- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #20.061
Merhaba, bu konuyu ben de araştırıp okuyorum ama genelde çok mobil bi hayatımız olduğu için -özellikle de yaz ve sonbaharda- gözüm yemedi açıkçası bebek bezinde yıkanabilirleri kullanmaya. Biraz zaman geçsin bir kaç tane alıp denemeyi düşünüyorum. Eskiden t bezi falan uğraşıyolarmış hep ama tabi hayat 40 sene öncesiyle aynı değil, beklenti ve yaşam stilleri çok farklı. Daha hızlı daha kolay olması gerekiyor ki doğa için sürdürülebilir ürünler bizim için de sürdürülebilir olsun :)Merhaba merakiniz icin tesekkur ederim.. bende yeni yeni aydinlaniyorum bu konuda.. 1 senedir coplerimi ayristiriyorum...elimden geldigince tek kullanimlik urunler almiyorum.. pipet plastik kasik catal,strec film gibi onlarca urunu hayatimdan cikardim..bebegime simdiden yikanabilir bezlerden bakiyorum.. kesinlikle kullan at bezlerden kullanmayi dusunmuyorum.. uzun uzun arastirdim.. bilgiler edindim bu konuda.. youtube da yabanci yerli bir suru video var bu konuda..
1 bebek 3 yasina kadar tonlarca cöp cikariyor..
Hastanede muslin bezlerden 3 tane alacagim onlari kullanacagim.. biriktirip toplu yikayacagim..
zaten battaniyesi de olacak.. inanin kullan at alt degistirmeye gerek bile yok..
Maalesef günümüzde kullan at urunler buyuk rahatlik sagliyor buna alistik ama cocuklarima cop olmus bur dunya birakiyoruz.. bizden sonra onlar çekecek zorluğunu..
Ped olayina gelince maalesef bunun icin bir cozum bulamadim.. zaten %100 atiksiz yasamam mumkun degil.. ama elimden geldigince kullan at urunleri kullanmıyorum..
Bir de bezsiz bebek buyutme diye bir akim var.. youtube da prema sundari diye bir kadin var onun videolarini izleyebilirsiniz..
Ben bunu denemeyi dusunuyorum.. bunu uygulayan bir suru insan var..
Bilmiyorum nacizane dogaya katki saglamaya calisiyorum
Son olarak canim anneler.
Lüffen bez kullanmayin demiyorum herkes icin uygun olmayabilir ama elinizden geldiginde cevreye katkida bulunalim.. kullan at urunleri en aza indirelim.
Bu arada ped için bir kaç alternatif biliyorum ama denemedim henüz. Ponped ve neoconfort. Normalde de ped kullanmaktan çok rahatsız oluyorum çoğunlukla tampon kullanırım. Bu yüzden bunlardan alırım ama internette yazanlar gibi kazanda temizlemekle uğraşabileceğimi sanmam makinaya atanlar var ben de öyle yaparım anca.
Şu önümüzdeki aylardaki amacım kağıt havlu ve streç film kullanımını azaltmak/yok etmek bunlara muadil çok ürün var, kolay bir başlangıç olur benim için.
Bebek ürünlerinde şu an önceliğim bebişin sağlığı. Mümkün olduğunca doğal içerikli ürünler almaya çalışıyorum. Henüz aldığım çok bir şey yok ama buna da daha çok dikkat edeceğim.
Tabii çoğu şey maddiyata dayalı bunun da farkındayım. İyiyi tercih etmek genelde kısa vadeli olarak daha pahalıya geliyor. Çoğu zaman da uzun vadede daha ucuza geliyor gibi.
Bireysel adımların çok büyük anlamı yok biliyorum esas sorumluluğu alması gerekenler büyük firmalar, üreticiler ve yöneticiler. Ama bu bilinç oluşacak ki toplumlar bunu beklesin yöneticilerinden. Uzun bir süreç, kendimizi strese sokmadan ufak adımlarla başlarsak hem biz daha keyifle bunu yapabiliriz hem de çevremiz de bizden görüp özenir diye düşünüyorum.