2020 Şubat Anneleri

Selozy den sonra 6. Ay asisini yaptiran var mi kizlar ?
Bizimkisi 29 temmuzda hala aklimdan cikmis degil korkuyorum bizde de sorun cikacak diye Kaan alerjik bunyeye sahip cunku
Benim yaptırmam lazım ama sürekli yolculuk halindeyiz bir kaç gün geçikecek artık.

Kızlar benim kızım gündüz uykusundan kalkınca sıçramaya başlıyo.baya 15 20 dk içinde defalarca irkiliyo.o anda elleri ayakları irkiliyo gözlerini de açıyo.ben onunla konuşurken o ara ara istemsiz tik gibi yapıyo bunu ve sıklaştı.moralim çok bozuldu yarın çocuk nörolojisine götürücem.bilginiz var mı böyle bişeyle ilgili
Erken dogum mu oldu ?

Merhabalar kızlar ara ara yaptıklarımızdan paylaşıyorum ama sıkmıyorumdur inşallah 😊
El becerilerinin gelişmesi için bugün kapakları bir kutuya koydum. Tek tek alıp dışarı attı. Sonra kapakları sırayla eline uzattım aldı, sonra o uzattı ben aldım. Kapakları birbirine vurup sesler çıkardık😊 bol bol kapakların boyutlarını, renklerini anlattım oynarken 😀daha çok geliştirilebilir tabi, biz 1 saate yakın oynadık
IMG_20200712_170743.jpg

Doğumdan itibaren iki ay evet beraber kaldık . Sonra çok bize geçtik . Ama o iki ay ben neler çektik arkamı dönsem altını açıp poposunu pipisini öpüyordu tuvaletegidip geliyorum bakıyorum bez çıkmış pipiyi açmış öpüyor 😡🤐 ama sürekli böyle. Eşimle birbirimize girdik normal miş !!! Öpülür müş !!! Eli kolu bacağı yanağı dururken neden pipi . Emzirmeye çalışacak kadar hiç başbaşa bırakmadım 🤮
Okurken kal geldi resmen. O nasıl nir ruh halidir ya. Bence yalnız bırakmayın, asla izin, vermeyin. Tövbe yarabbim öpecek başka yer mi bulamamış

Slm kızlar herkes kv den dertlenmiş Allah' kolaylık versin benimkiler kazada ölmüş eşim küçükken rahatım o konuda. Pipi öpme konusunda eskiler öyle seviyorlar çok gördüm böyle seveni özellikle yaşlılar aşırı sevgiden ve cahillikten kaynaklı bence.
Başınız sağolsun canım oda zordur ama eşin için üzüldüm okuyunca😔😔
Yok uyurken eger derin uykuya dalmazsa gozleri hafif acik kaliyo o sirada da şaşı oluyo gozleri.
Burada gittigim doktorda gozu mu kayiyo diye laf arasinda sordu benim hic dikkatimi cekmemisti goz muayenesi oldugunuz mu dedi rop oldu bir daha 6 ay sonra cagirdilar dedim 6yi beklemeyin gidin yapisalda olabilir dedi kafam karisti bir de uyuyunca şaşı olmasi 🙄
Bizimkinin da hafif açık kalıyo ama hiç dikkat etmemişim gözlerine yarın bi dikkat ederim
Kızlar benim kızım gündüz uykusundan kalkınca sıçramaya başlıyo.baya 15 20 dk içinde defalarca irkiliyo.o anda elleri ayakları irkiliyo gözlerini de açıyo.ben onunla konuşurken o ara ara istemsiz tik gibi yapıyo bunu ve sıklaştı.moralim çok bozuldu yarın çocuk nörolojisine götürücem.bilginiz var mı böyle bişeyle ilgili
Bizimki de uyurken en ufak bi ses olduğunda irkiliyo ama durup dururken bi irkilmesi yok sadece beklenmedik seslerde irkiliyo ama bana normal geliyo bu durum. Sizinki ses vs bişey olmadığı halde mi irkiliyor

Selozy kızın tamamen memeye döndümü napıyorsun şu an meme reddini aştınmı canım Sagmayı bıraktınmı
Bu konuda çok dertliyim. Döndü diyorum yine bırakıyor. Artık ümidi kestim. Bari canım sıkılmaz,yıpranmam.
Sağabildiğim kadar sağıcam. Geceleri emiyor. Bir zamandan sonra gece emdiği yeter,antikor antikordur diyorum :)

Umarım önemli bir şey değildir. İyi haberlerini bekliyoruz.
Birden mi başladı?

