2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar Epilasyonu nasıl hallediyorsunuz?
Özellikle erken doğum riski olup hep yatmak zorunda olanlae 🤭
Lazere gidiyordum pandemi vurdu kapandı
O sırada hamile kaldım
Kuaföre gidemem, evden çıkamıyorum
Ağda kendim yapamıyorum
Jilet desen 1 haftaya aynı oluyo sürekli yapmak lazım
Tüy dökücü riskli bebeğe :KK70:

Napsam bilemedim. Doktordan çekiniyorum. Hele ani doğum başlasa facia
ben 10 seans lazer gördüğüm halde yine de var. Eldivenle hallediyorum aynanın karşısına geçip. Ağda benzeri oluyor hem geç çıkıyor hem de daha temiz ve kaşıntısız oluyor. Jilet rahatsız ediyordu beni. Sizde lazere gitmişsiniz azalmıştır muhtemelen eldivenle halledebilirsiniz belki

ben 10 seans lazer gördüğüm halde yine de var. Eldivenle hallediyorum aynanın karşısına geçip. Ağda benzeri oluyor hem geç çıkıyor hem de daha temiz ve kaşıntısız oluyor. Jilet rahatsız ediyordu beni. Sizde lazere gitmişsiniz azalmıştır muhtemelen eldivenle halledebilirsiniz belki

Eldiven şansını kaybedeli çok oldu :KK70:
Jilete devam artık :)

Pusetle çıkarmıştık oğlumu yine öyle niyetim☺️

Off çok kötü denk gelmiş canım ya hayırlısı olsun inşallah ikiniz için de. Benimle de Ağustos 18 sezaryen inşallah şansıma doktor Ağustos başında izne çıkıp dönmüş olacak izin falan diyince bir korkmuştum aslında ama erken gelmezse minik ucuz atlatmış olacağız😬
Cnm ii denk gelmiş sizinki bizimki de tam tersi 😂saglıkla kucagına al inş 😍

Nefesimmmsin Nefesimmmsin canım benim oğlumda 37+0 da sezaryen olmuştum mecburen tabi ciğer geliştirici de yapılmıştı. Şükür küvöze girmedi. Tabi şimdi durabildiği yere kadar dursun diyorum ki Allah nasip ederse 38 i görmek istiyorum. Kısmet artık. Niye bilmiyorum aklımdan hep 5 Ağustos geçiyor ne alaka ise 🤷‍♀️ .
İnş bizimde gerek kalmaz cnm yaa

Rahatla canım bize şekerden,plasentayın fazlaligindan hic birsey olmazda doktorlar oyle konusuyornki stres yapiyoruz hersey bundan kaynaklaniyor biz strese girince bebekte strese giriyormus ve şişini fazla yapıyormuş bebek tramva yaşarsa kakasını da yapıyormuş o yuzden herseyden once sakin kal ve stres sikinti yapma valla benim durumumda ben stres sikinti yapsaydim 2 ay once dogum yapardim hersey stres ve sikintidan geliyor ne derlerse desinler kafaya takma allah buyuktur korkur benim 0.8mm rahim kisaligi pazartesinden beri saga sola gidiyorum mecburen tabi hic birsey olmadi allaha sukur hastaneden cikarken doktor sakin ayak durma sakin yorume fln oyle bi korkuttu ki beni suyun gelir falan dedi e noldu ustune 1 hafta gecti bazen doktorlar yuzunden stres sikinti yasiyoruz
Sizi bilgilendirmek zorundalar. Eğer suyunuzun fazlalığını bilmezseniz rahim ağzı uzunluğunu bilmezseniz ve bebeklerin başına bi iş gelirse doktor sorumlu tutulup mal praktis gündeme geliyor. Sonuçta sizin şekerinizin de rahim ağzı uzunluğunuzun da sebebi onlar değiller onlar sizi bu duruma sokmadı vücudunuz yapıyor zaten bu rahatsızlığı... Sizin rahim ağzınız en başından beri kısa şunu yapma bunu yapma dicek ki size siz de durumu ciddiye alın. Hastaneden çıkarken doktorun sizi uyarması gerek gezme diye şu ana kadar bi şey olmamış olması çok güzel ama olmayacak diye bi şey yok ve ihtimalleri söylerler size. Sizi strese sokmuyorlar, size ihtimalleri söylüyorlar, siz bu ihtimali duyunca strese giriyorsunuz haliyle 🙌🏻🤗 ayrıca 32 den sonra su azalıyor diye biliyorum ben aksine tabi yanlış da olabilir o zaman azalırsa rahat edersiniz inşallah normal seviyeye iner 🤗

