2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

bana kantaron yagi iyi geldi sadece 3 gunde iyi oldu ustelik duzenli surmedim gece yatarken genelde surdum.gecmis olsun🍀
niye sagiyorsun canim? Miktarini anlamak icin mi? Tazyik bitince yeterli degil sen yagli kismi sagmiyorsun demek oluyor bu. 60ccden fazladir bence dedigine gore ki gayet yetrli sutun 2 gogusude dusunursek. Kisaca ne kadar bol emzirirsek o kadar iyi olur. Ben sarilik korkusuna cok uzerine dustum cok sukur simdiden 1 kilo almis kizim. Kizlar her zaman soyledigim gibi hic biseyi kafaya takmamak gerek stressiz olacagiz ki sutumuz bol olsun insallah. Oysa cok sıkıntı yapacagim seyler var. Kendimi duyarsiz moda aliyorum dusunupte uzulemem suan diye. 🙄 Su sira buyuk kizima tuvalet egitiminede basladim. Sanirim o benim kotami dolduruyor 😅
Evde mi tarttın canım bende evde kucağımda tartıyorum bezini yeni değiştirmissem 900gr 1 kg almış insAllah 23 günlük normal herhalde boyunu ölçtün mu biz geçenlerde ölçtük doğum boyu 52 cmdi 56 cm çıktı alıntıdaki koyu yerdeki yazanı bilmiyordum ikinci çocuğum ama kızımda çok cahildim sanırım erken oldu sarılık vs çok uğraştım bı de başka meseleler oldu derken hiç bişey anlamadım sorgulayamadim herhalde ilk gibi herşeyi yeni öğreniyorum

Kızlar lohusalıkta siz de sürekli ağlama üzülme vs oluyor mu durduk yere of ne zaman bitecek şu lohusalık dönemi 🙄
Dünden beri sürekli ağlıyorum özellikle emzirirken ve sağım yaparken yani göğüslerle ilgilenirken. Bebeğime bakıp ağlıyorum, bazen eşimle göz göze geliyoruz ağlıyorum. 😪
Duygu durumum çok dalgalı benimde

Evde mi tarttın canım bende evde kucağımda tartıyorum bezini yeni değiştirmissem 900gr 1 kg almış insAllah 23 günlük normal herhalde boyunu ölçtün mu biz geçenlerde ölçtük doğum boyu 52 cmdi 56 cm çıktı alıntıdaki koyu yerdeki yazanı bilmiyordum ikinci çocuğum ama kızımda çok cahildim sanırım erken oldu sarılık vs çok uğraştım bı de başka meseleler oldu derken hiç bişey anlamadım sorgulayamadim herhalde ilk gibi herşeyi yeni öğreniyorum
Yok saglik ocaginda tarttirdik canim. Masallah ne guzel🤗 boyu 51 cm idi 55 cm olmus. Bende cok farkli degilim canim ya ilk baslar emzirirken yutkunmasi var diye yeterli sandim sutumu zaten midesi ne kadarcik ki diyordum taki gozlerdeki sariyi gorene kadar. Benim ailemde herkeste herseye muhalefet olma yapisi var. Yok bisey olmaz yok mama verme diye 🤦3. Gun esim yanimda refakatci kalirken aldirdim mamayi ama gec oldu. Biliyordum sarilik olur diye ama o an ugrasmak istemedim bende ailemle. Yinede hastaneden cikarken olcturdum tekrar cok sariligi yok dediler ama 2 gun sonra 16ya yakin cikmisti🙄

Bende dahil olayim 🤓 bence ilk tarihler dogru alttakiler tahmini dogum tarihi gibi geldi bana 😊

Cevap veren olmadı sanırım 🥳

Ay canim bilmiyorumki sormak lazim N NONAA882 ? Dogum yaptigin tarih ne canim
Ve A Asliii60
Dogum yaptigin tarih ne canim

A Asliii60 ve N NONAA882 doğum tarihiniz nedir ?

Çok sağol canım. Biberona alışmış memeye geçiş yapmaya çalışıyoruz sütüm az ana olsun beni emsin istiyorum biraz mama biraz meme gidiyoruz bakalım. Dikişlerimde ödem oluşmuş yarın ona gidicem. Çocuk Küvezde diye hiç yatmadım

Hadi ya.. Dikişlerin iyi mi şimdi ?? Herşey yolindadir inşallah ♥️ bebiş alisir memeye anne kokusuna Sağlıklı olsun da gerisi teferruat..

