2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kizlar şuan 15 haftaligiz ve 4. Atak dönemine girdik sanirim. Kötü olan uykusu dahada kötü oldu aksamlari hep ağlıyor gece durmadan emmek istiyor gündüz istemiyor. Hep mizmiz sizde durumlar nasıl
Ya bizde de zor uyuyor bende bu sira dinlenemiyorum sutum az oluyo hissediyorum kizimda doymuyo uyumuyo gibi geliyo bana 😔
Kizlar bebegim 2 gundur kakasini yapmadi normalmi?
Sadece anne sutu aliyor
Sutum azalinca 1 gun kakali bir gun kakasiz geciyo. Cocuklardan gunduz isleri yapamiyorum ki gece yapiyorum mecbur o da beni etkiliyo 😩

yok canım emzirebilioken son ana kadar emzirmek istyorum.5.5 aylıkkn yavaştan başlam herlde die düşünüyorum.Ama kocam dagolsun tattırmalara başladı beni okadar sinir edıokı sırf bu yuzden daha cocuk yapmasammı die düşünüyorum.
büyk kzma aldgmz yalama şekeri yalatıo mandalınanın suyundan sıktı agzına armut yalattı.bide diğer kızımn yanında yapıo dedim oda aynısını yapıp cocuğun boğazına kaçırırsa ozaman hesabını sorarım dedim.Dediğim gbide oldu bişey yiyodu kardeşiminde canı ister dedi.Yok dedim kardesnn canı sadece süt çeker okadar dedim kızdım anlattım.Şimdilik biradaha öyle bişeyr yrltenmedi ama bakalım
Kusura bakmayın ama bu cahillik bir tek bizim milletimizde var.
Annemde yapacak oldu kizdim
Biz sanki hic cocuk buyutmedik biz boyle yaptik diyor
O sizdiniz sizin zamaninizda teknoloji yoktuki arastirasin doktor desen buyuk bi hastalik olmadigi surece gidilmezmis. Kontrol falan olmazmis
Biz aylik kontrolumuza gidiyoruz dr start verirse baslariz ama kendi kafama baslamam dedim.

Ya bizde de zor uyuyor bende bu sira dinlenemiyorum sutum az oluyo hissediyorum kizimda doymuyo uyumuyo gibi geliyo bana 😔

Sutum azalinca 1 gun kakali bir gun kakasiz geciyo. Cocuklardan gunduz isleri yapamiyorum ki gece yapiyorum mecbur o da beni etkiliyo 😩
Canim aslinda kaka olayi sut az anlamina gelmez. Emen bebekler 5gune kadar yapmazsa sorun degilmis. Benimki simdi 2gune bir yapiyo artik. Isler konusuna gelince ben artik saldim valla, yapabildigimi yapiyorum. Haftada 1 buyuk temizlik yapiyorum diger gunler sadece toparlama... Zaten pandemiden dolayi kimse gelip gitmiyo.

Bence vermemeli o dediğin şeker sağlıklı bile değil. Erkekler niye karısır ki her işe anlamıyorum valla iyi dayanmışsın ben su bile vermiyorum bebeğe saçma valla yaptığı
bende anlamadım bu bebekte kafayı yedi adam.diğer kızımda böyle degıldı.Benim sinirimi boxma dıorum emzrmem ne yersem ondan yedrrm diorum.Daha bide kendisine tepki gösterıorum die ciddi ciddi kızıo bana.Çocuğun canı çekermiş.He dedim büyüynce senin boğazına yapışır 2 aylıkken canım çıkolata çekti nie vermedn die dedm.
Çok istıosan büyük kızın istedklerini yap dedim.

