2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Ben yarısını birdeliğe kalanını diğer deliğe sıkıyorum dr öyle dedi ardından cekmıyırum da dr hapşırarak atsın dedi
Sagol canim simdi once bi kendime denedim.. sanki cok su gibi bakiyim dedim kulaklarıma falan gidiyor mu😆 gerci bizim yapıyla onlarınki tam ayni degil ama ben de bi açınca hepsini bitirmeye çalışacağım..

ben şu an sterimar deniz suyu kullanıyorum. serum fizyolojikler açıldığında çok kalmaması gerekiyor. yarım yarım iki burna kullanıyorduk biz. sterimar fısfıslı tavsiye ederim.hem de uzun gidiyor
Bende de tonimer vardi canim. Cok pratik ama buradan nil peri ye onlar bebekler icin uygun değil demisler sanki ya da yanlış mi hatioyorum. Basinclilar kulağa zarar verebilir demisler. Bizimkini de 15 gunlukken kendi doktoru yazdi halbuki. Ben de biraz da serum fizyolojik kullanayım dedim. Ne bileyim bebek konusunda her doktorun bir fikri var galiba..aspiratorleri sadece gripken kullanın diyorlar onda anlaşmışlar..

Hepsini yaptım canım üstünü soydum kaç defa . Sürekli emzirdim az bişe kaka yaptı rahatladı gaz çıkardı baya . Şimdi uyuya kaldı .ateşi 37.3 bir yükselip bir iniyor . On dk bir olcuyorum . Ev ılık hafif üşüyorum hatta . Evet ilk tecrübesiz bir anneyim . Korkuyorum şu iki günü bir atlatsam . Gece uyanık kalmak için uyudum uyandığımda bir ölçtüm 38 gördü uykulu uykulu hemen bırakıp üstünü çıkardım .belki 38.5 bile gördü .ama Ali ayağı çok sıcaktı .ilaç vermek istemiyordum ama havale den çok korkuyorum.
İnşallah geceyi iyi atlatmışsınızdır. Nasıl oldunuz merak ettim

Bende de tonimer vardi canim. Cok pratik ama buradan nil peri ye onlar bebekler icin uygun değil demisler sanki ya da yanlış mi hatioyorum. Basinclilar kulağa zarar verebilir demisler. Bizimkini de 15 gunlukken kendi doktoru yazdi halbuki. Ben de biraz da serum fizyolojik kullanayım dedim. Ne bileyim bebek konusunda her doktorun bir fikri var galiba..aspiratorleri sadece gripken kullanın diyorlar onda anlaşmışlar..
bu tarz şeyler kullanılmayacaksa neden üretiliyor😁doktorların çoğu şeyde olduğu gibi bundaki fikir ayrılıkları. benim çocuğum rahatlıyor mu evet o sebeple çok da düşünmüyorum

Doğrudur canim.. bizimki coronqydi doktor boyle söylediğinde.. xorona icin özel söylemiş olabilir. Bu asi huysuzlugu ne zaman gecer sence simdi uyudu uyuyamıyorum da atesi çıkarsa diye..
Bacaktan yapılan aşının aynısı birinci sınıf öğrencilerine de yapılıyormuş benim bebiş ile oglum aynı anda oldu. Oglum iki gün kolum agrıyor dedi. İgne yi yapan hemşirenin elinin hafifliği diye bi durumda var cok etkili oluyor. Bence iki üç gün huzursuz olabilirler.

Bebiş igneden sonra üç gün cok az emdi mesela. Uykuya zor daldı.

Her cocukta farklı olabilir tabi

Arkadaşlar hep bebişlerin burunlarını temizliyorsunuz.ben hiç yapmıyorum bazı sabahları burnunda minicik akıntı oluyo peçete ile alıyorum. Sizinkiler cok mu tıkanıyor. Emmiyor mu.

Yoksa doktorunuz mu tavsiye etti.

Bi de şehir olarak kuru bi memleket de yaşıyorsunuz onun etkisi mi var.

Selam kızlar, Limon11 Limon11 nasıl oldu kızın?
Şuan iyi cnm
İnşallah geceyi iyi atlatmışsınızdır. Nasıl oldunuz merak ettim
Hiç iyi geçmedi gece.cok huysuzlandi baygın gibiydi uyanık ama gözünü acamadi 38.5 gördüm bir kaç defa üstünü çıkardım sürekli .o arada kızım üşüdü galiba öksürüyor şimdi iyi 37 altına düştü ateşi zaten bir düşüp bir çıkıyor 😔 ama hala huzursuz .rabbim kimseye yaşatmasın . Tekrar ilaç vermedi babası bunca acıyı cekmisken ilaç verip antikor üretimesine engel olmamak için .

Şuan iyi cnm

Hiç iyi geçmedi gece.cok huysuzlandi baygın gibiydi uyanık ama gözünü acamadi 38.5 gördüm bir kaç defa üstünü çıkardım sürekli .o arada kızım üşüdü galiba öksürüyor şimdi iyi 37 altına düştü ateşi zaten bir düşüp bir çıkıyor 😔 ama hala huzursuz .rabbim kimseye yaşatmasın . Tekrar ilaç vermedi babası bunca acıyı cekmisken ilaç verip antikor üretimesine engel olmamak için .
Vucudu kendi kendine bırakmak savaşması için izin vermek en iyisi. Biz biraz yorulacağız ama sabaha kadar bekleyeceğiz uyumayacağız çocuklar böyle böyle bağışıklıklarını kazanacakları inşallah.

