2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bu sabah yumurta sarisinin ceyregini tek verdim elimle minik minik yalandi yalandi yedi🤗
Aiy cok sevindim 3 gun verip gozlemlicem.
Tek yemesi isime gelir.
cok karip katmayi sevmiyorum ben.

Ama sabah kahvaltisi icin 3 bebe bisk, tuzu alinmis peynir, yumurta sarisi, pekmez, karisimi cok guzel tadi da guzel.

Ayrica siyah uzum kurusunu kaynattik cok az suyla, cikan suyu buz posetine koydum attim buzluga.
Muhallebilerine aticam 1 küp (belli bir ay sonra biberonlada icebilir kan yapici)

Az once ceyrek elmayi püre yaptim, bebek irmik pisirdim az suyla birbirine karistirip c.k ucuylada keciboynuzu tozu kattim yedirdim.
Normal irmik kalin geliyor bebek irmik incecik sevdim.
Aksam corba icircem yogurtlu seyriye.

Bu arada kasik mamayi sevmedi kizim.
Aptamilin almistim denemek icin ama yemedi.
Makarnavitmadan tam pirinc unu, bebek irmik, bebek muhallebisi falan aldim.
Onlari cok sevdi.
icine meyve puresi katiyorum, elma konsantresi aldim onunla tatlandiriyorum, kabak puresi koyuyorum degisik degisik deniyorum seviyor.
Cennet hurmasina bakicam kacinci aydan sonra veriliyor o da cok yararli 1 kasik bile katip yedirsem kâr bana

Bu arada kasik mamayi sevmedi kizim.
Aptamilin almistim denemek icin ama yemedi.
Makarnavitmadan tam pirinc unu, bebek irmik, bebek muhallebisi falan aldim.
Onlari cok sevdi.
icine meyve puresi katiyorum, elma konsantresi aldim onunla tatlandiriyorum, kabak puresi koyuyorum degisik degisik deniyorum seviyor.
Cennet hurmasina bakicam kacinci aydan sonra veriliyor o da cok yararli 1 kasik bile katip yedirsem kâr bana

oh maşallah bayağı bayağı başlasmissiniz 🧿🥰 bir sey sorucam ek gidayi öğün olarak mi veriyorsun ,nasıl ayarliyosun?
yani bu yaptiklarindan verdikten sonra emziriyor musun ya da mama veriyormusun? veriyorsan kac cc alıyor?
ben simdi kendi capimda tadım yaptirıyorum ya aç da denedim,tok da denedim ihh olmadı.yari ac denedim bugün, yine acmadi ağzını.
meyveleri denicem sanırım en azindan onlar tatlı,begenir yer 🙎
bire bugün 2 ç.kaşıgi yoğurt yedi yemyesil cıvık kaka yapti , dokundu mu anlamadim 🥺😢
bide bu zamana kdr sadece 3 gün havuç deneyebildim o da günde 3 cay kaşığı.mideye inmiş midir o bile meçhul..
alerjik reaksiyon icin yeterli midir?

oh maşallah bayağı bayağı başlasmissiniz 🧿🥰 bir sey sorucam ek gidayi öğün olarak mi veriyorsun ,nasıl ayarliyosun?
yani bu yaptiklarindan verdikten sonra emziriyor musun ya da mama veriyormusun? veriyorsan kac cc alıyor?
ben simdi kendi capimda tadım yaptirıyorum ya aç da denedim,tok da denedim ihh olmadı.yari ac denedim bugün, yine acmadi ağzını.
meyveleri denicem sanırım en azindan onlar tatlı,begenir yer 🙎
bire bugün 2 ç.kaşıgi yoğurt yedi yemyesil cıvık kaka yapti , dokundu mu anlamadim 🥺😢
bide bu zamana kdr sadece 3 gün havuç deneyebildim o da günde 3 cay kaşığı.mideye inmiş midir o bile meçhul..
alerjik reaksiyon icin yeterli midir?
Benim sutum cok azaldi malesef doyuracak kadar degil.
O sebeple ben ögunle veriyorum
Formul mama 4 olcek veriyorum gunduz 2 defa gece 1 defa.
Bizim simdilik bir sıkintımız yok sukur severek yiyor.
Ama tabiki az az..

