2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

bilmiyorum baklm doğru mu değil mi bı aylık olduğunda sağlık ocağında tartinca ogrenicez aslında doğru olması gerekir mantıken bizi tartiyor
ben sabahtan başlıyorum yatana kadar içiyorum gece uyandığımda içeriklerim hariç tabi

Yaaaa bu sarılık konusu bende de muallak hastaneye goturesim yok ama acaba var içimde bezini günde kaç kez degistiryodn kilo alımı uyku durumu falan
Bizim tartıda bi manyaklık olabilir :) İnşallah almıştır kilo bizimki de.

Bizde gecenin bir evresi boyle oluyoruz resmen 2 3 saat suruyo uyumasi. Bazen gunduzde oluyo. Besigine koyunca homurdanmaya basliyor emme gudusunu yenemiyor. Uyusada sutum olsa diyorum artik kendi pili bitince uyuyor. 🙄
o kolıklığinden uyumuyordur canım beşiğine koyunca ne yapıo benımki zorlanıo kızarıo ıkınıo gaz cıkarmaya çalışıo.

Arkadaşlar bebişim daha 12 günlük ama aşırı derecede gazı var ne yapacagımı şaşırdım ağlama nobetleri geçiriyor doktora gıttık ıkı damla verdi kullanıyoruz ama hiç faydasını görmedik. Aranızda beebeği bu derece gazlı olan var mı? Bebeğim kıvranıyor acıdan dayanamıyorum onu böyle gormeye

biz öyleyiz canım.benimkide sürekli emiyor sancısı gelıo bırakıo gerılıo sonra yıne tutuyo emmeye devam edio.gazını çıkartıyorum masaj yapıorm faln sonra yıne emmeye devam uyuyana kadar emıo dıebılırım.hiç şöyle yatırıpta aglamadan durdugu yok günde toplasan 10 dkk anca öyle aglamadan sakin duruodur.ondada büyük kızım hemen gelip rahatsz edıo çcuğu.benimkide emzik almıo damaksız emzık aldım onuda tutturamadm yinede devam edecegim tuttrmaya valışmaya.
hiç bi işimi yapamıorum uyanıo sürekli mememde yatrsam hemen aglıo bide sürekli ıkınıo baya zorlanıo gaz çıkarırken.
Allah kolaylık versin cnm uykusuzluka idare edeceğiz artık 🥰 yapacak bişey yok
Ya onlar büyüyene kadar böyle olucak artık

Günlük 20 gram alması gerekiyormuş biz kontrole gidemedik 17 Ağustosta bir aylık olacak o zaman gideceğiz bakalım alıyor mu kilo bizimki çok emmiyor memede uyuyup kalıyor o yüzden mama desteğine devam ediyorum
500gr 13gune bolunce 38 gr ediyo
Ozaman iyi oluyo sanirim

Her emzirme bitimi sağıyo musun?
Son damla damlayana kadar mı devam edeyim diyosun :) Bu arada manuel pompayla sağıyorum lansinohun. Ucu öyle bi hale geliyo ki sonlara doğru, baya kocaman oluyo. Görüntüden dolayı bırakıyorum biraz da.
Koltukaltından tutup yukarı kaldırmış halde mi? Deneyeyim bakayım. Ne kadar süre kalıyosun öyle?
Maşallah ne güzel kilo almış.
çok iyi bence. Benimki de o kadar almış olsa.
4.gün çocuk dr u kontrolünde çok çok az kilo vermişti. Dr baya iyi bakmışsınız demişti hatta. Ama şimdi o günden bugüne kakaları azaldı, gaz başladı, zeytinyağı vermeme bağlı oldu kaka. Şimdi durum nedir bilmiyorum kilo konusunda.
Ben de evde tartmaya çalışıyorum ama güven olmuyo sanki. Geçen gün doğum kilosunun üstüne +700 çıkmışken, bugün +200 çıktı. Zayıfladı mı bu çocuk :) Bezi temizdi ama giysileri vardı üzerinde.

