2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Peki çok mu çiş yapıyor?
benimki kala yapmadığı zamanlar normalin 2 katı çiş yapiyo.
anne sütü alanlarin 10 güne kdr normal kabul ediliyor diye biliyorum
Cişi normal gibi :/

Bende lavman yapmıştım rahatladı cocuk
Off onun keyfi yerinde benim karnım ağrıyor
Karnı yumuşak , gazıni çıkarıyor :/ yarında yapmazsa doktora gidicez lavman yapsın 13 gün olcak
Sabrima hayran kalıyorum

Annemde acaba doymuyor diyor düşünmüyor değilim tüm gün emzirsem yeter demez :/ surekli yakalarım da
Bagirsaklarimda bir sorun mu var diye düşünüyorum
Dün akşam yine zeytinyağı verdik bu akşamda kulak cubuguyla uyardık bakalım yapacak mı :/

Bebeğin poposunu hiçbir şeyle uyarmayin ilerde psikolojik sorunlara neden olur (psikolojinin babasi Freud boyle diyor)

Kızlar deprem günü banyo yapıp dışarı çıkmak zorunda kalınca çok hasta oldum ateşim 38-39.bebegime bu şekilde bakmaya çalışıyorum. Evde yardımcı var ama dün yemek ve ütü yapmaktan çocuğa pek vakit ayiramadi ve ben de hic dinlenemedim her yerim ağrıyor.
Kuzum da bu hafta huysuz gece uyjusuna yatarken 40 dk ağladı deli gibi uykusu vardi ama çok direndi. Sizinkiler de gece uykusuna direniyor mu

Bir kere çocuk acilde yapıldı sonrasında da biz eczaneden alıp evde yaptık. Çok çabuk etki ediyor ama sonrasında gaz oldu bizimkinde. Yani mecbur kalınca yapılıyor tabi umarım düzelir sizin bebiş de

maalesef demir damlasina basladigimdan beri gece uykusuna direniyor
kasiyor kendini, sağdan sola atıyor.done done ikiniyor falan
en son care ellerini tutup ayagimda salliyorum.yarim saate uyuyor o zaman

Çok geçmiş olsun bebek şimdi senin huzursuzluğunu da hissedip uyuyamayabilir. Benim sıpam da bu aralar uykusu olduğu halde bir buçuk iki saat uğraştırıyor. Bazen üç saat uğraştığım oluyor. Tam dalmadan yatağına yatıramıyorum da. Huysuz dönemindeler. Bu retro mu ne ise boğa burcundaymış Huysuzluğun olası sebeplerim bitince en son buna bağladım. Allah bana akıl fikir versin ablası da diyor ki, anne ebeveyn olarak bebeğin dilini çoktan çözmüş olman gerekiyormuş söyle bakalım bu bebek ne istiyor

Bugün 13 gün kaka yapmamada ne onerirsin?
Ben kayısı suyu höplettim bardağın en büyüğünden ertesi günü ikimiz de rahatladık ama 13 gün çok fazla. Lavman şart. Kronik kabızlık oluşabilir. Büyük kızımda çok çektik. Allah kimseye yaşatmasın. Şimdi dört gün yapmasa ben zeytin yağını çay kaşığı ile değil de mama içine bi yemek kaşığı kadar koyup ver. Bir de rezene çayı içir bolca. Bak nasıl boşaltıyor

Harika haftalar kitabinda 23 -26 hafta arasına huysuzluk dönemi, tam 26.haftaya da fırtınalı donem atak dönemi demişler.
Biz 23.haftadayiz huysuzluk bu hafta başladı. Sizin bebeginiz kac haftalık? Uyuturken son derece sakin kalmaya çalışıyorum acele etmemeye çalışıyorum Ama 40 dk. Hıçkırarak ağlayan bebegi sakinleştirmek çok zor. Bi de sanki o ağlarken zaman yavasliyor bana saatlerce agladi gibi geldi saate baktım 40 dk ağlamış.

Bugün 13 gün kaka yapmamada ne onerirsin?
Çocuk doktoruna gidip lavman yaptirmaniz gerekir. Popoya en fazla zeytinyağı sürülür çocuğun poposunu yabancı cisimlerle uyarirsaniz ilerde psikolojik ve cinsel sorunlar yaşama ihtimalini yukseltirsiniz çok tehlikeli...

Ben hep mamaya zeytinyağı koyarım 2 gün yapmasa. Bi de Dr sicak suya oturtup karnina masaj yap diyor yapmakta zorlaninca.
10 günü gecerse lavman şart.

Biz 25 haftayı doldurduk bugün akşamları daha bi huysuz olunca diş etlerine ağrı kesici toz sürüyorum. Sanırım o bize iyi geldi biraz. Hırçınlığı dişler yüzünden olduğu çok belli ediyor çünkü. Ne bulursa ağzına sokup sinirle ısırıyor ısındıkça da ağlıyor. Bir de bi alıngan bi nazlı Babasında falan asla durmuyor. Ablası biraz oyalayabiliyor yine çok şükür. Bir kaç gündür memeyi sadece gece alıyor gündüzleri asla emmiyor. Biberon da canını yakıyor evde Lansinoh biberonu vardı pompa ile takım o, onun emziği baya tene benziyor, şimdi bir tek onunla besleyebiliyorum. Her hafta yeni birşey çıkıyor muhakkak. Bizde de çözüm bitmiyor Allahtan

kabızlık için bi bakın derim. Biz dört gün yapamayınca bunu da denedik. Şimdi her kaka yapacağı zaman zorlandığını görüyorsam uyguluyorum.

Evet bir iki hafta daha dayanirsaniz sonraki atak dönemine kadar rahatsınız inşallah.
"Harika haftalar "diye bir kitap aldım orda bütün atak dönemlerini anlatiyor, okumaya fırsatınız olursa size de tavsiye ederim

kabızlık için bi bakın derim. Biz dört gün yapamayınca bunu da denedik. Şimdi her kaka yapacağı zaman zorlandığını görüyorsam uyguluyorum.
Bunu yapıyoruz ama gülüyor Ayşe önerin gaz masajini yapiyourz gaz çıkışı var ama kaka yok :/ karnı yumusak doktor bugünde bekleyelim dedi yarım ultrasyon cektircez.
Çok tşk ederim video için

Bunu yapıyoruz ama gülüyor Ayşe önerin gaz masajini yapiyourz gaz çıkışı var ama kaka yok :/ karnı yumusak doktor bugünde bekleyelim dedi yarım ultrasyon cektircez.
Çok tşk ederim video için
Rica ederim. İnşallah bir an önce düzene girer

Bu bisküvilere hep bi güvenemedim

Eklentiler

• A7421CA2-C79A-4B9A-8768-882BFAB81E79.jpeg
    588,6 KB · Görüntüleme: 35
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…