2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Canım benim verebikdiklerim o kadar sınırlı ki süt ürünü yumurta felan daha vermedim veremicemde sebze püre si hergun istisnasız elma avakado bu arada avakado pisigini hemen geçirdi verdiğim günler . Daha açamadım ama arada yediklerimizden de tattiriyorum .çiğneme refleksi hiç yok altıncı ayı bitecek bir kaç güne
Anladim canim kucuk dahaBenimki 6.5 aylik puturleri biraz buyuk biraktigimda bogazina takiliyor catalla eziyorum iyice.

Ben aldim hepsindende yedirdim bebegime.yulafi un olarak almadim yulaf seklinde aldim 1 tatli kas haslayip kahvaltisina koyuyorum.irmigide meyveli yapip vermistim.cok vermiyorum emsin diye bunlarin faydasi varmi alissin diye veriyoruz dimi.tarhanayi cok sevdi yine.bende sebze olarak tarifler tukendi.ne veriyorsunuz nasil veriyorsunuz?.döndürup döndürüp ayni seyleri veriyorum.sabah ceyrek yumurta sarisi 1 cay kaş. Labne.kucuk bir dilim balkagiyla 1 cay kaş yulafi hasladim 1 tanede aksamdan islattigim kuru kayisi.1 küp peynir alti suyu.hepsini catalla ezdim anne sutuyle kivam verdim.yarisini yedi.öğlen ne yapsam diye düsunuyorum.dün sebze puresi yaptim havuc kabak patates kucucuk kereviz döndurup döndürüp bunlari veriyorum.sizler ne veriyorsunuz?ıspanak falan icin erken sanirim yada 1-2 yaprak katabilirmiyiz tarhanasina falan
Çorba ver canım sebzelerle çorba yap yavaş yavaş mercimek felan denesen erken mi olur mercimek çorbası yapsan yada sebze çorbası yoğurt çorbası

Ya ben biraz buyuduler artik diye kendim biraz rahat davrandim kuru fasulye falan yiyordum uzun sure yiyemedik malum.yemiyim ozamanya
Hayır hayır kurufasulye yiceksin proteinlere alışacak çilek domates nar kirmizi dut ayrı onlar döküntü için yenmemeli deniyor bakin ben bebek alerjik diye diyet yapmıştım ama çok alerjisi yoksa artık doktorlar diyet yaptırma taraftarı asla değil küçük tepkilerde tolere edene kadar devam diyorlar tepki buyur aşırı döküntü olursa yada aşırı bağırsak sıkıntısı olursa diyet yaptırıyorlar
Ben bugün bebeğime yumurta sarısı verdim pek güzel yedi bugünlük 6 da bir gibi felan yedi ilk diye az verdim hiç tepkisi yok testlerde de çıkmamıştı ama yemesem şimdiye dek bebeğim alışamayacaktı sütümden geçene alışınca kendine verdim kendi de yedi yani böyle yemeyerek sadece hassaslastiriyoruz görünürde bebegin mutsuzluğu aşırı karin gurultusu uyuyamamasi ishali kakada çok kan çok ağlama huzursuzluğu acı çeken bir hali yoksa ciddi egzemasi vücuda yayılan ve yer yer öbekleşen döküntüleri pul pul fazla kurumaları yoksa alışana kadar devam sizin hiç bir tepkiniz yokken lütfen bişeyleri kesmeyin

Ben bizimkini yine alerji doktoruna götüreceğim sanırım.. boynunun altındaki dokuntuler bi geciyor bi hafta sonra yine dokuyor.. ve elleri hep gozlerinde deli.gibi kaşınıyor.. yedirdiklerime bağlı olduğunu hiç düşünüyorum. Zaten daha sadece balkabağı kabak patates tatli patates soğan denedik.. denediğim günlerden tamamen bağımsız benim yediklerimden de.. dokuntu oldu yine boğazında ve bugün huysuzlasti gözünü kasıyor surekli.. ne yapacağımı şaşırdım. Mahmut dogru yu biliyor musunuz kizlar bir de ona mı götürsem. Bulent bey test yapmamıştı ama o zamanlar boyun dokuntusu olmuyordu..

Kızlar bir şey soracaktım şimdi ben oğlanda yoğurt kabak havuç bezelye denedim patates denemek istemiyorum biraz kabızlık var balkabağı bu mevsimde yok başka ne tattıranilrim sebzelerden sıııştım kaldım

Hayır hayır kurufasulye yiceksin proteinlere alışacak çilek domates nar kirmizi dut ayrı onlar döküntü için yenmemeli deniyor bakin ben bebek alerjik diye diyet yapmıştım ama çok alerjisi yoksa artık doktorlar diyet yaptırma taraftarı asla değil küçük tepkilerde tolere edene kadar devam diyorlar tepki buyur aşırı döküntü olursa yada aşırı bağırsak sıkıntısı olursa diyet yaptırıyorlar
Ben bugün bebeğime yumurta sarısı verdim pek güzel yedi bugünlük 6 da bir gibi felan yedi ilk diye az verdim hiç tepkisi yok testlerde de çıkmamıştı ama yemesem şimdiye dek bebeğim alışamayacaktı sütümden geçene alışınca kendine verdim kendi de yedi yani böyle yemeyerek sadece hassaslastiriyoruz görünürde bebegin mutsuzluğu aşırı karin gurultusu uyuyamamasi ishali kakada çok kan çok ağlama huzursuzluğu acı çeken bir hali yoksa ciddi egzemasi vücuda yayılan ve yer yer öbekleşen döküntüleri pul pul fazla kurumaları yoksa alışana kadar devam sizin hiç bir tepkiniz yokken lütfen bişeyleri kesmeyin
Çok tesekür ederim 🙏Süper ozaman.çok sevindim

Kızlar bir şey soracaktım şimdi ben oğlanda yoğurt kabak havuç bezelye denedim patates denemek istemiyorum biraz kabızlık var balkabağı bu mevsimde yok başka ne tattıranilrim sebzelerden sıııştım kaldım
taze fasülye, enginar denenebilir. sıkıştıysan artık karıştırıp gitsene.

