2020 Şubat Anneleri

Emzirme parası ayrı bişey mi. Onun için nereye başvuruyoruz
Biz bebek doğunca aile ve sosyal il müd. başvuru yaptı e devletten baktım doğum parası 300 tl yazıyor nüfusa gidince oradaki memur yönlendirmiş eşimi emzirme parası o mu bilmiyorum

Emzirme parası ayrı bişey mi. Onun için nereye başvuruyoruz
Sut ve dogum parasi olmak uzere 2 farkli para yatiyo
SÜT PARASI (EMZİRME ÖDENEĞİ) NEDİR?
Süt parası İş Kanununda "emzirme ödeneği" olarak geçer. Sadece SSK'lı olarak çalışan anneler ile, SSK'lı olarak çalışan babaların çalışmayan eşlerine ödenir.
  • SSK'ya tabi çalışan anneler bu ödeneği alabilir. Bu kişilerin eşlerine (babalara) ayrıca ödeme yapılmaz.
  • Babaların eşleri çalışmıyorsa eğer, babalara ödeme yapılır.
  • SÜT PARASI (EMZİRME ÖDENEĞİ) NE KADAR VE KAÇ AY ÖDENİR
  • 2020 yılı itibari ile süt parası 202 TL oldu!. Sadece 1 ay (tek sefere mahsus ödenir. Süt parasını almaya hak kazandığınız andan itibaren 5 yıl içinde bu parayı bankalardan alabilmeniz mümkündür.

Ben hiç ilgilenenmedim onla nasıl başvurdunuz?
sgk ya sanirim cnm 2 farkli yerden aliyorsun para bana da 2.cocuk oldugu icin 400 yatircaklarmis 1 ay sonra ama emzirme parasini vermiolar esimin bagkur borcundan dolayi
Emzirme parası ne oluyor
Devlet iki farkli sekilde ödeme yapio canim ama nereye basvuruluyo bilmiom esim başvurmuştu

Bizde şöyle tam adını bilmiyorum ama çocuklar eşim üzerine kayıtlı çocuk yardımını ve ben 2 yıl daha çalışmayacağım için o alıyor iki kişiye vermiyorlar. Her ay düzenli maaşına yansıtıyorlar. Ben çalışmaya başlayınca bir kısmını kesiyorlar. Anladığım kadarıyla eşi çalışmayana biraz daha fazla yatıyor. Diğeri doğum yardımı 1 sefere mahsus ilk çocukta 300- ikinci çocukta 400 tl. PTT’ye yatıyor anne kimliği ile gidip alıyor. SGK ‘ya gidip başvurdu eşim.Bunun dışında bir yardım var mı bilmiyorum.

Yavaş. Yavaş uyku düzeni oluşmaya başladı Kızlar gündüz hiç uyumayan kızım uyumaya başladı azda olsa

bu arada 1. Ay kontrolü yaptıranlar kan aldılar mı sizde ben hiç dayanamıyorum kan almalarına gerek varmı sizce

Hayır kan alıcak bi durum olmuyo normal kontrol gibi

Bende hala basvuru asamasinda gozukuyo yarin dogum yapali 1 ay olacak
Benimki 10gunluk falandı yattığında
Kurumun hallediyor dimi cnm. Bende yarın kurumuma doğum raporunu belgeleri filan vericem. Onlar sosyal ve aile bakanlığına bildirceklermiş
Özel benim çalıştığım yer önce oraya bildirdim onlar SGK'ya bildirdi başka bişey yapmadık biz

Bizimde kontrol var gecikti bayadır hem benim hem kızın. Hem araba yok hem eşimin işleri yoğun Hemde virüs korkusuna hastaneye gidemedik. En çok kalça ultrasonu ve şu gaz sorunu için gitmek istiyorum. Gaz sorunu çok yoruyor bizi uyanıkken hep ağlamaya başladı. Eşim gelecek hafta araba alıyor inş. Çarşamba gideceğiz.

Hayırlı haberlerle gelin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…