2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Çenemde ve dudak çevremde başladı. Kloazma deniyormuş internetten bakabilirsiniz hafif döküntülü kırmızımsı güneş lekesi gibi lekeler. Burnumun üzerinden yanaklarıma doğru yayılan hafif çillerim vardı onlar iyice belirginleşti ve yayıldı.
Güneş tetikliyor olabilir doktora sorup koruyucu falan mı kullansanız

Çenemde ve dudak çevremde başladı. Kloazma deniyormuş internetten bakabilirsiniz hafif döküntülü kırmızımsı güneş lekesi gibi lekeler. Burnumun üzerinden yanaklarıma doğru yayılan hafif çillerim vardı onlar iyice belirginleşti ve yayıldı.
Internetten baktim simdi. Folik asit kullanimi onemliymis dogumdan sonraki 1 yil icinde yavas yavas kayboluyormus.. Valla bu hamilelik cok tuhaf bir olay ya Allah hepimize sagsaglim tamamlamayi nasip etsin:KK200:

Normalde midem boş boş bulanıyor du bu gün ilk defa çıkardım 😓 başım kasıgım ağrıdı öğürmekten 😓
Ben her gün çıkarıyorum afedersiniz midem ağrıyor kasılmaktan. Bebek beslenemiyor diye korkuyorum ama galiba ilk üç ay depodan alıyormuş 😊 2 3 kilo verdim umarım önümüzdeki ay biter bu bulantı 🤢

Güneş tetikliyor olabilir doktora sorup koruyucu falan mı kullansanız

Koruyucu kullanıyorum güneşe de mümkün olduğunca çıkmıyorum. Sanırım hem genetik annemin de olmuş hamileliğinde hem de cildinde çil falan olan insanlarda daha fazla oluyor. Doktor doğumdan sonra geçer dedi biraz daha yayılabilirmiş o lekeler. Bazen hamileliğin sonlarına doğru da oluşabiliyormuş.

Koruyucu kullanıyorum güneşe de mümkün olduğunca çıkmıyorum. Sanırım hem genetik annemin de olmuş hamileliğinde hem de cildinde çil falan olan insanlarda daha fazla oluyor. Doktor doğumdan sonra geçer dedi biraz daha yayılabilirmiş o lekeler. Bazen hamileliğin sonlarına doğru da oluşabiliyormuş.
Anneme sorayım ben de onda da olmuş mu bakalım 😊

Ben çıkardığım için pek bir şey yemiyorum iki kilo vermişim ama zaten zayıf değilim o yüzden bebek besleniyordur benim fazlalıklardan diye düşünüyorum. :KK48: Üçüncü ay dolunca geçer diyorlar inş bakalım ondan sonra gelsin yiyemediğim her şey. :kk77:

Gercekten oje kullanamiyormuyuz ben hic bilmiyorumdum budurumu kesin eminmisiniz oje surulemeyiceginden?

Ben kullanıyorum canım sonuçta ojeyi alıp buram buram koklamadıktan sonra bir zararı olacağını düşünmüyorum. Ona gelene kadar daha ne kadar zararlı şey var. Yediklerimiz tamamen hormon yani. Allah korur onları. Fakat yine de çok ucuz ve bilinmedik markalardan ziyade biraz daha pahalı ve kaliteli markaları kullanmaya dikkat etmek gerekebilir ister istemez elin ağzına gider, solursun falan tamamen sağlıksız bir şey de olmaması lazım.

Ben çıkardığım için pek bir şey yemiyorum iki kilo vermişim ama zaten zayıf değilim o yüzden bebek besleniyordur benim fazlalıklardan diye düşünüyorum. :KK48: Üçüncü ay dolunca geçer diyorlar inş bakalım ondan sonra gelsin yiyemediğim her şey. :kk77:
Bnde 5 ci haftama gircem bugun pek iyi degil midem bulantilar basliyor galiba

Ben kullanıyorum canım sonuçta ojeyi alıp buram buram koklamadıktan sonra bir zararı olacağını düşünmüyorum. Ona gelene kadar daha ne kadar zararlı şey var. Yediklerimiz tamamen hormon yani. Allah korur onları. Fakat yine de çok ucuz ve bilinmedik markalardan ziyade biraz daha pahalı ve kaliteli markaları kullanmaya dikkat etmek gerekebilir ister istemez elin ağzına gider, solursun falan tamamen sağlıksız bir şey de olmaması lazım.
Yani bilmedigim markasiz seyler zaten kullanmam tesekkur ederim aydinlattigin icin 😊

Şimdiden karnı çıkan var mı? 9. Hafta bana biraz erken geldi ama ben bu hafta itibariyle pantolonlarımı giyememeye başladım. Düğmeleri, fermuarları kapanmıyor göbeğimden. 4 Aylık hamile gibiyim. Hafta sonu alışverişe çıkıcam gebelik pantolonları için bana biraz erken geldi sizde durumlar ne?

8+... olan arkadaslar nasilsiniz? Neler hissediyorsunuz? Bulanti, bas agrisi, uyku vs.belirtileriniz nasil
8+2den bildiriyorum, lekelenmelerim iki gündür kesildi. :dua: Mide bulantısı had safhada ama hiç çıkarmadım.
Duygu dalgalanmalarım halen yüksekten gidiyor.
Bugün burada 1 ay tatilde olan kreşler açıldı. :dua: gün içinde 2 saat uyuyabildim ilk defa.
Normalde çok uyku bastırıyor ama uyumaya fırsatım olmuyordu. Tam beslenebildiğimi düşünmüyorum. Kilo verdim. Yarın Dr kontrolüm var tahlil sonuçlarında eksik görünmüyor ama gerekli görülürse takviye yazarlar. Küçük yürüyüşler yapmaya başladım pek ağrı da olmuyor bu aralar. Sağlıkla ilerlesin sürecimiz. 9 ay çok kısa bir dönem ❤💙

Gercekten oje kullanamiyormuyuz ben hic bilmiyorumdum budurumu kesin eminmisiniz oje surulemeyiceginden?

Ben kullanıyorum.. Yani ben burda duydum ojenin sürülmemesi gerektiğini... Zaten sürülmez diyen ben değilim. :) Ama sonrasında başka bir arkadaş bir doktorun makalesini paylaşmış.. Bir sakınca olmadığını söylüyor makalede.. :)

Ben her gün çıkarıyorum afedersiniz midem ağrıyor kasılmaktan. Bebek beslenemiyor diye korkuyorum ama galiba ilk üç ay depodan alıyormuş 😊 2 3 kilo verdim umarım önümüzdeki ay biter bu bulantı 🤢
Benim de 1 haftadır boş bulantım oluyordu gün içinde ama çıkarmıyodm :KK43: inşaAllah benimde çok sürmez

Evet ilk 3 ay depodan besleniyorlar inşaAllah
Bende 3 4 kilo versem iyi olur aslında kilolu hamile kaldım 🤭🤭🤭🤭

Şimdiden karnı çıkan var mı? 9. Hafta bana biraz erken geldi ama ben bu hafta itibariyle pantolonlarımı giyememeye başladım. Düğmeleri, fermuarları kapanmıyor göbeğimden. 4 Aylık hamile gibiyim. Hafta sonu alışverişe çıkıcam gebelik pantolonları için bana biraz erken geldi sizde durumlar ne?
Valla ben daha 6 haftalik hamileyim benim simdiden karnim cikti goguslerim şişti, kizkardesim yeni gebelik şiskinligi iner diyo umarim iner şimdiden şiskinlik göbek cikmasi anormal geldi bana ay ay zamaninda olmasi daha iyi olur diye dusunuyorum.

X