2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Merhaba kızlar 🙋‍♀️ ben normalde ağustos annesi olmam gerekirken temmuz annesi oluverdim 😊 öncelikle hepiniz sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah 🤲 bi sorum olcaktı bebeğim hemen hemen her meme emdikten sonra kaka yapıyo bu normal mi sizde yaşadınız mı hiç böyle birşey? 6 günlüğüz daha
O dediğin kaka gibi değilde gaz çıkarırken de o leke oluyor sarı sarı benimkide gaz çıkarırken leke şeklinde atıyor

Her emzirme bitimi sağıyo musun?
Son damla damlayana kadar mı devam edeyim diyosun :) Bu arada manuel pompayla sağıyorum lansinohun. Ucu öyle bi hale geliyo ki sonlara doğru, baya kocaman oluyo. Görüntüden dolayı bırakıyorum biraz da.
Koltukaltından tutup yukarı kaldırmış halde mi? Deneyeyim bakayım. Ne kadar süre kalıyosun öyle?
Maşallah ne güzel kilo almış.
çok iyi bence. Benimki de o kadar almış olsa.
4.gün çocuk dr u kontrolünde çok çok az kilo vermişti. Dr baya iyi bakmışsınız demişti hatta. Ama şimdi o günden bugüne kakaları azaldı, gaz başladı, zeytinyağı vermeme bağlı oldu kaka. Şimdi durum nedir bilmiyorum kilo konusunda.
Ben de evde tartmaya çalışıyorum ama güven olmuyo sanki. Geçen gün doğum kilosunun üstüne +700 çıkmışken, bugün +200 çıktı. Zayıfladı mı bu çocuk :) Bezi temizdi ama giysileri vardı üzerinde.

Ben 16sında doğum yaptım. Hala devam ediyo. Adetin son günleri gibi. Normal mi bilmiyorum. Normaldir heralde.
Benim bebiş tam emmiyor o yuzden sürekli sağıyorum diyelim

Yaaaa demek ki çiş yapmasiyla alakalı değil kilo ne kadar almış kaç günlüktu 4 günlükken 3.500 kg çıkmıştı sağlık ocağında bı daha tartilmadi 5 gün sonra tartilacak bklm kaç çıkacak
Benim zaten doğumda 2780 doğdu en son geldiğimizde 2880 olmuştu bugün de 2980 olmuş çok az almış

sağlık ocağında bı aylık kontrol ve adımız var bizim onun dışında cagirmadilar bende evde tartiyorim bklm uyumlu olacak mı bende mama vermiyorum şimdilik sarılık hafif gözlerinde var ama hastaneye gidip boşuna kan vermek istemiyorum emiyo çişini de yapıyor uzun süreli uyumuyor da
bende gecikmeli topuk kani vermek icin gittim o sira olculdu. Aynen kaka ve cisini yapiyor bizimde gozumuzde kaldi yuzu duzeliyor gibi ve uyaniyor kendi. O yuzden bende kan testi yaptirmayacam 🙄 bu arada topuk kanini ilk zamanlar aliyorlar ya bebekler cok agliyor biraz daha ileri zamanlarda alinca daha dayanikli oluyorlar benim kizim aglamadi. Keske oyle aglamasalar diyo insan ama ilk zamanlar alma sebepleri varmis megersem 😕
Koltukaltından tutup yukarı kaldırmış halde mi? Deneyeyim bakayım. Ne kadar süre kalıyosun öyle
hani koltukaltindan tutup aliyoruz ya bebekleri kucagimiza oyle. Bi kac sn falan tutup gogsumuze goturuyoruz sirtini sivazliyoruz yukari dogru pat pat yapiyoruz gazi varsa ciksin diye tekrar ayni seyi yapiyoruz. Hem gazi cikiyor hemde kakasini yapiyor. Bu arada ayaklarini size yaslandiginda kendi karnina dogru cekili oluyor. Toplu oluyor yani ikinma hissi geliyor oyle bi kac kere yapinca kipkirmizi oluyor burun delikleri aciliyor kaka yaparken bende hangi pozisyondaysam konsantresi bozulmasin diye sabit kaliyorum 🙂
o kolıklığinden uyumuyordur canım beşiğine koyunca ne yapıo benımki zorlanıo kızarıo ıkınıo gaz cıkarmaya çalışıo.
Evet sıkıntılaniyor kesinlikle uyumuyor. Ama kolik gibi aglamiyor sanki korkmus gibi kendini sıkıyor gibi o zaman anliyorum uyumayacak bu diye 🙁

Cevap veren olmadı sanırım 🥳

@Asliii60 ve @NONAA882 doğum tarihiniz nedir ?