Kusura bakmayın ama bu cahillik bir tek bizim milletimizde var.
Annemde yapacak oldu kizdim
Biz sanki hic cocuk buyutmedik biz boyle yaptik diyor
O sizdiniz sizin zamaninizda teknoloji yoktuki arastirasin doktor desen buyuk bi hastalik olmadigi surece gidilmezmis. Kontrol falan olmazmis
Biz aylik kontrolumuza gidiyoruz dr start verirse baslariz ama kendi kafama baslamam dedim.
Büyük kızım bebekken çocukken kendimi yırttım zararlı şeyler yedirmeyelim büyüyynce zaten bixi dinlemeyeck herseyi yiyecek bari elimzdeyken yedrmeyelım die ama kımseye szmu geciremedm.kv bakkal cikolatalar cipsler kolalar.Kendisine soruyorum sen ccuğuna ydrdn mi die yok dio ama bizim kız dayanamıomuş isteyınce.Ne oluo yani benim kıxı çokmu sevmiş oluo şimdi.Varya ben neye dikkat etsem etmıolar ben dıkkat etmeyı bırakıncada konuşuolar.Mesela kıxımı 9.5 da uyutrdum.Gelirlerdi tüh çocuklada az vakit gecrdık sevemedik bilmem ne .Şimdi uyutamıorum 12 de anca zorla uyuyo bu seferde bu saatte uyunurmu büyüyemez falan filan.Ben yedrmeyın dedıkce yedrrler ben umursamadgmda neyerse yesin dedgmde yok o zararlı yok bu xararlı.Kendi halimize bırakılsak eminim 4 4 lük çocuk yetstırırz.
Bide diğer kızım 4 ay anca emdi şimdi boyu kısa gidio neymiş sorumlusu benmişim.Kendileri çene çaldı sarılık oldu mamaya başladım.Vay zayıf vay kilo almıo süt yetmıo.Herkesin dili heryere dönüo okadar gıcık oluorum ki.Şimdide eşim beni suçluo ailemn yanına ziyarete giderken sut sagma şeyni untmuşum evde.Madem bukadar sıkıntı yapacaktın alsaydın ozamn yenısını dedim.Ayy ne kadr doluymuşum ya

Selam benim kizda carsambadan beri huysuz
Ve eli surekli agzinda
Dis cikarma evresine giriyolar bence
Bugun nobetci eczaneden bi jel falan alim diyorum asiri sekilde kasiniyo dis etleri
kan damlası verıomusunz?Ben yeni başladımda ebe huzursuzluk yapabilir yaparsa tok ver dedi yine yaparsa 2 gunde bir ver dedi.
Benim kızımda elini emıor güldürüyoruz gülmek için ağzını açıyorya hemen elini ağzına basıo 😄

Büyük kızım bebekken çocukken kendimi yırttım zararlı şeyler yedirmeyelim büyüyynce zaten bixi dinlemeyeck herseyi yiyecek bari elimzdeyken yedrmeyelım die ama kımseye szmu geciremedm.kv bakkal cikolatalar cipsler kolalar.Kendisine soruyorum sen ccuğuna ydrdn mi die yok dio ama bizim kız dayanamıomuş isteyınce.Ne oluo yani benim kıxı çokmu sevmiş oluo şimdi.Varya ben neye dikkat etsem etmıolar ben dıkkat etmeyı bırakıncada konuşuolar.Mesela kıxımı 9.5 da uyutrdum.Gelirlerdi tüh çocuklada az vakit gecrdık sevemedik bilmem ne .Şimdi uyutamıorum 12 de anca zorla uyuyo bu seferde bu saatte uyunurmu büyüyemez falan filan.Ben yedrmeyın dedıkce yedrrler ben umursamadgmda neyerse yesin dedgmde yok o zararlı yok bu xararlı.Kendi halimize bırakılsak eminim 4 4 lük çocuk yetstırırz.
Bide diğer kızım 4 ay anca emdi şimdi boyu kısa gidio neymiş sorumlusu benmişim.Kendileri çene çaldı sarılık oldu mamaya başladım.Vay zayıf vay kilo almıo süt yetmıo.Herkesin dili heryere dönüo okadar gıcık oluorum ki.Şimdide eşim beni suçluo ailemn yanına ziyarete giderken sut sagma şeyni untmuşum evde.Madem bukadar sıkıntı yapacaktın alsaydın ozamn yenısını dedim.Ayy ne kadr doluymuşum ya
Daha az once baska bir topikde su yorumu yaptim:
Keske evlenmeden once su kaynanalar herseye karismamayi ogrenseler dahada onemlisi bi baltaya sap olmayi becerememis erkekler evlenmese.
Ya kardesim sen bu kadini aldin esin yaptinmi, onu oldugu gibi aldin fabrika ayarlarini boz diyemk verdiler sana. Herseyini ama herseyini beraber karar vermelisiniz disardan kimse mudehale etmemeli boylelerine tek yapmak istedigim :KK11: :KK11: :KK11:

