2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kızlar bebeğimin burnunda kuru sümük var derin nefes alınca tıs sesi geliyor ama aspiratörle çekince gelmiyor kuru olduğu için galiba. Nasıl alabilirim bişey sıkmaya da korkuyorum burnuna
serum fizyolojik sıkıyorum bende öyle peçeteyle ya da temizleme aspiratöru ile yavaşça çekiyorum tıkalı iken uyuması da etmesi de zor oluyor
Evet 3-4 ay sonra göğüs yavas yavas terbiye olurmuş bebege göre süt üretimi olurmus o yuzden göğüsler yumusarmıs
hmm anladım canım doğrudur
Kaşıntıdan ölüyorum ya 😥😥doktora gitmeden nasıl geçirebilirm ben bunu?
sirke falan yazıo nette ama deneyen oldumu acaba aramızda
yaa neden oldu ki canım yeni gördüm geçmiş olsun
Kızlar bizde 2 ay 7 günlük olduk.
Ara ara girip mesajlarınızı okuyorum.özlemişim buraları.ne heyecanla bebişlerimizi bekledik.grupta en son doğan bebek benimkiydi o bile 2 aylık oldu.
Bebeğime yalnız baktığım için çok yoruluyorum.ama bir o kadar da Leyla gibiyim.çok güzel bir duyguymuş allah isteyen herkesin kucağını boş koymasın 🙏
amin canım bazen yorucu olsa da çok güzel duygu
of of hanımlar sütüm yetmıyor yetmıyor.emzrdim 30 ml mama içirdim uyudu 1 saat kadar sonra uyandı aglıo gaznı faln çıkardım emzrdm gögsmdede aglıo sonra 60 ml mama yaptım gurt gurt içti 😭 kiloda almıo zaten
canım stres yapma moralde önemli bence süt üretiminde az da olsa alıyorsa yeter insAllah sıkıntı etme uuznca emerler insAllah
Kızlar bebeğimin kakası mukuslu olduğu için bugün kontrolde doktor gaita istedi. Ve şimdiye kadar hep kilo alımı iyiydi. Son on günde sadece 100 gr almış birdenbire azalma olmuş kilo alımında. Sütümün yettiğini biliyorum karnı şişiyo sürekli yutkunyo emerken. Sürekli de çiş yapar zaten. Gaita sonucu şüpheli dedi ve ben süt alerjisi diyetine başladım. Sizce birdenbire kilo alımı azalmasına sebep olablir mi bu durum
hiç duymadım cnm bneim oğlumda arada yapıyor ama sürekli değil hiç bı sıkıntı olduğunu düşünmedim
Kızlar bu tırnak kesme işini nasıl yapıyosunuz ben kestim ama az önce biraz etine geldi kanadı ya çok kötü oldumm of :KK43:
bne emzirirken yapıyorum cnm uyukluyor rhaat oluyor
Sleepy kullananlar kaç numara kullanıyorsunuz, biz 6150 Gr dik bı hafta önce sanki 3 numara sıkıyor gibi 4 e geçmek için erken mi

3+ diye bı numara var onu aldım 3 den farkı yok
ben BİM'in bezini kullanıyorum 4 numaraya geçtik iki hafta oluyor dün 3 ay bitti
Dün ilk adetimi oldum bu arada.spral taktıran varmı aramızda ?Ben kararszm ya
ben henüz olmadım cnm kondomla korunuyoruz biz
İyi aksamlar kızlar büyük problemim moralim cok bozuk akıl verin yaşayan varmı yada bilen? Oğlum mememi reddediyor emmiyor sütüm azalmıstı bikaç gündür simdi agzına memem deyince basıyo cıglıgı aglaya aglaya bi hal oluyor napıcam ben
cnm vazgeçme insAllah emer arada oğlumda söylene söylene emiyor sanki o an gazını çıkarıp oyaliyorum sonra yine veriyorum alıyor
Benim oğlan 3 ay 9 günlük oldu ben hala adet olmadım ama olacakmışım gibi kasıklarım belim ağrıyor ara ara. Sizde durumlar nasıl?
Aynen benimde öyle bazen olacam herhlfe diyorum ağrıdan ama gelen giden yok akıntım oluyor baya ama

