Evliliğim hakkında bir yol gösterin

İnşallah çok istiyorum bir an evvel kurtulmayı ama süreç uzun olacak gibi
Süreç uzun olsa da sonu güzel. Boşanmak ne olursa olsun zaten sancılı bir süreç. Siz tüm yükü üzerinize alıp birde sırtınızda bir asalak taşıyorsunuz. Bi de annesi var üstelik. Lütfen omzunuzdaki yüklerken kurtulun. Nefes aldığınızı hissedeceksiniz.

Maalesef bu sebeplerden dolayı gemileri yakıp gidemiyorum. Ailem bana sahip çıkar bebeğe bakar ama orada erkek kardeşim kız kardeşim sık sık gelen aile büyükleri var. Ayrıcada sürekli bir biz demiştik diye başımın etini yerler. Burada çalışana kadar durup bebek 2 yaşına gelince kreşe mi versem diye düşünüyorum. O zamanda hem kira hem kreş altından nasıl kalkarım bilmiyorum.
canim bu adam duzelmez hayatıni çürütür cocuguda mutsuz eder. bence apart tarzi bi ev tut kucuk orda kal.cocuguda ise gdierken annenlere birak donuste al.yani ailenlede surekli icice olmazsin .ailendeki kaostan once bence burdaki sikintilarin buyuklugune bak.öz ailen her turlu senin yaninda olacak basta soylenselerde uzulselerde .ama bu adam yakinda sana borcta takar gitme diye .seni faizede sokar

Çok merak ediyorum nasıl geçiniyorsunuz. Tamam kira yok. Ama bebek var. Masraf. Dışarı çıksan masraf. Adam 2 ay çalışıp bırakıyor o para o sürede nasıl yetiyor. Ne yiyip içiyorsunuz. Adam gezecek parayı nerden buluyor

Merhaba hanımlar. Evliliğim ve eşim hakkında konuşup dertleşebileceğim kimsem yok o nedenle objektif yorumlarınıza çok ihtiyacım var.
Öncelikle 3 yıllık evliyiz ve bir yaşında bir bebeğimiz var. Ben memurum 31 yaşındayım ve şu an ücretsiz izindeyim. Eşim ise geçici işlerde çalışıyor. Sorun tam da burada işte. Eşim iki ay çalışır 1 ay yatar işe filan gitmez. İlk başlarda bu gözüme hiç batmazdı. Evde olduğu zamanlarda beraber gezerdik yerdik içerdik benim maaşım ikimize de yetiyordu. Ta ki bebek olup ben ücretsiz izne ayrılana kadar. Doğum olmadan evvel yaşadığımız şehirden tayin isteyip ailemizin olduğu yere geldik. Burada yeni evlenince ev almıştık düğünde takılan altınlar ve kayınpedirimin emekli ikramiyesiyle. O nedenle hem kira ödemeyelim hem ailelerimiz bebeğe bize yardım eder diye düşünüp geldik. Keşke gelmez olsaydım. Eşim doğumdan sonra tamamen değişti. Yine aynı şekilde bir iki ay çalışıp bir ay evde yatıyor ama bu kez her Allahın günü arkadaşlarıyla takılıyor. Küçücük bebeğimiz var yardım edeyim demez. Bıktırdı artık beni. Yarın bir gün iznim bitip işe başlayınca da aynısı olacak. Boşanmaktan da çok korkuyorum küçücük bebekle tekrar ev mi tutayım ne yapayım ailemin evine dönmek istemiyorum orası ayrı bir kaos. Şu an oturduğumuz ev eşimin üstüne hayatta gitmez. Anca mahkeme yoluyla artık kaç yılda hakkımı alabilirsem artık. Bu süreçte ne yapabilirim. Eşimi çalışmaya eve bağlı olmaya ne yapıp ikna edebilirim. İkna edemezsem de nasıl bir yol izlemeliyim. Nasıl bir süreç olur boşanma aşamasında ?
Lütfen kırıcı yorum yapmayın teşekkür ederim.
Sırf kira ödememek için bu parazit adama katlanacak mısınız? Bebeğin 2 yaşını bekleyin. Kiraya çıkın ve kreşe verin. Altından kalkarsınız. Yine de eşinizle konuşun. Böyle devam etmeyeceğini yuvanızın dağılacağını söyleyin. Bebeğe de biraz düşkünse davranışlarını değiştirir

