2020 Şubat Anneleri

Menwnjiti yaptırıcak mısın Zeyf? Bizim de yarın kontrolümüz aşıyı alır gelirsiniz demişti doktor ama ben hala çok kararsızım. Bi çok arkadaşım bexseroyu yaptırmamış. Kimi hala test aşamasında diyo. Çok kararsızım. selozy selozy sen yaptırdın mı acaba?
Doktorumuz yan etkileri ağır biraz bekleyelim dedi. 7.ay yaptırıcam sanırım. Konuşmadım henüz. Tabiiki yaptırıcam ama

Aynı miktarda süt içmeye devam edecek o konuda şüphe etme, bi kaç kaşık yiyecek o yüzden tadım diyoruz. Deniz dün tadımdan sonra 150cc sütü götürdü :)
Başlayıp başlamama konusu da şöyle; Her bebek bir olmuyor. Nasıl biri 7 aylıkken biri 9 aylıkken oturuyorsa bu konu da böyle. Doktorlar da gelişimine bakarak 5 ya da 6.ayda başlatıyor.
Bebek istekliyse,destekle dik oturuyorsa,yiyeceği uzattığında ağzını açıyorsa ve yiyeceği diliyle itme refleksi kaybolduysa tadıma başlaman için sakınca yok. Doyumluk verme konusunda da sütün yetiyorsa ve iyi gelişiyorsa değil 6yı, 7-8i bile bekleyebilirsin.
MasaAllah Deniz'e 😍
Kaan Alp 1 2 kasikla yetinmeyecek biliyorum :KK70:
Saydiklarinin hepsi mevcut sutum yetiyo gelisimi gayet iyi ama bende biran once baslamak istiyorum heyecan yaptim kaan alpte cok heyecanli yemek konusunda :KK70::KK70:
Devletin karşıladığı aşı listesinde olmadığı için sorumluluk almak istemiyorlar.
Aslında problem devletin rotavirüs ve menenjit aşılarını karşılamaması..
Katiliyorum kesinlikle
Menwnjiti yaptırıcak mısın Zeyf? Bizim de yarın kontrolümüz aşıyı alır gelirsiniz demişti doktor ama ben hala çok kararsızım. Bi çok arkadaşım bexseroyu yaptırmamış. Kimi hala test aşamasında diyo. Çok kararsızım. selozy selozy sen yaptırdın mı acaba?
Yaptiracagim buyuk ihtimal ama 2 aydir kendi dr muza gidemedik simdide istanbuldayiz daha bu konuyu doktorumuzla konusamadik o kacinci ayda onerecek bilmiyorum

Yarin rota nin 2. Dozunu yaptiracagim bugun ebe kaan alp in gelisimini isteyecek benden asiyla birlikle asm de yarin olcer soyleriz diye konustuk annemle saglik ocagina konusmaya gitti ordaki hemsire ben kendi hastalarima bile ozel asi yapmiyorum ne tepki verecek bilmiyoruz kaldi ki barsak dugumlenmesi yapiyo o asi demis 🤦🏻‍♀️ annemde bagli bulundugu dr la konusmus dr kagida yapilmasi icin not dusmus yarin hem kontrole gidecegiz hemde asiyi yapacaklar.
6. Ay asisinida yaparim demis.
Nasıl yapmaz bizim ki rotavirus yaptı hiç yorum yapmadan ve çok önemli dedi bu aşı. Asilarla ilgili şehir efsaneleri😂 b
MasaAllah Deniz'e 😍
Saydiklarinin hepsi mevcut sutum yetiyo gelisimi gayet iyi ama bende biran once baslamak istiyorum heyecan yaptim kaan alpte cok heyecanli yemek konusunda :KK70::KK70:

Katiliyorum kesinlikle

Yaptiracagim buyuk ihtimal ama 2 aydir kendi dr muza gidemedik simdide istanbuldayiz daha bu konuyu doktorumuzla konusamadik o kacinci ayda onerecek bilmiyorum
Menenjit aşısını 13 ayda yaparız dedi hemşire ve doktor bize kesin yaptircam

Nasıl yapmaz bizim ki rotavirus yaptı hiç yorum yapmadan ve çok önemli dedi bu aşı. Asilarla ilgili şehir efsaneleri😂
Yapmam diyen asm deki bebek hemsiresi.
Doktordan onayli recete ya da kagit olmadan yapmam ben kendi takipteki bebeklerime bile yapmiyorum demis anneme. selozy selozy ninde dedigi gibi devlet destekli bir asi olmadigi icin risk almak istemiyorlar.
Bu asinin ilk ciktigi zamanlarda yan etki olarak barsak dugumlenmesi oluyormus efsane degil yani ama gunumuzde o yan etki azalmis ben nette okumustum bunu.