Ortalama gibi o zaman benim de.
Biraz da şundan araştırıyorum. İlk zamanlar nerdeyse her bezinde kaka olurdu. 1 haftayı geçik bi zamandır 3-4 günde 1 kaka var. Zaten gazlı bi bebek o tamam da kaka için de zorlanıyo belli. Zeytinyağı verdik 1-2 kere. Öyle rahatladı. Sebep ne olabilir ya? :KK43:
19 günlük olduk.

Doktor bana inek sütü ile olan besinlerde diyet verdi, bide probiyotik damla kullanmaya başladığımizdan beri o kıpkırmızı olması suratı ikinmalari azaldı, çok şükür .. gaz damlasına bile bazen gerek kalmıyor.. Anne sütü için bebeklerin sıvı kaka yapması çok normalmis Ama bizimde giderek azaldı Doktor normal dedi hepsine kilo alımı da yerinde olduğu için sorun yok dedi.. sizde durumlar nasıl?

Kizlar bebegim 13 gunde 500gr almis iyimi?
En son 3440kg idi simdi 3940 olmus
24gunluk bebek
Dogum kilosu 3560kg

İlk günlerde azar azar kilo alması normal demişti doktorumuz Büyüdükçe kat ve kat kilo alımları artacak demişti.. Benim bebeğim eksik kilo ile doğmuştu, hatta normal diğer çocukları da yakalamış 💕 çok şükür..İlk zamanlar iki saatte bir emiyordu bir daha kan şekeri düşmesin diye çok sık besledim.. Bence kilo alımı normal ama çok aklınıza takılan bir durumsa aile hekimindeki sizi takip eden hemşireye danışabilirsiniz.. onlar doğru bilgiye yönlendiriyorlar..

Cevap veren olmadı sanırım 🥳

A Asliii60 ve N NONAA882 doğum tarihiniz nedir ?

Hadi ya.. Dikişlerin iyi mi şimdi ?? Herşey yolindadir inşallah ♥ bebiş alisir memeye anne kokusuna Sağlıklı olsun da gerisi teferruat..

Doktor bana inek sütü ile olan besinlerde diyet verdi, bide probiyotik damla kullanmaya başladığımizdan beri o kıpkırmızı olması suratı ikinmalari azaldı, çok şükür .. gaz damlasına bile bazen gerek kalmıyor.. Anne sütü için bebeklerin sıvı kaka yapması çok normalmis Ama bizimde giderek azaldı Doktor normal dedi hepsine kilo alımı da yerinde olduğu için sorun yok dedi.. sizde durumlar nasıl?

İlk günlerde azar azar kilo alması normal demişti doktorumuz Büyüdükçe kat ve kat kilo alımları artacak demişti.. Benim bebeğim eksik kilo ile doğmuştu, hatta normal diğer çocukları da yakalamış 💕 çok şükür..İlk zamanlar iki saatte bir emiyordu bir daha kan şekeri düşmesin diye çok sık besledim.. Bence kilo alımı normal ama çok aklınıza takılan bir durumsa aile hekimindeki sizi takip eden hemşireye danışabilirsiniz.. onlar doğru bilgiye yönlendiriyorlar..
Canim cocuk doktoru verdi bu bilgiyi
13 gunde 500gr iyi dedi
Ben sizin bebeklerinizle karsilastirmak icin sordum

Uzun mu uyuyor😊 cok acikmis olabilir annesi 🤗 acikinca sinirli oluyorlar. Ruya durumu garip, gulmeli sesler benim kizimda cikariyor. Goz yari acip kapama vs hepsi var ki bence normal yani 😁
Sinirli olmasını görmen lazım gözüne parmağını sokuyor ağlayınca . Kucagıma alınca bana vurmaya calisiyor sanki memeyi zor agzina sokuyorum 😂 ama benim bebegin karakterimi acaba diyorum yoksa tüm bebek mi böyle. Netten arastirdim bulamadim

13 gunde 500gr iyi dedi
Günlük 20 gram alması gerekiyormuş biz kontrole gidemedik 17 Ağustosta bir aylık olacak o zaman gideceğiz bakalım alıyor mu kilo bizimki çok emmiyor memede uyuyup kalıyor o yüzden mama desteğine devam ediyorum

Sinirli olmasını görmen lazım gözüne parmağını sokuyor ağlayınca . Kucagıma alınca bana vurmaya calisiyor sanki memeyi zor agzina sokuyorum 😂 ama benim bebegin karakterimi acaba diyorum yoksa tüm bebek mi böyle. Netten arastirdim bulamadim
Ayni ayni 😂 resmen gozumde canlandi. Hatta itiyor sonra meme agzindayken soylenmeye devam ediyo gibi homurdanarak emiyor cok guluyorum ama bu hallarine 😅😅

13 gunde 500gr iyi dedi
Ben baktım şimdi benimki de 15gunde 480gr almış.. Doktorumuz o zaman çok sevinmişti.. bizi tebrik etmişti hatta 😂 doktor da onaylamış..

