2020 Şubat Anneleri

A Alisdendef benim doktorum da kızımda karın usg ya da göz muayenesi istemedi yenidoğanken. sadece kalça usg vardı. şimdi de öyle olacak muhtemelen. bunları her doktor istemiyor demekki. hatta ilk göz muayenemizi 1 yaşındayken yaptırmamızı söylemişti.

Zeyf Zeyf geçmiş olsun canım ama ben anladım artık gaza çare yok. belki de genetik. ben ve eşim bebekken aynen böyleymişiz.

kesinlikle en az 2 saat arayla emzirmemiz gerekiyor, çok zor biliyorum bizimkiler gibi meme aşığı bebeklerle ama ben bugün inat ettim vermedim. dayadım emziği ağzına, kucağımda uyuttum. bu sefer de kucakta yürüterek uyutmama alışıyor ama napayım 😂 bi şekilde uyuyacaklar 🤷‍♀️
Allahim yaa ayni evde yasiyomuscasina her gun ayni seyleri yapiyoruz guluyorum ikimizede 😂😂
Bizde bugun inat ettik 2 saatte bir emziriyorum gazini cikarip sonra uyutuyoruz ama gercekten farketti sanki daha rahat aglamiyo en azindan simdilik basim agriyodu artik aglama seslerinden 😞
4 gun var annemin gitmesine 4 gunde bu duzene alismasi lazim benim sonradan rahat etmem icin 🥺
4. Farkli gaz damlasini deniyoruz butun damlalari denedik resmen 😃
Dun acildeki dr da metsil damla verdi annem banada bebekken onu kullaniyomus o da fayda etti sanki rahatladi gibi
Esimde bi dogalgaz parasi kadar gaz damlalarina para odedim diyo 😂😂

Süt miktarı en başta genetik, en çok arttıran şey de dinlenmiş bi vücut.
Diğer öneriler illaki işe yarıyor ama hepimzin potansiyeli baştan belli.
Dün ebe bana nane maydonoz vs yeme dedi. Dereotu çok süt yaparmış. İncir kürü önerdi.
Kuruyemiş de içerğini çok zenginleştirirmiş,özellikle ceviz.
Ee tabi bide şartlar el veerdiğinde et yenmeli.
Maydonoz sutu kaciriyo dogru azalmasina sebep oluyomus. Bende kahvaltida dereotu yiyorum farkediyo gercekten. Ama en guzeli uyku 2 saat yetiyo 3 saate gecince artik kendiliginden akmaya basliyo sutler

Dün ebe bana nane maydonoz vs yeme dedi. Dereotu çok süt yaparmış. İncir kürü önerdi.
Ben eşimle tanıştığımdan bu yana çok et tüketiyorum .Böyle et sever biri olamaz. Belki oda benim sütümü artırıyor olabilir. Ayrıca hamile kalınca göğüslerim büyüyor depo hazırlıyor kendini belkide 🤣

Dinlenme konusu malesef bende yok gece uyku desen uyuyormuyum yoksa uyur gezermiyim muamma oglumda şakır şakır akan sütüm kizimda yok ne yaptiysam olmuyor geceyi emzirerek gecirmek icin aksam belli saatten sonra vermiom gogsumu ama oglum uyurdu kiz uyumuyir ve sanirin benim sorunum uykusuzluk inciri 4 yil olmamisdi oglum cok kur yapip ictim ve artik tiksindim dereotunuda cok sevdigim soylenemez ama onuda denicem pes etmicem kuruyemis hergun ceviz hurma badem findik tuketiyorum sirf faydalansin kizim diye sut olsun diye onh bunu tuketmekden de cok yoruldum canim ya birakiverincede hepden cekilio bunlarla kendimi zorlayinca bi nebze daha farkli oluyor 😞😞

Kimyonu gaz için anasonu da rahat uyusun diye içiyorum. Ama her zaman değil. Senin diğerinde sütün nasıldı.
oglumda sütum akardi ki sudyenlerim 95 100 takardim bunda 80 bile oluyor yani emzirme sudyeni aldm 90 beden ama.goguslerim icinde kayboluo
Bende kilo kalmadi fazla 1.5 kg falan bu catlaklar cok sinirimi bozuyoo umarim renkleri acilir beyazlar zaman gectikcee 😣😣
Nasil verdin o kilolari🙄🙄

Allahim yaa ayni evde yasiyomuscasina her gun ayni seyleri yapiyoruz guluyorum ikimizede 😂😂
Bizde bugun inat ettik 2 saatte bir emziriyorum gazini cikarip sonra uyutuyoruz ama gercekten farketti sanki daha rahat aglamiyo en azindan simdilik basim agriyodu artik aglama seslerinden 😞
4 gun var annemin gitmesine 4 gunde bu duzene alismasi lazim benim sonradan rahat etmem icin 🥺
4. Farkli gaz damlasini deniyoruz butun damlalari denedik resmen 😃
Dun acildeki dr da metsil damla verdi annem banada bebekken onu kullaniyomus o da fayda etti sanki rahatladi gibi
Esimde bi dogalgaz parasi kadar gaz damlalarina para odedim diyo 😂😂
Ayy kiyamam ya vala bizde ole odeyecegiz bu gidisle😂😂 acilisi 70 le yapdik dogalgaz desen 700 e yakin geldi su sira mama ve biberon denemelerindeyim birde 😂😂 oglum yazik pek garip büyümüs diyorum wee biberonla buyuttum kizda o islemedi avente gectik hemen mama oglum 10 liralik mamayi iciodu kiz icmio😂😂 hersey kalite takilio sanirim bu batirir bizide😁

Hipp mama kullananlar mamayı nasıl yapıyorsunuz ? Kaç cc suya kaç kaşık mama . Ben bi emin olamiyorum yardımcı olacak var mi ?

