2020 Şubat Anneleri

Gaz sancım devam ediyo oturup kalkmak yatıp kalkmak işkence.bunları ilkinde çok kısa yaşamıştım şuan geçmiycek gibi hissediyorum😰
Gazdandir o zaman. Hastanede bende gaz cikaramadim serum verdiler o da ise yaramadi en son lavman yapildi ondan sonra o agrilarim gitti daha da rahatladim

Genel anestezi ile mi doğum gerçekleşmişti?
Benim ilk doğumum genel anestezi ile olmustu ve yazdıklarının fazlasini bile yasamis olabilirim. Spinal ile aralarında gercekten cok fark varmis.

Genel de 15 gunu buldu yatip kalkabilmem vs
Spinalde 2 gun sadece.
Spinal-epidural kombine oldu🥺 daha iyi beklerken çok zor geçiyor.ilkinde aadece spinal olmuştum ve 3. Gün gayet iyiydim

Gazdandir o zaman. Hastanede bende gaz cikaramadim serum verdiler o da ise yaramadi en son lavman yapildi ondan sonra o agrilarim gitti daha da rahatladim
Hastanede lavman yaptırdım sonrasınada gaz da çıkarabildim ama buna rağmen hafiflemedi.ilkinde lavmandan sonra herşey bitmişti😔

Kizlar bebeginde agzinda pamukcuk olan var mi ?
Kizimda olmustu, dr bi damla vermisti hemen gecmisti. Normalde karbonatli su ile mendille temizle deniliyor ama gecmeme ihtimali oluyor ve yayılıyor felan.
1 çay bardağı kaynamış su 1 çay kaşığı karbonat gazlı bezle sil demişti gebe kursunda ve memeyide sil, emzirmeden önce temizle demişti ama tabi tecrübe etmedim daha 🤷🏻‍♀️ @KARABATAK_ damlanın adını hatırlıyormusun

Kizlar bebeginde agzinda pamukcuk olan var mi ?
Kizimda olmustu, dr bi damla vermisti hemen gecmisti. Normalde karbonatli su ile mendille temizle deniliyor ama gecmeme ihtimali oluyor ve yayılıyor felan.
Kızlar ben şöyle yapıyordum küçük kahve fincanına karbonatlı su yapıyordum emzirmeden önce göğsüme sürüyordum karbonat dibinde kalıyo zaten ,evet hemde temiz ağız beziyle sodalı suya batırıp hafifçe siliyordum,siz yazınca aklıma geldi,hemde yara olmaması içindi göğsün,ben ikisindede yaptım faydasını gördüm

Hastanede lavman yaptırdım sonrasınada gaz da çıkarabildim ama buna rağmen hafiflemedi.ilkinde lavmandan sonra herşey bitmişti😔
Canim o zaman yediklerine dikkat et ve belini ayaklarini sicak tut usutme
1 çay bardağı kaynamış su 1 çay kaşığı karbonat gazlı bezle sil demişti gebe kursunda ve memeyide sil, emzirmeden önce temizle demişti ama tabi tecrübe etmedim daha 🤷🏻‍♀️ @KARABATAK_ damlanın adını hatırlıyormusun
Kızlar ben şöyle yapıyordum küçük kahve fincanına karbonatlı su yapıyordum emzirmeden önce göğsüme sürüyordum karbonat dibinde kalıyo zaten ,evet hemde temiz ağız beziyle sodalı suya batırıp hafifçe siliyordum,siz yazınca aklıma geldi,hemde yara olmaması içindi göğsün,ben ikisindede yaptım faydasını gördüm
Nette su ve mendille temizlemek daha cok yayilmasina neden olur agiz florasini bozar yaziyodu ilaci varmis onun kullanilmasi gerekiyormus

Canim o zaman yediklerine dikkat et ve belini ayaklarini sicak tut usutme

Nette su ve mendille temizlemek daha cok yayilmasina neden olur agiz florasini bozar yaziyodu ilaci varmis onun kullanilmasi gerekiyormus
Ama karbonatlı su benim dediğim, tabi sen içine sinene göre yap ama buda aklında olsun bence 😌

