Günlük 30 grm alması gerekiyor sanırım benim 18 günlükken 800 gr almıştı iyi demiştiCanim cocuk doktoru verdi bu bilgiyi
13 gunde 500gr iyi dedi
Ben sizin bebeklerinizle karsilastirmak icin sordum
Benim de yapıyor bitmiyor birde elime yapıyor her bez açmamda rengi sarı oldu mu kakasını falan çiş görüyor musun her bezindeMerhaba kızlarben normalde ağustos annesi olmam gerekirken temmuz annesi oluverdim öncelikle hepiniz sağlıkla büyütün yavrularınızı inşallah bi sorum olcaktı bebeğim hemen hemen her meme emdikten sonra kaka yapıyo bu normal mi sizde yaşadınız mı hiç böyle birşey? 6 günlüğüz daha
6sında doğum yaptım sezeryan hala az az geliyor leke gibiKızlar kanamaniz ne kadar sürdü veya hala sürüyor mu? Ben 17 sinde doğum yaptım. Hâlâ kanamam var.
Kesinlikle katılıyorum her şeye karışan ve her konuda fikri olanlar özellikleSütü azaltan bir sey de kayinvalide terörüdür aman dikkat kizlar
Evet rengi sarı ve sıvı yapıyo afedersiniz çişini de yapıyo her bezinde görüyorumBenim de yapıyor bitmiyor birde elime yapıyor her bez açmamda rengi sarı oldu mu kakasını falan çiş görüyor musun her bezinde
Her emzirme bitimi sağıyo musun?Bende sık sık sağarsam 60 cc ama baya ara verip sağarsam tek göğüsten 60tan fazla olabiliyor. Bebek tam emmediği için ben mecbur sağıyorum.
Son damla damlayana kadar mı devam edeyim diyosun :) Bu arada manuel pompayla sağıyorum lansinohun. Ucu öyle bi hale geliyo ki sonlara doğru, baya kocaman oluyo. Görüntüden dolayı bırakıyorum biraz da.bana kantaron yagi iyi geldi sadece 3 gunde iyi oldu ustelik duzenli surmedim gece yatarken genelde surdum.gecmis olsun
niye sagiyorsun canim? Miktarini anlamak icin mi? Tazyik bitince yeterli degil sen yagli kismi sagmiyorsun demek oluyor bu. 60ccden fazladir bence dedigine gore ki gayet yetrli sutun 2 gogusude dusunursek. Kisaca ne kadar bol emzirirsek o kadar iyi olur. Ben sarilik korkusuna cok uzerine dustum cok sukur simdiden 1 kilo almis kizim. Kizlar her zaman soyledigim gibi hic biseyi kafaya takmamak gerek stressiz olacagiz ki sutumuz bol olsun insallah. Oysa cok sıkıntı yapacagim seyler var. Kendimi duyarsiz moda aliyorum dusunupte uzulemem suan diye.Su sira buyuk kizima tuvalet egitiminede basladim. Sanirim o benim kotami dolduruyor
Koltukaltından tutup yukarı kaldırmış halde mi? Deneyeyim bakayım. Ne kadar süre kalıyosun öyle?ikinma durumu benim kizimda da var cok ikiniyor. En rahat koltuk altindan tutuyorum asili gibi duruyor o zaman rahat yapiyor. O sira yuzu bile degisiyor yanaklarini omuzlarina kistiriyor anliyorum ki isi var bekliyorum oyle. Dene belki sende de ise yarar canim. Kakali bez sayisi az geldi bana sutun son kismini emzir o kisim daha faydali. Ne zaman cok emip az yutkunuyorsa yagli kismi emiyor demek o kisim zor cikar zaten.
Maşallah ne güzel kilo almış.Evde mi tarttın canım bende evde kucağımda tartıyorum bezini yeni değiştirmissem 900gr 1 kg almış insAllah 23 günlük normal herhalde boyunu ölçtün mu biz geçenlerde ölçtük doğum boyu 52 cmdi 56 cm çıktı alıntıdaki koyu yerdeki yazanı bilmiyordum ikinci çocuğum ama kızımda çok cahildim sanırım erken oldu sarılık vs çok uğraştım bı de başka meseleler oldu derken hiç bişey anlamadım sorgulayamadim herhalde ilk gibi herşeyi yeni öğreniyorum
çok iyi bence. Benimki de o kadar almış olsa.Kizlar bebegim 13 gunde 500gr almis iyimi?