Bu konuda çok dertliyim. Döndü diyorum yine bırakıyor. Artık ümidi kestim. Bari canım sıkılmaz,yıpranmam.
Sağabildiğim kadar sağıcam. Geceleri emiyor. Bir zamandan sonra gece emdiği yeter,antikor antikordur diyorum :)
Arya artık gecede emmiyo uyku arasında bile iki çekip sinirleniyo sağmak çok zor gerçekten bende gittiği yere kadar diyorum emmeyince dahada azaldı önceden uyku arasında emerdi hiç olmazsa.
Lansinoh pompam çekim gücü azaldı şikayet ettim parçalarına iyi bakın dedi olmadı servise gönderin dedi ama gidip gelmesi zaman alır olan sütümden olurum dedim hava sesi geliyodu baktım valfta yırtılma olmuş eşim yedeğini getirdi ama yine çok verimli çekmiyo zaten az kendim sıkarak destek veriyorum elimdede süt arttırıcı çay solgar falan var bitene kadar sağmaya devam 🤷🏻‍♀️

Arya artık gecede emmiyo uyku arasında bile iki çekip sinirleniyo sağmak çok zor gerçekten bende gittiği yere kadar diyorum emmeyince dahada azaldı önceden uyku arasında emerdi hiç olmazsa.
Lansinoh pompam çekim gücü azaldı şikayet ettim parçalarına iyi bakın dedi olmadı servise gönderin dedi ama gidip gelmesi zaman alır olan sütümden olurum dedim hava sesi geliyodu baktım valfta yırtılma olmuş eşim yedeğini getirdi ama yine çok verimli çekmiyo zaten az kendim sıkarak destek veriyorum elimdede süt arttırıcı çay solgar falan var bitene kadar sağmaya devam 🤷🏻‍♀️
Canım sık sagarsan artıyor aslında başlarda 6 saatte bir 120 cc anca çıkıyordu hemşire uyardı sık sagmam için 3 saatte sagıma başladım 90cc 100 cc çıkıyor eminim 2 saatte sagsam yine artar ama o kadar sık üşeniyorum sagımda en az bir gögsü 15 dk sagmak lazım bitti gibi görünüyor 5d dk sonra tazyikli yine başlıyor eşim almıştı sagma makinasını 230tl di galiba öyle markalı bir şey degil ama 2 yıl garantili. Çok memnunum derecesinin yarısında sagım yapıyorum arttırınca gögsüm acıyor almak istersen resmini atarım

Emzirme akademisine üye oldum hemen emzigi yedekleriyle çöpe at dediler küt uçlu alıştırma bardagıyla sütünü ver dediler emzigi vermeyince çok aglıyor baglanmış ona ahh nerden dinledim annemi birde altı çoçuk büyütmüş. Emzigi verki uyusun rahat vermez sana dedi kızım o zamanlar çok emiyordu ayırınca aglıyordu geceleri kucagımda uyur olmuştu. O günleri arar oldum. Şimdi o emzigiyle uyuyor ben makinayı temizleyecem sagmak için...

Umarım önemli bir şey değildir. İyi haberlerini bekliyoruz.
Birden mi başladı?
Emin değilim iki ay önce gibiydi kardeşim gelmişti o yaklaşmıştı irkildi yavrum.korktu sandık.böyle iki defa olmuştu ama devamı yoktu.şimdi uykudan kalkınca defalarca yapıyo.çok korkuyorum

Kaan Alp emerken damaklariyla isirmaya basladi bir de cekistirip yuzume bakip guluyo disi cikinca ne olacak yandim ben :olamaz:
Isırdığı zaman müdahale etmek gerek diye biliyorum denizde gülerek ısırırdı sürekli ısıracak mı diye tedirgin emziriyordum. Isırdığı zaman memeyi çekmemi ona ısırırsa ememeyeceğini anlatmamı söylemişti bir arkadaşım. Ben yaptım ve bıraktı. Taviz verip gülümseme kızgında olma.

Canım sık sagarsan artıyor aslında başlarda 6 saatte bir 120 cc anca çıkıyordu hemşire uyardı sık sagmam için 3 saatte sagıma başladım 90cc 100 cc çıkıyor eminim 2 saatte sagsam yine artar ama o kadar sık üşeniyorum sagımda en az bir gögsü 15 dk sagmak lazım bitti gibi görünüyor 5d dk sonra tazyikli yine başlıyor eşim almıştı sagma makinasını 230tl di galiba öyle markalı bir şey degil ama 2 yıl garantili. Çok memnunum derecesinin yarısında sagım yapıyorum arttırınca gögsüm acıyor almak istersen resmini atarım
Aman bu markaların hiç önemi yokmuş iyidir diye aldım bunuda pek memnun kalmadım şikayetleride hep çekim gücünden, sevinirim canım yaa bakıyım resim atabilirsen
Ama kesinlikle sık sağmak gerekiyo ki ben ona vakit bulamıyorum şuan sağıyorum sabredip uzun tutucam

X