- 12 Ağustos 2014
- 2.712
- 2.477
4 aylık ortalama bebek kilosu 6.5 kilo falandı galiba, iyi yani. Bazı bebekler tombiklikten koca sarkmış yanaklı falan oluyorlar üst sınırdalar diye. Aman o kadar olmasa da olur sağlıklı olsun. Ne kadar almış 4.ayda?Ayni boyle benimkide kucagima aldigim gibi geri atiyor kendini agliyor birak beni der gibi . Siz yemedigi zaman nasil beslediniz . Bide benim ki daha 4. Ayina yeni girdi . 2 bucuk ayliktan beri boyle . Ani 1 buvuk ay oldu . En fazla firsatini buldum mu 5 dk emiyor . Sagiyorum sutumu azalmasin diye bir ara azaldi . 15 gundur esim korona oldu bebegin atesi cikti agladim gunlerce ondan da sutum azaldi galiba . Esime destek verecekken destek almak isteyen taraf oldum cok bunaldim . O da biberonla ver dedi . Pes etmis gibi oldum biberon vererek . Simdi gece uyandirmiyorum aciksinda beni alsin diye onceden kendim kaldirirdim . Sanki duzelir gibi ama tam anlamiyorum . Bazen uyaninca cin gibi oluyor uykulu iken verim diyorum hemen kafasini saga sola atip uyaniyor bu sefer uyku duzeni mahvoluyor . Zaten şu siralar gece uyumasi azaldi gibi . Esim korona olmadan once 12 bucukta yataktaydi o hasta olunca elim ayagima dolandi hersey birbirine girdi . Ben yinede hep teklif ediyorum . Esim evde durdukca benim moralimi bozdu ver biberonla off yinemi sagiyon yok efendim bevek istemiyoru memeni dayatiyon ben olsam bende istemem zorla mi emsin halbuki kucagimda bekletiyorum arata sut sıkıp agzina veriyorum ki şansım olur diye . Ama cok yiprattim bu konuda kendimi galiba . Herseyi bir anda bos veriyorum sonra agliyorum neden bebek beni emmiyor diye . Ne kadar zormuş . Allah herkese yardim etsin .bebege agliyorum bazen niye beni emmiyon diye kafam gitti cok fazla . Ulan dedim 6. Ayina kadar bari geleydik dedim . Bide sut sagiyorum ya en fazla 100 cc cikiyor o yetiyomudur ona . Internette hep 120 140 3 saatte bir yiyor bebegim diyolar ben sasiriyorum . 4 aylik olali 1 hafta oldu 6 bucuk kiloymus . Iyi mi bilmiyorum . Bana kucucuk kalmis gibi geliyor
Benimle ilgilenmedi ki cuma günü gitiim yasak var diye herkes gelmis gibiydi en son girdim ben soru sorarken aşıyı yapti bebegin aglamasindan dedigi hic bir seyi anlamadim kilosunu net soylemedi 6 bucuk iyi dedi . Gecende de 5 bucuk demisti ben bakmistim hemen 5800 du mesela . Bu sefer bakamadim minnosum agladi .4 aylık ortalama bebek kilosu 6.5 kilo falandı galiba, iyi yani. Bazı bebekler tombiklikten koca sarkmış yanaklı falan oluyorlar üst sınırdalar diye. Aman o kadar olmasa da olur sağlıklı olsun. Ne kadar almış 4.ayda?
Üstündeki giysilerden hesap edip çıkarıp söylemiştir. Bizim dr 200 gr eksiltiyo mesela. Bu seferkinde de öyle yapmıştır heralde. Her türlü iyi almış yaniBenimle ilgilenmedi ki cuma günü gitiim yasak var diye herkes gelmis gibiydi en son girdim ben soru sorarken aşıyı yapti bebegin aglamasindan dedigi hic bir seyi anlamadim kilosunu net soylemedi 6 bucuk iyi dedi . Gecende de 5 bucuk demisti ben bakmistim hemen 5800 du mesela . Bu sefer bakamadim minnosum agladi .
