Düğün 2020 Gelinleri

Zaten zor zamanlar geciyoruz üstelik 2 yılı geckindir nişanlıyız cok moralim bozuk

Kızlar bana yardım edin, haftaya nikahım var, sonra da uzun bir sokağa çıkma yasağı var biliyorsunuz, ev alışverişini nasıl yapsam, bir yığın iş var, nasıl sıraya koysam, bir el atın.
Canım ev alışverişi derken kafam karıştı eşya mı yiyecek falan mı diyorsun?

Hakkinda hayirlisi ikilemde kalmak cok kotu ama bundan sonra nisanlinla yasiycan onu diyeyim evet ailemiz ama hevesin yoksa herkezi dinleme deri. Bende hevesliydkm ama suan acilinca hemen digun yapilmasini istemiyorum kendim icin söylüyorum bunu maskeli az kisi herkez gelmiycekistedim gibi olmaycak evimden gelinlikle ciksam daha iyi hem para hkalir bi dugun salonuda en azi 10 bin ve istedim gibi olmuycak yemek mesafe falan..

Canım yanlış anlama beni tam bilmiyorum durumlarınızı ama iki yıllık nişanlıymışsın bu çok uzun bir süreç o esna da karşı taraf hiç mi birikim yapmamış düğünümüz var diye? Sen kötü olmamak için düğün yapmamayı kabul edebilirsin gibime geldi ama çok çok iyi düşün ben bu düğünü yapmazsam da mutlu olabilir miyim diye karar ver ondan önce bi adım atma sakın. Bu arada bu nişanda takı işi herkeste yoktur belki onların adetinde de yoktur ona normal geliyor olabilir bu durum.

Zaten zor zamanlar geciyoruz üstelik 2 yılı geckindir nişanlıyız cok moralim bozuk
Onemli olan bizim mutlulugumuz degilmi arkadasim hic gorusmedigimiz yada dedikodudan can skmaktan baska akrabalarim eglenmiycek yemiycek laf soyleyemeyecek diye baksana hepimiz yani ben iki aydir eziyet cekiyorum evet kendim icin yapiyoruz dugunu o ayri ama hepimiz elalemin ne dedigi ni ozellikle ailelerimiz su donemde.. bu donemden sonra nolcak cok merak ediyorum.isten ckarmalar ekonomik krizler.

Canım ev alışverişi derken kafam karıştı eşya mı yiyecek falan mı diyorsun?
mutfak alışverişi var, nikahın akşamında evde yemek vereceğiz, 10 kişi oluruz herhalde, odalara bölüştüreceğim sosyal mesafe açısında, 4'er kişi olacak odalarda. Kuaför, makyaj, ev temizliği, alışverişi derken kafam birbirine girdi.
eksik birşey olsun istemiyorum ilk kez evimde ağırlayacağım insanları. tatlısı tuzlusu ne yapsam?

Arkadasim nikahta takiver nolcak zaten niye biliyomusin uzaktasiniz yani soyle kavusamiyosunuz oyuzden yoksa bunlar takilcak seyler degil.nisanliniz baska seye vuruyor ama sebeb bence kavusamamaniz..

Erkek tarafının mantığı, nikahı kıydık, kızı aldık, bitti, oluyor bazen. Bu normal ama nişanlının bu konuda sert çıkması garip. Kınada taksın, gece çıkınca ver, nikahta tekrar taksın. Bu neyin inadı?

Evet adetker herkesin farkli bizde bilezikler nisanda takilir onlarda yokmuş ben imama nikahi kiyilcaginda takilcak nikahim olduda. Takilma yani

21'ine daha çok var nişanlında henüz gelmedi galiba bence alışverişiniz yüklü olur o yüzden onu beklemen daha mantıklı olur gibi ama önceden kendin temizlik malzemelerini makarnaları falan stoklayabilirsin bunlar fix şeyler olduğu için nişanlının fikrine pek gerek kalmaz ama atıyorum peynirdir soslardır zeytindir falan belki belirli markalar dışında yemiyorsa falan onları birlikte alırsınız.
Nikahtan sonraki yemeğe gelince seni zora sokmayacak şeyler seç birde en iyi yaptığın şeyleri seç ilk defa denediğin ya da çok bilmediğin bir şey olmasın seninde elin ayağına dolanmasın.