Çok haklısınız kimseye diyemiyorum zaten. Bir iki annemle dertleştim o da eşime düşman oldu. Kendin ettin kendin buldu dedi. Ona da anlatmıyorum artık. Böyle kendimi yiyorum. Ailemin evine gitmek istemiyorum. Bebeğe bakarlar ama yani sürekli bunun lafını ederler. Biraz daha büyük olsa kreşe verirdim ama çok küçük. Zaten eşim çalışmadığı için ayrıldım ücretsiz izne. Ben küçücük bebekle işe gideceğim sen evde yatacak mısın diye ben de gitmiyorum son güne kadar kullanacağım izin hakkımı. Ama bıktım gerçekten. Ben evde bebekle evle uğraşıp debelenip duruyorum paşam sağda solda gezmede artık bıktım.
Sizin yerinizde olsam evde yatan erkeği çekmektense birkaç yıl anne baba dırdırı çekmeyi göze alırdım. Bence eşiniz değişmez. Ama siz işe geri dönüp mis gibi hayatınızı baştan kurabilirsiniz.

Ücretsiz iznim seneye Şubat'ta bitiyor o zamana kadar dönmeyi düşünmüyorum. Ama iznim bitince mecbur döneceğim çok zor atandım işime ara vermem mümkün değil maalesef. Öyle olsa ara verir bebeğime bakarım ama maalesef dönmek zorundayım.
Mesleğini bırakma tabi ki..ama ona sorumluluklarını hatırlat mutlaka..öyle yan gelip yatmakla olmaz babalık kocalık..kesin bir dille çalışması gerektiğini..çalışmazsa böyle bir evliliği sürdürmek istemediginizi anlasın..

Merhaba hanımlar. Evliliğim ve eşim hakkında konuşup dertleşebileceğim kimsem yok o nedenle objektif yorumlarınıza çok ihtiyacım var.
Öncelikle 3 yıllık evliyiz ve bir yaşında bir bebeğimiz var. Ben memurum 31 yaşındayım ve şu an ücretsiz izindeyim. Eşim ise geçici işlerde çalışıyor. Sorun tam da burada işte. Eşim iki ay çalışır 1 ay yatar işe filan gitmez. İlk başlarda bu gözüme hiç batmazdı. Evde olduğu zamanlarda beraber gezerdik yerdik içerdik benim maaşım ikimize de yetiyordu. Ta ki bebek olup ben ücretsiz izne ayrılana kadar. Doğum olmadan evvel yaşadığımız şehirden tayin isteyip ailemizin olduğu yere geldik. Burada yeni evlenince ev almıştık düğünde takılan altınlar ve kayınpedirimin emekli ikramiyesiyle. O nedenle hem kira ödemeyelim hem ailelerimiz bebeğe bize yardım eder diye düşünüp geldik. Keşke gelmez olsaydım. Eşim doğumdan sonra tamamen değişti. Yine aynı şekilde bir iki ay çalışıp bir ay evde yatıyor ama bu kez her Allahın günü arkadaşlarıyla takılıyor. Küçücük bebeğimiz var yardım edeyim demez. Bıktırdı artık beni. Yarın bir gün iznim bitip işe başlayınca da aynısı olacak. Boşanmaktan da çok korkuyorum küçücük bebekle tekrar ev mi tutayım ne yapayım ailemin evine dönmek istemiyorum orası ayrı bir kaos. Şu an oturduğumuz ev eşimin üstüne hayatta gitmez. Anca mahkeme yoluyla artık kaç yılda hakkımı alabilirsem artık. Bu süreçte ne yapabilirim. Eşimi çalışmaya eve bağlı olmaya ne yapıp ikna edebilirim. İkna edemezsem de nasıl bir yol izlemeliyim. Nasıl bir süreç olur boşanma aşamasında ?
Merhabalar , yaşadığınız durum çok üzücü eşiniz erilliğini kaybetmiş ve sorumluluktan kaçıyor resmen , sizde sorumlulukların altında ezilip bunalmıssınız boşandığınızda kendi ayaklarınız üzerinde pek ala durabilirsiniz bence ama bosandıktan sonra ki süreç çok sancılı oluyor ve bosananlar düzenimi bozmazdım idare ederdim diyor benim gördüğüm kadarıyla çünkü ha deyince boşanılmıyor kaldı ki boşansanız nafaka bile vermez bu adam çocuğa. Çok iyi düşünün boşandığınızda tek olacaksınız ama çocuğunuz için ömür boyu yine o adamı göreceksiniz

