2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Çok şükür şimdilik bir şikayetim olmadı saydıkların gibi. Yanlış bir şey yapacağıma bebeğim sıkıntı çekecek diye ödüm kopuyor. Sulu yemek yiyince de süt oluyor sanki. Bilmiyorum ya bu süt olayını çözemedim.
Sadece beslenme konusunda değil her konuda her an yanlış yapacağız diye biz anneler diken üstündeyiz. Dünyanın en zor şeyi anne olmak ama en güzeli de anne olmak. Çok şükür oğlumun uyku problemi yok buna rağmen 15 dk erken kalksa acaba bir yeri mi ağrıdı erken uyandı diyorum uyku düzenini bozmayayım yeniden mi uyutayım diyorum. Havalar soğudu yarım kol zıbın üzerine kollu zıbın üzerine normal kollu takım giydiriyorum acaba çocuğu bunaltıyor muyum diyorum. Anlayacağın her şeyden şüphe ediyorum

Son düzenleme:
Canım benim yarım gün yardımcım geliyor çok iyi oluyor ya evi toparlıyor ya yemek yapıyor benim yapacağım bir iş varsa da bebekle ilgileniyor. Yoksa bizim kucak kuşu iş yaptırmıyor hiç. Akşamları yine de bitik hissediyorum. 8 yaşında oğlum var ona da pek vakit ayıramıyorum .
Bana da yardımcı geliyor , o olmasa tek başıma yapamazdım gibi geliyor.
Herkes tek başına mı bakıyor bende mi tuhaflik var merak ettim açıkçası.
Bi de benim cocukla ilgili olmazsa olmazlarim var agustostan beri her gün mutlaka açık havada gezdiriyorum iki gunde bir mutlaka banyosunu yaptırıyorum ve şimdiden tuvalete tutuyorum. Kendimce her şeyi mükemmel yapmaya çalışırken tek başına yetebilmek çok zor yoksa ben mi takıntılıyım. Bdv bölümüne bakıyorum herkes tek başına bebeklerine mükemmel şekilde baktığını iddia ediyor...bende mi eksiklik var bilmiyorum

Yalnız bakıyorum ve aynı şehirde değiliz ailelerle. İnanın öyle zor olduk ki! Ama işe başlamak üzereyim ve şimdiden bı hüzün çöktü üstüme. Neyse ki anneanne ve babaannesi sırayla bakacak kuzuma içim rahat o yüzden. Allah yardımcınız olsun zor ama harika bir şey aynı zamanda
Benim annem vefat etti kayinvalidem arada uğrar ama o da gorumcemin cocuguna baktığı için gelemiyor...mecburen yarım gün bakıcı tuttum yetemedim açıkçası ne yemek yapabildim ne temizlik. Bakıcı olmadığı zaman sadece bebeğime bakabiliyorum ekstra hiçbir iş yapamıyorum.
Ise ne zaman baslayacagim Allah bilir şimdilik ücretsiz izindeyim. Sizin anneanne ve babaanne bakacagi için çok şanslısınız

Benim annem vefat etti kayinvalidem arada uğrar ama o da gorumcemin cocuguna baktığı için gelemiyor...mecburen yarım gün bakıcı tuttum yetemedim açıkçası ne yemek yapabildim ne temizlik. Bakıcı olmadığı zaman sadece bebeğime bakabiliyorum ekstra hiçbir iş yapamıyorum.
Ise ne zaman baslayacagim Allah bilir şimdilik ücretsiz izindeyim. Sizin anneanne ve babaanne bakacagi için çok şanslısınız
Başınız sağolsun ücretsiz izin ne kadar aldınız acaba

Bende şuan ücretsiz izindeyim ama yılbaşında başlamam gerekecek hakkımızda hayırlısı olsun.İşimi mesleğimi de çok seviyorum o ayrı bir konu ayrıca sağlık sektöründeyim bu covid zamanı nasıl olur nasıl olacak oda ayrı kafamda bir soru işareti

Sadece beslenme konusunda değil her konuda her an yanlış yapacağız diye biz anneler diken üstündeyiz. Dünyanın en zor şeyi anne olmak ama en güzeli de anne olmak. Çok şükür oğlumun uyku problemi yok buna rağmen 15 dk erken kalksa acaba bir yeri mi ağrıdı erken uyandı diyorum uyku düzenini bozmayayım yeniden mi uyutayım diyorum. Havalar soğudu yarım kol zıbın üzerine kollu zıbın üzerine normal kollu takım giydiriyorum acaba çocuğu bunaltıyor muyum diyorum. Anlayacağın her şeyden şüphe ediyorum
Valla bende senin gibiyim. Annelik böyle bir şey demek ki. Hamile olduğum zaman hiç zorluk yasamamisim gibi bebek daha zor. En çok hasta olmasından korkuyorum. O zaman çok soğukkanlı davranmıyorum. Bir de üzülünce stres yapınca fiziksel olarak da kötü oluyorum. Allah yardımcımız olsun. Her gün degisiyorlar sağlıkla büyüsünler.

