4. aydan itibaren bebekler elleriyle nesneleri tutmaya başlarlar. oral dönemde oldukları için de her şeyi ağızlarına sokabilirler. bu dönemlerde diş hazırlıkları da başladığı için diş kaşıyıcı rahatlatabilir ama şu an erken, tutup götüremez zaten. ama bu diş öyle hemen çıkmıyor kaşınsa da. 3. aydan itibaren salyalar başlamıştı kızımda, ilk dişini 8 aylıkken çıkarmıştı.
bende yazamıyorum ya, hiç bitmiyor işim hiç
sabahın köründe kalkıyor Mete, öyle uykusuzum ki, üç dilek hakkın ne diye sorsalar hepsine uyku derim
bi kaç gündür çok da huysuz. geçen artık hayata bi mola vermek istiyorum dedim, Begüm de diyo ki anne olmak çok zor di mi
ha şunu bileydin kızım
çok zor ama çok güzel dedim tabii
eşim evde yardımcı ama yine de keşke salgın olmasa da işe gitse diyorum. kapımızın önündeki parka gitmek bile ne büyük lüksmüş
çok bunalmaya başladım artık, kendimi tutuyorum dayanıyorum, bir bıraksam bunalıma girerim herhalde
senin kuzucuklar nasıl
uykular, gazlar ne alemde?
gaz problemimiz bitti sayılır çok şükür. bizde gündüz uykusu problem. asla 20 dakikadan fazla uyumuyor. kolikken sallanmaya da alıştı. hemde şiddetli sallanma
önce bi hızlı sallayacaksın sersemleşecek ondan sonra bir saat sallıcaksın ki uyucak. onda da 15 dk. gündüz sürekli onunla ilgilenen biri olması gerek bunun için. gece de büyük insan gibi 11-12 de dalıyor gece uykusuna. uyumayı çok özledim