Saglikli ise bir problem olmaz canım kilo önemli değil sağlıklı olsunlar da yeter.. benim 31 de 1800 civarı idi. Yarın kontrolümz var 32 +5 oluyorum bakalım biz kaç çıkacağız
Zaten ultrason ölçümleri genelde yanlış çıkıyor.. ablamın 2 çocuğu içinde birine doğumdan hemen önce 3600 dediler bebek 3250 doğdu, diğer yeğenim içinde 3100 dediler 3340 doğmuştu yani ölçümlere çok güvenme Rabbim canlarni sağ etsin 💜
Canım bizim seninle aramızda aşağıda yazana göre iki gün var sen nasıl 32+5 oluyorsun ben yarın 31+6 yım

Kizlar umarim hepiniz ve bebisleriniz iyidir🙏🏼 bayadir giremedim. 31+2 olduk bizde ikizlerde cok iyi . birsey soructim son 1 haftadir koltuk alti ve ozel bolge cevresinde kararma basladi sizdede varmi acaba bitek banami oldu 😟🤢
Bende de koltuk altı kararması başladı gibi normalde bembeyaz bir de koltuk altında çatlamalar oluşmaya başladi cok kotu gozukuyor genital bolgeyi gobekten goremedigim icin orayı bilmiyorum 🤣🤣🤣

Sizi bilgilendirmek zorundalar. Eğer suyunuzun fazlalığını bilmezseniz rahim ağzı uzunluğunu bilmezseniz ve bebeklerin başına bi iş gelirse doktor sorumlu tutulup mal praktis gündeme geliyor. Sonuçta sizin şekerinizin de rahim ağzı uzunluğunuzun da sebebi onlar değiller onlar sizi bu duruma sokmadı vücudunuz yapıyor zaten bu rahatsızlığı... Sizin rahim ağzınız en başından beri kısa şunu yapma bunu yapma dicek ki size siz de durumu ciddiye alın. Hastaneden çıkarken doktorun sizi uyarması gerek gezme diye şu ana kadar bi şey olmamış olması çok güzel ama olmayacak diye bi şey yok ve ihtimalleri söylerler size. Sizi strese sokmuyorlar, size ihtimalleri söylüyorlar, siz bu ihtimali duyunca strese giriyorsunuz haliyle 🙌🏻🤗 ayrıca 32 den sonra su azalıyor diye biliyorum ben aksine tabi yanlış da olabilir o zaman azalırsa rahat edersiniz inşallah normal seviyeye iner 🤗
Tabiki bilgilendirmek zorundalar cnm da mesela bana birtane rus erkek doktoru birde alman kadin bakiyor normalde onar bunlari soylerken ben ciddiye aliyorum ama strese girmiyorum son gun baska bir kadin doktor bakti ama oyle bir anlatii ki strese girdim gercekten ayni seyi digerleri soyleseydi ciddiye alirdim yine ama bukadar strese girmezdim soyleme sekli cok onemli gercekten. benimde internette okudugum doguma yakin su fazlalasiyormus

Bende o sekıl bır fıtıl kullanıyorum hamılelıkde hıcbır zararı yokmus,, aksıne yararlı , ph ı duzenlıyor bakterılere karsı koruyor 6 haftalık bır fıtıl haftada 2 kez kullanıyorum,,, sureklı enfeksıyon olana cok faydalı,, benım rahım agzı kısalıgı var en ufak bır bakterı yada enfeksıyonda bu sürec hızlanır bu yuzden verdı doktorum,
Fitil ne kullaniyorsunuz acaba benim de ph 8.5 cikti sol alt rahime dogru kasik agrim oluyor arada ama henuz 13 haftaligim biraz da cekiniorum fitilden

