2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Sevgili anneler öze
Bilimden

Sevgili eğitmen arkadaşım.Ajanmisiniz egitimcimi:KK70: blog blog yorum aramissiniz.Egitimciyseniz doğuda bebeklerin nasıl beslendiğini görev esnalarinda gormussunuzdur.Demekki size göre elit anneler harici kimse bebek yetiştirmeyi beceremiyor.İcinde ne olduğu belli olmayan mamaları kolaylık diye bebeklere vermek en kolayı degilmi:KK66: sonra neden kilo alıyoruz diyor bu hanımlar😬😬.Miss gibi tarhanayi gözün görerek yoğur kurut 6 aylık bebeğe kaşık kaşık ver hiçbir zararida olmaz.Bebe bisküvisi de kahvaltılarda birer ikişer ez içine oh miss😋Bizim memlekette çocuklar bunlarla yetişir dişi kaşınıyor diye pırasa veririz ellerine:KK66: hazır elit jelleri değil bal gibide büyüdüler böyle.Hatta size bı sır veriyimmi annelerimiz babalarımız eşlerimiz ve bizlerde böyle büyüdük.Aman duymasın kimse bilimsel çorbalar halt etmiş bunların yanında 😂 Karadenizli olarak çokta dayanikliyizdir.
Evet ben dış güçlerin oyununun bir parçasıyım
Nasıl da yakaladın beni bravo
Amacım bebekler sağlıklı büyüsün
Ama ajana nasıl bağladın olayı çözemedim
Evet görev icabı bir çok farklı bölgede çalıştım
Obez çocuk mu istersin, dhaa 4. Sınıfta regl olup erken ergenliğe giren mi, küçücük yşata mide kanaması geçiren mi, yanımda annem miş kadar iri duran çocukları mı hepsini gördüm
Gidin sağlık ocağına sağlık bakanlığının boy boy afişleri vardır ilk 6 ay yalnızca anne sütü yoklupunda ise formül diye
Yumurta peynir.. Gibi daha doğal besinler varken bisküvi niye katkı maddeli? Amacı ne besleyiciliği ne
Elit kesimden bir anne olarak! Bir kere bile yedirmedim bebeğime bisküvi. Ona faydası yok çünkü
Kendim bile yediğimde vicdan azabı çekiyorum vücuduma kötülük yaptım diye
Açıp azcık kadın programındaki doktorları bile izleseniz paketli gıdaların zararlı öğrenirsiniz
Ya da bağırsak florwsı nedir, bozulursa neler olur bir fikriniz olur

:işsiz:
Ne kadar boş saçma bir yorum ? Oneride bulunmak yerine başkalariyla dalga gecmek , anneliğini yargılamak ya yorumlara bakıyorum da acaba sizler cok mu bilgillisiniz? Birsey oldumu hemen birbinizden gaz alıp dalga geciyorsunuz. Yazık gercekten çok uzuluyorum. Demekki güç insanda değil kalvyesi olandaymış😂 sizlere basarılar. Ayrica kola gaz yapar canım sen bebişine şalgam ver kuzum bayıla bayıla içer 😂
Ben öneride bulunuyorum beni de beğenmiyorsunuz ama
Bu ne yaman çelişki böyle

Bence siz bu sayfadan çıkın biraz adap dersleri alın.:KK66: Ne kadarda hoşunuza gitmiş hanımefendinin topa tutulması.O bayan yanına kola açmaz bence ama siz kendinize bı evcil hayvan falan alıp onunla ilgilenin kitap okuyun egonuzu tatmin edin:KK66:.Bizler biskuvilerle hatta bebeklikten çaya biskuvi bandirilarak yetişmişiz..Hatta kola bile içmişiz:)))En önemlisi güzel bir adap almışız ailemizden kimseyi topa tutmuyoruz.Hicbir anneyle dalga geçmiyoruz.Gonul rahatlığıyla iyi uykular diliyorum☺
İki yetmez bence dört beş tane daha üyelik almalısın o zaman seni dikkate alabilirim 🤗