En son 3440kg idi simdi 3940 olmus
24gunluk bebek
Dogum kilosu 3560kg
4.gün çocuk dr u kontrolünde çok çok az kilo vermişti. Dr baya iyi bakmışsınız demişti hatta. Ama şimdi o günden bugüne kakaları azaldı, gaz başladı, zeytinyağı vermeme bağlı oldu kaka. Şimdi durum nedir bilmiyorum kilo konusunda.Cevap veren olmadı sanırım
@Asliii60 ve @NONAA882 doğum tarihiniz nedir ?
Hadi ya.. Dikişlerin iyi mi şimdi ?? Herşey yolindadir inşallah ♥ bebiş alisir memeye anne kokusuna Sağlıklı olsun da gerisi teferruat..
Doktor bana inek sütü ile olan besinlerde diyet verdi, bide probiyotik damla kullanmaya başladığımizdan beri o kıpkırmızı olması suratı ikinmalari azaldı, çok şükür .. gaz damlasına bile bazen gerek kalmıyor.. Anne sütü için bebeklerin sıvı kaka yapması çok normalmis Ama bizimde giderek azaldı Doktor normal dedi hepsine kilo alımı da yerinde olduğu için sorun yok dedi.. sizde durumlar nasıl?
İlk günlerde azar azar kilo alması normal demişti doktorumuz Büyüdükçe kat ve kat kilo alımları artacak demişti.. Benim bebeğim eksik kilo ile doğmuştu, hatta normal diğer çocukları da yakalamışçok şükür..İlk zamanlar iki saatte bir emiyordu bir daha kan şekeri düşmesin diye çok sık besledim.. Bence kilo alımı normal ama çok aklınıza takılan bir durumsa aile hekimindeki sizi takip eden hemşireye danışabilirsiniz.. onlar doğru bilgiye yönlendiriyorlar..
Ben de evde tartmaya çalışıyorum ama güven olmuyo sanki. Geçen gün doğum kilosunun üstüne +700 çıkmışken, bugün +200 çıktı. Zayıfladı mı bu çocuk :) Bezi temizdi ama giysileri vardı üzerinde.sağlık ocağında bı aylık kontrol ve adımız var bizim onun dışında cagirmadilar bende evde tartiyorim bklm uyumlu olacak mı bende mama vermiyorum şimdilik sarılık hafif gözlerinde var ama hastaneye gidip boşuna kan vermek istemiyorum emiyo çişini de yapıyor uzun süreli uyumuyor da
Ben 16sında doğum yaptım. Hala devam ediyo. Adetin son günleri gibi. Normal mi bilmiyorum. Normaldir heralde.Kızlar kanamaniz ne kadar sürdü veya hala sürüyor mu? Ben 17 sinde doğum yaptım. Hâlâ kanamam var.
Hem de ne kolik :)Bebeğinin kolik oldugunu düşünen var mı arkadaşlar
Beeenn belim koptu kopacak bir uzanmıyor bile hep sanci hep gazHem de ne kolik :)
Ayyy çıldırıyorum üzerine bunu okuyunca yalniz olmadığımi anladım bı doğum yaptım herkes prof kesildi başıma psikolojim bozuldu resmen benim çocuğuma en iyi ben bakarım kimsenin biseyine karışmam ama bu insanlar neden böyle. Telefon kullanmayı birakcam milletin çenesi yüzündenKesinlikle katılıyorum her şeye karışan ve her konuda fikri olanlar özellikle
cnm aynı benim bebeği anlattın gece ile gündüzü ayıramıyorlar heralde zamanla düzelir die umut ediyorum sürekli rüya görme bizmde oluyor heyecanlanıyor korkuyor gülüyor rüyasındaKızlar merhaba . Sanırım neredeyse hepimiz lohusa dönemindeyiz . Benim bebeğimin Rem uykusu çok fazla ve rüya görmekten uykuya dalamıyor özellikle gece . Ve sanırım bebeğim gündüz uyumaya gece uyanık kalmaya alıştısizin bebeklerde sürekli rüya görüyor mu ? Ve aglayınca asırı sinirli beni dövecek nerdeyse
cnm aynı benim bebeği anlattın gece ile gündüzü ayıramıyorlar heralde zamanla düzelir die umut ediyorum sürekli rüya görme bizmde oluyor heyecanlanıyor korkuyor gülüyor rüyasında
