2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Merhaba sevgili anneler. Bugün ve daha önce birkaç defa oğlumu uyuturken çok sinirlendim. Çok yıpranıyor bazen sinirlerim. O kadar uzun sürüyor ki ya da çok uyanıyor bazen ve geri uyuması çok zor oluyor. Böyle zamanlarda çok yoruluyorum. Oğluma yalnız bakıyorum yani destek alacağım kimse de yok. Eşim deseniz uyutamiyor zaten nasıl oluyorsa. İçimde büyük bir öfke patlaması yaşıyorum uyu artık diyorum dişlerimi sıkarak öyle üzülüyorum ki aynı zamanda. Hele sonrası büyük bir vicdan azabı... Kendimi çok kötü hissediyorum

Ya ben de büyük kızım doğduğunda yalnızdım ve tahammülüm de yoktu. Çok sinirlenip bağırmışlığım oldu. Şimdi kız boyuma yetişti hala vicdan azabı duyuyorum. Kızıma ne haksızlık etmişim diyorum. Tek ihtiyacı anne sevgisi, ben ise uyuyamadım diye kızıyordum. Şimdi kardeşi oldu, o da uyuyana kadar bir iki saat eziyet çekiyoruz. Bazen günlerce uyuyamıyorum. Ama sabrediyorum, biliyorum ki geçicek bu günler. Çocuklarımızın bizden başka kimseleri yok İnan ki. Biz sabretmezsek ne baba ne babaanne anneanne kimse sabretmez. Allah yardımcın olsun

Keşke eşlerimiz 5 dk sevip annesi seni istiyor demeseler bakımında da destek olsalar biz de daha sabırlı oluruz. Oğlumun karnını doyuruyorum emerken mayışıyor zaten eşime 2 dk salla uyusun diyorum kapıdan çıkmadan "Aaaaşşşkkk bu çocuk uyumuyor." diyor. Oğlumda alışmış artık benim uyutmama beni görmeden uyumuyor. 1 ay öncesine kadar bazen ben de çok sinirleniyordum ama Ya sabır diyordum kendimi sakinleştirmeye çalışıyordum bazen de aynı senin gibi uyu artık diye kızmış şekilde buluyordum kendimi. Vicdan azabı daha ağır basıyor tabiki. Şimdi sinirlendiğim zaman pişmanlığımı hatırlıyorum ve hemen toparlıyorum kendimi. Gerekirse kucağıma alıyorum öpüyorum kokluyorum yeniden yatırıyorum çok işe yarıyor. Bu arada daha önceleri kızıyorum derken bağırıp çağırma onu korkutma şeklinde değil ses tonum bir tık yükseliyor. Üzülmemize bu bile yetiyor. Eminim yalnız değiliz bir çok anne bunu yaşıyor çok şükür ben kontrol altına aldım. Allah bütün annelere yardım etsin ve sabır versin inşallah.

Kızlar bu arada ben Bebek uyutucu diye birşey kullanıyorum. Çoğu zaman işe yarıyor. Farklı seslerden oluşuyor, sen bebeğinin uyumasına yardımcı olacak daha doğrusu bebeğinin en çok beğeneceği sesi seçeceksin okadar. Doğdu doğalı kullanıyorum. Belki sizin de işinize yarar diye paylaşmak istedim

Eklentiler

• 0EAFA4F8-442E-4328-A6EA-0690A4F09B9F.png
    266,5 KB · Görüntüleme: 45
Lavmayi evde mi yaptınız?
Oyy ilk zamanlar çok yapardı onu dert ederdim smdide yapmıyor :/ normalde 3-5 günde bir yapardı normal derdim ama smdi 11 gün oldu :// keyfi yerinde ama benim karnım ağlıyor onun yerine
8 gün zeytin yağı icirdik
9 gün uyardik
10 gün fitil verdik
11 gündeyiz gelen giden yok :/
Ek gıdaya daha başlamadım bakalım bugün doktor ne diycek :/