Kızlar hepimizin buradaki amacı bebeklerimizin sağlığı, gelişimi ve onların mutluluğu için bilgi ve fikir paylaşımında bulunmak. Bazılarımız bilimsel açıdan yaklaşırken bazılarımız tecrübe ve tavsiye bazlı yaklaşıyor bazılarımız da işine nasıl gelir, mantığına nasıl yatarsa öyle davranıyor. Ama hiçbirimiz evlatlarımızın sağlığına, psikolojisine bile isteye zarar verme niyetinde değiliz. Herkes fikrini ve bilgisini paylaşır uygulayan uygular, uygulamayan da okur geçer. Lakin öyle şeyler oluyor ki insan kayıtsız kalamıyor kesin dille konuşuyor bu durumu karşı taraf hakaret olarak algılıyor ve ona göre de karşılık veriyor. Mesela instegramda bir sayfada annenin biri bebeğinin sarılık olduğunu ve ne yapması gerektiğini sormuş şekerli su ver, salatalık suyu ver pekmez ver, limon damlat, şekerli su ile yıka, emzirmek için uğraşma mama ver gibi bir sürü fikir veren olmuştu ve ben kesin bir dille bunların hepsinin zararlı olabileceğini doktoruna güvenmesi gerektiğini sık sık emzirmesini eğer sütü yetmiyorsa mama vermesini söyledim. Yemediğim hakaret kalmadı. Çok bilmişlik yapıyormuşum eskiler böyle yapıyormuş ve geçiyormuş, doktorlar kaç tane çocuk büyütmüş bilmem ne. Arkadaşlar kısa vadede yararını gördüğümüz şeylerin uzun vadede zararını görürüz. Günü kurtarmak gibi bir şey bu. Eğer bilime ve doktorlara güvenmiyorsa bir anne bebeğini hiç doktora götürmesin. İşine gelen durumda güvenip işine gelmeyen durumda doktor da her şeyi bilmez diyorsa tutarsız anne modalidir bence. Ek gıda ile ilgili bir sürü makale okudum, doktor dinledim. Hepsinin net bir dille söylediği şey:"ister mama alsın ister anne sütü 6.aydan önce ek gıdaya geçilmemeli çünkü 6.aydan önce bebek yutma davranışı gösteremez 6.ay ile birlikte asıl amaç yutma davranışını öğretmek olmalı tek öğün tek besin ile 3 gün kuralına uyarak başlanmalı. Bebeğin doyacağı miktarda değil tadacağı miktarda verilmeli. 6.aydan önce bebekler ciddi sindirim problemi ile karşılaşabilir, ilerleyen yaşlarda kronik hastalıklara yakalanma ihtimali artar. Özellikle bazı besinler yasaklı: inek sütü, bal, partakal, mandalina, patlıcan, domates, paketlenmiş her türlü gıda. Bebe bisküvüsünü tavsiye eden tek bir yazı okumadım hiç bir doktordan verebilirsiniz zararı yok dediğini duymadım. Hatta bebe bisküvüsünün bebekle hiçbir alakası yok sadece adı bebe bisküvüsü ve bebekler ile çocuklar için çok zararlı asla vermeyin diyorlar kesin bir dille. Yedirenler zararını görmedik diyorlar ama bu görmeyecekleri anlamına gelmez. Bu yüzden birbirimize tavsiye verirken olumlu ve olumsuz yönlerini de belirtmeliyiz aksi taktirde istemeden de olsa tanımadığımız birinin bebeğine zarar verebiliriz. Üslup tartışması yapmanın hiçbirimize faydası yok.

