2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Canım ben haziran ayında kimyasal gebelik geçirdim ama ben çok başında yakalamıştım. Hiç artmadan düşmüştü benim. Şu an 1000 çıktıysa eğer vajinal yoldan keseyi göremez mi doktor? Sen sakin ol,stres yapma.
Aynen bnde 3 kere gecirdim ama hep en basta degerim zaten artmadi bile . Heyacan stres yapma canim bi bekle

Kızlar burada 2. Ya da 3. Bebeğini bekleyenler var. Biz ilkler olarak sizlerden biraz tiyo alsak hiç fena olmaz. Gebeliğinizde nelere dikkat ettiniz, neler yediniz. Yaşadığınız süreçlerden biraz bahsetseniz çok ğüzel olurdu.

Birde burada birbirimize faydalı olacak paylaşımlarda yapalım.
Mesela doğru yatış şeklinden tutunda, parfüm vs. Kullanmaya kadar aklımıza takılan her türlü şeyi paylaşabiliriz ne dersiniz :)
benim de üçüncü gebeliğim. önceden cevap yazan tüm arkadaşlara katılıyorum. siz rahat olun ki bebeğiniz de rahat olsun.

ilk gebeligimde olur olmaz herşeye canımı sıkıp, ağladım, stres yaptım. yetmedi doğduktan sonra da devam ettim sonuç olarak stresli huzursuz bir bebeğim oldu.

ikinci de daha gebe kalmadan kendime söz vermiştim rahat olacağım, hep mutlu olmaya çalışacağım diye küçük kızım daha sakin bir bebekti. ama özellikle lohusalikta dünya yansa umrum olmayacak moddaydim. eşimi ise büyük kızımi kreşe yolcu ettikten sonra küçük çocukların evcilik oynadığı gibi tüm vaktimi kızıma ayırdim. uykum varsa o uyuyunca uyudum. aman da mutfak dağınık ev supurulecek hiç takmadım.

şimdi üçüncü de ıkisinin arasında bir yerdeyim . bakalım bu nasıl olacak.😊
bu arada bazı sıkıntılar yüzünden zaten stresliyseniz de benim bebeğim de stresli olacak diye huzursuz olmayın. tam tersi örnekler de duydum.

hamilelik sürecinde özellikle ilk 12 haftada çok fazla doktora gidip kendinizi yıpratmayın. çünkü bu süreçte gerçekten doktorların yapabileceği şeyler çok sınırlı. dışardan progesteron vermek ve dinlenin demek. Allah'a emanetiz. aslında her zaman öyleyiz ama hamilelikte bu daha da farkediliyor. sürekli kaybedersem psikolojisiyle her hafta doktora gitsem diyordum. sonra birgün dedim ki hergün de doktora gitsem, kalp atışı dinlesem. doktordan çıkınca bir saat icin de durabilir mi kalp durabilir. öyleyse Allah'a güvenmem lazım. böyle kendime telkin etmiştim.

hergün büyük bir mucizenin icinde olduğumu bilip uyanmaya çalışıyorum. yeni bir bedene, yeni bir ruha ev sahipliği yapıyor bedenim. çok zorlukları olduğunu biliyorum, yaşıyorum. kolay değil ama buna şahit ettiği için Rabbime çok teşekkür ediyorum.
insallah hepimiz sağlıkla sihhatle bebeklerimizi kucağınıza alırız.

Kızlar ACİL DURUM.... lütfen yardımcı olun fikri olan varsa....
Perşembe hcg degerım; 170, cumartesı; 730 idi. Pazartesi baktırmadım. Bugün çarşamba yani 4 gün geçti ve hcg değerim; 1000 çıkmış. Dr mi aradım. Beklenilen durum değil az artmış dedi. 3-4 bekle yine kan ver dedi. Kanamam da yok. Kimyasal gebelik de olabilir di mi. Başına böyle bir şey gelen var mı? 😭😭😭😭😭😭😭 tüm dünyam yıkıldı şu anda
Sen sadece stres etme dua et canım bizde ediyoruz . Doktorun sonucunu bize yaz güzel haberlerinizi bekliyoruz 🤲

Slm hep aynı labaratuvarda mi yaptırdınız bu önemli çünkü bazı değerler farkedebilir

Slm tekrar
benim tahlil sonuçları cıktı sodyum düşük birde folat 20 çıkmış 1 değer üstte umarım sorun olmaz doktora soramadım daha

Ben de aynı bu kahvaltıyı yapıyorum.. 😄
Sormayın, ilk gebeliğimde rize turist çayı aşerdim ben. 😅 hani kahvehanelerde, vapurda, evlerde böyle mis gibi demlenir. Bir de canım hamsili pilav isteyince Rizeli bir arkadaşım var o demişti ki Rizeli geliyor. (Rize ile hiç alakam yok bu arada) Kahvaltı süper, afiyet olsun yarasın bebişe🙏🙏🙏

benim de üçüncü gebeliğim. önceden cevap yazan tüm arkadaşlara katılıyorum. siz rahat olun ki bebeğiniz de rahat olsun.