Tabiki bilgilendirmek zorundalar cnm da mesela bana birtane rus erkek doktoru birde alman kadin bakiyor normalde onar bunlari soylerken ben ciddiye aliyorum ama strese girmiyorum son gun baska bir kadin doktor bakti ama oyle bir anlatii ki strese girdim gercekten ayni seyi digerleri soyleseydi ciddiye alirdim yine ama bukadar strese girmezdim soyleme sekli cok onemli gercekten. benimde internette okudugum doguma yakin su fazlalasiyormus
Tabi ki üslup da çok önemli haklısınız ama siz demişsiniz ya çıktığımdan beri mecburen oraya buraya gidiyorum diye sanki gitmeseniz daha iyi gibi çok korkulu günler yaşadınız tekrar yaşanmasın inşallah. Suyu yanlış da biliyor olabilirim ama doğuma yakın artma diye bir durum olmayacağını biliyorum en azından sabit kalırmış. (32 den sonra) 32 ye kadar artarmış 🤗bilgilendireyim burada olan başkası da varsa 🤗

Benimde bayram öncesi 37+5 erken bayram sonrasi 39+1 geç gibi oluyor . Kan sulandiricilar insulin igneleri kullaniyorum. Bayram ortası herhangi bir problem olursa diye tedirginim
peki kan sulandiricilari kacinci haftanda biraktiravak dr konustunuzmu hic? Bana ecopirini 36. haftada biraktiricam,igneyi son gune kadar kullancakdin dedi. Bemkm ilk dogum olacagi icin normal mi sezeryanmi belli degil. Bende ondan tedirginim,hani Allah korusun ben hapi yeni birakmis olurum erken dogum olursa bid risk olurmu diye

ben de senin gibi düşündüm aslinda erken almak sıkıntı olmaz sanirim 😊🙏
Nefesimmmsin Nefesimmmsin E epso kızlar ben de çalışabilir raporu alıcam yarın normalde 32+0 da almam gerek ama 32+0 cumartesiye denk geldiği için yarın gidicem bu hafta A arven84 gitti almaya sağolsun benim durumumu sormuştu geç alırsam gün kaybım olacağını söylemiş doktoru o yüzden ben bir gün erken alıcam umarım sorun olmaz bir günle 😅bu arada ben devlet hastanesinden alıcam eşim kadın doğumcuya sormuş buradan veriyoruz demiş yarın birlikte gidip alacağız inşallah bakalım doktor bir günü sorun etmez umarım 🙏🏻

Nefesimmmsin Nefesimmmsin E epso kızlar ben de çalışabilir raporu alıcam yarın normalde 32+0 da almam gerek ama 32+0 cumartesiye denk geldiği için yarın gidicem bu hafta A arven84 gitti almaya sağolsun benim durumumu sormuştu geç alırsam gün kaybım olacağını söylemiş doktoru o yüzden ben bir gün erken alıcam umarım sorun olmaz bir günle 😅bu arada ben devlet hastanesinden alıcam eşim kadın doğumcuya sormuş buradan veriyoruz demiş yarın birlikte gidip alacağız inşallah bakalım doktor bir günü sorun etmez umarım 🙏🏻
Cnm ben bugün aldım normalde bende devlette yarın alacaktım. Ama hem kontrol amaçlı hemde rapor amaçlı kendi Dr m gittim. normalde benim bugun 32+0 yarın alacagım ı amirim biliyordu sıkıntı yapmadı. Hatta esnek çalışma da olduğumuz için pzt günü getirsin demiş sagolsun anlayacağın pzt işe başlayacağım. Bu ay 1 hafta çalışacağım eğer temmuzda esnek çalışma devam ederse o zaman da 1 hafta çalışacağım eğer devam etmezse 2 hafta çalışacağım 3. hafta bayrama denk geliyor zaten 🤗

peki kan sulandiricilari kacinci haftanda biraktiravak dr konustunuzmu hic? Bana ecopirini 36. haftada biraktiricam,igneyi son gune kadar kullancakdin dedi. Bemkm ilk dogum olacagi icin normal mi sezeryanmi belli degil. Bende ondan tedirginim,hani Allah korusun ben hapi yeni birakmis olurum erken dogum olursa bid risk olurmu diye

Bende hem coraspin 100 lük hemde oksapar 0.6 ml iğne oluyorum. Henüz bırakma tarihi söylemedi doktorum. Ama bildiğim kadariyla sezeryandan 3 4 gün önce kesiyorlar iğneyi. Yarın kontrolüm var sorucam hepsini. Ama normal doğumda nasıl olur hiç bilmiyorum . Sonuçta plansız oluyor.