Kızlar hepimizin buradaki amacı bebeklerimizin sağlığı, gelişimi ve onların mutluluğu için bilgi ve fikir paylaşımında bulunmak. Bazılarımız bilimsel açıdan yaklaşırken bazılarımız tecrübe ve tavsiye bazlı yaklaşıyor bazılarımız da işine nasıl gelir, mantığına nasıl yatarsa öyle davranıyor. Ama hiçbirimiz evlatlarımızın sağlığına, psikolojisine bile isteye zarar verme niyetinde değiliz. Herkes fikrini ve bilgisini paylaşır uygulayan uygular, uygulamayan da okur geçer. Lakin öyle şeyler oluyor ki insan kayıtsız kalamıyor kesin dille konuşuyor bu durumu karşı taraf hakaret olarak algılıyor ve ona göre de karşılık veriyor. Mesela instegramda bir sayfada annenin biri bebeğinin sarılık olduğunu ve ne yapması gerektiğini sormuş şekerli su ver, salatalık suyu ver pekmez ver, limon damlat, şekerli su ile yıka, emzirmek için uğraşma mama ver gibi bir sürü fikir veren olmuştu ve ben kesin bir dille bunların hepsinin zararlı olabileceğini doktoruna güvenmesi gerektiğini sık sık emzirmesini eğer sütü yetmiyorsa mama vermesini söyledim. Yemediğim hakaret kalmadı. Çok bilmişlik yapıyormuşum eskiler böyle yapıyormuş ve geçiyormuş, doktorlar kaç tane çocuk büyütmüş bilmem ne. Arkadaşlar kısa vadede yararını gördüğümüz şeylerin uzun vadede zararını görürüz. Günü kurtarmak gibi bir şey bu. Eğer bilime ve doktorlara güvenmiyorsa bir anne bebeğini hiç doktora götürmesin. İşine gelen durumda güvenip işine gelmeyen durumda doktor da her şeyi bilmez diyorsa tutarsız anne modalidir bence. Ek gıda ile ilgili bir sürü makale okudum, doktor dinledim. Hepsinin net bir dille söylediği şey:"ister mama alsın ister anne sütü 6.aydan önce ek gıdaya geçilmemeli çünkü 6.aydan önce bebek yutma davranışı gösteremez 6.ay ile birlikte asıl amaç yutma davranışını öğretmek olmalı tek öğün tek besin ile 3 gün kuralına uyarak başlanmalı. Bebeğin doyacağı miktarda değil tadacağı miktarda verilmeli. 6.aydan önce bebekler ciddi sindirim problemi ile karşılaşabilir, ilerleyen yaşlarda kronik hastalıklara yakalanma ihtimali artar. Özellikle bazı besinler yasaklı: inek sütü, bal, partakal, mandalina, patlıcan, domates, paketlenmiş her türlü gıda. Bebe bisküvüsünü tavsiye eden tek bir yazı okumadım hiç bir doktordan verebilirsiniz zararı yok dediğini duymadım. Hatta bebe bisküvüsünün bebekle hiçbir alakası yok sadece adı bebe bisküvüsü ve bebekler ile çocuklar için çok zararlı asla vermeyin diyorlar kesin bir dille. Yedirenler zararını görmedik diyorlar ama bu görmeyecekleri anlamına gelmez. Bu yüzden birbirimize tavsiye verirken olumlu ve olumsuz yönlerini de belirtmeliyiz aksi taktirde istemeden de olsa tanımadığımız birinin bebeğine zarar verebiliriz. Üslup tartışması yapmanın hiçbirimize faydası yok.
Çok güzel özetlemişsiniz, emeğinize sağlık
Bilimsel bilgi verdim bilmiş oldum, eğitimciyim dedim ajan oldum
Elit kesimden oldum
Oldum da oldum..

Kızlarrr bebislerinizi yavas yavaş oturmaya hazırlıyor musunuz?
Ben henüz başlamadım, 4.ayı doldurmadik henüz..Oturmayla alakalı 4 adımlık bir link bırakıyorum..

bebişin kaslarını geliştirmeye destek oluyoruz bu dönemde 💪
benim ufaklik yüzüstü yatirdigimda kafasını tutup ayaklariyla tepiniyor, nerdeyse geri emekliyor.ama gel gelelim yüzüstüyken kollarını tutup kaldirdigimda asla kalkmiyor başını bırakıyor.
ben bunu sağladığında ufak ufak oturtmaya baslicam.buyuk kızımda emzirme yastigina sıkıştırıyordum onu,5 aya dogru oturma egzersizlerine başlamıştım.