ilk gebeligimde olur olmaz herşeye canımı sıkıp, ağladım, stres yaptım. yetmedi doğduktan sonra da devam ettim sonuç olarak stresli huzursuz bir bebeğim oldu.

ikinci de daha gebe kalmadan kendime söz vermiştim rahat olacağım, hep mutlu olmaya çalışacağım diye küçük kızım daha sakin bir bebekti. ama özellikle lohusalikta dünya yansa umrum olmayacak moddaydim. eşimi ise büyük kızımi kreşe yolcu ettikten sonra küçük çocukların evcilik oynadığı gibi tüm vaktimi kızıma ayırdim. uykum varsa o uyuyunca uyudum. aman da mutfak dağınık ev supurulecek hiç takmadım.

bu arada bazı sıkıntılar yüzünden zaten stresliyseniz de benim bebeğim de stresli olacak diye huzursuz olmayın. tam tersi örnekler de duydum.

hamilelik sürecinde özellikle ilk 12 haftada çok fazla doktora gidip kendinizi yıpratmayın. çünkü bu süreçte gerçekten doktorların yapabileceği şeyler çok sınırlı. dışardan progesteron vermek ve dinlenin demek. Allah'a emanetiz. aslında her zaman öyleyiz ama hamilelikte bu daha da farkediliyor. sürekli kaybedersem psikolojisiyle her hafta doktora gitsem diyordum. sonra birgün dedim ki hergün de doktora gitsem, kalp atışı dinlesem. doktordan çıkınca bir saat icin de durabilir mi kalp durabilir. öyleyse Allah'a güvenmem lazım. böyle kendime telkin etmiştim.

hergün büyük bir mucizenin icinde olduğumu bilip uyanmaya çalışıyorum. yeni bir bedene, yeni bir ruha ev sahipliği yapıyor bedenim. çok zorlukları olduğunu biliyorum, yaşıyorum. kolay değil ama buna şahit ettiği için Rabbime çok teşekkür ediyorum.
Harika ifade edilmiş bir yazı. Çok teşekkürler. 🌼 Ben de ilkinde hem sağlık hem diğer nedenlerle çok sıkıntılı geçirmeme rağmen kulaklıkla Mozart dinleyip, afirmasyon, meditasyon ve zikir çalışmaları yapmıştım. 39 yaşında, hamilelik, doğum ve bebek bakımı hakkında hiçbir şey bilmeyen biriydim. Halen deneyimli olduğumu düşünmüyorum. Bebeğim huzurluydu. Normal sıkıntıları vardı. Halen genellikle huzurlu bir 22 ay bebeği. Mozart sayesinde matematik zekası ileride görünüyor şimdilerde bunu belirtmeden geçmeyeyim. Kuzenimin oğlu da Mozart dinledi anne karnında Türkiye'de ortaokul ve liselerden davet alıp burslu okudu yavrum.
Meditasyonlara netten ulaşılıyor, huzurlu hamilelik meditasyonları şeklinde. İç sesimi ve doğayı çok dinledim. Ağaçlarla konuşup onlardan güç aldım. Çamlar, sedirler çok güçlü, kokuları bile çok güzel... Herkesin gönlünce, güzel geçsin inşallah hamilelik süreci. Mucizevi bir dönem.🙏🙏🙏🙏🙏

Ellerinize sağlık o kadar güzel anlatmışsınız ki..
Yazdıklarınız inanki biz ilk gebeliğini yaşayanlar için çok önemli deneyimler.
inşallah sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza :)

Harika ifade edilmiş bir yazı. Çok teşekkürler. 🌼 Ben de ilkinde hem sağlık hem diğer nedenlerle çok sıkıntılı geçirmeme rağmen kulaklıkla Mozart dinleyip, afirmasyon, meditasyon ve zikir çalışmaları yapmıştım. 39 yaşında, hamilelik, doğum ve bebek bakımı hakkında hiçbir şey bilmeyen biriydim. Halen deneyimli olduğumu düşünmüyorum. Bebeğim huzurluydu. Normal sıkıntıları vardı. Halen genellikle huzurlu bir 22 ay bebeği. Mozart sayesinde matematik zekası ileride görünüyor şimdilerde bunu belirtmeden geçmeyeyim. Kuzenimin oğlu da Mozart dinledi anne karnında Türkiye'de ortaokul ve liselerden davet alıp burslu okudu yavrum.
Meditasyonlara netten ulaşılıyor, huzurlu hamilelik meditasyonları şeklinde. İç sesimi ve doğayı çok dinledim. Ağaçlarla konuşup onlardan güç aldım. Çamlar, sedirler çok güçlü, kokuları bile çok güzel... Herkesin gönlünce, güzel geçsin inşallah hamilelik süreci. Mucizevi bir dönem.🙏🙏🙏🙏🙏

Çok güzel öneriler bunlar. Meditasyon sürekli duyup hiç bakmadığım bir alandı ama siz yazınca ilgimi çekti..
Bulunduğum yer itibariyle doğayla içiçeyim. Bu nokta da şanslıyım sanırım :)
Mozart iyi fikir. Kaçıncı haftada dinlemeye başlasak acaba ?