Benimki de ellerini gözlerine goturuyirdu bıraktı bu huyunu.. bizimki gazı olduğunda ozellikle bazen emmeyi bırakmıyor ama ayağınin teki hareket halinde sürekli tekme atıyor.. Diğer göğsüme vuruyor diğer göğüsten süt akmaya başlıyor süt sağma makinesinden daha iyi çalışıyor .. doydugu andan itibaren istediği kadar emiyor ağzını öyle bir kapatıyor ki asla bidaha açmıyor.. tamamen kendi isterse... Bide al kizim diye meme ucuna sütu sikip damlatigorum ağzına değsin belki açar diye kaslarını kaldırıp ağzını geri çekiyor sanki asla yemem der gibi 😂 çok gaz sıkıştırdığı için de yapıyor olabilir belki de sizinki de Eli kolu fazla hareket ediyor kaslarını çatıyor çok gazı olunca..

Yok saglik ocaginda tarttirdik canim. Masallah ne guzel🤗 boyu 51 cm idi 55 cm olmus. Bende cok farkli degilim canim ya ilk baslar emzirirken yutkunmasi var diye yeterli sandim sutumu zaten midesi ne kadarcik ki diyordum taki gozlerdeki sariyi gorene kadar. Benim ailemde herkeste herseye muhalefet olma yapisi var. Yok bisey olmaz yok mama verme diye 🤦3. Gun esim yanimda refakatci kalirken aldirdim mamayi ama gec oldu. Biliyordum sarilik olur diye ama o an ugrasmak istemedim bende ailemle. Yinede hastaneden cikarken olcturdum tekrar cok sariligi yok dediler ama 2 gun sonra 16ya yakin cikmisti🙄
sağlık ocağında bı aylık kontrol ve adımız var bizim onun dışında cagirmadilar bende evde tartiyorim bklm uyumlu olacak mı bende mama vermiyorum şimdilik sarılık hafif gözlerinde var ama hastaneye gidip boşuna kan vermek istemiyorum emiyo çişini de yapıyor uzun süreli uyumuyor da

Ayni ayni 😂 resmen gozumde canlandi. Hatta itiyor sonra meme agzindayken soylenmeye devam ediyo gibi homurdanarak emiyor cok guluyorum ama bu hallarine 😅😅

Aynen ya benimkide öyle işte oh rahatladım cidden niye boyle diye düşünüyordum . Memeden kendini çekiyor puf eyikk ımm böyle yapıp kafasını geri atıyor sanki çek memeni gözümün önünden der gibi 😂😂
Ben de gülüyorum ama o sakinken ağlar haldeyken kavga ediyoruz 😂😁
Benimki de ellerini gözlerine goturuyirdu bıraktı bu huyunu.. bizimki gazı olduğunda ozellikle bazen emmeyi bırakmıyor ama ayağınin teki hareket halinde sürekli tekme atıyor.. Diğer göğsüme vuruyor diğer göğüsten süt akmaya başlıyor süt sağma makinesinden daha iyi çalışıyor .. doydugu andan itibaren istediği kadar emiyor ağzını öyle bir kapatıyor ki asla bidaha açmıyor.. tamamen kendi isterse... Bide al kizim diye meme ucuna sütu sikip damlatigorum ağzına değsin belki açar diye kaslarını kaldırıp ağzını geri çekiyor sanki asla yemem der gibi 😂 çok gaz sıkıştırdığı için de yapıyor olabilir belki de sizinki de Eli kolu fazla hareket ediyor kaslarını çatıyor çok gazı olunca..

Evet aynen öyle yaa 😁 aynen çok hareket ediyor kaslarinı kaldirarak çek memeni gözümden diyor bazen sakız gibi çiğniyor göğsümü. Bizimki hala sokuyor gözüne zor zaptediyorum aglarken gözunu acip bana vurmaya calisiyor sonra mememe saldiriyor aglasada emmmeye calisiyor canim yaa 😂😊

X