• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişik bir kayınvalide sıkıntısı da bende var.

aslında bana karışıyordu. öyle karışmıyor vs değil. hatta azcık ipleri salsam karışır tamamen. mesela bize geldiğinde sürekli beni yönlendirir. elime karışır. şöyle yap böyle yap der. zamanla bu canımı sıktı. dedim ki ben kendim tek başıma iş yapmaya alışkınım. kendi evimde kendi mutfağımda yalnız yaparım işlerimi. herkesin bir alışkanlığı var.

eşime de söyledim. annen aşırı derece müdahaleci. böyle sevmiyorum. bana karışamaz. onu kırmak istemiyorum dedim. sanırım eşim annesiyle konuştu. annesi artık bize gelince mutfağıma hiç girmiyor. ben de onlara gidince mutfağına girmiyorum. herkes işini kendi bilir kendi yapar diyorum.

azcık genç mesela 20-25 yaşında saf bir gelini olsa kesinlikle her şeyine karışır. ben 42 yaşındayım. bana karışamaz. karışacak potansiyeli fazlasıyla var. eşimi çok yönlendirir mesela. eşim annesinin ağzına bakar. ben önemsemiyorum aman bana ne diyorum. kendi aralarında naparlarsa yapsınlar çok da umrumda değil. bana dokunmasınlar da. kayınvalidem normalde otoriter asabi bir kadın. benlik bir şeyi yok zira ben dediğim gibi çocuk değilim. netim ve mesafeliyim. istediğim sıcak ilişkiyi de kuramadıkça uzaklaşıyorum.
42 yaşında mısınız 😳 açıkçası ben çok daha genç sanmıştım. 39 yaşındayım ben de kv nin hediye alıp almaması umrumda olmaz bana karışmasın huzurumu bozmasın kafi

Yani gerçekten o kadar kötü kvdeler duydum ki sizin yakindiginiz dert bile degil. Hediye de almayiversin canın saolsun de geç ne istiyosan kendin al paranla. İnsanları değiştirmeye çalışmayın. Siz üzülürsünüz.
İmkanı olsa kötü olabilir potansiyeli var ama ben karışmıyorum ki :) eşime neden annenin dediği şeyleri alıyorsun vs dersem çok rahat diyebilirim. evdeki halıyı bile kayınvalidem seçmişti. Eşim annem heveslendi o seçsin demişti. seçsin dedim. sandım ki parasını kayınvalidemler verecek :)) meğer sadece halıyı seçmiş. eşim ödedi. geldi serdim geçtim. etliye sütlüye karışmayan kaynana bu mu :))

Daha dün aynı konuyu açtı biri sonra pasifleşti. Bence sen o kişisin. İnsanlar ev vermişti hatta sana ve eşine. Kadının evinin doğalgaz faturasına bile laf ediyordun. Buradakiler gerekeni söyleyince kaçmıştın. Konu birebir aynı yani. 40 yaşında çalışmıyor koca ve kayınvalide parasına çökmüştün
:) neden bu kadar yargılayıcısınız anlamadım. ben kimseye çökmedim. kayınvalidemin parasına da çökmedim. neden kırıcısınız? bu tavrınız konuma uygun değil. bana karşı neden bu kadar acımasız ve yargılayıcısınız? konumda paraya çökme gibi bir şey yok. evlenirken de düğün bile yapmadım para harcamasınlar diye. siz ise böyle yazmışsınız. bu oldu mu şimdi?

sana senin tarzinda yorum yapsam actigin konudan anladigim hassasiyet duzeyinden dolayi yerle bir olursun.
Bu yuzden insanlara karsi beklentiye girmemeni ancak tavsiye ediyorum.

Ya hani şu önüne dünyayı sersen niye şu tarafa sermedin diye komik olmayan bi şaka var ya hah işte tam o olmuş. Derdim yok ama neden kendime dert bulmayayım ki başlığı resmen

