Çok zor gerçekten allah yardımcınız olsun.Umarım ailede size yardım eden birileri vardır yoksa yek başınıza daha da zor olur.2960 doğdu 34 haftada şuan 86 günlük 6000 kilo. Baş çevresi 41 boyu 57 cm. Aç değil çünkü 1. aydan beri sütüm kesildiği için mama alıyor. Bende sizin gibi düşünüyorum uyku da onun için beslenme kadar önemli gelişimi için.Buara hastalanmaması adına 2--3 günde bir yıkıyorum. Ama uyumuyor işte. Uyanıkken öyle ağlayarak kıyameti kopartmıyor. Sadece uyumuyor artık bende perişan oldum. Belki benim gibi olan vardır Bi çözüm bulmuştur diye umud ediyorum
Bende bugünden itibaren diyetteyimaglamazmi durmuyorki hanfendi sallasamda bi yere kadar ya hoplatcan ya gezdircen
zeyf yaa cik guldumsut tatli olur anne sütü yani bende arkadasm tatmis ordan biliyorum bebeler keyfinden mi mamayi begenmez pis kokuyo tadi tuhaf
rabbim yar ve yardimcin olsun canim gerckden cok zor bir bebek büyütuyorsun benim kizim da uyumaz ama 1 saat kestirir bazen gun icinde gece de devamli salliyorum dalmazsa dalarsa 1 saat daha uyuyo ondada ben uyuyamiyorm artik salaklastigim icin ne zaman duzelir dersen düzelmez cnm arkadasimin oglu da seninki gibiydi ne zaman büyüdü 1 2 yasina geldi o zaman biraz nefes aldi bende o yüzden umudumu kestim 1 sene uyku yok belki 2 yani oglum da gordigimi kizimda görüyorum
85 le doguma gittm geldim 79 sonra 81 çıkış yapmisim hemen geri vites yaparakspor esliginde 77 düştüm 65le hamile kaldm azimle devam edip kilo vercem insallah
Evet cok şükür bugun biraz daha iyi sanki. Insallah gün gectikce daha iyi olur. Tam duzeliyolar aşılar başlıyor. O bitiyor baska bisey başlıyor. Cocuk büyütmek ne zormuş. Hele de gazli ve kolik oluncaBu aşılar1. Ay aşısından sonra o emen uyuyan bebek gitti gaz sancılarımız başlamıştı
2. Ay aşısı bizdede huzursuzluk yapmıştı sonrası güzel ilerlemişti gaz sorunu azalmıştı hatta sabır canım
Kolik krizleri gectiyse asidandir buyuk ihtimal. Tabi kii hemen birden kesilmiyo gaz olayi ama yavas yavas duzene giriyorlar once o saatlerce sesi kisilana kadar aglamalar kesiliyo sonra gunduz uykulari oluyo sonrada tamamen bitmis oluyo insaAllah henuz o kisma bizde gelemedikBugün aşının 5. Günü. Internette baktim karma aşı 4-6 gün huzursuzluk yapar. Insallah aşıdandır ve geçer.
Bu durumdan dr nuzun haberi var mi peki ?Yok canım yaptırmadım kakasında kan çıktı bi kere sonra 10 gün sonra yine çıktı ara ara kaka da kan oluyor bende süt ürünleri yemiyorum 11 gün oldu ama yine çıktı yumurta ayedim ertesi gün yine kan çıktı dün salçalı Yemek yedim bugün kan çıktı çok canım sıkılıyor
Bizim payimizada boyle bebisler dustuEvet cok şükür bugun biraz daha iyi sanki. Insallah gün gectikce daha iyi olur. Tam duzeliyolar aşılar başlıyor. O bitiyor baska bisey başlıyor. Cocuk büyütmek ne zormuş. Hele de gazli ve kolik olunca
Yaaa kıyamammKehribar az da olsa salyayı azalttı kuzumalerji işi benim canımı aşırı sıkıyor kakasında nokta kadar kan çıktı yine doktora d gidemiyorım moralim aşırı bozuk ağlamaktan mahvoldum inşallaj geçer dün salçalı Yemek yedim bugün yine kaka da kan çıktı uzun bi süre bişey yemicem çok zor bi durum canımı çok sıkıyor
Yaaa kıyamammama bu kadar kendini üzme bebegede etki eder kuzum deneyerek anlarsın neye alerjisi olduğu umarım kısa süreli bi durumdur da hemencik geçer