Ağzının içine dikkat etmedim anneme bi baktırıyım ama dudakalarında var arada soyuluyo kendiliğinden kötü bişeymi o hiç bilmiyorum
Yok o değil hatta özellikle ona dokunmayın diyorlar bu dedipimiz dudak içlerinde diş etinin arasında süt kalmasından kaynaklı oluyormuş

Ağzının içine dikkat etmedim anneme bi baktırıyım ama dudakalarında var arada soyuluyo kendiliğinden kötü bişeymi o hiç bilmiyorum
Dilinde,damaginda gozukuyo canim sut parcasi kalmis gibi beyaz beyaz
Ama karbonatlı su benim dediğim, tabi sen içine sinene göre yap ama buda aklında olsun bence 😌
Evet karbonatli su biliyorum. Bana da yap dediler ama nette simdi yazilanlari okuyunca daha cok yayilir diye korktum 🙄 yarin dr kontrolumuz var bakalim o ne diyecek

Canlarr merhabalar buraya ilk defa yazıyorum normal doğum tarihim 5 martti bebeğim önce 2 sonra 3 hafta önden gitmeye başladı benim hamilelik döllenme sürecim biraz farklı olduğu için kurtajdann hemen sonra gebe kaldım dün sancım oldu doktor açılma başlamış 1 hafta daha tutarsak daha iyi dedi ama çok korkuyorum normal doğum yapmış anneler ne olur bı akıl verin saniyede bı WC ye gider oldum evde yatıyorum ara ara da hafif kramp şeklinde sancım oluyor

Kızlar egzama ile basi dertte olanlar bana yazabilir mi?

Hatta çevresinde ya da daha once cocugunda atopik dermatit ile uğraşan olduysa lutfen beni etiketleyip yazin.

Çarşamba günü dr isilik demisti.
Dun tekrar gittik başka bi dr a.
O da atopik dermatit dedi.
Bi krem onerdi hemen aldik dun.
Eger bu krem gecirmezse kortizonlu krem yazacakmis. Diyet yapayim mi diye sordum, su asamada diyete gerek yok, eger gecirmezse kremler ozaman diyeti düşünürüz dedi.

Kızlar egzama ile basi dertte olanlar bana yazabilir mi?

Hatta çevresinde ya da daha once cocugunda atopik dermatit ile uğraşan olduysa lutfen beni etiketleyip yazin.

Çarşamba günü dr isilik demisti.
Dun tekrar gittik başka bi dr a.
O da atopik dermatit dedi.
Bi krem onerdi hemen aldik dun.
Eger bu krem gecirmezse kortizonlu krem yazacakmis. Diyet yapayim mi diye sordum, su asamada diyete gerek yok, eger gecirmezse kremler ozaman diyeti düşünürüz dedi.
Geçmiş olsun . Denizde nasıl belirtiler var birde neresinde çıkıyor. Bir arkadaşın oğlunda vardı sürekli kaşınıyordu sanırım .şimdi ne durumda hiç bilmiyorum

Canım takip edemedim şimdi gördüm hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün 🙏
bizimde 18 di değer fototerapi ile 10 a düştü 1 gün kaldık çok zordu :KK43:(((

evde de emzirdimkontrolde sarılık kalmamış dedi doktor.

bişey soracaktım gece karanlıkta mınyatıyor bebeğin acaba ne kadar uyuyor aralıksız merak ettim 3 saat uyuduğu oldu doktor kaldırma emzirmek için dedi bende biraz endişeliyim tekrar olur diye :KK43:
Senin sütün geliyor mu yoksa sadece mamamı
Kuzum sağol sizede geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum benimde canımdan can gitti bir gecede.
Cok şükür sizinkide düşmüş sevindim.
Benim doktorumda emzirmeye uyandırma 3 saat 4 saat uyumak isterse uyusun o uyanır acıkınca sarılık işini unut dedi.
Bende senin gibi 2-2.5 saati geçtiği zaman huzursuzum🥴 içime sinmiyor yine sarılık olur diye korkuyorum.
Yoğun bakım bi kaç gün mama takviyesi yapabilirsin dedi. Ama cocuk doktoru mama verme emsin dedi.
Bende emziriyorum günde 1 kez falanda mama veriyorum gece. Ama emzirmenin peşine veriyorum.
Sizde durumlar nasıl ortalama kaç saatte kaç dk emiyor ?

X