2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bende kızıma yoğurt yedirdim az önce şipil şipil ediyor ağzını
ben havuç tattirdim 3 gün, bugün yogurt deneyecektik.ek gida hevesim kursagimda kaldı, kızım agzini kitliyor asla açmıyor.
annem bile dedi yandık biz bu sipayla diye yogurt değdi biraz diline yüzünü eksitti limon gibi,daha da almadi

Ben peynir verdim biraz patates havuç ezip tattırdım hemşiremiz yumurta sarısı4/1 ver demişti dün yumurta sarısı verdim öyle ama benim 6 ay 12 günlük

bugün internetten bebek zeytinyagi siparişi verdim kızlar, dikkatimi ek gida tarifleri kitabi çekti onu da aldım.yorumlari cok iyiydi.bakalim gelince icinden tarifler paylaşırım sizlerle

Ben peynir verdim biraz patates havuç ezip tattırdım hemşiremiz yumurta sarısı4/1 ver demişti dün yumurta sarısı verdim öyle ama benim 6 ay 12 günlük

benim büyük kiz 5 bucuk aylikken baya kahvalti yapiodu.yogurt, meyve puresi ,sebze corbasi falan
inşallah ufaklıkta 6. ayinda normale döner artık.masallah senin kuzuya

benim büyük kiz 5 bucuk aylikken baya kahvalti yapiodu.yogurt, meyve puresi ,sebze corbasi falan
inşallah ufaklıkta 6. ayinda normale döner artık.masallah senin kuzuya
Annem (kayınvalidem) yoğurda az şeker atıp vermişti. Ben şeker atmadım

Annem (kayınvalidem) yoğurda az şeker atıp vermişti. Ben şeker atmadım
yok şeker atmam yemesin yogurdu daha iyi zamanla öğrenecek alışacak inşallah.eskilerde hemen bal, şeker,tuz hazır bekliyorlar benim kayınvalide de öyle

Blw grubunda tam 6 aylık olmadan ek gıdaya başlamayın diyorlar ben de 6.ayin dolmasını bekliyorum. Havucu yiyebildi mi?Bi de yerken dik oturabiliyor mu?benimki henüz desteksiz dik oturamıyor
Eger bebegin destekli dik oturabiliyorsa baslayabilirsin. Ben ilk oglumda da blw yaptim onda 6ayin dolmasini beklemiştim. Bunda beklemedim gibi. 2 gun tattirdim sonra bir daha bir sey vermedim. Benimki ikea mama sandalyesinde minderli dik oturabiliyor. Diş kasimasi icin kasigini veriyorum ben eline cok guzel alıp agzina goturuyor o yuzden bir tadım yaptirmak istedim. Yaklasik 1 parmak havucu yedi.

Uyku duzeni kacinca huysux huzursuz oluyorlar. Bu dönemlerde de uykular bir bozuluyor. Gerci benimkinin ilk aylardan beri bozuk da gündüz 40 dk uyusa vaaooovv oluyorum atak doneminde olabilir bu ayki atak zorlu geciyordu. Ilk oglumu bu dönemde camasir sepetine koyup gezdirerek uyutuyormusum meger. Sanki o cok kolay buyumus gibi geliyordu
Yeme sonrasi gerceklestigi icin alerji olabilir. Rotadan olmaz cunku ilk dozda da olurdu. Ilk oglumda mercimek alerji yapmisti mesela. Hic aklima gelmeyecek bir sey.
Arkadaşlar bir de otokoltuğu olarak ne onerirsiniz 360 derece dönemesi gerekli mi sizce?
360 derece donmesi belki ilk dogdugu zamanlar icin gerekli olabilirdi ama şu zamandan sonra gerek yok bence. Ilk ogluma 5aylikken almistik o tombik bir bebekti. Cybex pallas m fix2 almistik. Bu oğlum minnis bir bebek puset idare ediyor su an. Ama oto koltgu indirimi takip ediyorum. Henüz ne alacagima karar vermedim ama

Neden gece uyanmasi artacakmis (
Ek gıdaya geçtikce daha az emicek ve emmedigi için doğduğunu çok anlamiycak dedi 6 ayda bir kere 7 de 2-3 kere 8 de saat başı kalkıyor bebekler dedi bende şok oldum.
Oyuzden şimdiden gece beslenmelerine biberona alistirki gece yulaflı süt verebilesin.
Biberonuda babası versin dedi

Merhabalar kızlar benim kızım da 6. Ayına girdi ben havuç patates pirinç az suyla pişirdim blendar yaptım verdim 5 gün bir şey olmadı ama iki gün önce bu aptamilin ballı tahıllı (6-36 ay) olanı sma mamayı hazırlayıp içine bundan koyup verdim tabi düzgün yemedi ama ertesi gün yüzü döktü kırmızı ve beyaz kabarık şeklinde doktora götürdüm dün gece bi tane iğne verdi yaptırdık sabah yüzünde vardı yine başta küçük bi yer çıkıyor sonra çoğalıyor sonra geçip tekrar çıkıyor bacak ve göğsünde de çıktı kollarında da geçer değil mi endişeleniyorum

Ek gıdaya başlarken tek öğün tek besin ve 3 gün kuralına mutlaka uymanızı tavsiye ederim. Neyin alerji yaptığını belirlemek daha kolay olur. Çok geçmiş olsun inşallah çabuk geçer. Ek gıdada aceleci olmamak lazım sadece tadım yaptırım doyurmak için vermeyin

Ben mama veriyorum şu an 2 kez kalkıyor gece (aralarda uyanmadan mizlaniyor tabi ki).
Saat başı kalkmaz insallah. Ek gıda için 6.ayin dolmasını bekliyorum doktor randevumuz 12 kasimda. Bakalım doktor nasıl duzenleyecek beslenmemizi

o karışımlardan büyük kızımda kullanmistim ama herhangi bir yan etki görmemiştim.onun icerigindeki bir maddeye tepki vermis olabilir vücudu
geçer endişe etmeyin. hangi madde olduğunu bulmak önemli,gozlemleyin bakalım.. çok geçmiş olsun

İns öle olmaz benide korkuttu doktor ama çevremde kimseye doktoru böle birsey dememis.
Bizimde 22 Kasımda 6 aylık olacak bende 15-20 si arası doktora gitmeyi planlıyorum bakalım ne diycek öncesinde birşey vermeyi düşünmüyorum
Ama geçen hıçkırık tutumustu normalde emzirirm annelerde limon ver der vermem. Ama yorgun bir gündü kestim eline verdim limonu yalandı durdu attı tuttu ama hıçkırık gitmedi tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…