aksine yemgeme hediye alacağım ve kaynanamın yanında vereceğim insan olan anlar...
Yani mayın tarlasına gireceğim diyorsunuz. Uzun evlilik tecrübesi olan biri olarak bunu yapmamanızı tavsiye ederim. Kadının eline koz vermiş olursunuz. Yarın bir gün arkanızdan "oğlum ihtiyacı varsa senden bizden istesin ne diye yengene el açıyor" lafını duyarsanız daha çok cinlenirsiniz. Kimseyi eğitemezsiniz, hele kayınvalide konumunda olan kadını asla. Yüz göz olmamak mesafeli durmak yerine nispet yaparsanız o da silahlarını çıkarır. Sakın yanlış anlamayın, kayınvalideyi yüceltmiyorum aksine muhatap almaya değmez diyorum. Eşimin hatrına sustum yapmadım etmedim diyorsunuz ya aynısını o da söyler. Oğlum senin hatrına sustum içime attım ama karın şunu bunu yapıyor söylüyor, beni mahçup ediyor küçük düşürüyor diye ağlayabilir. Oğullarını işlemeyi iyi biliyorlar. Zaten eşiniz de, o öyle biri, bizde kimse hediyeleşmez demiş. Eş ailesinden biriyle eş ailesine nispet yapılmaz, bir gün dönüverir hepsi. Yılların akrabalığını yeni geline harcamazlar.

Merhaba hanımlar. Üfürükten teyyare gelebilir size ama benim de kendi çapımda bir derdim var. Açıkçası benim için önemli bir konu olmasa başlık açmazdım ama size gereksiz bir konu olarak gelebilir.

kayınvalidem ile aramda sorun yok. Çok sıkı fıkı değiliz ancak resmi de değiliz. Davetli gider geliriz. Aslında ben cana yakın biriyim ve istesem onunla daha samimi olabilirdim. O da dünden razı. Yalnız maalesef içimden gelmiyor. Çünkü ondan istediğim geri dönüşleri alamıyorum. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Kv bana hiç sıfırdan hediye almadı. Düğünde takı takmadı. Çeyrek bile takmadı içinden gelip de. Pazardan ordan burdan dandik bir adet elbezi bile alıp vermiş değil. İlk zamanlar annemle olan ilişkim gibi devam ettim onunla. Kendi annem çarşı pazar gezer illa ki bir şeyler alır. Ben de alırım. Kv de öyle sandım. Misal kendime havlulu mutfak önlüğü alıyorken ona da aldım. Kendime sosluk aldım ona da aldım. Baktım aylar geçti. O bana hiçbir şey almıyor. Bize misafirliğe geliyorlar eli boş, g.tü yaş. İnsan Bakkaldan petibör olsun alır gelirken. Düşünür yani.

Her neyse anladım ki eşimin ailesinde böyle şeyler yok. Bi yere eli boş gidiyorlar. Ufak hediyeleşmeler yok vs.

Eşimin dayısının bir eşi var tam benlik. Kadını çok seviyorum. Ne zaman onlara gitsek mutlaka bana bir şeyler almış oluyor kadın. Mesela bulaşık kurulama bezi. Pazarda 50 lira ama hediye bu arkadaşlar içten gelen bir şey beni inanılmaz mutlu ediyor. Her seferinde kv de yanımızda oluyor. İnsan durur düşünür ben neden gelinime hediye almıyorum der dimi?

Bu akşam da yine dayımızın eşi, kv ve ben oturuyorduk. Yengem gene bir şey almış ben onlara gideceğim için. Bakır sahan. Bak bunu sana aldım dedi. Şaşırdım mahcup oldum ve tabii çok sevindim. Kv de bizi izliyor. O an ona çok gıcık oldum. Ben yengemin değil senin gelininim dimi. insan gelinine bi çöp almaz mı? Yengemin gelini yok. beni hep metheder. kaynanama çok şanslısın hem elinde hem dilinde gelinin var kıymetini bil der. kaynanam da beni sever. evet öyle diyor. o benim gelinim değil kızım diyor. ama o kadar dilde. fakir de değiller hatta dayımlar kaynanamdan daha kötü durumda. bu işler paraya değil gönüle bakıyor.

ben de az önce düşündüm. üzüldüm. keşke kaynanam dayımızın eşi gibi olsa dedim içerledim.

Dayanamadım daha az önce eşime bunu söyledim. dedim ki keşke annen yengem gibi olsa. bugün gene hediye almış bana. annenle öyle bi ilişkim olsun isterdim. bana hiçbir şey almıyor.

peki eşim ne dedi?

o daha kendine bir şey almıyor ki. öyle alışmış bizimkiler. onlarda böyle alışkanlık yok.

hediyeleşmenin alışkanlığı mı olur ki? insanın içinden gelmez mi? kısaca kayınvalideme olan hislerim ölüyor. elimde değil. napsam acaba büyütüyor muyum sizce? boş mu vereyim? o zaman da soğuk davranırım.