❣️

Bi
Atak tir buyuk ihtimale 3 ayda baslayan atak 35 gun suruyor .3.ayin ortasina dogru basliyor fena bisey bizimki bitmek uzere😙😑seninde belki az kalmistr cnm
Biz iyice beter olduk ne eşime gidior ne anneme maf oldum 3 gündr uyumuyorum basında bekletio cadı.. 4. Ay aşımız ishalde yaptı huysuzlastrdi bizde durumlar vahim

Ben henüz başlamadım, 4.ayı doldurmadik henüz..Oturmayla alakalı 4 adımlık bir link bırakıyorum..

benim ufaklik yüzüstü yatirdigimda kafasını tutup ayaklariyla tepiniyor, nerdeyse geri emekliyor.ama gel gelelim yüzüstüyken kollarını tutup kaldirdigimda asla kalkmiyor başını bırakıyor.
ben bunu sağladığında ufak ufak oturtmaya baslicam.buyuk kızımda emzirme yastigina sıkıştırıyordum onu,5 aya dogru oturma egzersizlerine başlamıştım.

❣️
Ben başladım bile benim kız 68 cm 8 kilo başını kaldırmakta hiç zorlanmıyor ara ara oturtuyorum hoşuna bile gidiyor cadının

Ben başladım bile benim kız 68 cm 8 kilo başını kaldırmakta hiç zorlanmıyor ara ara oturtuyorum hoşuna bile gidiyor cadının

maşallah canım boy-kilo epey önde senin, oturmaya başlar 🧿 zaten başını kaldirmakta zorlanmamasi vs. hep hazır olduğuna dair sinyaller..benim minnosumun hazir oldugunu sanmıyorum henüz.
kucağımda yüzü bana dönük tuttugumda arkaya ativeriyo kendini 🤗

maşallah canım boy-kilo epey önde senin, oturmaya başlar 🧿 zaten başını kaldirmakta zorlanmamasi vs. hep hazır olduğuna dair sinyaller..benim minnosumun hazir oldugunu sanmıyorum henüz.
kucağımda yüzü bana dönük tuttugumda arkaya ativeriyo kendini 🤗
Tombul değilde uzun biraz cadı :) olur herşey zamanla her çocuğun gelişimi fark li tabi

Kucagimda oturtuyorum cnm cok uzun sure olmasada.

❣️
Oturmaya nasıl basliycaz diye endişe ediyorsun link çok iyi geldi tsk ederim 😊

Oturmaya nasıl basliycaz diye endişe ediyorsun link çok iyi geldi tsk ederim 😊

rica ederim canım ❤️
acele etmeden gün icinde belli periodlarla başladım,pek beceremedi minnosum ama olsun acelemiz yok.
oturmayi kesfettiklerinde yatmaktan hoşlanmıyorlar zaten 🤗

Medilife Bagcilar subesi :)

Evet canim ben de Basaksehir'de oturuyorum aslında ama gittigim hastanede perinatolog oldugunu ogrenince baska yere bakmadim bir de bazi detayli ultrason cekenler yine siyah beyaz olarak bakiyormus yani makineye gore vs de degisiyor beklentiyi heryer karsilamiyor. Burada hem dort boyutlu cekiliyormus hem perinatolog bakiyor hem de yuzu vs denk gelirse görüntü veriyorlarmis hatira olarak :) bakalim girdikten sonra tekrar tecrubelerimi paylasirim :))
Merhaba medilife ta hangi kadın dogum Dr una gittiniz ve dogumun uzu orda mı yaptınız?Ayrıntılı ultrasondan memnun kaldınız mı ne kadar sürdü acaba?

X