• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişik bir kayınvalide sıkıntısı da bende var.

Benim kardesimde sizin kayinvalideniz gibi. Uzaktan yanima misafir gelir, benim arkadaslarim beni sevip saydiklarindan onu hoslamsya gelir ve onu yolcu ederken hediyeler yagdirir ona bunu söylememe ragmen bir kere bile o kisilere bir igne bile almadi. Sende ufak bir hediye verirsen cok kibar olur diyede tatlica söylemisligim var ama genede umrunda degildi. Yani bazi insanlarda bu ince düsünce olmuyor belki cimrilikten belki baska bi sebepten. Hediyelesmek güzeldir sünnettir siz genede bu güzel huyunuzdan hic vaz gecmeyin ama bunu beklenti ile yapmayin. Allah icin gönülden verin. Kayinvalidenizede o size almasa bile yilda bir cicek almaniz bi basörtü felan almaniz genede sizi daha da cok yüceltir alcaltmaz.
beni anladığınız için teşekkür ederim. çok mutlu oldum.

işte demek istediğim bu. karşılıklı jestler ne kadar güzel. her türlü ilişkiyi sıcak tutar.

başkasına misafirliğe giderken bile koskoca aile eli boş giderken inanın ki ben utanıyorum. vallahi olacak iş değil. ilk zamanlar tutukluk vardı bende hareket geçmiyordum. artık pasif kalmıyorum. ben alıyorum. hatta geçen gün yaptım bunu. tüm aile bir aradaydı. bizim orda misafirliğe eli boş gitmek çok ayıp, pastaneden karışık pasta aldım elimiz boş gitmeyelim dedim.

bunu nesi kötü? bunu düşünmek çok zor değil aklım almıyor. kardeşinize de siz hatırlatıyormuşsunuz. içinde olmayınca olmuyor işte maalesef. her şey içten gelmeli. ben pes ettim. sadece içimi dökmüştüm bu başlıkta. linç yedim :)

Neyini anlayayim. Insanlarla iliskileriniz kim hediye aliyorsa onu çok sevmeniz şeklinde ilerliyor görünüyor.
Insanin sohbetine vs bakarsin 31 yasimdayim eşim ve kendi ailem disinda kimseden bir çöp beklentim olmadi duygularim milletin hediyesine göre şekillenmedi. Bana hediye alinirsa alirim almazsa o da öyle biri der ben de almam baska huylari guzelse yeter ha zirt pirt bana br sey alinmasi da beni rahatsiz eder o ayri.
Ben sohbetine bana davranişina bakarim sosluk bez vs almasa da olur napayim baskasinin aldigi ivir ziviri devamli. Kaynanadan harclik beklenmez nokta
sağolun.

Ben seni haklı buldum valla seninle gezmek istemesinin sebebi de seni sevmesi değil bence hesabı sana kitlemek için ve muhtemelen başka arkadaşı yok huyu böyle ise arkadaş edinmesi çok zor.
Eş ailesine sevgi ile yaklaşmış ve dili yanmis biri olarak sizi anlıyorum. Siz bu kadını takmayın ve evet inadına gidip yengeye hediye alın

Sevgi dilini benden önce bir kaç arkadaş daha söylemiş. Siz böyle ilişki kurmaktan hoşlanıyor olabilirsiniz.
Kv bu beklentiye uyumlanmak zorunda değil.
kayınvalidem bana direkt şöyle yap böyle yap demez. eşimle konuşur. hemen anlarım annesiyle konuşup karar verdiğini. münakaşaya girmem. he der geçerim. istedim ki annemle olan ilişkim gibi olsun ilişkimiz. nesi kötü?
Şu yazdığınıza göre idare ettiğiniz bazı problemler hali hazırda var zaten.
Size ufak tefek hediye alsa bunları daha rahat mı görmezden geleceksiniz?
bana gezelim diyen kayınvalidem. ben demem hadi çıkıp gezelim diye. gezmek isteyen kadın kendi düşünsün diyorum. çay içmek istiyorsa düşünsün. desin ki gelinimle çıktık acaba parası var mı yok yok mu?
Oğlumun parası diye düşünüyor.
Siz çalışmıyorsunuz çünkü.
Ya Alman usulü yapacaksınız.
Ya da çıkmayacaksınız.
Adı üstünde kayınvalide, anne değil.
Hepten problemsiz de değil.
Siz makyaj yapıp anneme benzesin istiyorsunuz. Garip yani.

haklısınız.

ben almam etme sorun değil ama hala çıkıp gezme talebi var. plan yapıyor. havalar ısınınca çıkıp gezelim hatta tatile gidelim diyor.