Lafta mühim olan bizim mutluluğumuz ama ben nikahtan sonra evime gideceğimi ellerinde büyüdüğüm, komşu olduğum teyzelerime bile söyleyemeyeceğim. Onların kızları aynı şeyi yapsa, kınamayı bırakın, hak verirdim. Ancak aynı şeyi ben yaparsam, imalı konuşurlar, kırarlar, lafları sözleri bitmez, üzülürüm, biliyorum.

Tam nikah günü buraya gelecek iş dolayısıyla, öncesinde yok, bir de burada 16-17-18-19 sokağa çıkma yasağı, dışarı adım atamam bile.
Yani 3 günüm var gibi birşey.

Aynen bende onu diycektim kendini yorma ama iste corbasi boregi tatlisi sarmasi mesela sarmayi sar koy sindiden.birde bizde mikahtan sinra kayinvalidem gile gittik yemege onmar hazirlamisti neden sen yapiyorsunki?

Allaa zaten nikahta herkesin gözü önünde mi takacak ki ha bir gün önce ha sonra farkı ne anlamadım

Bende oyle diyordum ve soylemedim ama sonradan dediki cok sevdigim komsumiz gizli sakli niye soylemiyosun kacmiyorsun kotu birsey yapmiyosun asil saklayomca kotu oluyor yani kotu bi is yapmissin gibi.

Tam nikah günü buraya gelecek iş dolayısıyla, öncesinde yok, bir de burada 16-17-18-19 sokağa çıkma yasağı, dışarı adım atamam bile.
Yani 3 günüm var gibi birşey.
O zaman iş başa düştü ama hepsini tek günde alma ya da araba falan kullanıyorsan sıkıntı olmaz ama hemen bi liste hazırla ama karışık olmasın bölüm bölüm yap temizlik ayrı baklagiller ayrı kahvaltılık ayrı ki reyonlarda karıştırma.

Aynen bende onu diycektim kendini yorma ama iste corbasi boregi tatlisi sarmasi mesela sarmayi sar koy sindiden.birde bizde mikahtan sinra kayinvalidem gile gittik yemege onmar hazirlamisti neden sen yapiyorsunki?
Ailesinin evi uzakta, resmi nikahım kıyıldıktan sonra dini nikahım evde kıyılacak, kendi evim olması gerekti maalesef. Çünkü uzakta oldukları için evi de göremediler kardeşleri. Ben de birşey diyemedim.

kına, düğün, nikah anında; gelinde takılı olur altınlar öyle de olması gerekiyor bence. Kınada takmayıp da ne zaman takacaksın normal hayatta pek takılmıyor.zaten düğün yapmayacaklarmış altında sıkıntı çıkarmasınlar. Ablamın kayınvalidesi "kızım düğünü iptal edelim nikahtan gidin düğün yerine 1 çift fazla bilezik yaparız" dedi mesela.

Su ara erkekler bizden daha stresli kzlar oyuzden onlar bizker gibi sorun su diyemiyolar farkli seylerden ckariyorlar sinirlerini bence bilezik iside oyle gibi geldi hani sana aikene bisey diyemiyorsa .

Bende oyle diyordum ve soylemedim ama sonradan dediki cok sevdigim komsumiz gizli sakli niye soylemiyosun kacmiyorsun kotu birsey yapmiyosun asil saklayomca kotu oluyor yani kotu bi is yapmissin gibi.
Şimdi haklısın derler, yanında hak verirler, ama on yıl sonra, aa o da nikahtan sonra gitti evine, düğünü bile beklemedi deyip şakayla karışık laf çarpıtırlarsa üzülürüm. Huylarını biliyorum maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…