2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Her bebeğin gelişimi farklı. Benim oğlum da 10 gün sonra 4 aylık olacak ama hiç dönmedi daha. Görümcemin oğlu 10 gün küçük ama 1 ay önce bile dönüyordu o. Benimki 2 aylıkken bize tepkiler veriyordu, farklı sesler çıkarıyordu, göz teması çok iyiydi ama onda tık yoktu zoraki annesine bakıyor sadece ağlıyordu. Şu an oğlum oyun halısındaki nesnelere uzanıp onları yakalayabiliyor, ayaklarını tutup oynuyor, yanına görebileceği nesneleri koyunca tutuyor. Yüz üstü yatmayı çok sevmiyor en fazla 5dk duruyor.
Bu ara uyanmayı sevdiği şeyler arasında burunlarimiz var yüzümüze dokunuyor. Ayaklarını tutmaya başladı. Sizde yazmışsınız normal ilerliyor demek ki

sabah ben de baş dönmesiyle uyandım, şekerim düştü zannettim.kahvaltidan sonra da bi duzelme olmadi.
tansiyonum 10/4 düşük epey.tuzlu ayran içtim tık yok..10 saattir dönüyorum.umarim vertigo gibi birsey değildir Allah korusun.
kızı uyutmaya çalışıyorum,uyursa bende uyucam bu sefer 🙄
yorgunluk yarım yamalak uyku olacağı buydu 🤭
Benimde 9 6 hep hamilelikten once 12 8 di iyiydi hep halsizlik ve baş donmesi var bendede cnm ne yapcaz böyle bilmem gecmis olsun

Kızlar benim bebek ne emzik ne biberon alıyor ağzına babada bile durmuyor devamlı benim kokumda uyuyor yanından kalktigim an uyaniyor artik yan yatmaktan yanlarim ağrıdı ilklerde okeydim ama artık uykusuzluktan maf olmuş durumdayım . Bazen yemek hazrlamama yemek yememe bile izin vermiyor .. yanındayken asla ağlamıyor ama lavoboya felan kalktıgımda sanki cimcikliolarmis gibi çığırmaya basliyo 4 ay 10 gunluguz atak felanmi bu ne , nasıl geçireceğim
Atak tir buyuk ihtimale 3 ayda baslayan atak 35 gun suruyor .3.ayin ortasina dogru basliyor fena bisey bizimki bitmek uzere😙😑seninde belki az kalmistr cnm

Birde yatağında yatıyor he bizimki yanımdan başka bir yerde yatmıyor ,eşimle 4 aydr yatmıyoruz bile ... Bende sıkı kurallara geçmeliyim galiba .. benim kızda tok olmasına rağmen emmek istio gece bende veriordum ne gece uykum ne gündüz uykum kalmadı nasıl alistiricam bilmiyorum çaresiz kaldım bole doğum kilom gitti üstüne kendi kilomdan veriyorum artik hiç halım kalmadi
Keske emzik tutsa kurtarici oluyor.benim ilk oglum oyleydi emzik tutmadi hep memedeydi cok yorucu allah kolaylik.versin

kesinlikle katılıyorum. 4 aylık bebeğime ne tavsiye edersiniz demişler bisküvi diyor yazık günah bisküviyi ben kendim bile yerken vicdan yapıyorum kaldı ki anne sütünden sonra hop cici bebe akıl işi değil.
Biskuvi zararlı olsaydı üretilir miydi sizce? Mama verin denmiş. Mamaya nekadar güveniyorsunuz? Kendi elinizlemi hazirladiniz. Burda biraz baskalarinin anneliğini yarhiliyorsunuz. Kimse evladina bile iste kötuluk etmez! O yüzden biraz dalga gecerek yada kucumseyerek degil daha mantiklı önerilerde bulunun. Biri bir tas atiyor peşine düsen düsene...