çıkmama kararı aldım. nazikçe reddeceğim. eşimle konuşmuşlar. tatil planı yapmışlar.

eşime ailesiyle tatile gidemeyeceğimi söyledim. sen onları tatile çıkar gezdir benim için sorun değil dedim. ben sonra senle çıkarım dedim. sebebi sordu. bu bir tercih, ben böyle uygun gördüm dedim geçtim. eşim üzüldü. tatil planını iptal etti. halbuki etmesin gitsin ben de evde kafa dinlerim hiç üzülmem. aile onun ailesi. herkesin ailesi kendine değerli.

kayınvalidem beni soğutmasa tatile de giderdim gezmeye de. her şeyi bekleyen taraf benmişim gibi yazmış arkadaşlar. ancak ben değilim. kimsenin parası da imkanı da umrumda değil. benle gezmek isteyen kişi beni biraz umursamalı değil mi?
O yakınlığı kuramadığınız için içinize sinmıyor yapılan veya planlanan aktiviteler anlıyorum samimiyetsiz gelıyor , ancak bazen 3 maymunu oynamak gerek napcan en azından eşinde biraz mutlu olur tabi alışkanlık haline getirmezse.
Ben sizden aslında keskin sınırları olan bir gelin vibeı aldım. Biraz ketum ve soğuk hissettim eş ailesi ile çok samimi olma taraftarı değilsiniz aslında yanı o diğer türlü de davransa çok fazla yaklaştırmazsınız gibime geldi. Aslında en iyisi bacım boşver biz samimi oldukta noldu ? Soğuk duran, hiç birseyine karışmayan daha kıymetli oldu. Yetooo
Biz burdan devammm artık 😀

Başka kaynın var mı? Yarın öbür gün evlenince eminim ona yapar. Canları isteğine çok güzel yapıyolar. Sen de hiç bir şey alma bence. Seni çok saymıyor gibi geldi bana. Küçük bir hediye de alınır ya onca zaman. Bana garip geldi.

Merhaba hanımlar. Üfürükten teyyare gelebilir size ama benim de kendi çapımda bir derdim var. Açıkçası benim için önemli bir konu olmasa başlık açmazdım ama size gereksiz bir konu olarak gelebilir.

kayınvalidem ile aramda sorun yok. Çok sıkı fıkı değiliz ancak resmi de değiliz. Davetli gider geliriz. Aslında ben cana yakın biriyim ve istesem onunla daha samimi olabilirdim. O da dünden razı. Yalnız maalesef içimden gelmiyor. Çünkü ondan istediğim geri dönüşleri alamıyorum. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Kv bana hiç sıfırdan hediye almadı. Düğünde takı takmadı. Çeyrek bile takmadı içinden gelip de. Pazardan ordan burdan dandik bir adet elbezi bile alıp vermiş değil. İlk zamanlar annemle olan ilişkim gibi devam ettim onunla. Kendi annem çarşı pazar gezer illa ki bir şeyler alır. Ben de alırım. Kv de öyle sandım. Misal kendime havlulu mutfak önlüğü alıyorken ona da aldım. Kendime sosluk aldım ona da aldım. Baktım aylar geçti. O bana hiçbir şey almıyor. Bize misafirliğe geliyorlar eli boş, g.tü yaş. İnsan Bakkaldan petibör olsun alır gelirken. Düşünür yani.

Her neyse anladım ki eşimin ailesinde böyle şeyler yok. Bi yere eli boş gidiyorlar. Ufak hediyeleşmeler yok vs.

Eşimin dayısının bir eşi var tam benlik. Kadını çok seviyorum. Ne zaman onlara gitsek mutlaka bana bir şeyler almış oluyor kadın. Mesela bulaşık kurulama bezi. Pazarda 50 lira ama hediye bu arkadaşlar içten gelen bir şey beni inanılmaz mutlu ediyor. Her seferinde kv de yanımızda oluyor. İnsan durur düşünür ben neden gelinime hediye almıyorum der dimi?

Bu akşam da yine dayımızın eşi, kv ve ben oturuyorduk. Yengem gene bir şey almış ben onlara gideceğim için. Bakır sahan. Bak bunu sana aldım dedi. Şaşırdım mahcup oldum ve tabii çok sevindim. Kv de bizi izliyor. O an ona çok gıcık oldum. Ben yengemin değil senin gelininim dimi. insan gelinine bi çöp almaz mı? Yengemin gelini yok. beni hep metheder. kaynanama çok şanslısın hem elinde hem dilinde gelinin var kıymetini bil der. kaynanam da beni sever. evet öyle diyor. o benim gelinim değil kızım diyor. ama o kadar dilde. fakir de değiller hatta dayımlar kaynanamdan daha kötü durumda. bu işler paraya değil gönüle bakıyor.

ben de az önce düşündüm. üzüldüm. keşke kaynanam dayımızın eşi gibi olsa dedim içerledim.

