2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Merhaba
Doktor önerebilirim. Prof Mahmut Çivilibal. Çocuk nefroloğu. İstanbul Bahçelievler Memorial hstanesinde. Umarım ciddi bir konu değildir ama çiş yapmaması böbrekle ilgili olabilir. Bezde pembelik de var diyorsunuz.

Kizlar yardım ❗yaklaşık bir haftadır hastaneye gidip geldim canım oğlum çiş yapmıyor 3 bez değiştirmiyorum nerdeyse bezinde 2 defa pembelik oluştu kan testi idrar testi idrar kültürü derken çok şükür hepsi temiz ama durumu hala aynı araştırma Hastanesi'ne de gittim normal hastaneye de sağ böbreğin de 4mm genişleme olmuş bu yüzden böbrek bölümüne de gittim çok şükür sınır da sıkıntı yok dediler cerrahi de gittim sünnet olması gerekiyor sanırım ucu kapalıydı doktor biraz açtı o da çatlaklara neden olmuş krem kullaniyorum aile ziyaretine gelmiştim sünnet yapmiyorlar ne özel ne devlet ya Ekim e kadar dolu ya da covid nedeniyle yok 3 kere denk geldim ıkınarak çiş yaptı ne yapacağımı şaşırdım İstanbul a gittiğimde özelde acilen sünnet yaptırmam lazım çünkü başka neden bulamadılar tetkitleri iyi çıktı cerrahi çiş yaparken acıyordu o yüzden tutuyordu dedi sütüm az desem yok iyi kilo alımı temmuz un sonlarında 6400 du şimdi 7 kilo olmuş sütüm de yetiyor su da veriyorum yok yapmıyor ins sünnet yapınca geçer ins yapabiliriz de ne yapacağımı şaşırdım ne derdi var bilemiyorum başına böyle bir şey gelen duyan var mı bir haftadır doktor doktor hastane hastane gezdim bir tanı koymadılar Allah a emanet ins düzelir
[/
Merhaba
Doktor önerebilirim. Prof Mahmut Çivilibal. Çocuk nefroloğu. İstanbul Bahçelievler Memorial hstanesinde. Umarım ciddi bir konu değildir ama çiş yapmaması böbrekle ilgili olabilir. Bezde pembelik de var diyorsunuz.

Kizim son günlerde ayrı bir huzursuz gündüz uykularina yatırırken direniyor uyumamak için kendini zorluyor ve en fazla 45 dk uyuyor uzun uyumasını nasıl sagliyabilirim ? Gun içinde kaç kere uyuyor bebisleriniz?
Sizde gündüz uykuları nasıl?
Aynı sorun bizde de var. Önceleri uyuduğunda 2 saat en az 1.5 saat uyurdu şimdi ise 2 saat uyutmaya çalışıyorum en fazla yarım saat uyuyor. Resmen direniyor. Huzursuz değil, gaz problemi yok, görebildiğim ya da anlayabildiğim hiçbir derdi yok ama neden uyumuyor anlamıyorum.

Kizlar merhaba. Bebegimin dudagi uc gundur bu sekilde acaba bu pamukçuk mu? Tedavisi nedir doktora gitmeli miyim?

Eklentiler

• IMG_20200831_082050.jpg
    IMG_20200831_082050.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20200831_082042.jpg
    IMG_20200831_082042.jpg
    47,3 KB · Görüntüleme: 38
Merhaba
Teşekkürler gittim gösterdim sıkıntı çıkmadı tahlil leri temiz çıktı yaz aylarında normal ve sünnet ettirin diyorlar gene de rahat olamıyorum ıkınarak yapıyor az yapıyor saatlerce yapmıyor bezi boş ol
Merhaba

Kizim son günlerde ayrı bir huzursuz gündüz uykularina yatırırken direniyor uyumamak için kendini zorluyor ve en fazla 45 dk uyuyor uzun uyumasını nasıl sagliyabilirim ? Gun içinde kaç kere uyuyor bebisleriniz?
Benimki de gündüzleri pek uyumaz. Yeni yeni bir haftadır kısa aralıklarla uyuyor. Odasını serin tutmaya çalışıyorum. Ses de olmayınca uyuyor

Kizlar merhaba. Bebegimin dudagi uc gundur bu sekilde acaba bu pamukçuk mu? Tedavisi nedir doktora gitmeli miyim?
Pamukcuga benziyor biberon kullanıyorsan ondan da olabilir. Göğsünün temizle her emzirmeden sonra. Benimki öyle geçti.

Kızımın saçları çok az kel gibi. Geçende bir arkadaşım kazıt daha gür çıkar dedi kararsız kaldım bende.

