2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bende cıkarıyorum ama bendeki gaz sıkıntısından mıdır nedir 2 gündür sıkıntılı biraz
Gecen benm de öyleydi ya gazı yok altı kuru karnı tok ama ağlıyordu annemde arada olur öyle çocuk sebebsiz de ağlar dedi bişey olmasada yani ben huysuz olunca sütüm yetmiyor falan sandım artık

Bir de sürekli kusuyor her emme sonrasi doymayan cocuk kusar mi bilmiyorum kusar mi?
Simdi bu sut yetmeme olayi ile ilgili videolar izledim birazda arastirma yaptim. Kriter su imis. Eger bir gogsu emzirirken diger goguste sizliyorsa ve akma durumu oluyorsa sutun yeterli demekmis. Bir de kusma durumunda herhangi gazdan vs degilse mide dolmus yemek borusunda kalan fazlaligi atarmis bebek. Bu kusma fiskirir tarzda olmayacak bu baska biseyin belirtisi oluyor cunku. Artiran seylerde bol sivi tuketmek meyve yemek geri kalan seyleri yapiyosun zaten. Ben bu sira et tukettigim icin yaglanma oluyor bunu hissediyorum cunku sut kanallarim tikaniyor mastit gibi oluyorum. 🙁En onemlisi ne biliyor musun guzel seyler dusunmek stressiz olmak🍀

Simdi bu sut yetmeme olayi ile ilgili videolar izledim birazda arastirma yaptim. Kriter su imis. Eger bir gogsu emzirirken diger goguste sizliyorsa ve akma durumu oluyorsa sutun yeterli demekmis. Bir de kusma durumunda herhangi gazdan vs degilse mide dolmus yemek borusunda kalan fazlaligi atarmis bebek. Bu kusma fiskirir tarzda olmayacak bu baska biseyin belirtisi oluyor cunku. Artiran seylerde bol sivi tuketmek meyve yemek geri kalan seyleri yapiyosun zaten. Ben bu sira et tukettigim icin yaglanma oluyor bunu hissediyorum cunku sut kanallarim tikaniyor mastit gibi oluyorum. 🙁En onemlisi ne biliyor musun guzel seyler dusunmek stressiz olmak🍀
Ben de et tüketmeye calişiyorım bu ara evet bazen akiyor göğsüm bazen sizlama da oluyor ama her zaman değil

Selam kızlar tecrübelerinize dayanarak bana bilgi verirseniz cok sevinirim dun doğum yaptım ama sütüm cok az gelıyor az geldıği için de bebek emmek istemiyor mecburen mama verdik ne içsem yesem iyi gelir süt artar
Bana bestlak damla ve humana rezene kimyon çayı çok iyi geldi bi de sık sık emzir

Selam kızlar tecrübelerinize dayanarak bana bilgi verirseniz cok sevinirim dun doğum yaptım ama sütüm cok az gelıyor az geldıği için de bebek emmek istemiyor mecburen mama verdik ne içsem yesem iyi gelir süt artar
Bir de duş alırken göğsüne sıcak suyun altında masaj yap böyle ucuna doğru ellerinle sağar gb yap koltuk altından doğru başla göğüs ucu yönünde masaj yap

Cooook sevindim ♥ Evde hayat nasıl başladı

Şimdi kalinlar mi doğru yoksa diğerlerii asıl soru 🥰
Çok sağol canım. Biberona alışmış memeye geçiş yapmaya çalışıyoruz sütüm az ana olsun beni emsin istiyorum biraz mama biraz meme gidiyoruz bakalım. Dikişlerimde ödem oluşmuş yarın ona gidicem. Çocuk Küvezde diye hiç yatmadım

Benim doktorum bu e bebeklerde falan olan malta icecek var onu önerdi bende kullanmaya basladım cok fazla faydası oldu hergün bitane içiyorum

Bol su, uyku, bu emzirme çaylarından içiyorum ben. Yeşil üzüm, kuru üzüm, kuru incir yiyorum bide helva işe yarıyor diyendüşünüyorum. Ayrıca 3 günde anca gelmeye başlar zaten strese girme benimde 3.gün geldi tamamen mama ver yapıcak birşey yok bende mama verdim ilk günler sarılık olmasın diye☺️