Dayanamadım daha az önce eşime bunu söyledim. dedim ki keşke annen yengem gibi olsa. bugün gene hediye almış bana. annenle öyle bi ilişkim olsun isterdim. bana hiçbir şey almıyor.

peki eşim ne dedi?

o daha kendine bir şey almıyor ki. öyle alışmış bizimkiler. onlarda böyle alışkanlık yok.

hediyeleşmenin alışkanlığı mı olur ki? insanın içinden gelmez mi? kısaca kayınvalideme olan hislerim ölüyor. elimde değil. napsam acaba büyütüyor muyum sizce? boş mu vereyim? o zaman da soğuk davranırım.
Bu konu daha önce de açıldı, aynı kelimeler , hatırladım...

hayır eşimin de benim de ilk evliliğimiz. daha önce konu açmadım.
Şu an sizin eski konunuzla şikayet etsek 5dkda aynı kişi olduğunuz anlaşılır zaten neden yalan söylüyorsunuz? İki postta da konular yaşlar tamamen ayni, yaptığınız gramer hataları ve kullandığınız kelimeler aynı. İnanılmaz takıntılı birisiniz, muhtemelen eşiniz sizden ayrılır.

İnsanlar sizin kuklaniz değil, onu yapsın bunu yapsın diyemezsiniz. Size hediye almıyorlarsa siz de almazsınız. Bu kadar basit. Bana ilgi göstermeyen, hediye almayan benimle gezmeye gitmek istemesin diyorsanız gezmek istemiyorum diyebilirsiniz. Koskoca 42 yaşında kadın bana onu almadı bunu almadı diyor ya, neden evlenmediginiz çok belli oluyor gerçekten. Gelincilik oynama hevesiniz vardıysa 20nizde evlenseydiniz yani ne diyeyim.

Ayrıca hiç sevmem milletin çuk çaput hediyesini eve doldurmayi. Kimseye almam kimse de bana almasın bulaşık bezi falan.

Başka kaynın var mı? Yarın öbür gün evlenince eminim ona yapar. Canları isteğine çok güzel yapıyolar. Sen de hiç bir şey alma bence. Seni çok saymıyor gibi geldi bana. Küçük bir hediye de alınır ya onca zaman. Bana garip geldi.
😄😄 bilen biliyor ileride gider hatta bu ayrımı torunlara kadar götürebilir

Merhaba hanımlar. Üfürükten teyyare gelebilir size ama benim de kendi çapımda bir derdim var. Açıkçası benim için önemli bir konu olmasa başlık açmazdım ama size gereksiz bir konu olarak gelebilir.

kayınvalidem ile aramda sorun yok. Çok sıkı fıkı değiliz ancak resmi de değiliz. Davetli gider geliriz. Aslında ben cana yakın biriyim ve istesem onunla daha samimi olabilirdim. O da dünden razı. Yalnız maalesef içimden gelmiyor. Çünkü ondan istediğim geri dönüşleri alamıyorum. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Kv bana hiç sıfırdan hediye almadı. Düğünde takı takmadı. Çeyrek bile takmadı içinden gelip de. Pazardan ordan burdan dandik bir adet elbezi bile alıp vermiş değil. İlk zamanlar annemle olan ilişkim gibi devam ettim onunla. Kendi annem çarşı pazar gezer illa ki bir şeyler alır. Ben de alırım. Kv de öyle sandım. Misal kendime havlulu mutfak önlüğü alıyorken ona da aldım. Kendime sosluk aldım ona da aldım. Baktım aylar geçti. O bana hiçbir şey almıyor. Bize misafirliğe geliyorlar eli boş, g.tü yaş. İnsan Bakkaldan petibör olsun alır gelirken. Düşünür yani.

Her neyse anladım ki eşimin ailesinde böyle şeyler yok. Bi yere eli boş gidiyorlar. Ufak hediyeleşmeler yok vs.

Eşimin dayısının bir eşi var tam benlik. Kadını çok seviyorum. Ne zaman onlara gitsek mutlaka bana bir şeyler almış oluyor kadın. Mesela bulaşık kurulama bezi. Pazarda 50 lira ama hediye bu arkadaşlar içten gelen bir şey beni inanılmaz mutlu ediyor. Her seferinde kv de yanımızda oluyor. İnsan durur düşünür ben neden gelinime hediye almıyorum der dimi?