Slmlar kızlar bugün oğlumun sağlık ocağında kontrolü vardı 900 gram almış MaşAllah 7.400gr 3 cm de boyu uzamış 65 olmuş göz taramasını yaptı doktorumuz herşey yolunda şükür Kasım'da aşımiz var artık bu aralar bazen emmek istemiyor bazen ayrılmak istemiyor değişiyor bklm sizler nasılsınız görüşmeyeli

Slmlar kızlar bugün oğlumun sağlık ocağında kontrolü vardı 900 gram almış MaşAllah 7.400gr 3 cm de boyu uzamış 65 olmuş göz taramasını yaptı doktorumuz herşey yolunda şükür Kasım'da aşımiz var artık bu aralar bazen emmek istemiyor bazen ayrılmak istemiyor değişiyor bklm sizler nasılsınız görüşmeyeli
Maşallah canım bizlerde aynı bebişle uğraş dur sünnet ettirmek istiyorum bende geç olmadan☺️ Doktor çocuk doktorumu muane etti canım gözü

Kızlar ben sağlık ocagının verdiği d vitaminini kullanmıyorum kendşm aldım onu kullanıyorum 1 yaşa kadar kullanılıyormus sanırım hep aynısıyla devam edilir değilmi

Maşallah canım bizlerde aynı bebişle uğraş dur sünnet ettirmek istiyorum bende geç olmadan☺ Doktor çocuk doktorumu muane etti canım gözü
bende istiyorum cnm sünnet ettirmeyi insAllah bı kaç aya düşünüyorum bklm nasip aile hekimimiz baktı cnm çocuk doktoru goz polikliniğine götürün dedi ona da pandemiden dolayı snrm randevu vermiyolar
Kızlar ben sağlık ocagının verdiği d vitaminini kullanmıyorum kendşm aldım onu kullanıyorum 1 yaşa kadar kullanılıyormus sanırım hep aynısıyla devam edilir değilmi
Açıkçası ben kullanmıyorum cnm ama dvit değişmiyor hep aynı benim bildiğim

O zaman taktır mecbur eşin niye istemiyorki? Yok yakın zamanda istemiyorum 5 sene sonra falan ağrılı oluyor diyorlar bide çevremde çok duydum onu taktırıp hamile kalan var güvenmiyorum pek. En iyisi yine eşimin korunması
hmm anladım canım.bilmem benmki pek istemıo.
Bu arada taktırdım ben 10 senelik takıldı.aynen ya benım çevremdede var hamile kalan.olmadı yinede yumurtlama haftamda dikkat ederım.

Benim oğlan 3 ay 9 günlük oldu ben hala adet olmadım ama olacakmışım gibi kasıklarım belim ağrıyor ara ara. Sizde durumlar nasıl?
bende yeni oldum canım 3 ay 1 haftalıkken oldum bende.belki sende oluyorsndr.benim 10 gün önce falan 1 hafta falan kasıklarım çok agrıdı dedim kesin yumurtluyorum.öylede olmuş ozaman yumurtlamışm şimdide adet oldum.

serum fizyolojik sıkıyorum bende öyle peçeteyle ya da temizleme aspiratöru ile yavaşça çekiyorum tıkalı iken uyuması da etmesi de zor oluyor
hmm anladım canım doğrudur
yaa neden oldu ki canım yeni gördüm geçmiş olsun
amin canım bazen yorucu olsa da çok güzel duygu
canım stres yapma moralde önemli bence süt üretiminde az da olsa alıyorsa yeter insAllah sıkıntı etme uuznca emerler insAllah
hiç duymadım cnm bneim oğlumda arada yapıyor ama sürekli değil hiç bı sıkıntı olduğunu düşünmedim
bne emzirirken yapıyorum cnm uyukluyor rhaat oluyor
ben BİM'in bezini kullanıyorum 4 numaraya geçtik iki hafta oluyor dün 3 ay bitti
ben henüz olmadım cnm kondomla korunuyoruz biz
cnm vazgeçme insAllah emer arada oğlumda söylene söylene emiyor sanki o an gazını çıkarıp oyaliyorum sonra yine veriyorum alıyor

Aynen benimde öyle bazen olacam herhlfe diyorum ağrıdan ama gelen giden yok akıntım oluyor baya ama
sagol canım alerjm gecti gbi adette oldum 😊emzrmede bazen doyuyo guzel baznde doymamış gbi ağlıo.