Hadi ya.. Dikişlerin iyi mi şimdi ?? Herşey yolindadir inşallah ♥ bebiş alisir memeye anne kokusuna Sağlıklı olsun da gerisi teferruat..

Doktor bana inek sütü ile olan besinlerde diyet verdi, bide probiyotik damla kullanmaya başladığımizdan beri o kıpkırmızı olması suratı ikinmalari azaldı, çok şükür .. gaz damlasına bile bazen gerek kalmıyor.. Anne sütü için bebeklerin sıvı kaka yapması çok normalmis Ama bizimde giderek azaldı Doktor normal dedi hepsine kilo alımı da yerinde olduğu için sorun yok dedi.. sizde durumlar nasıl?

İlk günlerde azar azar kilo alması normal demişti doktorumuz Büyüdükçe kat ve kat kilo alımları artacak demişti.. Benim bebeğim eksik kilo ile doğmuştu, hatta normal diğer çocukları da yakalamış 💕 çok şükür..İlk zamanlar iki saatte bir emiyordu bir daha kan şekeri düşmesin diye çok sık besledim.. Bence kilo alımı normal ama çok aklınıza takılan bir durumsa aile hekimindeki sizi takip eden hemşireye danışabilirsiniz.. onlar doğru bilgiye yönlendiriyorlar..
Bayağı bi ödem oluşmuş ampül ilaç verdi doktor canım. Bebiş iyi şükür ayrı kaldığımız günlerin acısını çıkartıyoruz. Koynumdan ayırmıyorum kokuma iyice alışsın diye zaten bırakasım da yok 😬

bende gecikmeli topuk kani vermek icin gittim o sira olculdu. Aynen kaka ve cisini yapiyor bizimde gozumuzde kaldi yuzu duzeliyor gibi ve uyaniyor kendi. O yuzden bende kan testi yaptirmayacam 🙄 bu arada topuk kanini ilk zamanlar aliyorlar ya bebekler cok agliyor biraz daha ileri zamanlarda alinca daha dayanikli oluyorlar benim kizim aglamadi. Keske oyle aglamasalar diyo insan ama ilk zamanlar alma sebepleri varmis megersem 😕
hani koltukaltindan tutup aliyoruz ya bebekleri kucagimiza oyle. Bi kac sn falan tutup gogsumuze goturuyoruz sirtini sivazliyoruz yukari dogru pat pat yapiyoruz gazi varsa ciksin diye tekrar ayni seyi yapiyoruz. Hem gazi cikiyor hemde kakasini yapiyor. Bu arada ayaklarini size yaslandiginda kendi karnina dogru cekili oluyor. Toplu oluyor yani ikinma hissi geliyor oyle bi kac kere yapinca kipkirmizi oluyor burun delikleri aciliyor kaka yaparken bende hangi pozisyondaysam konsantresi bozulmasin diye sabit kaliyorum 🙂
Evet sıkıntılaniyor kesinlikle uyumuyor. Ama kolik gibi aglamiyor sanki korkmus gibi kendini sıkıyor gibi o zaman anliyorum uyumayacak bu diye 🙁
Tamam. Valla işe yararsa her gün akşama kadar öyle yaparım 😀

Her emzirme bitimi sağıyo musun?
Son damla damlayana kadar mı devam edeyim diyosun :) Bu arada manuel pompayla sağıyorum lansinohun. Ucu öyle bi hale geliyo ki sonlara doğru, baya kocaman oluyo. Görüntüden dolayı bırakıyorum biraz da.
Koltukaltından tutup yukarı kaldırmış halde mi? Deneyeyim bakayım. Ne kadar süre kalıyosun öyle?
Maşallah ne güzel kilo almış.
çok iyi bence. Benimki de o kadar almış olsa.
4.gün çocuk dr u kontrolünde çok çok az kilo vermişti. Dr baya iyi bakmışsınız demişti hatta. Ama şimdi o günden bugüne kakaları azaldı, gaz başladı, zeytinyağı vermeme bağlı oldu kaka. Şimdi durum nedir bilmiyorum kilo konusunda.
Ben de evde tartmaya çalışıyorum ama güven olmuyo sanki. Geçen gün doğum kilosunun üstüne +700 çıkmışken, bugün +200 çıktı. Zayıfladı mı bu çocuk :) Bezi temizdi ama giysileri vardı üzerinde.

