2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Canım senin bebsin kakasinda kan da var dı dimi..bende gördum catlak kanıydı galiba anestolla hamazic kullaniyorum iki gundür kan yoktu simdi tekrar kakasini ederken ikindi biraz nokta seklinde gelmis.ek gidayada baslicam simdi nasil ayirt edicem kan gelirse falan
Canim buna ugurbocuuu ugurbocuuu yazmis aslinda ben de pek bilmiyordum. Doktor kontrol edince anlıyor. Kani telefonda sordum geçerse bi kılcal damar çatlağı olabilir demisti, geçerse sorun yok geçmez devam ederse alerjiden şüphelenilebilirn demisti.. bizimki iki üç günde bir hep oldu nokta şeklinde veya çizgi şeklinde ek gıdaya geçince kaka katilasti simdi de inceliyorum ama kalmadı sanki.. bu arada bize doktor tedbir amaçlı Aniston ve fito vermişti.. sanırım hemazinc de fito gibi bir sey

arkadaşlar yardımm delirmek üzereyim 22 nisanda rotanın ikincisini yaptırdık o günden sonra bebeğim yemek yememeye başladı bugün 6. Ayı bitirdik çok güzel yiyen çocuk ne mama yiyor ne ek gıda. Benim sütüm az diye erken başlattı doktor ek gıdaya günde 4 kere formül mama 2 kere ek gıda yiyordu şimdi saatlerce aç kalıyor yedirmeye çalışınca ağzını kapatıyor ağlıyor. biberonu almıyor uykuda zorla azıcık mama içiyor. Zayıfladı sanki. Napıcağımı şaşırdım böyle olan varmı 🤕🤕
Canim tam bir fikrim yok ama kendimizi anlatayım sana. Biz de ilk rota aşısını yaptırdıktan tam 1 hafta sonra kakada kan oluştu. Alerji doktoruna götürdüm bir ay kan gecmeyince cok büyük ihtimalle rota asısından olmuştur dedi. Devlet bunu onermiyor niye yaptırıyorlar anlamıyorum dedi. Ve ikinci dozu yaptırmamayı tavsiye etti. Sonra ben başka bir doktora daha sorayım diye farklı bir doktora gittim o da rota ikinci dozu yapmayacağız dedi. Sanirim agir bir aşı bazı bebekler çabuk atlatamıyor.. asidansa merak etme duzelir cok yakindaâ

ben liste falan bakmıyorum. kızımda bakmıştım ilk ay sonra baktım herşey yolunda. sadece alerjik besinler hariç herşeyi veriyorum diyebilirim. kıyma verdim ben köfte yedirdim geçen.
Ufacık karpuz verdim bogazina takıldı.Catalla ezip veriyorum sebzaleri falan.kofteyi nasıl veriyorsun.pütürlerini buyutmeye korkuyorum hala yutamıcak diye.

Valla bende bebeğim alerjik zannettim hep şimdiye kadar ama galiba alerjimiz yok sabah kıymalı yumurta yedirdim cunku çıldırdı yemek istedi ilk risk aldım minicik verdim bayıldı sonra biraz daha 3 4 kez minik minik verdim çok şükür bir sıkıntı yok yoğurt veriyorum gayet iyi 🙃
Kıymalı yumurtamı🙄Yumurta beyazi 1 yastan once önermiyorlar.verince bebek herseyi yer zaten sonrasi önemli sindirebilecekmi kakası gazı.. bi sıkıntı olmasın dikkat et.benimki yogurdu cok seviyor ama korka korka veriyorum gaz şişkinlik uapiyor sonrasinda huzursuz oluyor.meyveli az az veriyorum bende

Kizlar benim bebegin alt dişlerinin cikacagi yerde yani damaginda ama beyazlik var diş cikarken oylemi oluyor alt dudagini kivirinca dudagiyla damak arasinda bi tuhaf.anlatabildimmi durumumuzu.dis cikaranlar sizinde boylemiydi.

Kıymalı yumurtamı🙄Yumurta beyazi 1 yastan once önermiyorlar.verince bebek herseyi yer zaten sonrasi önemli sindirebilecekmi kakası gazı.. bi sıkıntı olmasın dikkat et.benimki yogurdu cok seviyor ama korka korka veriyorum gaz şişkinlik uapiyor sonrasinda huzursuz oluyor.meyveli az az veriyorum bende
😄😄😄😄😄Sarısını vermeye dikkat ettim canım ama sindirdi çok şükür hiç sıkıntı olmadı kakasi cildi morali herşeyi çok normal zaten minik verdim yarın haşlanmış yumurta sarısı 8 de 1 i olacak şekilde vermeyi düşünüyorum

Kizlar benim bebegin alt dişlerinin cikacagi yerde yani damaginda ama beyazlik var diş cikarken oylemi oluyor alt dudagini kivirinca dudagiyla damak arasinda bi tuhaf.anlatabildimmi durumumuzu.dis cikaranlar sizinde boylemiydi.
Anlamadım tam canım ama alt dişlerinin çıkacağı yerde diş etlerinde diş şeklinde şişlik oluşmuş görünüyor heralde çıkacak öyle mi sizinde

Bir de ben bunu bilerek yapıyorum alerji riski olan yiyecekleri minicik verip alerji kontrolü yapıyorum ben tukettigimde sütümden geçenler dokunmadığı için bir de kan testlerinde alerji cikmadigi için yumurta sarisina ve beyazına alerjimiz 0 çıktı buna dayanarak minicik verdim