MasaAllah Deniz'e 😍

Katiliyorum kesinlikle

Yetinir yetinir mide kapasitesi belli, sen verceğin kadarı verip sonra hemen meme vereceksin. Asıl ihtiyacı memeden görecek. Bu arada şeyi anlamadım,5.ayda neden muayeneye götürmek zorundasın aşıyı kendin vermeyecek miydin?

Bende yaptırıcam ama şuan erken diye düşünüyorum. Yarın 5 aylık olucak. Ama doktorumuz ille yapalımcı bilemedim 🙄
Yaptırabilirsin. Ateş yapıyor bi iki gün dikkat etmen lazım. Diğer aşılarda ateşlenmiş miydi? Dayanıklıysa hafif atlatabilir

Yapmam diyen asm deki bebek hemsiresi.
Doktordan onayli recete ya da kagit olmadan yapmam ben kendi takipteki bebeklerime bile yapmiyorum demis anneme. selozy selozy ninde dedigi gibi devlet destekli bir asi olmadigi icin risk almak istemiyorlar.
Bu asinin ilk ciktigi zamanlarda yan etki olarak barsak dugumlenmesi oluyormus efsane degil yani ama gunumuzde o yan etki azalmis ben nette okumustum bunu.
Anladım bizimki de sağlık ocağı hemsiresiydi sorun çıkarmadan yapmıştı. Demek ki heryerde farkli uygulamalar oluyor

Sen hala uyandırıyor muydun kii? :)
O acıksa kalkar. Bırak uyusun. Herkes uyumamasından şikayet ediyor sen uyuyan bebeği kaldırıyorsun :))
Uyanmadan içiyordu ama veriyordum gece mutlaka allaha şükür güzel uyuyor bir ara uyumamıştı geçti eskiye döndü ne bilim sakşam 11 de uyuyır sabah 11 e kadar doktor acıkırsa kendi uyansın dedi

Uyanmadan içiyordu ama veriyordum gece mutlaka allaha şükür güzel uyuyor bir ara uyumamıştı geçti eskiye döndü ne bilim sakşam 11 de uyuyır sabah 11 e kadar doktor acıkırsa kendi uyansın dedi
Ohhh maşallah. Ee sağıyorsun ya acıkıp kalksrsa süt mü ısıtacaksın?
12 saatte 1 kez kalkar herhalde.

Kızlar kahve içiyor musunuz ben hamilellgimi öğrendiğimde sigarayı bıraktım hiç içmedim kahveyi de...şimdi canim çok sigara istiyor rüyalarıma giriyor bari sadece kahve içsem diyorum cildiracam yoksa

Sigara icmedigim için hep tatlı dondurma yedim cok kilo aldim 2 haftadır dikkat edip spor yapıyorum zayifliyorum ama sigara hep aklımda kızlar en azından kahve içeyim diyorum

Kızlar kahve içiyor musunuz ben hamilellgimi öğrendiğimde sigarayı bıraktım hiç içmedim kahveyi de...şimdi canim çok sigara istiyor rüyalarıma giriyor bari sadece kahve içsem diyorum cildiracam yoksa
Kahve içebilirsin bişey olmaz. Bir fincan tabi olmadı iki.
Sigara benim de rüyalarımda ve anılarımda yaşıyor:KK14:

İcecem Selozy sağol canım.. sigaraya da emzirmeden sonra başlayacak gibiyim yine hep aklimo zalım 😁:KK43:

Yetinir yetinir mide kapasitesi belli, sen verceğin kadarı verip sonra hemen meme vereceksin. Asıl ihtiyacı memeden görecek. Bu arada şeyi anlamadım,5.ayda neden muayeneye götürmek zorundasın aşıyı kendin vermeyecek miydin?
Evet adi ustunde zaten tadim asamasi ama kaan alp i gorsen ne demek istedigimi anlarsin 😆
Sehir disindayiz ya bizim hemsire aylik kontrolleri istiyo boy kilo kafa cevresi vs kilo bas okeyde boyunu ben evde olcemiyorum cunku kaan alp durmuyo ayaklarini zapdedemiyoruz. Rotanin ilk dozunuda kontrolde asm de bizim kendi hemsiremiz vermisti bunuda hem kontrol olarak hemde asi olarak yine 2si bir arada ciksin diye dusunmustuk hemde net olculeri soyleriz bizim hemsireye diye

Anladım bizimki de sağlık ocağı hemsiresiydi sorun çıkarmadan yapmıştı. Demek ki heryerde farkli uygulamalar oluyor
Bizim kendi hemsiremizde ilk dozunu sorunsuz yapmisti ama burada yabanciyiz misafir olarak goturcegimiz icinde sanirim biraz mirin kirin yapmis olabilir

Ben ayda 1 kere falan kacamak yapiyorum o gece uykusuz kaliyoruz 🤣🤣

X