bende istiyorum cnm sünnet ettirmeyi insAllah bı kaç aya düşünüyorum bklm nasip aile hekimimiz baktı cnm çocuk doktoru goz polikliniğine götürün dedi ona da pandemiden dolayı snrm randevu vermiyolar

Açıkçası ben kullanmıyorum cnm ama dvit değişmiyor hep aynı benim bildiğim
Hareketlenince zor oluyor diyorlar o yuzden ben bu ay yada diğer yaptırmayı düşünüyorum. Sen neden kullanmıyosun d vitamini canım kullanmak gerekli de

Hareketlenince zor oluyor diyorlar o yuzden ben bu ay yada diğer yaptırmayı düşünüyorum. Sen neden kullanmıyosun d vitamini canım kullanmak gerekli de
Aynen öyle diyorlar da işte eşime dedim o bı kaç sonrasına uygun gördü bı daha yorum yapmadım bazen gereksiz kavgalar çıkıyor özel bı nedeni yok ilaçlarin bı yeri yapıp bı yeri bozduğunu düşündüğümden kullanmıyorum kızımda da düzenli kullanmadım

Aynen öyle diyorlar da işte eşime dedim o bı kaç sonrasına uygun gördü bı daha yorum yapmadım bazen gereksiz kavgalar çıkıyor özel bı nedeni yok ilaçlarin bı yeri yapıp bı yeri bozduğunu düşündüğümden kullanmıyorum kızımda da düzenli kullanmadım
Anladım siz bilirsiniz tabikiii

kızlar merhaba

kafama takılan bşrkaç sorum olacak. eminimki benzer şeyler sizlerde de vardır, hep birlikte yorumlayalım diye düşündüm :)

benim bebiş 2 aylık olacak yakında. 50 günlüğüz

benim bebiş'i düz yerde yatırmak çok zor. sürekli kalçayı dışarıya çıkarttıgı kafayı yana yatırdıgı düzensiz bir pozisyon seviyor. anne yanı beşik almıştık, kucakta uyutuyorum ama beşige koyunca uyanıyor, sanki düz yeri sevmiyor. araba için aldıgımız oto koltugu evde, bu oto koltuguna koyunca çok güzel ve kolayca uyuyor. ama bu oto koltugu ergonomik mi tam onu bilemiyorum. çünkü oto koltugunda yamuk yumuk bir şekile girip öyle uyuyor. ama kucaga aldıgımızdada yamuk bir şekle girip öyle uyumayı seviyor. normalmi ?

bebişin kusması normalmidir ? bizimki artık iki beslemede bir memeden ayrılınca gazını çıkartmaya çalışırken kusuyor. bu kusması doydugunumu belirtir, yoksa bir sıkıntımı var, veya alışkanlık halinemi getirdi ?

bebişin kulağının üstünde ve alnında saç kılları var dogdugundan beridir. ilk zamanlarda doktora sormuştum geçer demişti, ama 2 ay olacak halen geçmedi. sizde de varmıdır bu durum ?

birde benim gögüslerden eşit süt gelmiyor. birinden 60 geliyor, birinden 20 falan geliyor. eşit olması ideal degilmi ?

bebiş sadece d vitamini alıyor. demir takviyesine ilerleyen aylarda başlanacak diye biliyorum. sizde durum nasıl ? birde göz muayenesine ne zaman göüreceksiniz ?

bebiş ufak seslere çok tepki veriyor. uyurken ufak bir gürültüde ellerini falan havaya kaldırıp irkiliyor. veya bazen hiç ses olmamasına ragmen uykudayken irkildiğini görebiliyorum. normalmi caba ? neden bu kadar tedirgin ki ?

banyo yaptırırken agzına su kaçmamasını nasıl sağlıyorsunuz ? agzı ister istemez açık olabiliyor ve su kaçıyor. hissediyorum çünkü çok rahatsız oluyor su kaçınca

çok yazdıysam kusuruma bakmayın :)

kızlar merhaba

kafama takılan bşrkaç sorum olacak. eminimki benzer şeyler sizlerde de vardır, hep birlikte yorumlayalım diye düşündüm :)

benim bebiş'i düz yerde yatırmak çok zor. sürekli kalçayı dışarıya çıkarttıgı kafayı yana yatırdıgı düzensiz bir pozisyon seviyor. anne yanı beşik almıştık, kucakta uyutuyorum ama beşige koyunca uyanıyor, sanki düz yeri sevmiyor. araba için aldıgımız oto koltugu evde, bu oto koltuguna koyunca çok güzel ve kolayca uyuyor. ama bu oto koltugu ergonomik mi tam onu bilemiyorum. çünkü oto koltugunda yamuk yumuk bir şekile girip öyle uyuyor. ama kucaga aldıgımızdada yamuk bir şekle girip öyle uyumayı seviyor. normalmi ?