Sevginin 5 dili adında bir kitap vardı bir zaman herkesin elinde onu hatırladım😅

1/5 insan sevgisini hediye alarak gösteriyor. Buna göre sizle yengenin sevgi dili uyuşmuş oluyor.

Beklentiyi bırakın hediye almak bir kültür ve yerine göre görgüdür de.
Almamakta görgüsüzlük değil.
Ama lafını etmek ayıp oluyor malesef.

:) neden bu kadar yargılayıcısınız anlamadım. ben kimseye çökmedim. kayınvalidemin parasına da çökmedim. neden kırıcısınız? bu tavrınız konuma uygun değil. bana karşı neden bu kadar acımasız ve yargılayıcısınız? konumda paraya çökme gibi bir şey yok. evlenirken de düğün bile yapmadım para harcamasınlar diye. siz ise böyle yazmışsınız. bu oldu mu şimdi?
İnsan icini actiginda kirici ve sert yorumlar gelince zaten kotu ruh halinde oldugu icin nasil daha ds kotu hissediyor degil mi?

Merhaba hanımlar. Üfürükten teyyare gelebilir size ama benim de kendi çapımda bir derdim var. Açıkçası benim için önemli bir konu olmasa başlık açmazdım ama size gereksiz bir konu olarak gelebilir.

kayınvalidem ile aramda sorun yok. Çok sıkı fıkı değiliz ancak resmi de değiliz. Davetli gider geliriz. Aslında ben cana yakın biriyim ve istesem onunla daha samimi olabilirdim. O da dünden razı. Yalnız maalesef içimden gelmiyor. Çünkü ondan istediğim geri dönüşleri alamıyorum. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Kv bana hiç sıfırdan hediye almadı. Düğünde takı takmadı. Çeyrek bile takmadı içinden gelip de. Pazardan ordan burdan dandik bir adet elbezi bile alıp vermiş değil. İlk zamanlar annemle olan ilişkim gibi devam ettim onunla. Kendi annem çarşı pazar gezer illa ki bir şeyler alır. Ben de alırım. Kv de öyle sandım. Misal kendime havlulu mutfak önlüğü alıyorken ona da aldım. Kendime sosluk aldım ona da aldım. Baktım aylar geçti. O bana hiçbir şey almıyor. Bize misafirliğe geliyorlar eli boş, g.tü yaş. İnsan Bakkaldan petibör olsun alır gelirken. Düşünür yani.

Her neyse anladım ki eşimin ailesinde böyle şeyler yok. Bi yere eli boş gidiyorlar. Ufak hediyeleşmeler yok vs.

Eşimin dayısının bir eşi var tam benlik. Kadını çok seviyorum. Ne zaman onlara gitsek mutlaka bana bir şeyler almış oluyor kadın. Mesela bulaşık kurulama bezi. Pazarda 50 lira ama hediye bu arkadaşlar içten gelen bir şey beni inanılmaz mutlu ediyor. Her seferinde kv de yanımızda oluyor. İnsan durur düşünür ben neden gelinime hediye almıyorum der dimi?

Bu akşam da yine dayımızın eşi, kv ve ben oturuyorduk. Yengem gene bir şey almış ben onlara gideceğim için. Bakır sahan. Bak bunu sana aldım dedi. Şaşırdım mahcup oldum ve tabii çok sevindim. Kv de bizi izliyor. O an ona çok gıcık oldum. Ben yengemin değil senin gelininim dimi. insan gelinine bi çöp almaz mı? Yengemin gelini yok. beni hep metheder. kaynanama çok şanslısın hem elinde hem dilinde gelinin var kıymetini bil der. kaynanam da beni sever. evet öyle diyor. o benim gelinim değil kızım diyor. ama o kadar dilde. fakir de değiller hatta dayımlar kaynanamdan daha kötü durumda. bu işler paraya değil gönüle bakıyor.

ben de az önce düşündüm. üzüldüm. keşke kaynanam dayımızın eşi gibi olsa dedim içerledim.