Ben 16sında doğum yaptım. Hala devam ediyo. Adetin son günleri gibi. Normal mi bilmiyorum. Normaldir heralde.

Bizimde bebisin göbeği indikçe sanki zayıflamış gibi geliyor kakasını yaptıkça sürekli kontrol ediyorum her fırsatta emziriyorum ama kilo alımı devam etmiş çok şükür benimki sanarsin saatle doğmuş 10 dakikadan sonra emmiyor ağzını açmıyor hayatta Öyle sıkı kapatıyor ki asla emmeye devam etmiyor asamadik
Ayy
Ayyy çıldırıyorum üzerine bunu okuyunca yalniz olmadığımi anladım bı doğum yaptım herkes prof kesildi başıma psikolojim bozuldu resmen benim çocuğuma en iyi ben bakarım kimsenin biseyine karışmam ama bu insanlar neden böyle. Telefon kullanmayı birakcam milletin çenesi yüzünden

Yalnız değilsiniz emin olun bende de var aynı dertler, en son kulağında bı sıkıntı var gibiydi bana yapma etme dediklerini kayinvalidemin yanında sordurdum giki çıkmadı kulağına süt damlat diyordu doktora dedim süt damlatalim mi katiyyen dedi Ben 4 çocuk yetiştirdim yapıyordum falan filan da anlatırken doktor herşeye gereken cevabı verdi.. Allah'a şükür 🤗
Arkadaşlar sarılığımız vardı başta bizim sonra düşmüştü bugün kontrole geldik bebeğimin sarılığı 17 olmuş şok oldum. O kadar emdi beni arada ağlıyordu gaz sancısı sandım meğer çocuğum aç olduğu için ağlıyormuş sütüm de iyi geliyo aslında kakasını falan çok yapıyo ondan mi kilo Almadı anlamadık doktor günde 3defa mama verin dedi şimdi hastanedeyiz yatış verdi. Oğlum gözümün önünde mavi ışıkta yatıyor zor zapt ediyoruz. Bu durumu yaşayan var mi
Çok geçmiş olsun.. kaç günlük bebeğiniz.. bı arkadaşımın başına gelmişti şimdi bebekleri 5 aylık maşallah çok çok sağlıklı sizinde öyle olacak Allah'in izniyle..
bebegın kaç günlük vanım.benımkıde sürekli ıkınıoda banada verrmi acaba doktr.bacaklarnı faln oynatıorum.gaz çıkarıo ama bitmio kakasını yapıo ıkına ıkına.yinede bitmıo.
Selam, bebeğim 30 günlükken ki kontrolde verdi.. Durumunu anlattık ikinirken kipkirmizi oluyordu kıvranıyordu yavrucak masaj yapmaktan bileğim ağrıyordu inan.. şimdi 38 günlük Çok rahatladı İlk once gaz ilacı rahatlattı düzenli olarak probiyotik kullandık iyi geldi Bence mutlaka doktorunuza kontrole gidince sorun..
Bayağı bi ödem oluşmuş ampül ilaç verdi doktor canım. Bebiş iyi şükür ayrı kaldığımız günlerin acısını çıkartıyoruz. Koynumdan ayırmıyorum kokuma iyice alışsın diye zaten bırakasım da yok 😬

Çok geçmiş olsun Güzel anne.. Bebisinle de hiç ayrılmayın insallah ❣️ arada uyu dinlen süt için seninde dinlenmeye ihtiyacın var.. benimde bazen emerken karnıma baskı olusturuyor o acı bile mutluluk veriyor Ne gariptir ki 😂 seni çok iyi anliyorum

Bize de doktor yüzü aşağıya bakacak şekilde havada karnından aşkı bicimjnde tutun iyi gelir demişti..