Bir ara ben öyleydim dedim bu böyle olmaz dedim çok bekledim onu kızmak için mi sırf uyumadigi için yeri gelecek tabiki sinirlenecegiz ama mümkün olduğunca yapmamaya calistim bı de ne kadar kizsam ona o gün istagramda hasta bir bebek gördüm rahatsız olan sanki Allah beni uyariyordu o insanlar bebekleri icin hiç uyuma dese uyumazlar dedim çok şükür iyi sağlıklı sabretmem lazım ben bir de ilk bebegimi kaybetmiştim doğumda anensefali ydi o yuzden elimden geldiğince kendimle savaştım savaşıyorum çok şükür daha iyi geçti gitti ins belli bir dönem oluyor sanırım sabret sinirlerin baktın bozulmaya başladı biraz ara ver uyutmaya her türlü geç uyuyorsa benimki de zor uyur artık gözlemliyorum yorulup uykusu gelince yatırıyorum daha iyi oluyor robot değiller aynı saatte yatmiyorlar iki saat uyutmaya çalışıp yarım saatte uyandığını biliyorum ona da yazık bize de öncelikle sakin ol ve emin o onun için daha zor o daha çok zorlanıyor bir doktor ilk zamanki gaz sancilarini doğum sancısı gibi düşün demişti öyle dusunuce ne kadar zor değil mi büyüme oluyor daha huysuz oluyor uyumuyor bazen hiç bir şey yok ağlıyor adı üstünde bebek en geç 2 yıla geçecek 6 ayı geçti bile büyüyorlar çabuk tavsiyem sinirlendiginizde başka bir şey düşünün kucağınıza alın o ağladıkça daha çok sarılın ya da gülmeye başlayın biraz sakinleşir bence yani anne olmak çok zormus annemi çok iyi anladım benden de çok çekmiş ben ninni açıyorum bazen bebise bazen ben söylüyorum bazen oturup oyun oynuyorum benimki benim kucağımdan inmezdi şimdi yeni yeni biraz durmaya çalışıyor bir ara baba da bile durmuyordu hepsi geçiyor emin olun zaman gelecek bu günleri arayacağız çünkü bazen o uyudugunda bile özlüyor insan o kucucuk uykusunda bile arada hava alın kitap okuyun film izleyin tabii bunlar kesintisiz olmuyor aynı sayfayı on kere okuyabilirsiniz ama en azından kafanız dağılır sakin olun sabırlı olun inanın hepimiz aynı durumdayız ya da o durumlardan geçtik saglikla büyüsün bebeğiniz

Fitil verince de mi yapmadı acaba bizimki de bir ara bir hafta yapmiyordu birkaç kere fitil verdim yarım saat içinde yapardı en son verdiğimde baktım çok az yaptı dedim ki yok o zaman böyle çok zorlandiginda verdim çünkü anne sütü bağırsaklarda emilimi çok iyi oluyormuş o yüzden olmuyabiliyor mus siz gene de sorun doktora on gün olmuş çünkü

nuriye54 canım demir ilacina mi başladın? o tamamen mevcut duzeni değiştiriyor.benimki günde 3 kez kaka yapardı, şimdi 3 günde 1 zorlanarak
geçen sipariş ettigim z.yagi geldi.
bugün öğlen verdim bir tatlı kaşığı , az önce patlattı. çok faydali diye vermek icin almıştim, meğer vermeye mecburmusum bağırsak için

benim büyük kızdan kalan bir fitilim var geçen onu attım kıza, sizin bahsettiğiniz piyasada artık yok dediginiz o mu acaba?
eger oysa idareli kullanayım bari

Fitillede yapmadı dün sabah vermiştim bu akşam bir cay kaşığı daha zeytin yağı verdim doktor normal diyor ama benim karnıma ağrı giriyor artık :/ yarında sabah yapmazsa lavma yapicaz sanirim

benim büyük kızdan kalan bir fitilim var geçen onu attım kıza, sizin bahsettiğiniz piyasada artık yok dediginiz o mu acaba?
eger oysa idareli kullanayım bari Eki Görüntüle 2714076
Doktorum bunu tavsiye etti ama evde yoktu paranox verebilirsin dedi paranox verdim daha gelen giden yok 36 saat geçti ama keyfi yerinde gazı oldugjnda karın masajı yaptırmazdi smdi yaptırıyor yapsada ailecek rahatlasak :/
Demire başlamadım canım daha :/ anne sütünun hepsini sindiriyor olabilir mi

Peki çok mu çiş yapıyor?
benimki kala yapmadığı zamanlar normalin 2 katı çiş yapiyo.
anne sütü alanlarin 10 güne kdr normal kabul ediliyor diye biliyorum

Makarna vitma Instagram vda baktım güzel ürünleri var siz neler aldınız acaba fikir olsun banada rica etsem.