Yanına da diyet kola açsınlar bari 🤣🤣
Ne kadar boş saçma bir yorum ? Oneride bulunmak yerine başkalariyla dalga gecmek , anneliğini yargılamak ya yorumlara bakıyorum da acaba sizler cok mu bilgillisiniz? Birsey oldumu hemen birbinizden gaz alıp dalga geciyorsunuz. Yazık gercekten çok uzuluyorum. Demekki güç insanda değil kalvyesi olandaymış😂 sizlere basarılar. Ayrica kola gaz yapar canım sen bebişine şalgam ver kuzum bayıla bayıla içer 😂

Bence de gerek yok ama ısrarla yanlış bilgiler verilince tutamadım kendimi. Yazık bu bebeklere. Şimdi bir şey olmasa da ilerde bir sürü sağlık problemi onları bekliyor olacak
Şimdi
Bebe bisküvisi mi hafif
Açın azıcık kitap makale okuyun!!
Ne kadar geri görüşlü yorum sizinkide.Ben çocuklarıma kahvaltıda hergun bebe bisküvili karışık kahvaltı hazırladım kocaman oldular hepside sağlıklı.Kaldı ki annelerimiz yada bı tık ileri nesil bizler bunlarla büyüdük ve hala hayattayız:)

Ne kadar boş saçma bir yorum ? Oneride bulunmak yerine başkalariyla dalga gecmek , anneliğini yargılamak ya yorumlara bakıyorum da acaba sizler cok mu bilgillisiniz? Birsey oldumu hemen birbinizden gaz alıp dalga geciyorsunuz. Yazık gercekten çok uzuluyorum. Demekki güç insanda değil kalvyesi olandaymış😂 sizlere basarılar. Ayrica kola gaz yapar canım sen bebişine şalgam ver kuzum bayıla bayıla içer 😂
Bebe bisküvisi veren birine tutupta ne kadar sağlıksız olduğuyla ilgili vaaz verecek kadar sabrım yok internet var açsın okusun hem merak etme ilk doğduğunda cartlak keababinin yanında icirmistim salgami 4.ayda kendi kendine donebildikleri için kola sıkıntı yapmaz gazını yeterince çıkarıyor bilgilendirme için teşekkür ederim bisküvi seven bilinçli anne🥰

Yanına da diyet kola açsınlar bari 🤣🤣
Bence siz bu sayfadan çıkın biraz adap dersleri alın.:KK66: Ne kadarda hoşunuza gitmiş hanımefendinin topa tutulması.O bayan yanına kola açmaz bence ama siz kendinize bı evcil hayvan falan alıp onunla ilgilenin kitap okuyun egonuzu tatmin edin:KK66:.Bizler biskuvilerle hatta bebeklikten çaya biskuvi bandirilarak yetişmişiz..Hatta kola bile içmişiz:)))En önemlisi güzel bir adap almışız ailemizden kimseyi topa tutmuyoruz.Hicbir anneyle dalga geçmiyoruz.Gonul rahatlığıyla iyi uykular diliyorum☺️

2 cocuk buyuttum kalkmis bana burdan anneligimi soruyosun elbet bilincliyim aman bisey olur diye asla cocuklarimi kisitlamadım.bir annenin ustune bu kadar gidilmez? Uslupluca bilgi verirsiniz ha uslubunuz yoksa susarsiniz ki hic sanmiyorum susacak asalet bile yok sizde :) o yuzden muhatab alip şurada cumleler yazmaya bile değmezsiniz. Sizin gibi okuz altinda buzagi arayanları cok gordum. Sirf yorum yapmak adina saçmaliyorsunuz. Evet bilincliyim siz nekadar bilinclisiniz acaba? Şalgam veren bilinçli anne :KK66:)

