Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bnm de aynı cnm birini emerken biri akıyor sürekli iki göğsümü de eşit veriyorum ama bugun birinde göğsümün yarsı yumuşak diğer yarsı damarlaşmış bir sertlik var tıkanıklık omu oluyor cnm acaba şimdi o gitsin diye sağıyorum o göğsümüBenim goguslerkm surekli şapir şapir akiyo gunde kac ust degistiyorum ama mama da takviye yapiyorum bi gogsumde kanallar tikanmisti acile gitmistim sonra o gogsumden sut gelmiyo 10 ml falan geliyo cocuk diger gogusle doyuyo acaba o goguste de tekrarfan artar mi o zamsn mamaya hic ihtiyacim kalmaz
Bende de oldu ilk zamanlar bnm duysalık endişe sürekli ağlama hali ama şuan Daha iyiyim sadece uykusuzluk beni çok yıpratıyor kayınvalidem ve annem yardımcı oluyur hep bana o şekilde toparladom Bn ama ilk zaman onların evimde iş yapması bile gözüme b atıyordu düşün yani depresif bir durum ama geciyor bol bol uyu bebiş uyuyuncaKızlar lohusalıkta siz de sürekli ağlama üzülme vs oluyor mu durduk yere of ne zaman bitecek şu lohusalık dönemi
Tikanmis evet biraz gec vermissinizdir ya da hepsi bosalmadigindan sertlesmistir bi sure sonra agri da yapiyoBnm de aynı cnm birini emerken biri akıyor sürekli iki göğsümü de eşit veriyorum ama bugun birinde göğsümün yarsı yumuşak diğer yarsı damarlaşmış bir sertlik var tıkanıklık omu oluyor cnm acaba şimdi o gitsin diye sağıyorum o göğsümü
bu bilgiler işime yarayacak sağol canım ama et tüketmek iyi mi kötü mü şimdi anlamadımSimdi bu sut yetmeme olayi ile ilgili videolar izledim birazda arastirma yaptim. Kriter su imis. Eger bir gogsu emzirirken diger goguste sizliyorsa ve akma durumu oluyorsa sutun yeterli demekmis. Bir de kusma durumunda herhangi gazdan vs degilse mide dolmus yemek borusunda kalan fazlaligi atarmis bebek. Bu kusma fiskirir tarzda olmayacak bu baska biseyin belirtisi oluyor cunku. Artiran seylerde bol sivi tuketmek meyve yemek geri kalan seyleri yapiyosun zaten. Ben bu sira et tukettigim icin yaglanma oluyor bunu hissediyorum cunku sut kanallarim tikaniyor mastit gibi oluyorum. En onemlisi ne biliyor musun guzel seyler dusunmek stressiz olmak
arada karamsarlık geliyor ama ağlamamak için tutuyorum kendimi iyiyim diyorum açıkçası sütüm etkilenecek oğlum da huysuz olacak diyeKızlar lohusalıkta siz de sürekli ağlama üzülme vs oluyor mu durduk yere of ne zaman bitecek şu lohusalık dönemi
bende deneyim bunu duşta teşekkür ederim bilgi içinMerhaba arkadaşlar benim de başta sütüm az gelmişti sarılık tehlikesine karşı mama verdik mecburen. Bana sağlık ocağındaki hemşire mutlaka bol su iç dedi o görmüştü sütümün az olduğunu çünkü bebeğim emmek istemiyordu az geldiği için uygulamalı emzirmeyi göstermişti. Bi de hergün duşta göğsünün omuz kısmından başlayıp aşagı doğru mesaj yap dedi sat kanalları açılıyormuş gerçekten bende çok işe yaradı duştan sonra her defasında daha güzel geldi sütüm tabi bol su içtim hep Yanımda su oldu. Ha çocuk biberona alışınca emzirmek zor oldu geri ama alıştı çok şükür.