Biz bi kanguru almistik bebegim henua 1aylikdi evde onu denemeye calisiyoduk esim bu ne ya bacaklari ayrik ayrik ediyo bosver kullanma dedi. 2 3 gun sonra bana benden habersiz kullanma falan gibi konustu. Ben ayar verdim. Yani bu cocuk ikimizin, sen benim Rizam olmayan seyi yapmayacaksin bende yapmayacagim sonucta ikimizde bebegimizk dusunuyoruz korkma hayatim arkandan is cevirecek bir yapim yok dedim ozur diledk birdaha boyle bir seyle gelmedi.
Kizima kehribar kolye aldim beraber deneyelim dedim taktim ama esimin ici rahat etmedi boguluyo gibi cikar dedi bende cikardim takmiyorum
Yani diyecegim su esiniz cok pasif ya, anasina iki cift laf etsin bitti.

kan damlası verıomusunz?Ben yeni başladımda ebe huzursuzluk yapabilir yaparsa tok ver dedi yine yaparsa 2 gunde bir ver dedi.
Benim kızımda elini emıor güldürüyoruz gülmek için ağzını açıyorya hemen elini ağzına basıo 😄
Hayir kan degerleri iyi olduguni icin doktor yazmadi
Sadece d vitamini ve bagisiklik sistemini guclendiren damladan kullaniyorum, cocuk doktorumuz yazdigi icin veriyorum.

bende anlamadım bu bebekte kafayı yedi adam.diğer kızımda böyle degıldı.Benim sinirimi boxma dıorum emzrmem ne yersem ondan yedrrm diorum.Daha bide kendisine tepki gösterıorum die ciddi ciddi kızıo bana.Çocuğun canı çekermiş.He dedim büyüynce senin boğazına yapışır 2 aylıkken canım çıkolata çekti nie vermedn die dedm.
Çok istıosan büyük kızın istedklerini yap dedim.
Yok artık daha bebek onun ne oldugu bilir mi saçma valla bence izin vermeyin kesinlikle