Kilo alması yavaşlıyorsa benim bebiş hiç tombik olamıcak yaaÜstündeki giysilerden hesap edip çıkarıp söylemiştir. Bizim dr 200 gr eksiltiyo mesela. Bu seferkinde de öyle yapmıştır heralde. Her türlü iyi almış yani4.aydan itibaren kilo alımı yavaşlıyomuş çünkü.
Benim bebek en başından beri pek emme meraklısı değil, bazen istekli, bazen yoğun istek üzerine emmeye devam eder, bazen çok az. Geçende adet oldum daha beter oldu :) Konuşarak, bi o meme bi bu meme tekrar tekrar döndürerek emziriyorum. Reflü de var. Buna rağmen çok tombik olmasa da iyi yine kilo alımı.
İdare etmeye çalışıcaz galiba biraz daha büyüyene kadar ne yapalım
Ben vegaferon olanı kullanıyorum deniyorum şimdilik. D vitamini kendim alıp kullanıyorum eczanedenBunları kullanıyor musunuz ? Ya da ne kullanıyorsunuz ?
Oluyor canim normal o ben kenarlarina hafif bastirip cikarip temizliyorum.Canim bazen bezini actiginda icine kacmis oluyor mu ucu
Bebeğinizi dik tuttuğunuzda her zaman basıyor mu yere? Uzun süreli değil tabi, anlık. Benimki bazen duruyor bazen hiç durmuyor büküveriyor. Durduğu da 1 saniye falan. Zaten çok tutmaya korkarım.
Bunları kullanıyor musunuz ? Ya da ne kullanıyorsunuz ?
Bunların yan etkisi oldumu sizde ? Ben 400 ıu aldım tekrar . Demir ilacı dokrltor tavsiyesiylemi aldınız ? Diğerlerini neden kullanmak istemedinizd vitaminini ocean 400 ıu demir ilacını da fermix kullanıyorum ben verdikleri bu ilaçları kullanmadım.
Bunların yan etkisi oldumu sizde ? Ben 400 ıu aldım tekrar . Demir ilacı dokrltor tavsiyesiylemi aldınız ? Diğerlerini neden kullanmak istemediniz
Tamam canim cok saolHerhangi bir yan etkisi olmadı, vegaferonun içinde paraben mevcut ben acd3 kullanıyordum d vitaminini onun içinde de glikoz şurubu vardı o yüzden tercih etmedim. Bu aldıklarım tamamen doğal içerikli doktor tarafından da onay aldım.
Kizlar ya benim oglanin kafasinin arkasi iyice düz oldu. Uyurken hep sırt üstü yatiyor. Uyanikken elimden geldiğince kucagimda tutuyorum. Karin üstü yatmayı hic sevmiyor. Düzelirmi sürünmeye felan baslayinca. Yan yatiriyorum geri dönüyor sırt üstü
Benimkinin de düzleşmeye başlamıştı. Düz kafa yastığı aldım ben. Biraz olsun düzeldi gibi. Ama keşke en başından beri kullansaymışım.Kizlar ya benim oglanin kafasinin arkasi iyice düz oldu. Uyurken hep sırt üstü yatiyor. Uyanikken elimden geldiğince kucagimda tutuyorum. Karin üstü yatmayı hic sevmiyor. Düzelirmi sürünmeye felan baslayinca. Yan yatiriyorum geri dönüyor sırt üstü
Keyfi gelirse dönüyor. Ama sanki üstünde en az giysiyle olduğu zamanlar daha istekli oluyor dönmeye.Kizlar bebeğiniz dönmeye başladı mi?
Kızlar doğum yapalı 4,5 5 ay oldu karın kasık ağrılarım oluyor sizce normal mi adet olamıyorum ından mı acaba dicem ama
dün itibari ile evetKizlar bebeğiniz dönmeye başladı mi?