Doktora gidememek ne kötü bende bu ay gidemedim kiloda almamış onu stres yaptım
[/QUOTEArkadaslar b
Canım doktora gitmelisiniz belki başka biseydir önlem alıp gitsen ya da doktorunu arayıp danissan veya sağlık ocağına görürsenYok canım yaptırmadım kakasında kan çıktı bi kere sonra 10 gün sonra yine çıktı ara ara kaka da kan oluyor bende süt ürünleri yemiyorum 11 gün oldu ama yine çıktı yumurta ayedim ertesi gün yine kan çıktı dün salçalı Yemek yedim bugün kan çıktı çok canım sıkılıyor
oyy kıskançlık var yaniaynen oyle canim ,birde gunduzleri soyle bir handikapimiz var ,ben eceyi uyutuyorum ela gelip bilerek cocugu uyandiriyor ,bagirip cagiriyor fln gunduz surekli boyleyiz ,ben uyutuyorum ela uyandiriyor,sonra ben elaya kiziyorum sonra uzuluyorum fln filan
Şu kolik aglamalari bitti ya Allaha ne kadae şükretsem azdır. Aksam olunca beni stres aliyordu ne yapacagim nasil sakinlestirecegim diye. Hala o gunleri geride biraktigima inanamiyorumKolik krizleri gectiyse asidandir buyuk ihtimal. Tabi kii hemen birden kesilmiyo gaz olayi ama yavas yavas duzene giriyorlar once o saatlerce sesi kisilana kadar aglamalar kesiliyo sonra gunduz uykulari oluyo sonrada tamamen bitmis oluyo insaAllah henuz o kisma bizde gelemedikama cok sukur ki eskiye oranla suanki hali hicbir sey degil yani
Bu durumdan dr nuzun haberi var mi peki ?
Bizim payimizada boyle bebisler dustu
Sagliklari yerinde olsunda tek dertleri gazlari olsun.
Etrafimda ve bu forumda cocuk sahibi olmak isteyen senelerce deneyen ama olmayan o kadar cok insan var ki onlar aklima gelince soylenmeyi birakip sukrediyorum hemen.
Rabbim bizim bebislerimize saglik, olmayanlara da tez zamanda hayirlisiyla evlat nasip eder insaAllah
Amin çok teşekkür ederimÇok zor gerçekten allah yardımcınız olsun.Umarım ailede size yardım eden birileri vardır yoksa yek başınıza daha da zor olur.selozy nin güzel ve mantıklı fikirleri oluyor. Belki o yardımcı olabilir İnşallah
Gerçekten çok zormuş. Ayakta da sallıyorum ama boncuk boncuk bakıyor. Bazen dalar gibi oluyor 10 dkka sürmeden açıyor gözünü. Allah sizin de yardımcınız olsun. Evlat çok güzel bişey ama insanın gücü yetmiyor bazen
Anneler içiyormuş onu. Ama biz zaten emmediğimiz için sütten geçemiyor. Anason ıhlamur vermeyi de denedim ama hiç fayda etmediKiminin sütü geliyor bebek memeyi almıyor. Kiminde de bizim gibi süt yetersiz bebişler emmeye uğraşıyorbenim de annem yanımdayken kere 60’ı görmüştüm ama şimdi en fazla 30 cc çıkıyor kuzum sürekli mücadele halinde göğsümle. Çoğu kimse sırf emzirmek için bi daha doğururum diye bundan keyifle bahsediyor ama benim için Büyük problem
bir sayfada okumuştum humananın iyi gecelrt çayı varmış. Ama anne mi içiyor bebek mi bilmiyorum. bir de ek gıda döneminde mi veriliyor onu da öğrenmek lazım
oyle yeriniz varsa muhakkak gidin valla temiz hava oh mis cocuklar mutlu olur, bizde bu mevzular gecerse yazliga gideriz insallah,oyy kıskançlık var yani
ilk zamanlarda Begüm de bilerek uyandırmaya çalışıyodu ama artık yapmıyo. zamanla geçer bence canım. Ela daha küçük bir de, gerçekten bir kaç ay bile farkediyor. Begüm daha anlayışlı, Ela da büyüdükçe alıştıkça öyle olacak. ama yine de çocuklar işte, bazen öyle huysuz ki anlatamam. yine de şükür, eminim eve tıkılıp kalmasak daha da iyi olurdu.