Bu topikteki annelerin bebeleri çok yaramaz herhalde hiçbirimizin hali kalmıyor buraya mesaj yazmaya 😁 Ben gün nasıl geçiyor anlamıyorum evde işler hiç bitmiyor yemek temizlik çamaşır çocuk derken yatağa zor atıyorum kendimi valla pertim kızlar. Bebemde de tam düzene oturdu dediğim uyku düzeni yine bozuldu geceleri uyanıyor uykusunu almış gözlerle bana bakıp oyun istiyor ama hiç halim yok 😅 bir de dişler fena sarstı çocuğu son günlerde çok huzursuz. Bu arada 4 aylık oldu teyzeleri, boyu en son 63 cm kilosu da 7.150ydi sizde durumlar nasıl anlatın biraz
Yaa aynen hiç boş vakit kalmıyor günler yetmiyor iş hiç bitmiyor bende çok şaşkınım niye böyle oluyor aslında kk gidiyorum ama bildirim gelmiyor burdan bana ya ondan unutuyorum açıkçası bklm bizimde bı hafta sonra 4 ay aşısı kontrolü var en son 7400 kg 65 cm boyu idi kaç olmuş bklm
Kizlar aranizda ek gidaya gecen varmi?
Biliyorum daha erken ama benim kiz sanki boyle yeni tatlara acik gibi
Her aksam d vitamini ve bagisiklik sistemini guclendirmek icin damla veriyorum. Zevkle iciyo, agzini sapirdatiyo, damlayi yaklastirirken agzini aciyo.
3bucuk ayliyik bebegim (16hafta).
Sizler ne durumdasiniz
Oğlumda 16 haftalık canım ben kızımda emmedigi için erken başlamıştım ek gıdaya bu vakitler var kaşığının ucuyla ev yapımı yoğurt, peynir verirdim bunda da yeni yeni başladım toplasan bı çay kaşığı etmez tabi verdiğim ama veriyorum alışsın şimdiden
Valla ben aslında yazıyorum ama çoğu kişi yazamıyor sanırım☺️ Bende öyle valla yemekti bebişle ilgilen derken cidden günler nasıl geçiyor anlamıyorum. Maşallah canım bizde 1 hafta sonra 4 aylığız inşallah. Yarın sünnet olucaz onun heyecanı stresi var bende birazda inşallah iyi geçer haftayada aşılar var bakalım kaç kilo aldı merak ediyorum en son 60 cmdi🥰🥰
Ya MaşAllah canım siz atlatacaksnz sünnet telasesini ne güzel 👏☺️
Kızlar aranızda hala adet olmayan varmı? Ben hala olmadım normalmiş gerçide sormak istediğim adet olamayıp kasık ağrıları yaşayan var mı😭
Bende olmadım canım ara ara ağrım çok oluyor geçiyor bı hafta on gün önce baya ağrım vardı olcam sandım ama yok hala gelen giden belki de yumurtlama zamanıydi bilemiyorum

Yaa aynen hiç boş vakit kalmıyor günler yetmiyor iş hiç bitmiyor bende çok şaşkınım niye böyle oluyor aslında kk gidiyorum ama bildirim gelmiyor burdan bana ya ondan unutuyorum açıkçası bklm bizimde bı hafta sonra 4 ay aşısı kontrolü var en son 7400 kg 65 cm boyu idi kaç olmuş bklm

Oğlumda 16 haftalık canım ben kızımda emmedigi için erken başlamıştım ek gıdaya bu vakitler var kaşığının ucuyla ev yapımı yoğurt, peynir verirdim bunda da yeni yeni başladım toplasan bı çay kaşığı etmez tabi verdiğim ama veriyorum alışsın şimdiden

Ya MaşAllah canım siz atlatacaksnz sünnet telasesini ne güzel 👏☺️

Bende olmadım canım ara ara ağrım çok oluyor geçiyor bı hafta on gün önce baya ağrım vardı olcam sandım ama yok hala gelen giden belki de yumurtlama zamanıydi bilemiyorum
Evet canım ya 2 gün oldu sünnet olalı atlattık sayılır çok çabuk iyileşiyor en güzelş erken yaptırmakmıs☺️ Evet benimde suan öyle kasıklarım ağrıyor benimse ondandıe belki

Temmuz anneleri merhaba
Bende Eylül annesiyim (28 eylül).
Gaz sıkıntımız var. 3aylık olunca azalır diyorlar gerçekten doğru mu.
Artık çok yoruldum
Geçer insAllah cnm bilmiyorum oğlumun çok olmadı gaz problemi
Evet canım ya 2 gün oldu sünnet olalı atlattık sayılır çok çabuk iyileşiyor en güzelş erken yaptırmakmıs☺️ Evet benimde suan öyle kasıklarım ağrıyor benimse ondandıe belki
MAŞALLAH cnm bende yaptırıp kurtulurum insAllah bı an önce

X