Sabah muhallebi ya da 3 bebe bisk, aksamdan suya koydugum minicik bir parca peynir, keciboynuzu tozu, peyniraltisuyu falan karistirip yediriyorum. öglen corba veriyorum (tarhana denedim bir de yogurtlu sehriye corbasi) ikindi gibi yogurt yiyor minik kavanozla veriyorum hepsini yiyor, aksam da muhallebi ya da irmikden muhallebi yapiyorum icine bazen bal kabagi puresi, ya da 2 dilim ince muz, elma puresi, keciboynuzu tozu böyle seyler koyuyorum.
Bir kac defada kabak-havuc puresi verdim ikisini azicik suyla haslayip blendir yaptim.

Bunlarin hepsini seviyor yiyor simdilik.
Az daha zaman gecsinde aklimda baska tarifler var ıspanak corbasina baslicam.
Semizotu puresi yapicam.

siyah uzumsuyu yaptim buzluga koydum
lor yaptim peyniralti suyu da koydum.

elmakonsantresi aldim muhallebilerini tatlandirmak icin meyve koymayinca koyuyorum.

corba ve purelere mutlaka tabaga alinca 2 cay kasigi z.yagi koyuyorum.
1 defada kuru kayisiyi hasladim az suyla blendirla pure yaptim ara ara verdim kabiz olmasin diye.

Tabiki sutu olanlar, cocugu doyanlar daha az ogun versin ya da gec baslasin benim bebegim doymuyordu severekde yiyor simdilik.

Kızlar ek gıdada blw yöntemi düşünen var mı? Araştırdım biraz video da izledim ama korkuyorum boğazına durur müdahale edemem diye. Buharda pişmiş havuç vercem eline ya büyük parça koparırsa diye endişeliyim. Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?

Kızlar ek gıdada blw yöntemi düşünen var mı? Araştırdım biraz video da izledim ama korkuyorum boğazına durur müdahale edemem diye. Buharda pişmiş havuç vercem eline ya büyük parça koparırsa diye endişeliyim. Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi?
Ben yapamam, yapmam.

Benim sutum cok azaldi malesef doyuracak kadar degil.
O sebeple ben ögunle veriyorum
Formul mama 4 olcek veriyorum gunduz 2 defa gece 1 defa.
Bizim simdilik bir sıkintımız yok sukur severek yiyor.
Ama tabiki az az..

Sabah muhallebi ya da 3 bebe bisk, aksamdan suya koydugum minicik bir parca peynir, keciboynuzu tozu, peyniraltisuyu falan karistirip yediriyorum. öglen corba veriyorum (tarhana denedim bir de yogurtlu sehriye corbasi) ikindi gibi yogurt yiyor minik kavanozla veriyorum hepsini yiyor, aksam da muhallebi ya da irmikden muhallebi yapiyorum icine bazen bal kabagi puresi, ya da 2 dilim ince muz, elma puresi, keciboynuzu tozu böyle seyler koyuyorum.
Bir kac defada kabak-havuc puresi verdim ikisini azicik suyla haslayip blendir yaptim.

Bunlarin hepsini seviyor yiyor simdilik.
Az daha zaman gecsinde aklimda baska tarifler var ıspanak corbasina baslicam.
Semizotu puresi yapicam.

siyah uzumsuyu yaptim buzluga koydum
lor yaptim peyniralti suyu da koydum.

elmakonsantresi aldim muhallebilerini tatlandirmak icin meyve koymayinca koyuyorum.

corba ve purelere mutlaka tabaga alinca 2 cay kasigi z.yagi koyuyorum.
1 defada kuru kayisiyi hasladim az suyla blendirla pure yaptim ara ara verdim kabiz olmasin diye.