şu yazı nasıl geçiricez, bu kabus ne zaman bitecek çok merak ediyorum. yazın da geçmezse kv lerin yanına köye giderim bir süre. onlar bu salgından dolayı köye kaçtılar hemen.
en azından bahçe kocaman, müstakil ev. çocuklar için iyi olur apartman dairesine tıkılmaktan.
ama bakalım bu süreç ne gösterecek
Dimi insanin beyninde yer ediniyo o aksam saatleriŞu kolik aglamalari bitti ya Allaha ne kadae şükretsem azdır. Aksam olunca beni stres aliyordu ne yapacagim nasil sakinlestirecegim diye. Hala o gunleri geride biraktigima inanamiyorumaksam olunca sanki yine kolik aglamasi tutacak gibi hissediyorum aynen cok şükür ki sagliklilar. Insanin cocugunun olmamasinin ne demek oldugunu iyi bilirim. Çünkü tam 13. Ayda hamile kaldim. 1 sene boyunca kafayi sıyırmıstım olmayacak diye
Bizde aynı durumdayız Deniz koca sesiyle sürekli bağırıyor oyuncakları çat çut yere atıyor. Birşey anlatmak isteyince kabul etmiyor. Tek çocuklu hayatımız ikiye kıyasla daha rahatmış. Bizde kızıyoruz sonra bin pişmanlık . Çocuk olmakta zor anne baba olmakta.aynen oyle canim ,birde gunduzleri soyle bir handikapimiz var ,ben eceyi uyutuyorum ela gelip bilerek cocugu uyandiriyor ,bagirip cagiriyor fln gunduz surekli boyleyiz ,ben uyutuyorum ela uyandiriyor,sonra ben elaya kiziyorum sonra uzuluyorum fln filan
inşallah çocuklara yasak kalkar da gidebiliriz. gerçi araba yolculuğuyla bir evimizden başka evimize gitmek de yasak mıdır? arayıp sormak lazım.oyle yeriniz varsa muhakkak gidin valla temiz hava oh mis cocuklar mutlu olur, bizde bu mevzular gecerse yazliga gideriz insallah,
okullar acilsada eylulde gonderirmiyim bilmiyorum.tam olarak virusun bittiginden nasil emin olucazki ,sen gondericenmi eylulelde okul acilirsa
Uyku eğitimi için bir bekleyen ben değilmişim demekevet bende ilgilenemiyorum eskisi gibi çok üzülüyorum. ayağımda sallarken oyun oynuyoruz. babası daha çok ilgileniyo. dediğin gibi okul olsa onlar da enerjilerini atardı. çok sıkılıyorlar evde. huysuz oluyor sıkılınca da.
4. ayımız dolsun uyku eğitimi vericem ben, böyle dayanmak mümkün değil çok zor. umarım başarılı olabiliriz.
ay hepimiz öyleyiz demekki geçen hafta markete pazara gitmiştim nasıl heyecanlandım sormabi yandan korkuyorum, eve gelip kendimi banyoya soktum hemen. allahım ya hiç iyi halimiz yok, bitse şu kabus, eski günlere dönmek biraz zaman alacak ama
Bir Anasınıfı öğretmenç olarak Okulda direkt adı çıkıyor diye düşünüp kaydı geciktirmemenizi tavsiye ederim. Gerçi belki biliyorsunuzdur belki, Birçok kişi kaydı çıktığı için yaptırmıyor bu sefer kontenjanlar doluyor açıkta kalıyor birçok kişiinşallah çocuklara yasak kalkar da gidebiliriz. gerçi araba yolculuğuyla bir evimizden başka evimize gitmek de yasak mıdır? arayıp sormak lazım.
yarın kalça usg var, bi radyoloji merkezinden randevu aldım. 184’ü arayıp sordum, hastane için tabiiki çıkabilirsiniz ama çıkmadan 155’i arayıp bildirin dediler, arayacağım bakalım. şu kalçayı da bi halletsek. sen ne yaptın çektirdin mi canım kalça usg?
eylüle kadar durum ne gösterir bilmiyorum, ama tamamen geçmezse bende göndermem. bu yıl zaten özele göndermicektim, evimin yanındaki ilkokulun anasıfına başlayacaktı. listede çıkacak orda zaten otomatik olarak, kaydını yaptırıcam ama duruma göre gönderirim ya da göndermem. inşallah hayat normale döner ama bu tip salgınlarda bir kaç ay sonra ikinci dalga olabiliyor allah korusun
Bu aksamda aglama krizi tuttu ama kolay sakinlesti. Ödüm kopuyor geri gelecek diye. Insallah bi daha gelmez ya. Kac aksamdir gayet iyidi. Bugun neden böyle oldu anlamadimDimi insanin beyninde yer ediniyo o aksam saatlerivakti varmis minigin doldurunca gelmis hosgelmis tekrardan
Bence gaz sancisindan böyle yapiyordur.İyi akşamlar kızlar, sizlerebi sorum olacak. Benim kızım meme emerken 2 yudum alıp kendini geri çekiyor ağlıyor. Tekrar veriyorum yine 2 yudum emip ağlıyor. Sizin bebisler de mi böyle?
Neden böyle yapıyor bi bilgisi olan var mı acaba