Sevgili anneler öze
Evet gerek var
Alerji, kabızlık, anaflaktik şok..
İnşallah başınıza gelmez de tecrübe etmezsiniz hiçbirini
Ek gıda ben verdim bir şey olmadı diyecek kadar hafife alınacak bir şey değil.
Bebeğe tarhana, bisküvi ver demek hoş
Benim vermeyin demem hoş değil ..
Koca sağlık bakanlığı nasıl akıl edememiş 4 aylık bebeğe tarhana verin demeyi.. Burası sizin dediğiniz gibi forum. O arkadaş kendi fikrini yazdıysa, ben de kendi bilgimi, üstelik bilimsel veriler ışığında yazdım..
Bilimden
Emin misiniz kimseye bunu ver demediğinizeEki Görüntüle 2687535
Sevgili eğitmen arkadaşım.Ajanmisiniz egitimcimi:KK70: blog blog yorum aramissiniz.Egitimciyseniz doğuda bebeklerin nasıl beslendiğini görev esnalarinda gormussunuzdur.Demekki size göre elit anneler harici kimse bebek yetiştirmeyi beceremiyor.İcinde ne olduğu belli olmayan mamaları kolaylık diye bebeklere vermek en kolayı degilmi:KK66: sonra neden kilo alıyoruz diyor bu hanımlar😬😬.Miss gibi tarhanayi gözün görerek yoğur kurut 6 aylık bebeğe kaşık kaşık ver hiçbir zararida olmaz.Bebe bisküvisi de kahvaltılarda birer ikişer ez içine oh miss😋Bizim memlekette çocuklar bunlarla yetişir dişi kaşınıyor diye pırasa veririz ellerine:KK66: hazır elit jelleri değil bal gibide büyüdüler böyle.Hatta size bı sır veriyimmi annelerimiz babalarımız eşlerimiz ve bizlerde böyle büyüdük.Aman duymasın kimse bilimsel çorbalar halt etmiş bunların yanında 😂 Karadenizli olarak çokta dayanikliyizdir.

Bebe bisküvisi veren birine tutupta ne kadar sağlıksız olduğuyla ilgili vaaz verecek kadar sabrım yok internet var açsın okusun hem merak etme ilk doğduğunda cartlak keababinin yanında icirmistim salgami 4.ayda kendi kendine donebildikleri için kola sıkıntı yapmaz gazını yeterince çıkarıyor bilgilendirme için teşekkür ederim bisküvi seven bilinçli anne🥰
Sizin sanirsam formul mamalarin icine konulan gdo lu pirinc unlarindan ve yine icine eklenen inek sutunden bilginiz yok ya a bu mamalar yuzunden akrabamin cocugu olumden dondu suan ozel mamaya geçtiler o yuzden tarhanayi severiz biz 6 aylik olunca da ara ara veririz

Biskuvi zararlı olsaydı üretilir miydi sizce? Mama verin denmiş. Mamaya nekadar güveniyorsunuz? Kendi elinizlemi hazirladiniz. Burda biraz baskalarinin anneliğini yarhiliyorsunuz. Kimse evladina bile iste kötuluk etmez! O yüzden biraz dalga gecerek yada kucumseyerek degil daha mantiklı önerilerde bulunun. Biri bir tas atiyor peşine düsen düsene...
Sigara faydalı olduğu için mi üretiliyor o zaman aynı mantıkla?
Bebeğe bisküvi yedirme demek gayet mantıklı bir öneri. Yetişkinlere bile yasakken
Yıl olmuş 2020 bilgi çağındayız
Araştırın okuyun sorun sorgulayın biraz
En azından bisküvi pakedi okusanız görürsünüz içinde zararlı neler var
Okumaktan zarar gelmez korkmayın

Şimdi

Ne kadar geri görüşlü yorum sizinkide.Ben çocuklarıma kahvaltıda hergun bebe bisküvili karışık kahvaltı hazırladım kocaman oldular hepside sağlıklı.Kaldı ki annelerimiz yada bı tık ileri nesil bizler bunlarla büyüdük ve hala hayattayız:)
50 yaşını görmeden şeker kalp tansiyon hastası olursanız beni hatırlayın
Eski nesillerin bunlarla büyümüş olması faydalı olduğunu göstermez
Hayatta olmanız da sağlıklı olduğunuzu
Geri görüşlü yorumunuzu da size iade ediyorum

Bence siz bu sayfadan çıkın biraz adap dersleri alın.:KK66: Ne kadarda hoşunuza gitmiş hanımefendinin topa tutulması.O bayan yanına kola açmaz bence ama siz kendinize bı evcil hayvan falan alıp onunla ilgilenin kitap okuyun egonuzu tatmin edin:KK66:.Bizler biskuvilerle hatta bebeklikten çaya biskuvi bandirilarak yetişmişiz..Hatta kola bile içmişiz:)))En önemlisi güzel bir adap almışız ailemizden kimseyi topa tutmuyoruz.Hicbir anneyle dalga geçmiyoruz.Gonul rahatlığıyla iyi uykular diliyorum☺️
Yeni üyelik açıp adap derdi akılları vermeye kalkmayın
Kola içmeye devam edin
Akla ve bilime karşı olun
Çok güzel yetiştirmeye devam edin çocuklarınızı

X