ettim sana inşallah sağ salim kucağına alacaksın. Muhtemelen sana da 4 doz yaparlar doktorunla iletişim halinde ol gerekirse ikinciye de yapılır ciğer geliştirici korkma

Canım ben 25. Haftamda idari izne çıktım. İdari izni 25+6 da aldm. Okullar o gün açıldığı için. Raporumda 25 haftalık yazıyordu. Bence çok dert edilmiyor bu durum.

Ben bu aşı işinin bu kadar hızlı ilerleyeceğini düşünmediğimden bana gelmez sıra gözüyle bakıyordum ama dün geldi.
Dünden beri bulduğum yayın makale ne varsa hatmettim. Henüz doktoruma sormadım, önce kendim ne istediğime karar vereyim sonra doktora da soracağım ki yaptır diyeceğini tahmin ediyorum.

Daha çok biontech ve moderna üzerinde yazılar bulabildim. İsrail tüm ülkeyi aşılamayı başardığı için orada hamile verileri var. Bir de 90 bin gebe üzerinde bir uygulama üzerinde takip yapmışlar. Bu sanırım amerikada. Moderna ve biontech olanlar var burda. Hatta linki var indirip biz de kayıt yapabiliyoruz. Pfizer ın kendi devam eden bir araştırması da var şubatta başlamış. Ayrıca 5 yaş üstü çocuklarda da araştırma yapacaklarmış ama henüz başlamamış. Bunlar dışında da büyüklü küçüklü pek çok araştırma var. Hiç bir yerde, haliyle, hamilelikte aşılanmış annelerin bebekleri hakkında bir araştırma bulamadım. Konu konuşuluyor ama bu çok yeni o yüzden şu an yok. Beni de düşündüren tek nokta burası. Sadece aşı ile bebeklerde de antikor oluştuğu biliniyor.

Araştırmalarda net bir şekilde yazan şey şuydu. 3. Trimesterdaki gebelerin coronavirus e yakalanmaları durumunda ağır hasta ve ölüm olanları hamile olmayanlara göre daha yüksekmiş. Hatta semptomsuz vakalar da dahil olmak üzere erken doğum, preeklampsi oranları virusu alanlarda daha yüksek görülmüş. Bunlar farklı araştırmalar ve burada anlamlı farklar varmış. Bir de bu dönemde aşılanan gebelerde antikor oluşma hızı ve miktarı biraz daha yüksek yani bu iyi bir şey. Daha iyi korunur olunuyor. Plesenta üzerinde aşının hiç bir zararı gözlenmemiş.

Yani şu ana kadar anladığım şu. Aşı olmazsan da normal bi insana göre 2 hatta 3 kat fazla korunmak gerekiyor çünkü kötü sonuçlar bizim için daha yüksek. Olursan da normal bi insana göre daha iyi etki ediyor aşı hem de bebeği de koruyor.

Bundan sonrası benim lise son biyoloji bilgilerimle anlayıp yorumladığım kısmı.
Şimdi bu mrna aşıları, vücuda küçük bir kod parçacığı girmiş gibi davranıyor. Bu mrnacık hücrelere giriyor ama dna nın bulunduğu çekirdeğe giremiyor, bu da dnamızla oynanma ihtimalini falan zaten yok ediyor. Hücredeki sitoplazma ile beslenip kodunda yazılı olan proteini üretiyorlar. İşte biz bu üretilen proteini virüs sanıyoruz. Halbuki virüs değil, ortada virüs hiç yok. Vücut virüs var sanıp hemen savaş moduna geçip antikor üretiyor. İşte sonra virüsle karşılaşınca yapmamız gerekeni vücut biliyor oluyor. Bu antikorlar o kadar küçük ki plesenta ile bebeğe de ulaşıyor. ( burayı tam anlamadım yani mrna da ulaşıyor olabilir bebek kendi bağışıklık sistemi ile üretiyor da olabilir hatta sanırım daha çok böyle. Mrna da minicik bişey) Bebek de bağışıklık kazanıyor. Harika.
Bilemediğimiz şey bu proteinin erken dönemde vücuda girmesinin acaba bebekte beklenmeyen bir etkisi olur mu? Bunu bilmiyoruz. Tahminler ve kitapsal veriler sorun olmayacağını söylüyor ama teori ile pratik her zaman tutmayabiliyor.
Sinovac ile ilgili daha az bilgi bulduğum için kıyas yapamıyorum ama sinovac virüsün kendisinin bir parçasını içeriyor. Onu vücuda alınca yine antikor üretiyoruz. Bebek de aynı şeyi yapıyordur. Sonuçta bu antikorları bir şekilde oluşturuyor. Aynı şekilde ölü de olsa bebeğin erken dönemde ölü virüs parçacığı ile tanışması bebekte bir yan etki yapar mı bilmiyoruz. Mantıken yapmaz, sonuçta antikor oluşuyor niye yapsın. Ama işte insan ürünü işler bunlar her zaman yanılma payı var.

Burada herhangi bir görüşüm yok sadece araştırmamı paylaşmak istedim. Zaten buraya kadar okuyan varsa tebrikler. Size kitap göndereyim :) yazdıklarımda hata varsa beni de allah affetsin.
Herkes kendine dikkat etsin. Covide yakalanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…