Sizin ilk tecrübeniz zor olmuş bundan sonra aşılardan sonra kendinizi hazırlarsınız bebişin ateşi çıktığı için civalı termometre de kullanmanızı tavsiye ederim En doğru sonucu o veriyor

Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah bağışıklığı kuvvetli olur inşallah

Vucudu kendi kendine bırakmak savaşması için izin vermek en iyisi. Biz biraz yorulacağız ama sabaha kadar bekleyeceğiz uyumayacağız çocuklar böyle böyle bağışıklıklarını kazanacakları inşallah.

Sizin ilk tecrübeniz zor olmuş bundan sonra aşılardan sonra kendinizi hazırlarsınız bebişin ateşi çıktığı için civalı termometre de kullanmanızı tavsiye ederim En doğru sonucu o veriyor

Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah bağışıklığı kuvvetli olur inşallah
Tecrubesizlik aynen . Sakin kalamadim hiç eşim hep dur dur normal bu ateş sakin ol dedi sürekli .bana kalsa 37.5 üstünde hastaneye koşardım. İnşaallah kuvetli olurda bunca acıya değer yavrum mahvoldu . Koltuk altı alından ölçen var koltuk altı ikitane farklı markalar ikisiylede ölçüp öyle bakıyorum aynı sonucu veriyor

Kuzum kıyamam yaa cok canı yanmış. İçli içli aglayan bebege gücüne gitmiş derler bizim köyde.
Aşı olurken çok bağırdı kadın resmen işkence etti . Vuramadi yarısi dışına gitti dudak büküp ağladı hemşireye bir sinirli bakıyor . Kaş çatıyor . Eve geldik geceye kadar ağladı ateşi çıkınca gülmeye başladı tosbam ya her işi ters 🤦🏼‍♀️

240 cc en fazla. Ama dengemi bulamadım tekrar. Bır de sanırım iyi beslenemıyorum bu gunlerde. Yada diyet psikolojisinden çıkamadım. Bu aralar yıprandıgımı hissediyorum. Psikolojik olarak da etki etti bence. Kafamda hem zayıflama dusuncesı hem emzirmem lazım ama süt yetmiyor dusuncesı karma karısık. Cogalan sutu azalttım ona ayrı taktım kafayı.
240 cc aylarına göre çok değil canim bence, üzme kendini

bu tarz şeyler kullanılmayacaksa neden üretiliyor😁doktorların çoğu şeyde olduğu gibi bundaki fikir ayrılıkları. benim çocuğum rahatlıyor mu evet o sebeple çok da düşünmüyorum
Evet canim ya cok haklısın bir de sterimar i bir doktor tanıtmış sanki videolarını gordum.. ben de bisey olacağını sanmıyorum. Bebis huzurlu mutluysa qynen devam..

Arkadaşlar hep bebişlerin burunlarını temizliyorsunuz.ben hiç yapmıyorum bazı sabahları burnunda minicik akıntı oluyo peçete ile alıyorum. Sizinkiler cok mu tıkanıyor. Emmiyor mu.

Yoksa doktorunuz mu tavsiye etti.

Bi de şehir olarak kuru bi memleket de yaşıyorsunuz onun etkisi mi var.
Canim bizim doktor ozellikle tembihledi Ankaradayız biz su an 15 gunlukken kontrole gittik. İlla burnunu acin yok burnu tikali kalmasın.. sonra ben onu cok dikkate almadım evde osman gonulali dinledim youtubedan o da illa kullanın gunde 3-4 kere yqpin diyor. Biraz kıs bebegi oldugu icin hafif tikali olabiliyor ama bana kalsa bu kadar ısrar etmeselerdi ben ihtiyqc duymazdim. Cunku O kadar da tikali degil. Ama diyorlarki iste enfeksiyon olmasin oradaki birikmiş mukus bi yere inmesin.. bi de ani bebek ölümü ne sebep olmasın ki bence biz o günleri atlattık insaallah baya baya kurtardılar kendilerini..

IMG_20210123_142619.jpg

Kızlar bu ben mi sizce unuttum doktora sormayi

Benim iki meme tek sağımda 90 cc çıkıyor. Bazen 60 oluyor. Benimki memede çok uyuyor bi de sürekli dürtüyorum. Bende artık önce sağdığım sütü verip ardından emzireyim diyorum. 10 gün içinde inşallah kilo almış olur 🤲
Yok once emzir sonra sagdigini ver

Kızlar bebeğim 2 gündür çok uyuyor.Uyanıyor emiyor 45 dakika sonra esnemeye başlıyor gözleri küçülüyor 1 saate geri uyuyor gece gündüz böyle uyudu endişelendim birşeyi yoktur dimi? Herkes bebişi uyusun istiyor ama çok uyuyuncada endişeleniyor insan😬
Ayni ben yok canim biz nadir olanlardaniz uyumasi iyidir gelisir bende uyutmamak istiyorum ama belli bi sure sonunda agliyor kiyameti kopariyor o zananda uyku saati gecmis oluyor dalmasi cok zor oluyor bende esnemeye baslar baslamaz yatiriyorum hemen uykuya daliyor benimki uykucu sirine napim alistim bu duruma umarim duzelir biran evvel

X