Herkese iyi bayramlar ... biz bugün tam 6 aylık olduk 🙏 kahvaltı için lor peynirini nerden alıyorsunuz ?
Ben kendim yapıyorum sütü kaynatıp içine limon sıkıyorum süt kesiliyor hemen süzgecin üstüne bez koyup kesilen sütü koyuyorum bezde lor alta geçen su peynir altı suyu oluyor onu da çorbalara yada sabah kahvaltısına koyulurum

Valla bende bebeğim alerjik zannettim hep şimdiye kadar ama galiba alerjimiz yok sabah kıymalı yumurta yedirdim cunku çıldırdı yemek istedi ilk risk aldım minicik verdim bayıldı sonra biraz daha 3 4 kez minik minik verdim çok şükür bir sıkıntı yok yoğurt veriyorum gayet iyi 🙃
Masallah kuzuya yaa ne darisida bana insallah
Canim buna ugurbocuuu ugurbocuuu yazmis aslinda ben de pek bilmiyordum. Doktor kontrol edince anlıyor. Kani telefonda sordum geçerse bi kılcal damar çatlağı olabilir demisti, geçerse sorun yok geçmez devam ederse alerjiden şüphelenilebilirn demisti.. bizimki iki üç günde bir hep oldu nokta şeklinde veya çizgi şeklinde ek gıdaya geçince kaka katilasti simdi de inceliyorum ama kalmadı sanki.. bu arada bize doktor tedbir amaçlı Aniston ve fito vermişti.. sanırım hemazinc de fito gibi bir sey
Bizimkide gecıyor iki gün sonra tekrar mukusun icinde cizgi nokta tarzinda geliyor insallah gecer

Herkese iyi bayramlar ... biz bugün tam 6 aylık olduk 🙏 kahvaltı için lor peynirini nerden alıyorsunuz ?
İyi bayramlar...... #hastalanmayancocuk# diye Bi instagram sayfası orada lor ile ilgili paylaşımları var. Bi bakmanızı tavsiye ederim. Süt kesiginden yapılan lorun süt oldugunu fazla sütün bebeklere faydasının olmadığını falan anlatmış. Peynir yapım tarifi de var videolu ben oradan yaptım peyniri.

Selam kızlar ben ek gıda işini halledemedim . Kilo alımı da düzeldi sanki çünkü gece onkez kalkıyor desem abartmam 😅emerek uyuyor tabi bende öyle uyur kalirmisim gündüz öyle çok emmiyor artık bana bakıp gülüyor memeyi tutup çekiyor şirin lik bekliyo sürekli . Bide galiba bu alerjik mama kilo aldırdı Dr az içse bile zengin bir mama kilo aldırır demişti . 3 kaşık içerdi şimdi 10 ml çıktık onuda hergun değil iki güne bir veriyorum yoksa asla içmiyor . Şuan herşeye hayran hayran bakıyor aşırı tadını merak ediyor . Bir kaç kez yeşil soğan verdim onunla dışını kasidi ama içinin küçük yeri bir kez boğazına kaçtı öldüm resmen çıkartana kadar Allah'tan napacagimi biliyorum .kızlar bebekleriniz anne baba diyor mu artık. Kızım sanki cildirdigimi anlıyor yanakları sisire şişire babbaa diyor 😂 akşam çok hzirsuzdu babba diye ağladı babası uyuttu yatağa koyunca ağlıyor eşimde çıldırdı sonunda kızım baba değil anne dicen diyor ah analık sabır işi

Aynen canım bende öyle düşündüm çünkü tatsız tutsuz hiç güzel değil öyle. Balkabağı havuç patates karıştırıp aynı şekilde çorba yapmıştım onu da yemedi ama sadece 1 kez denedim daha tekrar yapacağım bakalım umarım yer. Ne zamana kadar tuz kullanılmıyor bebişlerin yemeğinde
1 yaşa kadar tuz baharat bal yasak

İyi bayramlar...... #hastalanmayancocuk# diye Bi instagram sayfası orada lor ile ilgili paylaşımları var. Bi bakmanızı tavsiye ederim. Süt kesiginden yapılan lorun süt oldugunu fazla sütün bebeklere faydasının olmadığını falan anlatmış. Peynir yapım tarifi de var videolu ben oradan yaptım peyniri.
Evet canım ona baktım geçen gün ... loru yoğurttan yaptım , yoğurdu kaynattım 10 dk , sonra süzdüm , peynir altı suyunu kavanoza koydum.. 2 günde bitecek şekilde az yaptım , güzel oldu 👍

Kızlar ben lor u yogurttan yapanlardanim.yogurdu ocağa koyuyorsunuz.yogurt katı ise az su ilave edin.isininca içine 1 çay kaşığı tereyağı koyuyorum,3 damla da limon.kisik ateşte cok guzel oluyor.sonra miss gibi lor ..suzuyorum peynir altı suyunu çorbaya yada sebze puresine yada sogutup ayran yapıyorum.yogurtla karıştıriyorum.bir de ilk defa 2 gün önce lor verdim.kasik kaşık yemek istedi. bebek kaşığı ile 5 kaşık yedi.bugun de çorbasına peynir altı suyu kattım çok güzel yedi.ayran ya da yogurt sürekli veriyorum.ek gıdaya başladığımdan beri.sut le lor yaparken süt kaynatiyorum.yarim çay bardağı yoğurt ve limon yada sirke koyuyorum 1 çay kaşığı kesiliyor.ikisi de çok sağlıklı 🙂

X