Dayanamadım daha az önce eşime bunu söyledim. dedim ki keşke annen yengem gibi olsa. bugün gene hediye almış bana. annenle öyle bi ilişkim olsun isterdim. bana hiçbir şey almıyor.

peki eşim ne dedi?

o daha kendine bir şey almıyor ki. öyle alışmış bizimkiler. onlarda böyle alışkanlık yok.

hediyeleşmenin alışkanlığı mı olur ki? insanın içinden gelmez mi? kısaca kayınvalideme olan hislerim ölüyor. elimde değil. napsam acaba büyütüyor muyum sizce? boş mu vereyim? o zaman da soğuk davranırım.
Görmemiş etmemiş, hiç hediye ona alınmamış kendini geliştirmemiş 60-70 küsür yaşlarında bir kayınvalide ne bekliyosun ? Eşin sana en güzel cevabı vermiş kadın kendine bile değer verip bişey almasını beceremiyosa böyle beklentilerin olmasın. Eğer yengeciğini de hediye için seviyorsan çok yanlış umarım o yengeye de sen eli boş gitmiyosundur.

Düğün zamanı kimse kimseye içtenlikle bişey almaz düğün arefesinde neler oluyor neler.

Kadın dedikodunu yapmıyorsa , seni kötülemiyosa seninle kocanın arasına girip bozmuyorsa , efendime söylim saçma sapan ayılıp bayılmıyosa dakka başı siiz rahatsız etmiyorsaaa........... liste uzun onu yapmıyosa bunu yapmıyosa ne istiyosun? Bak iyilik ve hediye karşılık beklenmeden yapılan bir şey al bir hediye ver oda bir anne eğer beceremiyosa sen yap ne olcak ? Ben kaynanama kendime ne alsam anneme ne alsam ona da alırdım mesela carşıya çıktım bi krem aldım ona da alırdım parfümü biterdi bakardım neye ihtiyacı var alırdım toka alırdım ona da alırdım süslü olmayı da pek sever :) hiç mi kavgamız olmadı dersen neler yaşadık ama asla bi büyük beklentiye girmedim beklentiye girdikc insan kırılır yara alır.

İmkanı olsa kötü olabilir potansiyeli var ama ben karışmıyorum ki :) eşime neden annenin dediği şeyleri alıyorsun vs dersem çok rahat diyebilirim. evdeki halıyı bile kayınvalidem seçmişti. Eşim annem heveslendi o seçsin demişti. seçsin dedim. sandım ki parasını kayınvalidemler verecek :)) meğer sadece halıyı seçmiş. eşim ödedi. geldi serdim geçtim. etliye sütlüye karışmayan kaynana bu mu :))
Bak orda çok haklısın bende aynı şeyleri yaşadım 3 bilezik istemiştim 2 bilezik almışlardı iki bileziği inceltip 3 bilezik takmışlardı para vermeden o saatten sonra ben bisey istemeyi bıraktım 😄

valla bence de alışkanlık bu mesela bizim ailede de yoktur bu alışkanlık ben kendım edindim çevremden görerek. Ama kayınvalidemlerde de özel günlerde felan olur genelde oda çok nadir.
Bize geldiği zaman da yaptığı menemen,fındık fıstık yada tarhana falan verir o bile beni mutlu eder. Yanı aranızı bozmuyorsa size bir zararı yoksa sizde almayıverin yada alın beklentiniz olmasın. madem beklentiye giriyorsun yapma o zaman bana da garip gelen bu . Cidden aile ve yetisme tarzı farklı olabiliyor ınsanların garıpsememek kabullenmek gerek.

Diğer bir ihtimalse : Çok sıkı fıkı değiliz ancak resmi de değiliz. Davetli gider geliriz. Aslında ben cana yakın biriyim ve istesem onunla daha samimi olabilirdim. O da dünden razı. Yalnız maalesef içimden gelmiyor. Bu sebepten kaynaklı da olabilir 🤔 size istediği gibi yanaşamadığı için ama emin olun böylesi daha iyi bosverin.​

42 yaşında mısınız 😳 açıkçası ben çok daha genç sanmıştım. 39 yaşındayım ben de kv nin hediye alıp almaması umrumda olmaz bana karışmasın huzurumu bozmasın kafi
eşimi yeterince yönlendiriyor :) ben umursamıyorum. pek çok arkadaş aynı mesajı yazmış. sana karışmıyorsa ne ala demiş herkes.

kayınvalidemin evimin içine karışmadığını nereden anladınız anlamadım ama burada sorunu çıkarmayan benim. başkası olsa sorun eder. bense umursamamayı seçtim. aman bana ne dedim.