Günaydın kızlar uyuyan insanlara çok özeniyorum uykusuzluk ne zormuş gerçekten annelik çok zor Allah yardım etsin hepimize 😁
Hipp mama kullananlar mamayı nasıl yapıyorsunuz ? Kaç cc suya kaç kaşık mama . Ben bi emin olamiyorum yardımcı olacak var mi ?
Hipp biotic kullanıyorum 30 veya 40 cc veriyoruz. Günde 3 defa veya 4 defa. Gün boyu ve gecede emziriyorum ama sütüm oğlumu doyurmuyor galiba. O yüzden mama artı süt devam ediyoz doğduğumdan beri. Doktorum olabildiğince mamayı azalt verme aralarını aç diyor ama sadece sütle doymuyor çocuk. Sanki ben bayılıyorum mama vermeye ama mecburiyetten

Sol gogsum çok acıyor doluluk hissi geçmiyor sıcak havlu koyuyorum masaj yapiyorum oglum bu gogsumu alamadığı için sagiyordum sanırım sık sagmadigim için böyle oldu

Bu gece itibari ile kesin olarak oğlumun kolik olduğunu ilan ediyorum 😭

4 gecedir 8’de başlıyoruz 11’e kadar :KK43: hele bu gece hiç sakinleştiremedik. çok zor bu kolik durumu çok. kızımda da kabus gibiydi. hiç bir şey çare etmiyor.
umarım şu 3 ay çabuk geçer :KK43:
Gündüz nasıl canım bende aynı sorunu yaşıyorum gündüz iyi ama akşam durmuyo kolik mi benim kızda acaba

Kızlar bişey sorucam benimki saat 2 den 5e kadar hiç uyumadı sürekli emiyo emerken uyuyo yatırıyorum ağlıyo sonra yine baştan aynı 🤦‍♀️ En son emzirdim yatırdım ağladı gazını çıkartıyordum altına yaptı yapınca da rahatladı tabi uyudu şimdi sizce ben altını değiştirmeli miyim herşeyi göze alıp 😂 yoksa öyle uyusun bi sonraki uyanışta mı değiştireyim 🙈

Kızlar bişey sorucam benimki saat 2 den 5e kadar hiç uyumadı sürekli emiyo emerken uyuyo yatırıyorum ağlıyo sonra yine baştan aynı 🤦‍♀️ En son emzirdim yatırdım ağladı gazını çıkartıyordum altına yaptı yapınca da rahatladı tabi uyudu şimdi sizce ben altını değiştirmeli miyim herşeyi göze alıp 😂 yoksa öyle uyusun bi sonraki uyanışta mı değiştireyim 🙈
Aaa ben yazdım sandım 😅 1 den 4 e kadar emiyor uyuyor yerine koyuyorum uyanıyor şimdi tekrar uyandı emdi kaka ve değiştirdim uykusu açıldı 🤦🏻‍♀️

İçinden ölçek çıkıyor. Çay kaşığına gerek yok 30 cc ye 1 ölçek. Her mamanın kutusunda yapılışı yazar.
Az koyarsan o kadar sorun değil sadece çok su almış olur ama çok koyarsan böbreklerini yorarsın.

Bu gece itibari ile kesin olarak oğlumun kolik olduğunu ilan ediyorum 😭

4 gecedir 8’de başlıyoruz 11’e kadar :KK43: hele bu gece hiç sakinleştiremedik. çok zor bu kolik durumu çok. kızımda da kabus gibiydi. hiç bir şey çare etmiyor.
umarım şu 3 ay çabuk geçer :KK43:
Sürekli ağlayan bebek çok zor ya. Allah yardımcımız olsun. Bizim kızında saatleri var. Ama bence sık emzirmek gaz yapıyor. Dün gece başka bir rahatsızlığım için ilaç içmeye başladım. Oda uyku yapıyor. 9dan sonra sızdım ben. Abartmıyorum yarım saat yada bir saaatte bir yanıma gelip çocuk aranıyor aç mı memme ver. Artık sinir tepeme çıktı. Biraz çıkıştım. Verin çocuğu çıkın dışarı diye.

Kızlar hamilelik programı gibi hani banu çiftçinin filan yüklemiştik ya tele bebeğimiz içinde böyle önerebileceğiniz programlar varmı bundan sonrada bize yardımcı olacak

X