Ben 16sında doğum yaptım. Hala devam ediyo. Adetin son günleri gibi. Normal mi bilmiyorum. Normaldir heralde.
Senin bebegin kilo almiyormu canim
Emziriyomusun mamami

Arkadaşlar bebişim daha 12 günlük ama aşırı derecede gazı var ne yapacagımı şaşırdım ağlama nobetleri geçiriyor doktora gıttık ıkı damla verdi kullanıyoruz ama hiç faydasını görmedik. Aranızda beebeği bu derece gazlı olan var mı? Bebeğim kıvranıyor acıdan dayanamıyorum onu böyle gormeye
Canim yedigin seylere cok dikkat et

Süt olsun diye tahin helvasi yemekten şişicem yhu siz de yiyor musunuz
ben bol bol su içiyorum günde iki kupa rezene ayran içiyorum ama şu bı kaç gündür az gibi ya da oğlumun daha fazla sütr mi ihtiyacı oluyor fazla emiyor
çörekotu yağı ver bı de istersen canım ise yarayabilir
Su, helva, badem
suyu 2.5-3 lt içiyorum garanti ama helva ve bademi deneyim

bilmiyorum baklm doğru mu değil mi bı aylık olduğunda sağlık ocağında tartinca ogrenicez aslında doğru olması gerekir mantıken bizi tartiyor
ben sabahtan başlıyorum yatana kadar içiyorum gece uyandığımda içeriklerim hariç tabi

Yaaaa bu sarılık konusu bende de muallak hastaneye goturesim yok ama acaba var içimde bezini günde kaç kez degistiryodn kilo alımı uyku durumu falan
Günde 10 kere falan değiştiriyordum kakasını hep yapıyordu. İlk hafta uyku durumu ağırdı uyanamıyordu ama sonra düzeldi kendiliğinden uyanmaya başladı kilo alımı da azmış doktor öyle dedi😔 moralim bozuldu ya şimdi mamayı ver 3-4 kere dedi doktor bu sefer de memeyi reddederse diye korkuyorum

Senin bebegin kilo almiyormu canim
Emziriyomusun mamami
Kilosunu bilmiyorum. En son 3.4. gün ölçüldü. İyi demişti dr. Benim kafama takılan çişli bez sürekli var ama kakalı bezleri azaldı. Aşırı da gazlı. Acaba kilo durumu nasıl, nasıl etkileniyo diye kafamda.
İlk günler emme problemi oldu. Almadı memeyi zor kabullendi. O arada sarılık olmasın diye mama verdik. Sonra alışmaya başlayınca sadece emzirdim.

Günde 10 kere falan değiştiriyordum kakasını hep yapıyordu. İlk hafta uyku durumu ağırdı uyanamıyordu ama sonra düzeldi kendiliğinden uyanmaya başladı kilo alımı da azmış doktor öyle dedi😔 moralim bozuldu ya şimdi mamayı ver 3-4 kere dedi doktor bu sefer de memeyi reddederse diye korkuyorum
Yaaaa demek ki çiş yapmasiyla alakalı değil kilo ne kadar almış kaç günlüktu 4 günlükken 3.500 kg çıkmıştı sağlık ocağında bı daha tartilmadi 5 gün sonra tartilacak bklm kaç çıkacak

Çarçabuk geçecek zaman farklı şeylere odaklanmaya çalış, Hamileyken açtığın müzikleri dinleyerek süt sağ , ağlamak istiyorsan da ağla canım Allah'a şukur toparlayacak en azından 4-5 gün çabuk geçer Ya sabır ya selamet .. az daha dayan

Amin darisi @papatya_2014 başına 🤲 benim kizda çok kızarıyor Doktor bı damla verdi Damla daha ağzına damlattigim an mideye inmeden gaz çıkarmaya basliyor çok şükür biraz rahatladı Neyseki .. doktor bana özellikle süt ürünlerini azaltmami söyledi sanırım bizim diyete başlamamız gerekecek..
bebegın kaç günlük vanım.benımkıde sürekli ıkınıoda banada verrmi acaba doktr.bacaklarnı faln oynatıorum.gaz çıkarıo ama bitmio kakasını yapıo ıkına ıkına.yinede bitmıo.

Ayy
Ayyy çıldırıyorum üzerine bunu okuyunca yalniz olmadığımi anladım bı doğum yaptım herkes prof kesildi başıma psikolojim bozuldu resmen benim çocuğuma en iyi ben bakarım kimsenin biseyine karışmam ama bu insanlar neden böyle. Telefon kullanmayı birakcam milletin çenesi yüzünden
Senin yine telefonla karışılıyosa iyi canım bizim anne ve kv dönüşümlü kalıyorlar ve annemin gittiği günler resmen üzülüyorum bebeğim de ters gbi kv olunca hep huzursuzluğu tutuyo tabi bir sürü yorum sonra. Hep kocakarı yorumları cahil cahil

X