Valla bende senin gibiyim. Annelik böyle bir şey demek ki. Hamile olduğum zaman hiç zorluk yasamamisim gibi bebek daha zor. En çok hasta olmasından korkuyorum. O zaman çok soğukkanlı davranmıyorum. Bir de üzülünce stres yapınca fiziksel olarak da kötü oluyorum. Allah yardımcımız olsun. Her gün degisiyorlar sağlıkla büyüsünler.
Amin inşallah 🤲

Bana da yardımcı geliyor , o olmasa tek başıma yapamazdım gibi geliyor.
Herkes tek başına mı bakıyor bende mi tuhaflik var merak ettim açıkçası.
Bi de benim cocukla ilgili olmazsa olmazlarim var agustostan beri her gün mutlaka açık havada gezdiriyorum iki gunde bir mutlaka banyosunu yaptırıyorum ve şimdiden tuvalete tutuyorum. Kendimce her şeyi mükemmel yapmaya çalışırken tek başına yetebilmek çok zor yoksa ben mi takıntılıyım. Bdv bölümüne bakıyorum herkes tek başına bebeklerine mükemmel şekilde baktığını iddia ediyor...bende mi eksiklik var bilmiyorum
Hiç oyle düşünme canım. Her çocuk kendine özeldir . Kimi daha çok ilgi ister kimi daha rahat buyur. İmkan dahilinde yardım almak çok güzel. Annenin de dinlenmeye ihtiyacı var çocuğuna faydalı olabilmek için ben de ücretsiz izindeyim . Yarıyıl tatilinden sonra başlayacagim inş . Rabbim tüm annelere güç kuvvet versin gerçekten çok çok kutsal ...

Bende şuan ücretsiz izindeyim ama yılbaşında başlamam gerekecek hakkımızda hayırlısı olsun.İşimi mesleğimi de çok seviyorum o ayrı bir konu ayrıca sağlık sektöründeyim bu covid zamanı nasıl olur nasıl olacak oda ayrı kafamda bir soru işareti
Allah yardımcın olsun canım ortalık çok karışık bu salgın iyice arttı diyorlar...çok tatsız bir sene bir yandan salgın bir yandan depremler, bir yandan ekonominin bitik olması her şey çok kötü...
Tek güzel şey bebeklerimiz Allahim onlara sağlık versin

Allah yardımcın olsun canım ortalık çok karışık bu salgın iyice arttı diyorlar...çok tatsız bir sene bir yandan salgın bir yandan depremler, bir yandan ekonominin bitik olması her şey çok kötü...
Tek güzel şey bebeklerimiz Allahim onlara sağlık versin
Amin canım onların bir gülüşleri dünyalara bedel

Başınız sağolsun. Yetmek çok zor gerçekten ben de yalnız olduğum için ev işlerini zar zor arkadaşım geldikçe yapıyorum. Sadece idare eder bir yemek yapabildim yardımcı almanız çok iyi olmuş size. Evet sağ olsunlar ikisi de uzaktan gelecekler

Blw düşünenler için faydalı bir video olduğunu düşümüyorum
Aa süpersin ben de bunu soracaktım. BLW düşünen ya da uygulamaya başlayan var mı diye. Başlangıçta çok zor ama sonrasında yaşayacağımız şahanelik için değer bence. En önemli şey cesur olmak tabi. Bakalım ben yapabilecek miyim.
BLW yapan var mı arkadaşlar?

Aa süpersin ben de bunu soracaktım. BLW düşünen ya da uygulamaya başlayan var mı diye. Başlangıçta çok zor ama sonrasında yaşayacağımız şahanelik için değer bence. En önemli şey cesur olmak tabi. Bakalım ben yapabilecek miyim.
BLW yapan var mı arkadaşlar?
Ben cuma günü doktora gidip cumartesi başlayacağım. Yeşil kabakla başlamayı düşünüyorum

O zaman sizi takip ediyorum bakalım neler ile karşılaşacaksınız. Bizim 2 haftamız var daha
Hayırlısı bakalım. Kendi çapımda arastirmam mi yaptım blw kitaplarını okudum, blw turkiye grubuna üye oldum facebooktan. Mama sandalyesini altına naylon kestirdim genişçe. Osman gonulal in acil durum videolarını izleyeceğim bugün de

X