Tabiki sutu olanlar, cocugu doyanlar daha az ogun versin ya da gec baslasin benim bebegim doymuyordu severekde yiyor simdilik.
Merhaba bir şey soracam bebeğiniz kaç aylık maşallah yiyor her şeyi ben de verdim alerji oldu

Merhaba bir şey soracam bebeğiniz kaç aylık maşallah yiyor her şeyi ben de verdim alerji oldu
Mayis 7 de 6 aylik olacak.
Cok sukur bir alerji durumu gozlemlemedim simdiye kadar verdiklerimde.
yogurdu, havuc ve kabak pureyi, bende 3gun kuraliyla verdim.
Yani 3 gun ust uste ayni seyi verdim.
Elmayi tek verdim alerji durumu gozlemlemeyince muhallebisine kattim.
Sonra baktim alerji yapmiyo corbasina yogurt kattim.
yumurtayi dun sabah ilk defa(ceyrek olarak sarisini sadece) tek verdim yedi.
bu sabah yarin sabahda tek verip denicem o da yapmazsa alerji kahvaltilarina atmaya baslicam.

Ama dedigim gibi benim sutum cok az bebegim doymadigindan kilo alamadi, kabiz oldi bir donem doymadigi icin
Formul mamaya basladim sureklide formul mama nereye kadar.
Ekim ayı itibariyle erken gectik ek gidaya.
Dr. kontrolunde de gecmedim bu arada.
Kendim az az denedim oyle basladik.

Tabiki 1 kase yemiyor mesela 1 kabagin ceyregini 1 havucun ceyregini pure yapiyorum.

1 tatli kasigindan tarhana corbasi yapiyorum.

1 tatli kasigi bebek irmikle muhallebi yapiyorum icine elma falan koyuyorum.

Günaydın bende bu sabah biraz peynir ve yumurta sarısı verdim şimdilik bir sıkıntı görünmüyor yemesinde oğlumdada yaşamamıştım inş.kızımdada yememe gibi bir olayla karşılaşmam

Mayis 7 de 6 aylik olacak.
Cok sukur bir alerji durumu gozlemlemedim simdiye kadar verdiklerimde.
yogurdu, havuc ve kabak pureyi, bende 3gun kuraliyla verdim.
Yani 3 gun ust uste ayni seyi verdim.
Elmayi tek verdim alerji durumu gozlemlemeyince muhallebisine kattim.
Sonra baktim alerji yapmiyo corbasina yogurt kattim.
yumurtayi dun sabah ilk defa(ceyrek olarak sarisini sadece) tek verdim yedi.
bu sabah yarin sabahda tek verip denicem o da yapmazsa alerji kahvaltilarina atmaya baslicam.

Ama dedigim gibi benim sutum cok az bebegim doymadigindan kilo alamadi, kabiz oldi bir donem doymadigi icin
Formul mamaya basladim sureklide formul mama nereye kadar.
Ekim ayı itibariyle erken gectik ek gidaya.
Dr. kontrolunde de gecmedim bu arada.
Kendim az az denedim oyle basladik.

Tabiki 1 kase yemiyor mesela 1 kabagin ceyregini 1 havucun ceyregini pure yapiyorum.

1 tatli kasigindan tarhana corbasi yapiyorum.

1 tatli kasigi bebek irmikle muhallebi yapiyorum icine elma falan koyuyorum.
Anladım teşekkürler cevap için😊 ben de az az başladım doktor kontrolüyle değil ama alerji oldu ki sadece havuç patates pirinç yapmıştım benim de sütüm çok az doymuyor bezden belli dolu dolu olmuyor bezleri üstelik benim ki mama da yemiyor yani devam sütü içmiyor biberon tutmadı o yüzden başladık biz de 6 aylık olduk yine de alerji oldu ki 3 gün kuralına uygun vermiştim

