2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar merhaba , herkese hayırlı olsun tekrar . Bende geçen hafta doktora gittiğimde vajinal baktı kese gördü ama bebeği görememişti. Geç döllenme zaten . Pazartesi gideceğim tekrar . Umarım bebeği ve kalp atışlarıni duyarım . Benimde ikinci hamilelegim . Oğlum 018 aylık emzirmeyi bırak dedi doktor . Progestan verdi . Emzirmeyi bırakmam lazım bu süreci zormuş daha yapamadım. Düşük tehlikesi var ama insan çocuk olunca her işi yapıyor . İlk hamilelikte akıntıdan anlamıştım . Çok akintim vardı , koku hassasiyeti çok vardı her gün çıkartıyordum . Eve giremedim , başka şehirde evliyim annemler çok uzak . O yüzden kaynanamda kaldım 3 ay. Eve eşya almaya gittiğimde bile giremiyordum kapıdan girince kusma başlıyordu o süreç çok zordu .

Şimdiden karnı çıkan var mı? 9. Hafta bana biraz erken geldi ama ben bu hafta itibariyle pantolonlarımı giyememeye başladım. Düğmeleri, fermuarları kapanmıyor göbeğimden. 4 Aylık hamile gibiyim. Hafta sonu alışverişe çıkıcam gebelik pantolonları için bana biraz erken geldi sizde durumlar ne?
Adet görmediğimiz için de şişkinlik oluyor canım
Ben 6 haftalık olmama ragmen var 😂 bide zaten ayva göbekliydm şişince 4 aylık gibi oldu resmen

Evett ilk kusmam hayirli ugurlu olsun 😥 aslinda genelde sabah olmuyomu bu kusmalar ?
Umarım kısa sürer bulantilarin.benim dr.um zencefil tuketebilirsin bulantilarin için hiçbir zararı olmaz dedi.istersen dr una danisarak sende tuketebilirsin belki iyi gelebilir. Denemedim çünki henüz bulantilarim olmadı.insaallah olmazda😷

Kızlar çok şükür sıkınti yok. Kese de gözüktü 💖😍🙏

Gözünüz aydın çok sevindim adınıza :)

Lekelenme, kanama düşük tehdidi olan var mı? Benim 6. Haftada oldu şimdi geçti şükür ama korkudan temizlik , yemek yapamıyorum.
Siz nasıl yapıyorsunuz temizlik , yemek işini?

Ben hamileliğimi bilmediğim dönemde çok yoğun haftalar geçirdim.
Çok ayakta kaldım. Cenazemiz vardı. Gelenlerle gidenlerle hep ilgilendik.
O ara çok ağır şeylerde kaldırdım.
İki gün öncede iki gece yatılı misafir ağırladım çok yoruldum gerçekten.
Ailemden uzakta evliyim. Eşim dışında yanımda olacak kimse de yok maalesef :/
Kayınvalidem var ama oda biz hamileyken hiç yatmazdık, biz hamileyken hiçbir şey yemezdik modunda.
Yani beni pohpohlamıyor anlayacağınız...
Mecburen temizlikte yapıyorum, yemekte.
Dikkat etmeye çalışıyorum, dinlenerek yapıyorum çoğu zaman.
Allah a sığınıyorum sadece bu dönemde.

Yemek yemediğim sürece kusma durumum yok ama yediğim zaman midem felaket oluyor özellikle akşam yemeğinden sonra... Her şeyden iğrenir oldum. Kokular çok keskin keskin gelmeye başladı. Bir anda çok enerjikken bir anda öyle bir uyku bastırıyor ki sanki günlerdir uyumamışım akşam 10 dan sonra beni tutana aşk olsun zaten küt yatak. Çalışınca ayık kalmak daha zor oluyor. Çayı da sınırlı tüketiyorum bazen gözlerim kapanıyor. Onun dışında ağrım sızım yok çok şükür adetim yakınladığı için bazen adet ağrısı gibi hafif ağrılar oluyor o kadar. Eh tabi bir de sivilceler başladı. Ben de ekstradan gebelik lekeleri de çıktı cilt sorunları ne kadar süre devam ediyor acaba.
Sivilce ve yaglanma bendede basladi, makyajda yapmiyorum bir kac gundur 😊 ne zaman gecer acaba. 🤔

Gözünüz aydın çok sevindim adınıza :)

Ben hamileliğimi bilmediğim dönemde çok yoğun haftalar geçirdim.
Çok ayakta kaldım. Cenazemiz vardı. Gelenlerle gidenlerle hep ilgilendik.
O ara çok ağır şeylerde kaldırdım.
İki gün öncede iki gece yatılı misafir ağırladım çok yoruldum gerçekten.
Ailemden uzakta evliyim. Eşim dışında yanımda olacak kimse de yok maalesef :/
Kayınvalidem var ama oda biz hamileyken hiç yatmazdık, biz hamileyken hiçbir şey yemezdik modunda.
Yani beni pohpohlamıyor anlayacağınız...
Mecburen temizlikte yapıyorum, yemekte.
Dikkat etmeye çalışıyorum, dinlenerek yapıyorum çoğu zaman.
Allah a sığınıyorum sadece bu dönemde.
Eşinizin tavrı nasıl peki? Valla hiç-bir şey sizden kıymetli değil. Az az yağın gerekirse pis kalsın. Eşiniz de idare edecektir.

Kizlar bnde leke hala devam bu progestani fitil olarak gunde 3 defa kullaniom yaninda ekstra dusuk onleyici baska hapta kullaniom
Acaba fitil mi ise yarar agizdan mi ki . Bn progestani agizdan alinca ölcek gibi oluom resmen yanetki uapiyor fitilde sorun yok ama . Az once baska formda okudum kahverengi olunca fitil kullanilmio yazio
Evet canım doktoruna sor onu bence kanama leke v.s olunca ağızdan Alman lazım alttan alınmaz diye biliyorum 🤔

8+2den bildiriyorum, lekelenmelerim iki gündür kesildi. :dua: Mide bulantısı had safhada ama hiç çıkarmadım.
Duygu dalgalanmalarım halen yüksekten gidiyor.
Bugün burada 1 ay tatilde olan kreşler açıldı. :dua: gün içinde 2 saat uyuyabildim ilk defa.
Normalde çok uyku bastırıyor ama uyumaya fırsatım olmuyordu. Tam beslenebildiğimi düşünmüyorum. Kilo verdim. Yarın Dr kontrolüm var tahlil sonuçlarında eksik görünmüyor ama gerekli görülürse takviye yazarlar. Küçük yürüyüşler yapmaya başladım pek ağrı da olmuyor bu aralar. Sağlıkla ilerlesin sürecimiz. 9 ay çok kısa bir dönem ❤💙
Amin insallah. Yarin bize de haber verir misin. Benim de pazartesi gunu sabirsizlaniyorum:)

Günaydın kızlarrr :emir_bebek: Valla ne çok şey konuşulmuş oku oku bitiremedim. Oje ve beslenme konusunda bize bilgi veren arkadaşlara da teşekkürler.:KK9: Benim sorum ise saç boyası? Saçımızı boyatabiliyor muyuz? En azından dip boya? Çünkü beyazlarla yaşıma rağmen başım dertte. :KK64:
Belki çok geç bir cevap oldu ama ilk 3 aydan sonra bitkisel boyayla dillere çok girmeden boyatabiliyoruz bnm önceki doktorum böyle demişti ben boyatmadım çok fazla ihtiyaç duymadım ama kuzenimin sacları cok beyazdi o boyatmisti sonuçta mutlu anne olmak önemli 😉😉

X