eşim annesi ne derse yapar. yani kayınvalidem aman karışmayayım demez aksine her konuda fikir verir akıl verir. eşim de yapar :) bu mu karışmayan kaynana? karışsa nasıl olur acaba..

valla bence de alışkanlık bu mesela bizim ailede de yoktur bu alışkanlık ben kendım edindim çevremden görerek. Ama kayınvalidemlerde de özel günlerde felan olur genelde oda çok nadir.
Bize geldiği zaman da yaptığı menemen,fındık fıstık yada tarhana falan verir o bile beni mutlu eder. Yanı aranızı bozmuyorsa size bir zararı yoksa sizde almayıverin yada alın beklentiniz olmasın. madem beklentiye giriyorsun yapma o zaman bana da garip gelen bu . Cidden aile ve yetisme tarzı farklı olabiliyor ınsanların garıpsememek kabullenmek gerek.

Diğer bir ihtimalse : Çok sıkı fıkı değiliz ancak resmi de değiliz. Davetli gider geliriz. Aslında ben cana yakın biriyim ve istesem onunla daha samimi olabilirdim. O da dünden razı. Yalnız maalesef içimden gelmiyor. Bu sebepten kaynaklı da olabilir 🤔 size istediği gibi yanaşamadığı için ama emin olun böylesi daha iyi bosverin.​

ne bileyim ilk zamanlar kendi ailemle bir tuttum. bilemedim.

Cimri demek istemedim ama biraz detaylı düşününce sanırım o aile cimri. Çünkü misafirliğe her zaman eli boş gidiyorlar ben utanıyorum onların adına. Ben bir şeyler alıyorum elimiz boş olmasın diye. Benden de görüp aa evet bir şeyler götürelim demiyorlar. Çok kötü. Beklentim sadece sıcak bir ilişki. Normal bir aile ilişkisi. Çok şey değil ki.
Benim kardesimde sizin kayinvalideniz gibi. Uzaktan yanima misafir gelir, benim arkadaslarim beni sevip saydiklarindan onu hoslamsya gelir ve onu yolcu ederken hediyeler yagdirir ona bunu söylememe ragmen bir kere bile o kisilere bir igne bile almadi. Sende ufak bir hediye verirsen cok kibar olur diyede tatlica söylemisligim var ama genede umrunda degildi. Yani bazi insanlarda bu ince düsünce olmuyor belki cimrilikten belki baska bi sebepten. Hediyelesmek güzeldir sünnettir siz genede bu güzel huyunuzdan hic vaz gecmeyin ama bunu beklenti ile yapmayin. Allah icin gönülden verin. Kayinvalidenizede o size almasa bile yilda bir cicek almaniz bi basörtü felan almaniz genede sizi daha da cok yüceltir alcaltmaz.

evdeki halıyı bile kayınvalidem seçmişti. Eşim annem heveslendi o seçsin demişti. seçsin dedim. sandım ki parasını kayınvalidemler verecek :)) meğer sadece halıyı seçmiş. eşim ödedi. geldi
Siz bu kocaya güvenip mi kayınvalideye savaş açacaksınız? Bence siz baştan kaybetmişsiniz zaten. Yengeyle iş tutup kayınvalideyi ezikleme kafasındasınız ama eşiniz tarafını belli etmiş.

Bak orda çok haklısın bende aynı şeyleri yaşadım 3 bilezik istemiştim 2 bilezik almışlardı iki bileziği inceltip 3 bilezik takmışlardı para vermeden o saatten sonra ben bisey istemeyi bıraktım 😄
ben bir şey istemedim ki.

arkadaşlar çok katı yorumlar yazmış. paraya çökme, para dilenme falan konusuna getirmişler.

bu ithamlar çok kırıcı.

ne demek istediğimi aklı selim arkadaşlar anladı aslında. iyi bir ilişki inşaa etmek istemiştim. bunda sakınca yoktu bence. kayınvalidem bana direkt şöyle yap böyle yap demez. eşimle konuşur. hemen anlarım annesiyle konuşup karar verdiğini. münakaşaya girmem. he der geçerim. istedim ki annemle olan ilişkim gibi olsun ilişkimiz. nesi kötü?

bana gezelim diyen kayınvalidem. ben demem hadi çıkıp gezelim diye. gezmek isteyen kadın kendi düşünsün diyorum. çay içmek istiyorsa düşünsün. desin ki gelinimle çıktık acaba parası var mı yok mu?