Bir
Hayir biberon kullanmiyorum. Neyle temizlemem gerekli normalde sabunla yikamiyorum kokusu kalmasin diye
Bir çay bardağına bir çay kaşığı karbonat at karıştır gazlı bezi bu şu ile ıslat ve bebeğin ağzını temizle böyle yapınca geçti. Göğsünü ve çocuğun ağzına attığı şeyleri temiz tutmaya çalış. Bu aralar benimki de bulduğu herşeyi ağzına götürüyor.

Hayir biberon kullanmiyorum. Neyle temizlemem gerekli normalde sabunla yikamiyorum kokusu kalmasin diye

bana burda karbonatlı su onermislerdi cok iyi geldi,sen de karbonatlı suyla sil göğüs uçlarını..

nuriye54 nuriye54 benim kizimda gündüzleri karni doyduktan sonra 15-20dk kestiriyor sadece,
ev sessiz ve serinse en uzun gündüz uykusu 45 dk oluyor.. büyüdükleri için sanırım uyanık kalıp sağı solu izlemek tepki vermek hoşlarına gidiyor

Gaz yapabilir dedi bir arkadaş. Marketten hazır aldım yarın deneyeceğim. Bu süt mevzu çok sıkıntılı ya. Taktıktan da azalıyor galiba
Hiç takma kafana canım. Rızkı veren Allah, sen elinden geleni yap gerisini tevekkül et. Emzirirken ya Rezzak ismi ile dua edebilirsin. İşlerinin kolaylaşması için Ya Fettah diye dua edebilirsin.

kızlar bebeklerinizin en gıcık olduğu şey ne?

Benimki üstünü giydirirken dünyayı başıma yıkıyor 🤦
Asla kolunu uzatmiyor , korkuyorum kolu çıkacak diye, resmen kitliyo ellemiyim diye
inatçı boğa kızı seni 😈
Acıkınca ortalığı yıkıyor, yüzüstü durmayı sevmiyor. Yavaş yavaş yatmaktan sıkıldı, bazen yatmak istemiyor, gezme istiyor.

Ya dun annem yapmisti ben de bir kasecik yedim akşamüstü. Gece cok sut olmayan gogsum bile akmis tum tisortum islakti iki gogsum de sertti dolmuslar, baya sasirdim. Hatta sabah dusundum ne yedim de boyle oldu diye ama aklima asure hic gelmemisti 😃 gaz yapar mi ki yaa annem tek tek hasladi bakliyatlari onlarin da sularini doktu tekrar pisirdi asurede?
Ohhhh maşallah 🧿

gaz olayını bilemiyorum pek ☹️ Benimki zaten hep pırt pırt olduğu için 🙂

Bizde uyku düzeni henüz yok. 4. ay bitsin duruma göre saatli yatırmaya başlayabilirim. Algıları açıldıkça uykuya direnç gösterebiliyorlar.

Ben gündüz uykusunu uzun uyumasını istiyorsam başından hiç ayrılamıyorum. Salonda bi beşik var, yanında duruyorum uyanır gibi oluyor 15-20 dakikada bir, hemen yavaşça sallamaya başlıyorum. Yok onu kaçırırsam uykusunu almadan uyanıyor.

Bu aylar artık alışkanlıklar edinmeye başlıyorlar. Uyku konusu sıkıntı olmaya başlarsa 4. aydan sonra uyku eğitimi verebilirsin.

Hiç takma kafana canım. Rızkı veren Allah, sen elinden geleni yap gerisini tevekkül et. Emzirirken ya Rezzak ismi ile dua edebilirsin. İşlerinin kolaylaşması için Ya Fettah diye dua edebilirsin.
Teşekkür ederim böyle dua ederim. Inşallah sutlerimiz yeter bebeklerimiz sağlıklı olur. Mamaya başladım mecbur bırakmıyorum ama emzirmeye de ne kadar çıkarsa

Bizde uyku düzeni henüz yok. 4. ay bitsin duruma göre saatli yatırmaya başlayabilirim. Algıları açıldıkça uykuya direnç gösterebiliyorlar.

Ben gündüz uykusunu uzun uyumasını istiyorsam başından hiç ayrılamıyorum. Salonda bi beşik var, yanında duruyorum uyanır gibi oluyor 15-20 dakikada bir, hemen yavaşça sallamaya başlıyorum. Yok onu kaçırırsam uykusunu almadan uyanıyor.

Bu aylar artık alışkanlıklar edinmeye başlıyorlar. Uyku konusu sıkıntı olmaya başlarsa 4. aydan sonra uyku eğitimi verebilirsin.
Hepinizi alintilayamadim ama Kızlar uyku konusunda dedikleriniz için teşekkür ederim :) içim rahatladı 😊 birkere başında beklemiştim hamakta kipirdadikca sallamistim ozaman uyumuştu aklımda olsun :) hayalimi yaşamadığım için şaşırıyorum ben çocuk uyusun 2-3 saat dinleneyim sonra işlerimi yapayım istiyorim 😂

X