2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bu arada bizl tuvalet iletişimi olayina başladık başarıyla devam ediyoruz. Kızım artık cislerin yüzde 80 ini ve her gün kakasını tuvalete ya da oturaga yapıyor. Bez masrafimiz azaldı böylece. Tam olarak kaslarini kontrol etmeye başladıktan sonra bezimizden kurtulcaz inşallah

ney?nasıl?pardon?afedersin?

3 gün kuralı ile büyük mücadeleler vererek başladığım serüvenim devam ediyor
bu zamana kadar denenler;
havuç
patates
ev yoğurdu
bal kabağı
elma
bugün brokoli deneyecegim , 3. günün sonunda yumurta sarisiyla devam edeceğim.haftaya sipaeisleri vererim artık kısmetse.irmik,ruşeym,yulaf unu vs.

kızım tam atak haftasında,gece maksimum 3 saat uyuyor sonra uyanıyor.ben de bitik haldeyim tabii
Allah yardımcımız olsun

Nasıl yani

Merhaba hanımlar. Pirinç unu irmik ve un hakkında ne düşünüyorsunuz. Tariflere bakıyorum da içinde bunlar da var yapayım mı

Merhaba hanımlar. Pirinç unu irmik ve un hakkında ne düşünüyorsunuz. Tariflere bakıyorum da içinde bunlar da var yapayım mı
organik sertifikali olanlardan kullanacağım ben de.onlar olmazsa olmaz temel gıdalar, ölçülü kullandığın sürece bir zararı yok.
hatta bebe bisküvisi ,bebek ekmegi vs evde yapacaksan mecbur kullanicaz

organik sertifikali olanlardan kullanacağım ben de.onlar olmazsa olmaz temel gıdalar, ölçülü kullandığın sürece bir zararı yok.
Bebe bisküvisi deneyeceğim fırsat olmadı daha. Zararı yoksa sevindim hazırlaması da kolay. Meyveli tarifler filan vardı.

Hanımlar böyle bir besigim var. Kızı Bugün bırakmışım içinde uyuyordu. Diğer odaya girmiştim. Yanına gittiğimde uyanmış ve iki eli ile tutunuyordu kenarına dizlerinin üzerindeydi. Yanına gidinceye kadar ayağa kalktı. Çok korktum. Hadi gündüz kontrol ediyorum da Gece filan ne yapacağım bir çözümü olan var mı düşmesinden korkuyorum

Ahhh süpersin Nasıl başardın diye sormayacağım. Bir sürü okuma yapmışsındır sen konuyla ilgili. Sadece takdir ve tebrik ediyorum.

Uygulamak istediğim ama tembellikten sadece istek olarak kalan bişey benim için

Yardımcı olmasa hiçbir şey yapamam herhalde. Yarım gün yani 5 saat geliyor.asgari ücretin yarısını veriyorum.
Tabii sadece haftaici geliyor.Memnunum ,kızım alıştı ona, yemekleri de güzel. Idare ediyoruz
Dediğim gibi mutfakta iş yaparken yere koyuyorum bebişi. Geniş bir minderin üstüne, tabii döne döne iniyor minderden o yüzden kalın giydirip koyuyorum. İyice mızmızlanmadan almıyorum yerden. Dikkatini dağıtmak için şarkı söylüyorum, dönüp göz teması kurup yüksek sesle konuşuyorum falan, baktım durmuyor biraz gezdirip geri koyuyorum. Öyle böyle hallediyorum mecbur olduğum için. Evde tek olsam yemekle uğraşmam belki ama evde kızım var. Onun meyvesi, öğle yemeği, ara öğünü Hepsini hazırlamak zorundayım.

Yardımcıyı İyiki almışsın. Tek başına çok sıkıcı oluyor. Evde kızımın olması bile benim için büyük Avantaj. 10 dakika oyalasa yetiyor.

Evet yardımcı da gelmese yapayalnız kalırdım zaten

Kolay aslında. Her yere yapışmış bebek kakasi temizlemekten daha kolay:)
Konuyla ilgili "Tuvalet iletişimi "kitabını okudum, vaktin olursa tavsiye ederim.

