2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Kızlar benım kızımdan kalma fisher price orman yagmuru var. 4 gundur onu serıyoruz ve 45 dk kendı kendine onlara bakıyor guluyor oynuyor hareketleniyor vuruyor😂Erken diye dusunmustum ama Iyıkı cıkarmıs im diyorum. Vakit kaybetmeden alın bence. Guzel vakit gecırıyorlar. Ekteki oglusa bir masallah alırım🤗

Cnm ben hesaplayinca senin 17 sinde bitiyor iznin 16 haftadan olunca
Hafta olarak oyleymıs canım. Ne yalan söyleyeyim uzuldum 10 gun ıcın.
Rapor 28.10 da başlıyor ya o haftadan itibaren 16 hafta ileri say direkt 17.02 de bitiyo hafta.

Benim ki 16.10 da başlıyor başlıyor günleri sayınca eksik çıktı 16.10dan itibaren 16 hafta ileri saydım 05.02 bitiyo rapor
Evet acı gercek le yuzlestım malesef.
Kizlar 15 şubatta göreve başlayacağım tekrar. Gunde 4 saat öğleye kadar 4 gün olacak çalışma seklim. 1 kez emme ihtiyacı oluyor o saatlerde bebeğimin. Simdi sut biriktirmeye çalışıyorum elimde lansinoh elektrikli var ama çok üşeniyorum ona diye bi de mochi aldim ama ben bu mochiyi ya beceremedim ya da hersey yalanmış cunku her emmesinde takıyorum max 10 ml sut oluyo 1 gun boyunca biriktirdim 90 ml sut oldu. 103 günlük oglum bir öğünde kac ml emiyor acaba tahmini olan var mi ?? Bi de mochi kullanan varsa bana puf nokta soyleyebilir mi benimki etmezken 1 damla bile sut çıkaramıyor cunku.
Dra sorduğumda ne kadar süt içtiğini bilemezsin dedi. Kimisinde az gelir yagı cok olur kimisinde cok gelir yagı azdır demişti. Bende kafama gore hesaplar yapıyorum bazen ama cok dogru olmuyor bence., Sagma dan, bilemeyiz.
Bende menenjiti yaptirdim 4 dozmuş, bacagi apse yapti sipamin 1 hafta oldu hala geçmedi sisligi. Sizde oldu mu oyle yoksa yapan hemşir in beceriksizliği mi?
Bence hemsıreden diye dusunuyorum. El hafıflıgı cok onemli ignede.kendimİzden pay bıcebılırız canım.

Kızlar bu menenjit kiminiz tek doz kiminiz 2 3 Doz ve farklı isimlerde vurulmaktan bahsediyorsunuz. Hangisi neye gore gerekli yada farklılık gosterıyor bılen var mı? Dra soracagım gidince ama bayagı zaman var.

vakum kısmını dışa çevirip göğüs ucumu ortalayıp sıkıyorum ben. o şekilde kolay oluyor. ama mochi elektrikli kadar sağamıyor ona çok eminim😊
Bir kez öyle yapayım dedim sanki çok acıdı gibi oldu hemen vakumu bozdum birdaha denemedim ama deneyeceğim yine. Evet bende test ettim mochi ile sağdıktan sonra elektrikli ile sağdım yine süt çıktı
Uyumuyorki cnm aha acile gittik lavman yapıldı geldik hep aynı hikâye
Bu çocuk sicamaiyir ve çözüm bulmuyor doktor ongune kadar yapmayabilir dedi
Çocuk bir gün yapmayınca krize giriyor
Canım çok zor gerçekten yapamayınca ya benim bebeğim 4-5 kez yapıyor her gün ama 3 gündür sabaha karşı bir başlıyor sancısı yapamıyor nasıl zorlanıyor yapana kadar ağlıyor mızırdanıyor uyusa hemen yine geri uyanıyor ıkına ıkına. Çok sancı yapıyor heralde o ağlaması çok başka çünkü içli içli

Hafta olarak oyleymıs canım. Ne yalan söyleyeyim uzuldum 10 gun ıcın.

Evet acı gercek le yuzlestım malesef.

Dra sorduğumda ne kadar süt içtiğini bilemezsin dedi. Kimisinde az gelir yagı cok olur kimisinde cok gelir yagı azdır demişti. Bende kafama gore hesaplar yapıyorum bazen ama cok dogru olmuyor bence., Sagma dan, bilemeyiz.

Bence hemsıreden diye dusunuyorum. El hafıflıgı cok onemli ignede.kendimİzden pay bıcebılırız canım.

Kızlar bu menenjit kiminiz tek doz kiminiz 2 3 Doz ve farklı isimlerde vurulmaktan bahsediyorsunuz. Hangisi neye gore gerekli yada farklılık gosterıyor bılen var mı? Dra soracagım gidince ama bayagı zaman var.
4 farklı aşı var. 3tanesi menenjitin a tipine 1 tanesi b tipine koruyucu. en sık kullanılan bexsero ve nimenrix. değişik vurulma zamanları belirlenebiliyor. bu tamamen doktorunun planlamasına bağlı.

Eklentiler

• IMG_20201126_161419.jpg
    IMG_20201126_161419.jpg
    97,8 KB · Görüntüleme: 14
Canım eviniz kaç derece? 2.8 togg tabloda bakıyorum 24 derecenin karşısında bişey yok. Ne giydiriyorsun bunun içine?