Gülüm benim 2. Cocuk olacak inşallah. Arkadaşların bahsettiği biraz doğru gibi gergin sıkıntıli hamilelik yaşadım oğlumda biraz öyleydi. Sukur asmaya başladık 2 yaşından sonra uyku düzeldi yemek yeme sorunu var o da napim doğana kadar düzelir inşallah:)
Beslenmeye dikkat etmemiz lazım tuzluyu sekerliyi hamuru ekmeği azaltmak ödem ve mantarı önler. Hareket etmeye gayret edelim abartmadan ve yavaş manevralarla 😊
Bide endişe etmeyin bebek icin dua edin . Ilerleyen süreçte doktorlar bazı endişe verici şeyler diyince kendinizi harap etmeyin genelde çok sukur sıkıntı çıkmıyor. Saglicakla büyüsünler sağlıcakla hamilelik yasayalım inşallah.
Ve bide bebisleri merak ediyorsunuz ama yinede sık gitmeyin doktora benim doktorum eşimi 4 kez ulstarasona dıktım demişti illa ki etkisi var demişti dürüstce. Rahat olun sakın olun

Çok teşekkür ederim. Dünden beri giremedim. Şuan okuyorum yazdıklarınızı ve çok mutlu oluyorum :)

Cnm benim 3. Hamileligim sürpriz oldu 6+3 um daha doktora bile gitmedim
Yarın gideceğim nasipse öncelikle hamilelikte rahat olmak gerekiyor ben bunu kızlarım doğduktan sonra anladım 1. Hamileligimde çok rahattım çevremdeki insanlar bana öyle güzel davranıyorlardı ki hani arkadaşlar bahsetmiş yaa prenses dönemi diye aynen öyle prenses gibi ilgi vardı üzerimde ve kızım çok sakin bir bebekti
2. Hamileligim maalesef çok sıkıntılı geçti ve tatlı bir cadim oldu beni çok yordu hala da yoruyor

Belirtilerim azaldı acaba bebeğime bir şey mi oldu diye düşünmeyin allahın izniyle hicbir şey olmaz..
Ben bugün evimi temizlettim bir kadin çağırdım onunla birlikte ben de hiç durmadım arkasından büyük kızım istediği için avm ye gittik aklıma da kötü bir sey getirmedim

Bol bol su için

Badem ceviz tüketin

Sakın üst raflara uzanmayın

Aniden yerinizden kalkmayın hareketleriniz bir prenses edasıyla yavaş olsun ben yerimden kalkınca yavaş yavaş doğrulurum zaten kaşık sancim var hızlı kalkarsam ki öyle oluyor oraya sanki bıçak saplaniyor

Şimdi istediğiniz gibi yatın ki ben karnımın üstüne yatıyorum 1 ay sonra falan sol tarafınıza yatarsınız sonra bebeğin zaten tekmeleriyle senin yatış pozisyonunu belirleyecek 2. Kızımda sola doğru yatardım basardi tekmeyi sağa doğru yatardım sakinlesiŕdi 🙂🙂

Uzun oldu kusura bakma evde herkes yatınca yazdım da yazdım

Uzun olması çok daha güzel. Keyifle okuyorum.:KK200:
Önerileriniz kulağımıza küpe olsun.
Üst raflara uzanıyordum mesela artık çok dikkat ederim.
Ellerinize sağlık :)

Çok güzel öneriler bunlar. Meditasyon sürekli duyup hiç bakmadığım bir alandı ama siz yazınca ilgimi çekti..
Bulunduğum yer itibariyle doğayla içiçeyim. Bu nokta da şanslıyım sanırım :)
Mozart iyi fikir. Kaçıncı haftada dinlemeye başlasak acaba ?
10. Haftada embriyo değil artık fetüs oluyor bebiş. Kulak çıkıntısı oluşuyor ama sanırım 17-18. haftada duymaya başlıyor. 23-24. haftalarda da tepki vermeye başlıyor dış sese diye biliyorum... Daha iyi bilenler vardır beni düzeltin.
Özellikle Mozart diyorum çünkü müzik dahisi olarak matematiksel düzende yazdığı için notaları beynin matematik lobunu aktive ediyor araştırmalara göre.
Doğayı dinleyebileceğiniz yer varsa gerçekten çok şanslısınız. 🌼

N

Ne güzel yazmışsınız, teşekkür ederiz

Benden 2 gun once iliskiden sonra kahverengi leke gibi geldi peceteye silince ertesi gunde vardi dr.sordum normal olabilir dedi artarsa konusuruz uine iliski olmasin dedi bugunde wcdwn sonra silince cok hafif kahverengilik vardir dun yoktu ama onemlimidir sizce korkuyorum biraz

X