Rüya gördüğünü nereden anlıyorsun canımKızlar merhaba . Sanırım neredeyse hepimiz lohusa dönemindeyiz . Benim bebeğimin Rem uykusu çok fazla ve rüya görmekten uykuya dalamıyor özellikle gece . Ve sanırım bebeğim gündüz uyumaya gece uyanık kalmaya alıştı sizin bebeklerde sürekli rüya görüyor mu ? Ve aglayınca asırı sinirli beni dövecek nerdeyse
Vala bende de kv yok ama kp elti vs var hiç birini takmıyorum mümkün mertebe görmüyorumSütü azaltan bir sey de kayinvalide terörüdür aman dikkat kizlar
Bende sık sık sağarsam 60 cc ama baya ara verip sağarsam tek göğüsten 60tan fazla olabiliyor. Bebek tam emmediği için ben mecbur sağıyorum.Ben de şu an sadece anne sütü veriyorum. 2 saatte bir genelde. Bazen daha erken acıkmaya başlıyo. Bazen uyandırmak da zorlanıyorum 3 saati biraz geçiyo. Merak ediyorum 1 ay sonunda yeterli kilo almış olacak mı?
Arada pompayla sağıyorum. Tek göğüs 60 cc civarı çıkıyo. Ne zaman sağmayı bırakacağımı da bilmiyorum. Tazyik azalıyo o zaman bırakıyorum. Bi de göğse zarar vermekten korktuğumdan yumuşacık kaldığından.
Sağan anneler yeterli mi 60 cc? Siz ne kadar sağıyosunuz?
bu bilgiler işime yarayacak sağol canım ama et tüketmek iyi mi kötü mü şimdi anlamadım
arada karamsarlık geliyor ama ağlamamak için tutuyorum kendimi iyiyim diyorum açıkçası sütüm etkilenecek oğlum da huysuz olacak diye
bende deneyim bunu duşta teşekkür ederim bilgi için
Rüya gördüğünü nereden anlıyorsun canım
Vala bende de kv yok ama kp elti vs var hiç birini takmıyorum mümkün mertebe görmüyorum
Diğerleri çok olmuyor ama arada gözü yarı açık gülüyor inliyor gibi ses oluyor oğlumda daSürekli gözü kapalıyken nefes nefese kalıyor ve gözleri açılıyor gülüyor bir anda ağlıyor Ellerini Kollarını sallıyor buradan yola çıkarak Rüya gördüğünü düşünüyorum
Neden tikandi mastit gibi ise acilir eger baska biseyse biogim yok canim. Bi arkadasimda tek gogsunden emziriyordu digerinden gelmemisti sut.Benim goguslerkm surekli şapir şapir akiyo gunde kac ust degistiyorum ama mama da takviye yapiyorum bi gogsumde kanallar tikanmisti acile gitmistim sonra o gogsumden sut gelmiyo 10 ml falan geliyo cocuk diger gogusle doyuyo acaba o goguste de tekrarfan artar mi o zamsn mamaya hic ihtiyacim kalmaz
Tabiki de iyi sadece et yiyince daha fazla su icme ihtiyacimiz oluyor onu karsilamazsak vucut eti sindirmek icin su harciyor ve su icmemis gibi oluyoruz oda sutun yogun ve tikayici olmasina sebep oluyor. benim yasadigim gibi damar damar tikanikliklar oluyor tikaniklik azken mudahale etmezsek o goguse dokunamiyor insan. Yoksa yagli sut daha besleyici olur ben dun o gogsumu emzirdim bebegim acamadi agrim gecmedi. Kalani sagdim masajlar yaptim iyice sut bitene kadar daha sonra sirtima sicak havlu koydurdum surekli. Bugun gecmisti cok sukur bunlar benim tecrube ettiklerimbu bilgiler işime yarayacak sağol canım ama et tüketmek iyi mi kötü mü şimdi anlamadım
Ortalama gibi o zaman benim de.Bende sık sık sağarsam 60 cc ama baya ara verip sağarsam tek göğüsten 60tan fazla olabiliyor. Bebek tam emmediği için ben mecbur sağıyorum.