Makarna vitma Instagram vda baktım güzel ürünleri var siz neler aldınız acaba fikir olsun banada rica etsem.
Bebek irmik
bebek muhallebi
Keciboynuzu tozu
Tam pirinc unu
Tam bugday unu
tarhana
elma konsantresi
keciboynuzu pekmezi aldim.

Muhallebimiz bitti
Hepsi gercekden cok guzel.

Yine siparis olusturucam.
bu sefer karadutözude alicam (bir cok yorumda istah aciyor dendi) istahi iyi kizimin ama dis donemleri vs duzeni degisebiliyor.
Ben cok begendim buzdolabinda 6 ay saklniyor.
Buzdolabinda muhafaza ediyorum.

Fitillede yapmadı dün sabah vermiştim bu akşam bir cay kaşığı daha zeytin yağı verdim doktor normal diyor ama benim karnıma ağrı giriyor artık :/ yarında sabah yapmazsa lavma yapicaz sanirim
Her bebek birmidir bilmem ama benim kizim doymadigi icin yapamiyordu.
Banada doktor normal normal dedi ama mamaya baslayinca duzene girmisti.
Ama fitille yapiyordu az da olsa.
Fitille bagirsaklarini az da olsa bosaltmasi lazim.
Bana dr. gunde 2 defa 2 c.k z.yagi verebilirsin demisti.
Disaridan tattirdigin seylerin icine mutlaka z.yagi ekle, kayisi puresini deneyebilirsin.

Suan disaridanda verdigim icin gun boyu yapamazsa 2 c.k zeytin yagi veriyorum
Yogurt hergun yediriyorum
Genelde duzenli yapiyor bazen 3 defa yaptigi oluyor

Kesinlikle benimde 15 yasinda oglum var.
Onda bende daha sabirsizdim.
Daha cahildim.
Ama kizimda baska cok agladiginda evet geriliyorum ama ya sabir cekiyorum.
Bir mama yedirmem var dillere şayan bazen 40dk buluyor oynaya sarki soyleye.
Annem bile baskasi olsa dayar biberonu hic ugrasmaz diyor
Allah sabrini veriyor
Hic de usenmiyorum ustumuzde batiyor, vaktimizde gidiyor olsun
O buyuyunce ben cok ozleyecegim bu hallerini
Bir daha bu hallerini goremeyecegim.
Keske dememek icin elimden geldigince ilgilenmek istiyorum.

Ya sabir cek.
Cok kucukler bize muhtaclar
Benim kizimda bazen uykumun en tatli yerinde uyaniyor ve bazen 2 saat uyumuyor.
Gecen 3lerde falan calismiyorum fakat 7 de esime kahvalti hazirlamaya uyaniyorum.
Gece zaman gecmiyor sanki
oynatiyorum, sarki soyluyorum, evi geziyoruz bazen.
Uykum aciliyo iyice bazen geri uyuyamiyorum.

Hepsi gececek boyle dusununce insan biraz sakinlesiyor
Buyuyecekler, kendileri yuruyup gelecek pesimize☺

G Gulsem01

Ahhh canım bilirim o hissi. Benim büyüğü uyutamazdık. Evde duvarları yumruklayıp sakatlandığımı bilirim. Dört kişi sırayla uyutmaya girerdik odaya, en son dördüncümüzde uykuya dalardı Ama yalnızken çok zor olurdu. Bir de şu var; uyku konusunda anne gerildikçe bebeğin uyuması gittikçe zorlaşıyor. Ne zaman “mutlaka uyumalı” desem uyumadığını çok bilirim. Hatta bir kere ertesi sabah tatil için yola çıkacağımız gece hiç!!! uyumamıştı. Şaka gibiydi

ikinci çocuğu büyütmek şu açıdan çok avantajlı ki herşeyin çok çabuk mazi olacağını biliyorsun. O yüzden çooook daha fazla sabırlı ve rahat oluyorsun. Bebek de seninle birlikte gerilmiyor. Daha rahat büyüyor.

Sana özel bir tavsiyem yok maalesef. Yaşanacak ve bitecek bir süreç. Öyle böyle büyüyecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…