Bide çok kontrollü biçimde yüz üstü yatırıp ayaklarını karnındayken emekler pozisyonda ilerlemesini sağlamak Benim bebeğim 30 günlükken tavsiye etmişti yalnız bunu.. Bizde ayaklarını karnına çekiyoruz fakat bu hareketi kendisi zorlayarak yaptığı için daha faydalı olduğunu söylemişti Hareketi yapmak için zorladikca pirtliyordu Allah im hiçbir çocuğa gaz derdi vermesin Ya Rabbim

Kızlar kanamaniz ne kadar sürdü veya hala sürüyor mu? Ben 17 sinde doğum yaptım. Hâlâ kanamam var.
biz 23 gunluguz hala kanama oluyor bazen olmuyo bitti mi diyirum yine geliyo illa 40a tamamlayacak 🙄
Merhaba kızlar 🙋‍♀️ ben normalde ağustos annesi olmam gerekirken temmuz annesi oluverdim 😊 öncelikle hepiniz sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah 🤲 bi sorum olcaktı bebeğim hemen hemen her meme emdikten sonra kaka yapıyo bu normal mi sizde yaşadınız mı hiç böyle birşey? 6 günlüğüz daha
normal bence ben altini degistirirken dahi yaptigi oluyor. Hatta bence iyi bisey ictigi sute yer aciliyor oyle dusun🙂 kakanin rengi kivami seklide onemli bunlari takip et bence
ya korkma duzelir o elinden geldigince emzirerek ver canim benim bildigim bisey var gogusten emilen sutun sindirimi daha kolay oluyormus sagilinca hazmi zor oluyormus. Hazmedilmesi icin pisirmek gerekirmis oda vitaminleri yok edermis. Bunu bi dr demisti. Onun icin elinizden geldigince emzirin arkadaslar
Arkadaşlar sarılığımız vardı başta bizim sonra düşmüştü bugün kontrole geldik bebeğimin sarılığı 17 olmuş şok oldum. O kadar emdi beni arada ağlıyordu gaz sancısı sandım meğer çocuğum aç olduğu için ağlıyormuş sütüm de iyi geliyo aslında kakasını falan çok yapıyo ondan mi kilo Almadı anlamadık doktor günde 3defa mama verin dedi şimdi hastanedeyiz yatış verdi. Oğlum gözümün önünde mavi ışıkta yatıyor zor zapt ediyoruz. Bu durumu yaşayan var mi
ya suan beni cok korkuttun bizde bezden kakadan yuzden gozden takip ediyoruz. Sarilik olmadiginin kriteri ne acaba kilo almasi mi yani? Ben anlamadim neye bakacagiz🤷🙁
Kızlar iki üç gündür sütüm az gibi hissediyorum yani böyle dolu dolu olmuyor siz napiyonz artırmak için
zaman gectikce cok icmeye basliyir mideleri buyuyor ve bu arada bizim goguslerde iyice terbiye olmus oluyor artik dolu dolu hissetmeler azalir cunku cok emiyordur. Dolmasi icin en az 2 saat gecmesi lazim
Arkadaşlar bebişim daha 12 günlük ama aşırı derecede gazı var ne yapacagımı şaşırdım ağlama nobetleri geçiriyor doktora gıttık ıkı damla verdi kullanıyoruz ama hiç faydasını görmedik. Aranızda beebeği bu derece gazlı olan var mı? Bebeğim kıvranıyor acıdan dayanamıyorum onu böyle gormeye
erkek mi bebek ?
Günde 10 kere falan değiştiriyordum kakasını hep yapıyordu. İlk hafta uyku durumu ağırdı uyanamıyordu ama sonra düzeldi kendiliğinden uyanmaya başladı kilo alımı da azmış doktor öyle dedi😔 moralim bozuldu ya şimdi mamayı ver 3-4 kere dedi doktor bu sefer de memeyi reddederse diye korkuyorum
10 kere kakali bez bu yedikleri nereye gitmis anlamadim Allah sifa versin insallah duzelir canim. Ogrendigin bilgileri bizimlede paylas lutfen cunku biz bebegin hal ve tavrina gore yorumluyoruz sanirim yanlis yapiyoruz 😔
gün içinde illakı kolikliklerini yapacaklar canım .benımki gündüz uyursa gecee 1 de başlıor sabah 5 e kadar faln uyanık oluo ve uyanık olması bişey degl sürekli aglıo emio aglıo emio
kivraniyor aglama nobetleri gecirmiyor canim dedigin gibi emzirirken gaz oluyo kivraniyor kipkirmizi oluyor surekli gaz al tekrar emzir tekrar gaz kisir dongu oluyo😒
insallah yarar iyi gozlemle ama hareketlerini😊 bizde ise yariyor

Arkadaşlar benim gözlerinde sarılık vardı zaten ilk hafta oldu o sarılık ama sonradan düşmüştü değeri ben de nasıl oldu anlamış değilim kanda çıktı zaten yükseldiği iyi ki de doktor bakalım demiş yoksa ben de bilmeyecektim bebeğim 18 günlük bu arada

Bize de doktor yüzü aşağıya bakacak şekilde havada karnından aşkı bicimjnde tutun iyi gelir demişti..