bebişin kusması normalmidir ? bizimki artık iki beslemede bir memeden ayrılınca gazını çıkartmaya çalışırken kusuyor. bu kusması doydugunumu belirtir, yoksa bir sıkıntımı var, veya alışkanlık halinemi getirdi ?

bebişin kulağının üstünde ve alnında saç kılları var dogdugundan beridir. ilk zamanlarda doktora sormuştum geçer demişti, ama 2 ay olacak halen geçmedi. sizde de varmıdır bu durum ?

birde benim gögüslerden eşit süt gelmiyor. birinden 60 geliyor, birinden 20 falan geliyor. eşit olması ideal degilmi ?

bebiş sadece d vitamini alıyor. demir takviyesine ilerleyen aylarda başlanacak diye biliyorum. sizde durum nasıl ? birde göz muayenesine ne zaman göüreceksiniz ?

bebiş ufak seslere çok tepki veriyor. uyurken ufak bir gürültüde ellerini falan havaya kaldırıp irkiliyor. veya bazen hiç ses olmamasına ragmen uykudayken irkildiğini görebiliyorum. normalmi caba ? neden bu kadar tedirgin ki ?

banyo yaptırırken agzına su kaçmamasını nasıl sağlıyorsunuz ? agzı ister istemez açık olabiliyor ve su kaçıyor. hissediyorum çünkü çok rahatsız oluyor su kaçınca

Bizimki de en rahat ve uzun oto koltuğunda uyuyordu ben de o zaman çok araştırdım zararlı mı diye çünkü alıp yatağına koyunca uyaniyordu, çok uzun süre kalmıyor ise zararı yokmuş.

Yani uzun gece uykusu için uygun değil kan dolaşımını bozuyormus, ama bir iki saati geçmeyen gündüz uykuların zararı yok.

Zaten zamanla orda uyumayı bıraktı bizim bebiş

Göz muayenesini 3. Ayda olduk biz, hangi ay olacağını doktorunuz planlar, bazıları ikinci ay istiyor

Su yutmasin diye önce vücudunu yıkıyoruz sonra eşim ters şekilde kucağında tutarken başını yıkıyoruz, yine de illaki kaciyordur ama yüzüstü gibi olduğu için boğazına kaçmıyor su.
Şebeke sularından hasta olmasınlar diye rotavirus aşısı oluyorlar zaten

Benim naçizane bildiklerim bunlar:)
İnşallah hepimiz sağlıkla huzurla buyuturuz minikleri:)

kızlar merhaba

Bebekler de kıl da çok görüyorum kontrole gittikçe, bizim Dr erken ya da zayıf doğan bebeklerde olur demişti, dökülür zamanla

Vitamin sadece d kullanıyoruz biz

Kusma ve süt konusunu bilmiyorum:)

kızlar merhaba

Kusma normal benimki 3.ayında hala kusuyor normal bu aylarda. Yatma konusunu bilmiyorum belki öyle alıstıgı için orda yatmıyordur kucakta uyutmaya alıstırmayın olmadı zor olur sizin için zaten pusette sürekli yatması doğru değil sırtları ağrır. D vitamini kullanıyorum bende 1 yasına kadar kullanılcakmıs demirle ilgili birşey denmedi bana. Göz muaneside olmadık dahaca. Benimde bir göğsümden genelde daha çok süt gelirdi bence normal bir durum. İrkilme mevzu bizde de vardı 2.ayda sürekli elleri kaldırıp irkiliyordu ama bu ay daha azalttı o hareketi :) valla ilk zaman iki kişi yıkıyorduk biz o yuzden ağzını tutuyordum ben ama suan tek yıkıyorum artık kafasının arkasından döküyorum suyu kaçmıyor sanırım

kızlar biz 3 aylık olduk doktor kontrolu hangi aylarda oluyor. 4.5.6. Hangi aylarda gitmeliyim en son 15 gun once gittim ama doktor şu gün tekrar görelim demedi

X