Tabi ki üslup da çok önemli haklısınız ama siz demişsiniz ya çıktığımdan beri mecburen oraya buraya gidiyorum diye sanki gitmeseniz daha iyi gibi çok korkulu günler yaşadınız tekrar yaşanmasın inşallah. Suyu yanlış da biliyor olabilirim ama doğuma yakın artma diye bir durum olmayacağını biliyorum en azından sabit kalırmış. (32 den sonra) 32 ye kadar artarmış 🤗bilgilendireyim burada olan başkası da varsa 🤗
+ Ben de suyun miktarı 28 hafta sonrası azalıyor diye biliyorum seviye olarak değişmiyor çünkü bebek büyüyor, bebek büyüdüğü için içerideki kütle artışıyla su seviyesi hemen hemen sabit kalıyor fakat miktar azalıyor.

Sorun edecegini sanmiyorum benim şartlardan kaynakli 1 hafta 2 gün erken olmuş oldu🤷☺️ Ben de sadece bebek cok gec dogarsa sorin olurmu diye düşünüuorim ama olmaz sanirim, ne biliyim bi rahatlik var uzerimde 😀 Bu arada senin 1 günü sorun edecegini düsünüyorsan bu doktorun,son adet tarihini ona gore erken soyle 👍 Sonucta onu baz aliyorlar

Bende hem coraspin 100 lük hemde oksapar 0.6 ml iğne oluyorum. Henüz bırakma tarihi söylemedi doktorum. Ama bildiğim kadariyla sezeryandan 3 4 gün önce kesiyorlar iğneyi. Yarın kontrolüm var sorucam hepsini. Ama normal doğumda nasıl olur hiç bilmiyorum . Sonuçta plansız oluyor.
Evet beni de bu plansizlik cok tedirgin ediyor, ama doktorumda illa sezeryan falan demedi. Olurda beklenmedik erken dogum olursa ona gore kanamayi dengelicek şeyler var dedi de iste o bile stres yapiyor bende :KK43: Cok ekstrem şeyler konusuyoruz falan diyede serzeniste bulundu hatta birazda😐 Bazen de hic riske atmadan sezeryanmi olsa diyorum,ya da akisina mi biraksam diyorum . Benimde kafam cok karişik

+ Ben de suyun miktarı 28 hafta sonrası azalıyor diye biliyorum seviye olarak değişmiyor çünkü bebek büyüyor, bebek büyüdüğü için içerideki kütle artışıyla su seviyesi hemen hemen sabit kalıyor fakat miktar azalıyor.
Ben de aynen böyle biliyorum ama zaten hepimiz doktor kontrollüyüz onlar takip ederler bize bi şey söylenmiyorsa olumsuz her şey yolunda diye düşünüyorum ben 😄

Cnm ben bugün aldım normalde bende devlette yarın alacaktım. Ama hem kontrol amaçlı hemde rapor amaçlı kendi Dr m gittim. normalde benim bugun 32+0 yarın alacagım ı amirim biliyordu sıkıntı yapmadı. Hatta esnek çalışma da olduğumuz için pzt günü getirsin demiş sagolsun anlayacağın pzt işe başlayacağım. Bu ay 1 hafta çalışacağım eğer temmuzda esnek çalışma devam ederse o zaman da 1 hafta çalışacağım eğer devam etmezse 2 hafta çalışacağım 3. hafta bayrama denk geliyor zaten 🤗
Çok sevindim canım biz de esnek çalışıyoruz ben temmuza kadar böyle giderse çok mutlu olacağım. Benim o durum karışık 5 temmuzda işi bırakacağım ben doğum sonrası toplam izinler artı diyorum rapor alırım 1 ocak a kadar çalışmam. Ücretsiz izne ayrılmayı da düşünmüyorum ama 5 temmuzda izne ayrılırsam resmen bayram tatiline gidiyor 10 günüm bunu düşününce de üzülüyorum bakalım belki ben de son raddeye kadar çalışırım

X