Tatile çıkmadan 1 gün önce öğrendim. Pazar günüydü ve doktorum çalışmıyordu. Dönüşte giderim dedim. Doktoru arayıp yapmam gerekenleri sordum. Sonra atladım Bodrum’a geldim. Şehre uzak bir oteldeyim. Belki merkezde olsam düşünebilirdim yine. Beklerim ne var diyordum başta. Ama beklemek zormuş meğer.
İlk zamanlar çok stresli geçiyor gerçekten. Önce dış gebelik mi kimyasal mı telaşesi. Sonra kese boş mu dolu mu telaşesi. Ardından kalp atışı var mı yok mu telaşesi. İnsanın içi şiştikçe şişiyor. Biraz ağrı olsa ters giden bir şeyler mi var diye telaşlanıyor insan. Böyle hep bir yüreğimiz ağzımızda geziyoruz. Siz yine rahat olmaya çalışın elinizden geldiğince. Bakın kafanız rahatlayınca nasıl hamile kalıvermişsiniz. Başımıza ne geliyorsa stres yapmaktan, kafaya takmaktan geliyor.
İşte o telaş hiç bitmiyor. Her ay başka bir şeyin telaşını yaşarken buluyorsunuz kendinizi. Böyle böyle bir bakmışsınız Doğum günü gelmiş çatmış.şimdi de kalbi atmaya devam ediyor mu derdi vardoğurana kadar bu mod devam edecek belli ki.. napalım cennet boşuna bizim ayağımızın altında değil, bekleyeceğiz artık
Dün hastanedeydim keseyi göremedik ben de 4+3 idim dün. Kan verdim değerim 850 çıktı.gördüğüm gün tahlilim 1568 di. 4+3 tü. sağlıkla gör güzel haberler al inşallah.
Dün hastanedeydim keseyi göremedik ben de 4+3 idim dün. Kan verdim değerim 850 çıktı.
İlk tahlilimdi dünkiilk tahlilin ne zamandı ve kaç çıkmıştı ki? fark eder mi bilmem ama benim muayenelerim hala hep vajinal oluyor.
İlk tahlilimdi dünki ☺ Öncesinde sadece evde test yaptım. Yarın da izin alabilirsem bi kan daha vericem o zaman bakıcaz artık
Haha yok ben daha sakinim ya, öyle sürekli doktora gideyim bakayım telaşı yok bendeay artmadı falan diyeceksin diye endişe ettim birden, gayet bombastik bir değer, yarın da güzel çıkar allah'ın izni ile. kelin ilacı olsa başına sürermiş ama ben yine de sana sakin kalabilmeyi ve keyfini çıkarmayı öneriyorum kendim yapamasamda sen yap kardeşcağızım
Haha yok ben daha sakinim ya, öyle sürekli doktora gideyim bakayım telaşı yok bende ☺
Mesela yarın sağlık ocağından çıkan değer dünkinin iki katı ise ilk muayenem için 9 ekimde randevu alıp doktorumla gebelik takibini başlatıcam. Sekizinci haftanın içinde olsun, kalp atışı vs duyalım diye.
Canım sen kaçıncı haftadasın her muayene vajinal mi oluyor halailk tahlilin ne zamandı ve kaç çıkmıştı ki? fark eder mi bilmem ama benim muayenelerim hala hep vajinal oluyor.
Canım sen kaçıncı haftadasın her muayene vajinal mi oluyor halane zamana kadar öyle devam edecek yahu sürekli vajinal. Ben haftaya ki kontrolde karından bakar diye düşünüyordum.
Diğer muayenen yaklaşık 8.haftada olacak sanırım. Heralde artık karından bakarlar
8. haftadan sonra benimde göbekten göründü önün öncesi vajinaldıilk tahlilin ne zamandı ve kaç çıkmıştı ki? fark eder mi bilmem ama benim muayenelerim hala hep vajinal oluyor.
2 haftalık kontrol benimde 1 ay sonra gel'e döndü, çok mutsuzum keşke her hafta gitsek görsek 1 ay sonra gel ne demek yaa nasıl geçecek 1 ayinşallah 2 katıdır tabi. beni zaten doktor kendisi sık sık çağırdı ama Pazartesi yapacağımız kontrolden sonra seyrek olacağını söyledi ne acı..
2 haftalık kontrol benimde 1 ay sonra gel'e döndü, çok mutsuzum keşke her hafta gitsek görsek 1 ay sonra gel ne demek yaa nasıl geçecek 1 ay
bende çalışıyorum işe git eve gel ailene git arkadaşlarınla ol nerde olursam olayım hep kalbim ve aklım bebekte. kimse anlamıyor anlamadığı içinde anlatmıyorum bende artık dediğin gibi sempatik değiller, insanın başına gelmeyince anlamıyorlar halden, adım takıntılıya çıkacak ama hiç alakası yok annelik iç güdüsü hormonlar bu şekilde yapıyor. normal hayatımda bu kadar evhamlı değildim hamilelikte böyle oldum. ve herşey kontrolum altında olsun istiyorum her gün yeni şeyler keşfetmek öğrenmek istiyorum. bu kötü bir şey değil bence :) nerde olursam olayım geri kalan 6 buçuk aydada hep bebeğimi merak edicem ve günler geçmeyecek kabul ediyorum bunu kendimeHAY AĞZIN BAL YESİN.. STRES YAPMA AKIŞINA BIRAK DİYENLERİ SEMPATİK BULMUYORUM. BIRAKAMIYORUM ÇÜNKÜ. DEVAM ETMEM GEREKEN YOĞUN BİR İŞ VE EV HAYATIM VAR ZATEN DEVAM EDİYOR, KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN HER ŞEYİ HALLEDİYORUM ŞİMDİLİK AMA BU BAŞKA BİR KONU.
birde doktor doğum tarihini nisan'a kaydırdı.
25 nisan-2 mayıs arası yazıyor ultrason kağıdında, nisan annesine kaydırıldım