Bide çok kontrollü biçimde yüz üstü yatırıp ayaklarını karnındayken emekler pozisyonda ilerlemesini sağlamak Benim bebeğim 30 günlükken tavsiye etmişti yalnız bunu.. Bizde ayaklarını karnına çekiyoruz fakat bu hareketi kendisi zorlayarak yaptığı için daha faydalı olduğunu söylemişti Hareketi yapmak için zorladikca pirtliyordu Allah im hiçbir çocuğa gaz derdi vermesin Ya Rabbim
Kismen ayni seyi yapiyormusum ayaklarini karnina cekiyor ben onu tutarken dizimin uzerine ayaklari geliyor kendini ittirirken cikiyor gazi🙂 bastirmiyorum kesinlikle ama kendi zipliyo gibi oluyor sonra tekrar kendime dogru yatirip sirtini sivazliyorum cok sukur cikariyor bu sekilde 🤗 artik gaz yapmayacak seyler yemeyede ozen gostermeye basladim yogurt sut ve peynir tuketmiyorum biraz alisana kadar. Amin gaz sancisi cok kotu o oyle kivranirken 😔

Arkadaşlar benim gözlerinde sarılık vardı zaten ilk hafta oldu o sarılık ama sonradan düşmüştü değeri ben de nasıl oldu anlamış değilim kanda çıktı zaten yükseldiği iyi ki de doktor bakalım demiş yoksa ben de bilmeyecektim bebeğim 18 günlük bu arada
Cok uyurmuydu? Sen mi uyandirirdin yoksa kendi mi uyanirdi? Kilo almis olsaydi sarilik olmazmiymis? Gercekten uzuldum senin adina kendi adima da endiselendim insallah biran once atlatir yavru Allah sifa versin 🤲🤲🍀

Cok uyurmuydu? Sen mi uyandirirdin yoksa kendi mi uyanirdi? Kilo almis olsaydi sarilik olmazmiymis? Gercekten uzuldum senin adina kendi adima da endiselendim insallah biran once atlatir yavru Allah sifa versin 🤲🤲🍀
Teşekkür ederim. İlk hafta çok uyuyordu ben uyandırıyordum ama sonrasında gayet iyiydi kendiliğinden uyanıyordu hatta uyanık kalıyordu bi süre. Kilosu da sanıyorum doymadığını gösteriyor doktor seni emse de demek ki tam çekememiş sütünü dedi. Ama benim anlamadığım da o kadar kaka çiş nerden geldi..

Benim zaten doğumda 2780 doğdu en son geldiğimizde 2880 olmuştu bugün de 2980 olmuş çok az almış
evet baya az almış sağlıkla büyür insAllah canım mama kilo aldırır
sebep neymiş
zaman gectikce cok icmeye basliyir mideleri buyuyor ve bu arada bizim goguslerde iyice terbiye olmus oluyor artik dolu dolu hissetmeler azalir cunku cok emiyordur. Dolmasi icin en az 2 saat gecmesi lazim
öyle mi dersin ay annelerin telaşı hiç bitmiyor
vala kafam karıştı senin durumu görünce oğlum kilo aldı hissediyorum ama yeterli mi bilmiyorum hangi durumda gitmeliyim hastaneye şimdi bilemedim 🤔😒
amin
Pofff hastaneye götürsem mi götürmesem mi kafam karıştı iyice
Teşekkür ederim. İlk hafta çok uyuyordu ben uyandırıyordum ama sonrasında gayet iyiydi kendiliğinden uyanıyordu hatta uyanık kalıyordu bi süre. Kilosu da sanıyorum doymadığını gösteriyor doktor seni emse de demek ki tam çekememiş sütünü dedi. Ama benim anlamadığım da o kadar kaka çiş nerden geldi..
Çok değişik vala 🙈🤔

Kilosunu bilmiyorum. En son 3.4. gün ölçüldü. İyi demişti dr. Benim kafama takılan çişli bez sürekli var ama kakalı bezleri azaldı. Aşırı da gazlı. Acaba kilo durumu nasıl, nasıl etkileniyo diye kafamda.
İlk günler emme problemi oldu. Almadı memeyi zor kabullendi. O arada sarılık olmasın diye mama verdik. Sonra alışmaya başlayınca sadece emzirdim.
Doktor kontrolunuz yokmu yakin zamanda

X