Çok acı durumunuz ancak görünen o ki boşanmak en iyisi .Bu tür erkek düzelmez. Bir defa düşünceli olsa karım memur olsa bile ben erkeğim yerim farklı daha fazla para kazanmalıyım diyebilmesi gereken yerde alışmış hazır paraya .böyle erkek çok var .Değmez. boşanan gitsin.Isiniz var aileniz gül gibide bakar .Parayı verdiniz mi herkes bakar kimse seste çıkarmaz. Arada para verirsiniz onlara azar azar da biriktirin kendinize.Cocuk biraz büyüyünce de aile evinden de çıkın mis gibi hayat bosverin bu asalagi

Ya işi olmayan adamla memur kadının ne işi var , sizi asla anlamayacağım, elin herifini doyurmak, bakmak için mi memur oldunuz ve buna da evlilik diyorsunuz, pes doğrusu , böyle embesil heriflerle evlenmeniz çok tuhaf ...

Çok haklısınız kimseye diyemiyorum zaten. Bir iki annemle dertleştim o da eşime düşman oldu. Kendin ettin kendin buldu dedi. Ona da anlatmıyorum artık. Böyle kendimi yiyorum. Ailemin evine gitmek istemiyorum. Bebeğe bakarlar ama yani sürekli bunun lafını ederler. Biraz daha büyük olsa kreşe verirdim ama çok küçük. Zaten eşim çalışmadığı için ayrıldım ücretsiz izne. Ben küçücük bebekle işe gideceğim sen evde yatacak mısın diye ben de gitmiyorum son güne kadar kullanacağım izin hakkımı. Ama bıktım gerçekten. Ben evde bebekle evle uğraşıp debelenip duruyorum paşam sağda solda gezmede artık bıktım.
Boşansan daha kârlısın inan bana , en azından bu herifin donunu yıkamazsın, hizmet etmezsin ...

Ücretsiz iznin bitmesini bekleyip onu harçlıksız bırakacak, zaten boşanmışsınız gibi yaşamaya alışacaksınız. Ne zaman cesaret gelirse o zaman boşanırsınız. Ne denir ki şu an başka.

Hiç konuştunuz mu 'bu babalık değil, bizimle vakit geçirmeyi unuttun' diyerek uyarıda bulundunuz mu? Adamın ne olduğu başından belliymiş ama siz görmezden gelmişsiniz, doğal ortamına da dönünce tümden bekar hayatına bağlamış. Çok fazla seçeneğiniz yok gibi görünüyor