Nasıl gecer ki cnm yaTikanmis evet biraz gec vermissinizdir ya da hepsi bosalmadigindan sertlesmistir bi sure sonra agri da yapiyo
Sağol canımTabiki de iyi sadece et yiyince daha fazla su icme ihtiyacimiz oluyor onu karsilamazsak vucut eti sindirmek icin su harciyor ve su icmemis gibi oluyoruz oda sutun yogun ve tikayici olmasina sebep oluyor. benim yasadigim gibi damar damar tikanikliklar oluyor tikaniklik azken mudahale etmezsek o goguse dokunamiyor insan. Yoksa yagli sut daha besleyici olur ben dun o gogsumu emzirdim bebegim acamadi agrim gecmedi. Kalani sagdim masajlar yaptim iyice sut bitene kadar daha sonra sirtima sicak havlu koydurdum surekli. Bugun gecmisti cok sukur bunlar benim tecrube ettiklerim
Duşta ılık su tutmak, emzirirken masaj yapmak, en azından ufak ufak.Nasıl gecer ki cnm ya
bana kantaron yagi iyi geldi sadece 3 gunde iyi oldu ustelik duzenli surmedim gece yatarken genelde surdum.gecmis olsunYa benim göğüs uçlarım çok acıyo kremlerim var geçiyor gibi oluyor sonra yeniden yara oluyo napcam böyle bi tavsiyesi olan var mi
niye sagiyorsun canim? Miktarini anlamak icin mi? Tazyik bitince yeterli degil sen yagli kismi sagmiyorsun demek oluyor bu. 60ccden fazladir bence dedigine gore ki gayet yetrli sutun 2 gogusude dusunursek. Kisaca ne kadar bol emzirirsek o kadar iyi olur. Ben sarilik korkusuna cok uzerine dustum cok sukur simdiden 1 kilo almis kizim. Kizlar her zaman soyledigim gibi hic biseyi kafaya takmamak gerek stressiz olacagiz ki sutumuz bol olsun insallah. Oysa cok sıkıntı yapacagim seyler var. Kendimi duyarsiz moda aliyorum dusunupte uzulemem suan diye. Su sira buyuk kizima tuvalet egitiminede basladim. Sanirim o benim kotami dolduruyorBen de şu an sadece anne sütü veriyorum. 2 saatte bir genelde. Bazen daha erken acıkmaya başlıyo. Bazen uyandırmak da zorlanıyorum 3 saati biraz geçiyo. Merak ediyorum 1 ay sonunda yeterli kilo almış olacak mı?
Arada pompayla sağıyorum. Tek göğüs 60 cc civarı çıkıyo. Ne zaman sağmayı bırakacağımı da bilmiyorum. Tazyik azalıyo o zaman bırakıyorum. Bi de göğse zarar vermekten korktuğumdan yumuşacık kaldığından.
Sağan anneler yeterli mi 60 cc? Siz ne kadar sağıyosunuz?
Uzun mu uyuyor cok acikmis olabilir annesi acikinca sinirli oluyorlar. Ruya durumu garip, gulmeli sesler benim kizimda cikariyor. Goz yari acip kapama vs hepsi var ki bence normal yaniKızlar merhaba . Sanırım neredeyse hepimiz lohusa dönemindeyiz . Benim bebeğimin Rem uykusu çok fazla ve rüya görmekten uykuya dalamıyor özellikle gece . Ve sanırım bebeğim gündüz uyumaya gece uyanık kalmaya alıştı sizin bebeklerde sürekli rüya görüyor mu ? Ve aglayınca asırı sinirli beni dövecek nerdeyse
ikinma durumu benim kizimda da var cok ikiniyor. En rahat koltuk altindan tutuyorum asili gibi duruyor o zaman rahat yapiyor. O sira yuzu bile degisiyor yanaklarini omuzlarina kistiriyor anliyorum ki isi var bekliyorum oyle. Dene belki sende de ise yarar canim. Kakali bez sayisi az geldi bana sutun son kismini emzir o kisim daha faydali. Ne zaman cok emip az yutkunuyorsa yagli kismi emiyor demek o kisim zor cikar zaten.Ortalama gibi o zaman benim de.
Biraz da şundan araştırıyorum. İlk zamanlar nerdeyse her bezinde kaka olurdu. 1 haftayı geçik bi zamandır 3-4 günde 1 kaka var. Zaten gazlı bi bebek o tamam da kaka için de zorlanıyo belli. Zeytinyağı verdik 1-2 kere. Öyle rahatladı. Sebep ne olabilir ya?
19 günlük olduk.