Canım bunu giydirdiğinde altına neler giydiriyorsun
Yarin kollu zibin ustune tulum ince ustune bu ev.23.24 derece
Sendeni benım gibi sütünü sagıo verıyorsun? Yazık oluyor sütlere uzuluyorum ısıtıp verıyorum dolaptan. Icmıyor dokuyorum yarım saat sonra axıkıyor tekrardan heba oldu sutler
Yok ben mama veriyorum memeyi alması için sekerli su surdum aldi geri biberon hala sikinti

Vermeme hakları var canım sonuç da sen çıkıyorsun yalnız 4500 prim günün dolmuşsa zaten devlet varıyor. Is verenlerini sen daha iyi tanırsın ben kendim çıktım ve aldım. Bi yokla bakalım vermezlersr dediğin gibi ücretsiz izne ayrılırsın
4500 günü doldurunca nasıl alınıyor canım bir de aynı iş yerinde mi olması lazım bu günlerin hepsinin

Alerji testi yapmadı hiç cnm bilmiuorum ki
Banada normal gelmedi diyorum doktora gaz ilaci verdi yolluyor
Önce süt ürünleri diyetine girerek bir dene istersen yada başka Dr a götür ilk 3 ay gaz ve ağlama uykuda düzensizlik illa ki olacak ama sanki seninkiler olmadı gerekenden fazla geldi hep yazıyorsunda böyle başka bir Dr dan fikir al hem sana hem bebeğe yazık onun derdi olmasa ağlamaz annesi

Kızlar sağdığım sütü dolaba hiç koymadan oda sıcaklığında bekletiyordum yatmadan içiririm diye içereceğim zaman eşim bu çok soğumuş dedi sıcak suyun içinde 30 saniye falan durdu sadece biraz ılıdı. Sonra bebeğim içmedi malesef bu sütü şimdilik dolaba kaldırdım içirebilir miyim sizce? Dökmek istemiyorum ya çok üzüldüm zaten her gün 20-30 ml sütümün bile hesabını yapıyorum boşa gitmemesi için sütüm az diye.

Kızlar benım kızımdan kalma fisher price orman yagmuru var. 4 gundur onu serıyoruz ve 45 dk kendı kendine onlara bakıyor guluyor oynuyor hareketleniyor vuruyor😂Erken diye dusunmustum ama Iyıkı cıkarmıs im diyorum. Vakit kaybetmeden alın bence. Guzel vakit gecırıyorlar. Ekteki oglusa bir masallah alırım🤗
Ekteki oglusu koymamısım😂

Kızlar sağdığım sütü dolaba hiç koymadan oda sıcaklığında bekletiyordum yatmadan içiririm diye içereceğim zaman eşim bu çok soğumuş dedi sıcak suyun içinde 30 saniye falan durdu sadece biraz ılıdı. Sonra bebeğim içmedi malesef bu sütü şimdilik dolaba kaldırdım içirebilir miyim sizce? Dökmek istemiyorum ya çok üzüldüm zaten her gün 20-30 ml sütümün bile hesabını yapıyorum boşa gitmemesi için sütüm az diye.
Saat olarak çok geçmediyse 3 saati aşmazsa verebilirsin tekrar ama bence eğer sağdığında mesela uyuyo vs olur baktın 1 saati geçicek beslenmesi direk dolaba kaldır dışarıda kalmasın uyanınca ısıt ver benim kızım malum 27 haftalık doğdu ben hep sağıyorum o günden beri doktoru bana bu şekil söylemişti şimdi hem emziriyorum hem sağdığımı veriyorum

Canim oda sıcaklığında ne kadar kaldı? Bi ısıtıldıktan sonra sanırım, dolaba koyman olmaz .

Canim normalde sütün nasıl, yani elektrikli ile ne kadar çıkıyor? Ben de mochi aldım, benim çok fazla sütüm yok, ondan mi bilmiyorum bende de aynı max 20 cc çıkartıyor mochi, o da dediğim gibi max. Yani.
Sabah sağım yaparsam emilmemis memeden 100 ml rahat cikiyor ,mochi 10 ml en fazla

Canım bende tam düzgün kullanamıyorum halen vakumu iyi ayarlamak gerekiyor benim vakum hemen bozuluyor göğsümde. Birde göğüs ucun tam ortada kalacak kenarlara değmeyecek onu da ayarlayamıyorum her zaman çünkü değiyor o zaman göğüs ucu kapandığı için yeterli süt gelmiyor. Ben bunlara dikkat etmeye başlayınca biraz daha arttı sağdığım süt. Benim sütüm çok yok ben genelde geceleri kullanıyorum o zaman doluyor 50-60 ml çıkıyor. gündüz zaten sık sık emdiği için kullanmıyorum.İlk zamanlar gündüz takıyordum senin dediğin gibi çok az çıkıyordu
Benimde göğsüme buyuk geliyor sut dolu hali bile küçük göğsümün. Hayırlısı bakalım ya yıldım yeminle en olmadi elektrikliye devam edecem

Kızlar benim uzun oğlumdan bahsedim biraz. 2 inci ayda 66 cm boyu doktorumuz boyunun üst sınırda olduğunu ve çok uzun boylu bir bebek olduğunu söyledi. Kilomuzda çok iyi şükür ve çok zeki oldugunu 5 aylık bebeğin yapamadığı hareketi yaptığını söyledi. Çok nadir görülen beyin gelişimiyle alakalı oldugunu söyledi. 👣💙😇🧿
Maşallah canim soranlara 5 aylik de bari

Önce süt ürünleri diyetine girerek bir dene istersen yada başka Dr a götür ilk 3 ay gaz ve ağlama uykuda düzensizlik illa ki olacak ama sanki seninkiler olmadı gerekenden fazla geldi hep yazıyorsunda böyle başka bir Dr dan fikir al hem sana hem bebeğe yazık onun derdi olmasa ağlamaz annesi
Aynen cnm büyük derdi var bugün gidecem bakalim birşey dokunuyor bnce

X