Ben aldim hepsindende yedirdim bebegime.yulafi un olarak almadim yulaf seklinde aldim 1 tatli kas haslayip kahvaltisina koyuyorum.irmigide meyveli yapip vermistim.cok vermiyorum emsin diye bunlarin faydasi varmi alissin diye veriyoruz dimi.tarhanayi cok sevdi yine.bende sebze olarak tarifler tukendi.ne veriyorsunuz nasil veriyorsunuz?.döndürup döndürüp ayni seyleri veriyorum.sabah ceyrek yumurta sarisi 1 cay kaş. Labne.kucuk bir dilim balkagiyla 1 cay kaş yulafi hasladim 1 tanede aksamdan islattigim kuru kayisi.1 küp peynir alti suyu.hepsini catalla ezdim anne sutuyle kivam verdim.yarisini yedi.öğlen ne yapsam diye düsunuyorum.dün sebze puresi yaptim havuc kabak patates kucucuk kereviz döndurup döndürüp bunlari veriyorum.sizler ne veriyorsunuz?ıspanak falan icin erken sanirim yada 1-2 yaprak katabilirmiyiz tarhanasina falan
Ben elime geçen sebzelerden corba yapıyorum canım, tadını hayal ediyorum 😀 mesela bugün karnabahar havuç bal kabağı ince bulgur peynir altı suyu ve normal su koyup epey hasladim sonra az blender yaptim yedirdim bayildi , bende baktim tadına efsane olmuş yoğurtlu tarator yapıp ben yedim kalanını 🙃 dun de ıspanak havuç normal kabak az soğan minicik sarimsak ince bulgur et suyunda pisirmistim onu ben sevmedim ama bebis sevdi. Hepsine ılıyınca az zeytinyağı koyuyorum. Ispanak, kabak ve balkabagini derin dondurucuya koydum birer parca alıp kullaniyorum. Karnabahar da koymuştum buzluga rengi değişti kullanmadım attim.
Gecen gün de evde kesme corba yaptim et suyu havuç rendesi ile uzun uzun pisirdim baya lezzetli olmustu.
Tarhana zaten 2 3 gune bir yapıyorum.
Bizim yemekler tuzsuz oluyor zaten arada biz yerken pilav da veriyorum.

Ben bizimkini yine alerji doktoruna götüreceğim sanırım.. boynunun altındaki dokuntuler bi geciyor bi hafta sonra yine dokuyor.. ve elleri hep gozlerinde deli.gibi kaşınıyor.. yedirdiklerime bağlı olduğunu hiç düşünüyorum. Zaten daha sadece balkabağı kabak patates tatli patates soğan denedik.. denediğim günlerden tamamen bağımsız benim yediklerimden de.. dokuntu oldu yine boğazında ve bugün huysuzlasti gözünü kasıyor surekli.. ne yapacağımı şaşırdım. Mahmut dogru yu biliyor musunuz kizlar bir de ona mı götürsem. Bulent bey test yapmamıştı ama o zamanlar boyun dokuntusu olmuyordu..
Bülent bey bunları önemsemiyor malesef anne ne çekiyor bebek ne çekiyor demiyor huzursuzluğu dikkate almıyor böyle zaman geçer mi insan ne kadar dayanabilir ki kaşıntılara huzursuzluğa mahmut doğru yu da gruplarda çok okuyorum bir de ona git istersen canım kaçırdığın birşey vardır mutlaka mesela vücuda alerjen giriyor ki çocuk kaşınıyor birde grupta 10 gün daha sabredin geçmezse yeniden değerlendirin dediler çünkü polen bahar alerjisi olabilirmiş hala bu göz kaşıntısı bahar bitmiş sayılmaz dediler şöyle bir hafta 10 gün daha dur gözlemle çok kötü değilse bende 7. Ay bitiminde gideceğim

Canim artık karisim yapabilirsin, karışıma da minicik patates koyabilirsin

Merhaba bayriamda bizde ek gıdaya geçtik sebzelerden başladık sonrasında yumurta sarısı denedim ama bu seferde mama yemiyor ve zayıfladı benim bebeğim mama yediren arkadaşlar nasıl yapıyor ek gıda işini

Arkadaşlar burada yoğurt tutturamayan arkadaşlar vardı kimler olduğunu bilmiyorum ama arzum bebbe diye yoğurt yapma makinesi var piyasa fiyatı 500 TL gibi bir rakam. Dolap uygulamasından çok temiz ikinci elini 65 TLye aldım. Yoğurtlarım taş gibi oluyor. Çokça tavsiye ederim. Bende burada bir arkadaştan duymuştum markayı ve ikinci el edinebileceğimi o arkadaşa da çok teşekkür ediyorum 🌺

X