Merhaba kızlar. Ben temmuz annesiyim. Benim bebeğim bikaç gün önce yüzüstü dönmeye başladı. Şu an sürekli dönüp durmuyo ama günde 1 falan anca. Genellikle de sola doğru dönüyo. Yan dönerken de sola dönerdi genelde. Nadir sağ.
Neyse bi iki gündür de dikkatimi çekiyo. Bazen özellikle yüzüstü koyuyorum yere. Önceden baya dayanırdı. Şimdi kolay mızmızlanmaya başlıyo durmak istemiyo pek. Bi de sol tarafa kendini veriyo dururken. Sağ tarafta nerdeyse yarı elle destek alıyo. Solda dirsek omuz desteği var. Bi tarafa yatık gibi duruyo yani. Önceden böyle değildi. Neden olabilir? :/
Bi de dilini ağzında yuvarlarmış gibi bişeyler yapmaya başladı. Biri harfleri çıkarmak için deneme yapıyodur dedi ama bilmiyorum. Sizin de yapıyo muydu öyle?

Şu an bebeğin kas kontrolü yok istemli kaslarini kontrolü 9.ayda başlıyor. Ama bebekler içgüdüsel olarak aslında kendilerini kirletmek istemiyorlar. (Mesela bez açılınca ya da banyoda bezsizken isemesi gibi).
Bebek cisle ilgili ya da kakayla ilgili sinyal verince lazimliga ya da wc ye tutuyorum. Kakayi anlamak kolay zaten deli gibi ikiniyor kakayi hiç kaçırmam:) ciste de normal oynarken bir an huysuzlasiyor kucaktaysa kendini geriye atıyor. Cisleri arada kaçırıyorum tabii. Bunun dışında uykudan uyanınca, beslenince, dışarı çıkıp eve geri geldigimizde gibi klasik zamanlarda wc ye tutuyorum ve yapıyor.
Konuyla ilgili "tuvalet iletişimi "kitabını okuyup siz de yapabilirsiniz çok basit

Ben baktım da çocuk büyüttü, ben olmasam ocakta yemeği yoktu diye rol çalan, sürekli takdir bekleyen yok.
Sırf yukardaki şu sebepten kayınvalidemi benn çağırmıyorum. 40 yılda bir yardım istiyorum, onun dışında kendisi kafasına göre geliyor. Sonradan gerçekten laf söz oluyor veya bana karışma hakkını kendinde görüyor maalesef. Yardımı oluyor sağolsun ama ben talep etmiyorum. Bazen eşim arayıp söylüyor, gidip destek ol diye.

Canım mecbur beşiği derinleştirmen lazım. Var mı öyle bir aparatı falan? Yoksa eğer daha kullanamazsın. Mecburen parkyatak alacaksın.

Aman sen bakma herkesin ne dediğine. Dedemin sevdiğim bir lafı vardır; beni bir tanımayan olsa da karşımda, kendimi övsem dursam
Ben dışarı çıkarmıyorum düzenli olarak, hatta çok çok az çıkıyor. bizimki genelde evde kalan küçük kardeş Büyükle ya ben ya babası çıkıyoruz. Son bir aydır falan haftada iki kere yıkıyorum. Tuvalet iletişimini uygulamak istediğim halde uygulamıyorum falan. Yanihiç olmazsa olmazım yok. Kendimi tanıyorum öyle yaparsam çabuk sıkılırım, evde duramam, ama en az bir sene daha çalışmayı düşünmüyorum. O yüzden saldım çayıra modundayım

Bebek bisküvisi ve ekmeğinin tarifini bekliyorum o zaman senden. Ekmeği mayalı mı yapıyorsun?

Valla kaka yi bende anlıyorum okunuyor da çişi hiç anlamiyorum. saygı duyuyorum size. Kitabı da okuyacağım. Ben tecrubesizim zaten bu konuyu daha ileriki zamanlara atacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…