Düğünde takılan herşeyi verdim. Ama kimbilir ne kadar sürer dava. O nedenle elimde avucumda da bir şey yok . Mahkeme kavga gürültü durumları beni çok korkutuyor.
Evlilikten sonra edinilmiş mal eşinizin üzerineyse aile konutu şerhi koydurabilir ve boşanırken satışını pazarlıkla ve avukat aracılığıyla sağlayabilirsiniz. Mal paylaşımı davasıyla uğraşmanız şart değil. Ayrıca aile konutunda yaşama önceliği boşanma durumunda çocuk ve kadına ait. Evin kimin üzerine olduğunun çok bir önemi yok. Aileniz de arkanızda durursa pekala onu ailesinin yanına yollayıp satılana kadar siz oturabilirsiniz. Hatta bence boşanma davası açmayı falan beklemeden gidip şerhi koydurun, eşiniz sebebini sorduğunda da parasız kaldığında evi satmaya kalkmayacağını garantilemek için yaptım, diyebilirsiniz. Sizde ipler gerilmeye başlamış zaten, en fazla kavga edersiniz eve gelmez. Olay çıkarırsa uzaklaştırma cezası da ona patlar zaten

İş buluyor çalışıyor sonra bir bahaneyle bırakıyor. Sonra evde duruyor bir süre yeni iş buluyor. Öyle öyle zaman geçiriyor işte
Bu tiplerde hem bir memura kapağı atar hiç şaşmaz. Siz kör aşık evlenirken eşiniz sağlam maaş derdiyle evlenmediyse ben de bir şey bilmiyorum. Adamı değiştiremezsiniz zaten hep böyleymş, kabullenmişsiniz.Siz değişeceksiniz. Ya hayatınız boyunca sizi yiyip bitirmesini kabulleneceksiniz ya da yeni bir yol çizeceksiniz.

Çok haklısınız. Bu adam zaten doğru düzgün çalışmıyordu ama benim gözümü aşk bürüdü hiç bir şey görmedim. Bebek oluncada tatlı rüyadan uyandım. Bu şekilde yaşamak istemiyorum artık ama ne yapmalıyım hiç bilemiyorum her şeyi bırakıp sıfırdan başlamaya cesaret edemiyorum. Böyle tıkandım kaldım.
Tembel adama fazla yüz vermişsiniz,her kötü huy düzelebilir ama tembellik asla düzelmez.

evin yarısı ile ilgili alabilecğei yönünde kesin konuşmuş hanımlar ama şöyle de bir durum var:

hadi geçmiş olsun.

Höst, o karar defalarca temyize gider geri döner. Nasıl alamıyormuş, bu kadar mı muz cumhuriyeti olduk

Höst, o karar defalarca temyize gider geri döner. Nasıl alamıyormuş, bu kadar mı muz cumhuriyeti olduk

benim 1.5 yıl sonrasına beklediğim bir karar vardı Türkiye'de. usule aykırı şekilde dava süreci yürütüldü ve bi anda aykırı bir karara bağlandı. avukatım da epey alanında tanınan bir avukattır ve adam da şaşıp kaldı. maddi ve manevi açıdan beni yıkıma sürükleyebilecek, asla hukuka uygun olmayacak bir karar geldi ve karara ya da davanın yürütülme sürecine bakılırse muz cumhuriyeti gerçekten.

1. Eve serh koydurun 2. Eger ise gitmeyecekse cocuga baksin siz calisirken bunun anlasmasini saglamaya calisin

1. Eve serh koydurun 2. Eger ise gitmeyecekse cocuga baksin siz calisirken bunun anlasmasini saglamaya calisin
Kendi bakmaz ki, konu shibi de demiş zaten, anasına gider o yatar anası bakar. Ha o durumda belki anasının canına tak derse bi çemkirebilir oğluna

Bebeğiniz küçük kendi hatanız olduğu için aile evinde barınamazsınız bence.
Bu durumda eşinize rahatsızlık vereceksiniz. Yemeğini yapmayın çamaşırını yıkamayın birlikte olmayın. Bebeğinizi annenize bırakıp işe dönme şansınız varsa hemen yapın asla paranızdan bir kuruş vermeyin bırakın icralık oluyorsa olsun asla acımayın. Siz ona kadınlık yapmaya devam ettiğiniz için adam da rahata alışıyor. Olay da çıkarmayın görmezden gelin. O yokmuş gibi yaşayın.

Back