bunun nesi yanlış?

hadi beni gezdir yedir içir diyen benmişim gibi yorumlar yazdı arkadaşlar. haksızlık bence.

ne bileyim ilk zamanlar kendi ailemle bir tuttum. bilemedim.
Artık 2 yıl olmuş bence cözmussunuzdur. Bundan sonra ona göre davranırsınız . Sizin yetıstırılme tarzınız öyle olmadığı için garıp gelıyo anlıyorum . Böyle biri var yakınımdan alır alır karşılık bulmaz sonra da söylenir. Ben de hiç sevmem. Alma o zaman yapma derim çünkü onlarda böle bi alışkanlık yok yani . Ben alırsam karşılık beklemiyorum çokta almıyorum açıkçası o yüzden kafam rahat ama bana yapana yaparım arkadaşlarıma vs. Ama kayınvalıdeme aldığımda karşılık beklemiyorum çünkü öyle biri değil.

Siz bu kocaya güvenip mi kayınvalideye savaş açacaksınız? Bence siz baştan kaybetmişsiniz zaten. Yengeyle iş tutup kayınvalideyi ezikleme kafasındasınız ama eşiniz tarafını belli etmiş.
umursamıyorum ki açıkçası. inanın he deyip geçen biriyim. değmez kavga dövüşe. ben isterim ki iyi biriysem insanlar da iyi olsun. kayınvalidem zeki eğitimli bir kadın. eziklenecek biri değil. belki hatasını fark eder kim bilir. insan her yaşta öğrenebilir.

Artık 2 yıl olmuş bence cözmussunuzdur. Bundan sonra ona göre davranırsınız . Sizin yetıstırılme tarzınız öyle olmadığı için garıp gelıyo anlıyorum . Böyle biri var yakınımdan alır alır karşılık bulmaz sonra da söylenir. Ben de hiç sevmem. Alma o zaman yapma derim çünkü onlarda böle bi alışkanlık yok yani . Ben alırsam karşılık beklemiyorum çokta almıyorum açıkçası o yüzden kafam rahat ama bana yapana yaparım arkadaşlarıma vs. Ama kayınvalıdeme aldığımda karşılık beklemiyorum çünkü öyle biri değil.
haklısınız.

ben almam etme sorun değil ama hala çıkıp gezme talebi var. plan yapıyor. havalar ısınınca çıkıp gezelim hatta tatile gidelim diyor.

çıkmama kararı aldım. nazikçe reddeceğim. eşimle konuşmuşlar. tatil planı yapmışlar.

eşime ailesiyle tatile gidemeyeceğimi söyledim. sen onları tatile çıkar gezdir benim için sorun değil dedim. ben sonra senle çıkarım dedim. sebebi sordu. bu bir tercih, ben böyle uygun gördüm dedim geçtim. eşim üzüldü. tatil planını iptal etti. halbuki etmesin gitsin ben de evde kafa dinlerim hiç üzülmem. aile onun ailesi. herkesin ailesi kendine değerli.

kayınvalidem beni soğutmasa tatile de giderdim gezmeye de. her şeyi bekleyen taraf benmişim gibi yazmış arkadaşlar. ancak ben değilim. kimsenin parası da imkanı da umrumda değil. benle gezmek isteyen kişi beni biraz umursamalı değil mi?

Beni anlamak istediğini şekilde anlamışsınız.

Bilal'e anlatır gibi anlatayım. Benim ihtiyacım yok. Anlatmak istediğim de bu değil. Tekrar okuyun belki anlarsınız.

Neyini anlayayim. Insanlarla iliskileriniz kim hediye aliyorsa onu çok sevmeniz şeklinde ilerliyor görünüyor.
Insanin sohbetine vs bakarsin 31 yasimdayim eşim ve kendi ailem disinda kimseden bir çöp beklentim olmadi duygularim milletin hediyesine göre şekillenmedi. Bana hediye alinirsa alirim almazsa o da öyle biri der ben de almam baska huylari guzelse yeter ha zirt pirt bana br sey alinmasi da beni rahatsiz eder o ayri.
Ben sohbetine bana davranişina bakarim sosluk bez vs almasa da olur napayim baskasinin aldigi ivir ziviri devamli. Kaynanadan harclik beklenmez nokta

Back