Anladım teşekkürler cevap için😊 ben de az az başladım doktor kontrolüyle değil ama alerji oldu ki sadece havuç patates pirinç yapmıştım benim de sütüm çok az doymuyor bezden belli dolu dolu olmuyor bezleri üstelik benim ki mama da yemiyor yani devam sütü içmiyor biberon tutmadı o yüzden başladık biz de 6 aylık olduk yine de alerji oldu ki 3 gün kuralına uygun vermiştim
Doktora sorarsiniz alerji olan bebekler icin bi zaman sonra tekrar deneniyor sanirim.
Bende bebegim doyuyor saniyordum(mama veemiyordum ozaman sadece anne sutu) ama kilo alamadi, kaka yapamadi😑
Dr. anne sutu alan bebekelerde olur falan dedi ama mamaya basladik hersey duzeldi.
Ee buyudukcede sadece mama yetmiyor bende arastirarak birazda oglumdan tecrubeyle basladim.

Mesela 10.30 gibi 3 bebe bisk, 1 c.k lor, peyniraltisuyu, keciboynuzu tozu, 1 kasikda tatli kabak puresi koydum pure yaptim yedi.
Ceyrek yumurta sarisida yedi.
Öglen yogurt yedircem.
Corbasini ikindi gibi vercem (yerlerini degistiriyorum kafama gore) arada da 4 olcek mama vericem (uyku oncesi veriyorum) emziririm yine.
Böyle gidiyoruz bakalim.

Doktora sorarsiniz alerji olan bebekler icin bi zaman sonra tekrar deneniyor sanirim.
Bende bebegim doyuyor saniyordum(mama veemiyordum ozaman sadece anne sutu) ama kilo alamadi, kaka yapamadi😑
Dr. anne sutu alan bebekelerde olur falan dedi ama mamaya basladik hersey duzeldi.
Ee buyudukcede sadece mama yetmiyor bende arastirarak birazda oglumdan tecrubeyle basladim.

Mesela 10.30 gibi 3 bebe bisk, 1 c.k lor, peyniraltisuyu, keciboynuzu tozu, 1 kasikda tatli kabak puresi koydum pure yaptim yedi.
Ceyrek yumurta sarisida yedi.
Öglen yogurt yedircem.
Corbasini ikindi gibi vercem (yerlerini degistiriyorum kafama gore) arada da 4 olcek mama vericem (uyku oncesi veriyorum) emziririm yine.
Böyle gidiyoruz bakalim.
İyi yapıyorsunuz yesin kuzucuk😍 ben de yavaş yavaş denerim yine bugün dört tane cici bebe yi suyla ezip verdim çok acıkmıştı yedi sonra emzirip uyuttum baya uyudu önceden kısa süreli uyurdu demekki doymadığı için uyanıyormuş yetmiyor sütüm keşke mamayı yeseydi yemiyor kaşıkla yedirmeye çalışıyorum ağzından atıyor bir şekilde büyüyecekler🙏

Kızlar 10 gün oldu kaka yok 🤦 dün uyar dedi doktor bu sabahda fitil ver dedi ama hala gelen giden yok :/ anne sutu alan bebek böle olur mu :/

Kızlar 10 gün oldu kaka yok 🤦 dün uyar dedi doktor bu sabahda fitil ver dedi ama hala gelen giden yok :/ anne sutu alan bebek böle olur mu :/
Olmamalı bence ilk defa mı böyle oldu 10 gün çok uzun bir süre bisküvi vermeyi denedin mi daha doğrusu ek gıdaya başladın mı

Benim bebeğim de birkaç defa 8-10 gün kaka yapamadı. O dönemde de sadece anne sütü alıyordu. Doktor olabilir dedi. 2 defa lavman yaptık fitil bulamadığımız için. Çok şükür şimdi düzeldi. O dönemde bizim doktor da anüse zeytinyağı ile masaj yapın, karna masaj yapın ve günde 4 çay kaşığı zeytinyağı içirin demişti. Bizde bir işe yaramadı bunlar. Ama korkmayın düzeliyor bir süre sonra

X