Bu akşam da yine dayımızın eşi, kv ve ben oturuyorduk. Yengem gene bir şey almış ben onlara gideceğim için. Bakır sahan. Bak bunu sana aldım dedi. Şaşırdım mahcup oldum ve tabii çok sevindim. Kv de bizi izliyor. O an ona çok gıcık oldum. Ben yengemin değil senin gelininim dimi. insan gelinine bi çöp almaz mı? Yengemin gelini yok. beni hep metheder. kaynanama çok şanslısın hem elinde hem dilinde gelinin var kıymetini bil der. kaynanam da beni sever. evet öyle diyor. o benim gelinim değil kızım diyor. ama o kadar dilde. fakir de değiller hatta dayımlar kaynanamdan daha kötü durumda. bu işler paraya değil gönüle bakıyor.

ben de az önce düşündüm. üzüldüm. keşke kaynanam dayımızın eşi gibi olsa dedim içerledim.

Dayanamadım daha az önce eşime bunu söyledim. dedim ki keşke annen yengem gibi olsa. bugün gene hediye almış bana. annenle öyle bi ilişkim olsun isterdim. bana hiçbir şey almıyor.

peki eşim ne dedi?

o daha kendine bir şey almıyor ki. öyle alışmış bizimkiler. onlarda böyle alışkanlık yok.

hediyeleşmenin alışkanlığı mı olur ki? insanın içinden gelmez mi? kısaca kayınvalideme olan hislerim ölüyor. elimde değil. napsam acaba büyütüyor muyum sizce? boş mu vereyim? o zaman da soğuk davranırım.
Iki lafınızdan biri "aldı", "almadı".. Kayınvalideniz sizi seviyor ve kızım gibi diyor, önce bunun kıymetini bilin.. Dayınızın eşine, kayınvalidenizle kıyaslayacak kadar, kaptırmayın kendinizi..

Diğer konunuz da bu.
Orada kayınvalide yiyecek içecek olarak her şeyi alır yapar, hiç karışmaz, bir şey olsa beni tutar, ben.eşime annen böyle istiyor diye her şeyi yaptırırim demişsiniz.
Şimdi de her şeye karışıyora dönmüş konu.
Resmen kendi kendinize sıkıntı arıyorsunuz koca kadın.
Allah akıl fikir versin.

Diğer konunuz da bu.
Orada kayınvalide yiyecek içecek olarak her şeyi alır yapar, hiç karışmaz, bir şey olsa beni tutar, ben.eşime annen böyle istiyor diye her şeyi yaptırırim demişsiniz.
Şimdi de her şeye karışıyora dönmüş konu.
Resmen kendi kendinize sıkıntı arıyorsunuz koca kadın.
Allah akıl fikir versin.
Size ev vermişler oturun diye yazınca da benim zaten evlerim kira gelirlerim var a evrilmişti konu. Kayına her öğlen yemek yapmalar, arabasını altlarına vermeler... Kadın takmış kafaya, kayınvalideyi yoğurucam istediğim şekle sokucam diye ahdetmiş. Parasını kendi ödedikleri halıyı bile annesine seçtiren, annemin gönlü olsun diyen bir kocası varken kadınla uğraşıyor.

Size ev vermişler oturun diye yazınca da benim zaten evlerim kira gelirlerim var a evrilmişti konu. Kayına her öğlen yemek yapmalar, arabasını altlarına vermeler... Kadın takmış kafaya, kayınvalideyi yoğurucam istediğim şekle sokucam diye ahdetmiş. Parasını kendi ödedikleri halıyı bile annesine seçtiren, annemin gönlü olsun diyen bir kocası varken kadınla uğraşıyor.
Kira gelirleri var ama kayınvalideyle dışarı çıkınca, gelinim ev hanımı belki parası yoktur diye düşünüp harcama yapmıyor diye dert yanıyor. 😁 Onun cebinden çıkacak paraya bakıyor.
Kayınvaliden ne fena desinler diye konuyu işine geldiği gibi çeviriyor.

Kaynına her gün öğle yemeği hazırlıyor hem de güle isteye. Kendi arabasını bile vermiş kullansınlar diye. Yani ayrıma gerek kalmıyor, kendisi zaten gönüllü.

Kaynına her gün öğle yemeği hazırlıyor hem de güle isteye. Kendi arabasını bile vermiş kullansınlar diye. Yani ayrıma gerek kalmıyor, kendisi zaten gönüllü.
Şaşırmadım canı istemiyor size yapmak.Çünkü bunca yıl da hediye de alınır. Millet neler yapıyor. Bence aranız o kadar da iyi değil. Sizi kullanıyor. Sakın hediye almayıın. Kavga da etmeyin değmez bu konu için. Ama mesafeli olun ve asla taviz vermeyin

Back