Goguslerini biraz sal hava alsın gerçekten iyi geliyorYa benim göğüs uçlarım çok acıyo kremlerim var geçiyor gibi oluyor sonra yeniden yara oluyo napcam böyle bi tavsiyesi olan var mi
Maşallah ne güzel kilo almış
bilmiyorum baklm doğru mu değil mi bı aylık olduğunda sağlık ocağında tartinca ogrenicez aslında doğru olması gerekir mantıken bizi tartiyorBen de evde tartmaya çalışıyorum ama güven olmuyo sanki. Geçen gün doğum kilosunun üstüne +700 çıkmışken, bugün +200 çıktı. Zayıfladı mı bu çocuk :) Bezi temizdi ama giysileri vardı üzerinde
ben sabahtan başlıyorum yatana kadar içiyorum gece uyandığımda içeriklerim hariç tabiKizlar şu 3 litre suyu toplam 24 saat icinde mi içiyorsunuz yoksa gun icinde oglw aksam.arqsi mi
Yaaaa bu sarılık konusu bende de muallak hastaneye goturesim yok ama acaba var içimde bezini günde kaç kez degistiryodn kilo alımı uyku durumu falanArkadaşlar sarılığımız vardı başta bizim sonra düşmüştü bugün kontrole geldik bebeğimin sarılığı 17 olmuş şok oldum. O kadar emdi beni arada ağlıyordu gaz sancısı sandım meğer çocuğum aç olduğu için ağlıyormuş sütüm de iyi geliyo aslında kakasını falan çok yapıyo ondan mi kilo Almadı anlamadık doktor günde 3defa mama verin dedi şimdi hastanedeyiz yatış verdi. Oğlum gözümün önünde mavi ışıkta yatıyor zor zapt ediyoruz. Bu durumu yaşayan var mi
biz öyleyiz canım.benimkide sürekli emiyor sancısı gelıo bırakıo gerılıo sonra yıne tutuyo emmeye devam edio.gazını çıkartıyorum masaj yapıorm faln sonra yıne emmeye devam uyuyana kadar emıo dıebılırım.hiç şöyle yatırıpta aglamadan durdugu yok günde toplasan 10 dkk anca öyle aglamadan sakin duruodur.ondada büyük kızım hemen gelip rahatsz edıo çcuğu.benimkide emzik almıo damaksız emzık aldım onuda tutturamadm yinede devam edecegim tuttrmaya valışmaya.Ya kızlar ben gecelerde göğüslerim yara oldu demiştim ya çok şükür onlar gecti ama şimdide kızım çok emmek istiyor uykusu az sürekli kucağım da olup emip orda uyumak istiyor yalancı meme de almıyor mama da vernek istemiyorum ama gece çok zor oluyor resmen 1 saat ful emişiyoruz bırakınca ağlıyor ac gibi bu durumda olan vR mı napsam bilemedim
alerjik oldgnu nerden biliosun canm benm kızdamı alerjik acaba gazsız günümz yokAğlayabilirsin, o duyguyu boşaltmak en doğal hakkın, kendini bunun için sakın kötü hissetme. Bana ağlama diyenlere diyordum;bana ağlama demeyin çünkü oğlumu orda bıraktım ve ben şu an sadece ağlayarak rahatlıyorum. Buna engel olup duygumu bastırmak istemiyorum. Ama bir yandan artacağına çok inanarak 2 saatte bir sağmaya devam et. Peki bol su içiyor musun? Benim 1 litrelik şişem var, bittikçe dolduruyorum, hep gözümün önünde, 3 lt içiyorum. O da etkili olur büyük ihtimal. Ve bol bol yat dinlen benden söylemesi. Kızın sapasağlam eve gelip ayrı geçirdiğiniz gunlerin gecelerin acısını çıkartacak yakında inşallah ❤
Çok şükür evdeyiz, iyiyiz, alerjik olduğu için aldığım nefes bile gaz yapıyor beyefendiyeçok şükür bugünümüze ❤ Darısı @papatya_2014' ün başına
Ben de içiyorum günde en az 3 fincan. Teki 35 kalori diye hatırlıyorum. Etiketine bir daha bakarım yanlışsa düzeltirim. Boşver sütü getirsin de, kilo verilir diyorum