Ya kizlar süt yetmeme olayı doğru mu kaynaklar her annenin sütü cocuguna yeter diyor tatlıya yüklemmeyin diyor ama ben ne zaman az yesem tatli yemesem sütüm azaliyor ve göğüslerim hemen dolmuyır sürekli süt yapmak içim yiyip içiyorum yoksa olmuyor cocuğum az kilo aliyor doktor mamaya başlatacak bu gidişle emziren anne cayı tahinhelva bugur dereotu komposto bol su mesai gibi sürekli bunlarlayım sabahtan akşama en son damla siparişi verdim süt artiran bu çabayla ben buncocuğu nasıl sürekli emzireyim genetik sütlü değilim üzülüyorum ya
Merhaba arkadaşlar benim de başta sütüm az gelmişti sarılık tehlikesine karşı mama verdik mecburen. Bana sağlık ocağındaki hemşire mutlaka bol su iç dedi o görmüştü sütümün az olduğunu çünkü bebeğim emmek istemiyordu az geldiği için uygulamalı emzirmeyi göstermişti. Bi de hergün duşta göğsünün omuz kısmından başlayıp aşagı doğru mesaj yap dedi sat kanalları açılıyormuş gerçekten bende çok işe yaradı duştan sonra her defasında daha güzel geldi sütüm tabi bol su içtim hep Yanımda su oldu. Ha çocuk biberona alışınca emzirmek zor oldu geri ama alıştı çok şükür.

Kızlar merhaba . Sanırım neredeyse hepimiz lohusa dönemindeyiz . Benim bebeğimin Rem uykusu çok fazla ve rüya görmekten uykuya dalamıyor özellikle gece . Ve sanırım bebeğim gündüz uyumaya gece uyanık kalmaya alıştı :KK43: sizin bebeklerde sürekli rüya görüyor mu ? Ve aglayınca asırı sinirli beni dövecek nerdeyse

Kızlar merhaba . Sanırım neredeyse hepimiz lohusa dönemindeyiz . Benim bebeğimin Rem uykusu çok fazla ve rüya görmekten uykuya dalamıyor özellikle gece . Ve sanırım bebeğim gündüz uyumaya gece uyanık kalmaya alıştı :KK43: sizin bebeklerde sürekli rüya görüyor mu ? Ve aglayınca asırı sinirli beni dövecek nerdeyse
Benimkide acıkınca çok sinirleniyor emmeyi reddediyor o sinirle

Benim goguslerkm surekli şapir şapir akiyo gunde kac ust degistiyorum ama mama da takviye yapiyorum bi gogsumde kanallar tikanmisti acile gitmistim sonra o gogsumden sut gelmiyo 10 ml falan geliyo cocuk diger gogusle doyuyo acaba o goguste de tekrarfan artar mi o zamsn mamaya hic ihtiyacim kalmaz

Ya kizlar süt yetmeme olayı doğru mu kaynaklar her annenin sütü cocuguna yeter diyor tatlıya yüklemmeyin diyor ama ben ne zaman az yesem tatli yemesem sütüm azaliyor ve göğüslerim hemen dolmuyır sürekli süt yapmak içim yiyip içiyorum yoksa olmuyor cocuğum az kilo aliyor doktor mamaya başlatacak bu gidişle emziren anne cayı tahinhelva bugur dereotu komposto bol su mesai gibi sürekli bunlarlayım sabahtan akşama en son damla siparişi verdim süt artiran bu çabayla ben buncocuğu nasıl sürekli emzireyim genetik sütlü değilim üzülüyorum ya
Ben de şu an sadece anne sütü veriyorum. 2 saatte bir genelde. Bazen daha erken acıkmaya başlıyo. Bazen uyandırmak da zorlanıyorum 3 saati biraz geçiyo. Merak ediyorum 1 ay sonunda yeterli kilo almış olacak mı?
Arada pompayla sağıyorum. Tek göğüs 60 cc civarı çıkıyo. Ne zaman sağmayı bırakacağımı da bilmiyorum. Tazyik azalıyo o zaman bırakıyorum. Bi de göğse zarar vermekten korktuğumdan yumuşacık kaldığından.
Sağan anneler yeterli mi 60 cc? Siz ne kadar sağıyosunuz?

X