Evliliğim hakkında bir yol gösterin

e adamin duzenli isi yokken evlenmissiniz. iki ay gezip bir ay yatarken hamile kalmışsınız
ne bekliyordunuz, evlenince bir anda sorumluluk sahibi olup tam zamanli ise girecegini mi? boyle bir talebiniz varsa hamile kalmadan once en azindan 1 sene duzei bir iste calismasini bekleyebilirdiniz ki cocukta da ise devam etme ihtimali olsun

Merhaba hanımlar. Evliliğim ve eşim hakkında konuşup dertleşebileceğim kimsem yok o nedenle objektif yorumlarınıza çok ihtiyacım var.
Öncelikle 3 yıllık evliyiz ve bir yaşında bir bebeğimiz var. Ben memurum 31 yaşındayım ve şu an ücretsiz izindeyim. Eşim ise geçici işlerde çalışıyor. Sorun tam da burada işte. Eşim iki ay çalışır 1 ay yatar işe filan gitmez. İlk başlarda bu gözüme hiç batmazdı. Evde olduğu zamanlarda beraber gezerdik yerdik içerdik benim maaşım ikimize de yetiyordu. Ta ki bebek olup ben ücretsiz izne ayrılana kadar. Doğum olmadan evvel yaşadığımız şehirden tayin isteyip ailemizin olduğu yere geldik. Burada yeni evlenince ev almıştık düğünde takılan altınlar ve kayınpedirimin emekli ikramiyesiyle. O nedenle hem kira ödemeyelim hem ailelerimiz bebeğe bize yardım eder diye düşünüp geldik. Keşke gelmez olsaydım. Eşim doğumdan sonra tamamen değişti. Yine aynı şekilde bir iki ay çalışıp bir ay evde yatıyor ama bu kez her Allahın günü arkadaşlarıyla takılıyor. Küçücük bebeğimiz var yardım edeyim demez. Bıktırdı artık beni. Yarın bir gün iznim bitip işe başlayınca da aynısı olacak. Boşanmaktan da çok korkuyorum küçücük bebekle tekrar ev mi tutayım ne yapayım ailemin evine dönmek istemiyorum orası ayrı bir kaos. Şu an oturduğumuz ev eşimin üstüne hayatta gitmez. Anca mahkeme yoluyla artık kaç yılda hakkımı alabilirsem artık. Bu süreçte ne yapabilirim. Eşimi çalışmaya eve bağlı olmaya ne yapıp ikna edebilirim. İkna edemezsem de nasıl bir yol izlemeliyim. Nasıl bir süreç olur boşanma aşamasında ?
Lütfen kırıcı yorum yapmayın teşekkür ederim.
Ayni durumdan muzdarip bir kadınım. Memur değilim ama mesleğinden dolayı her işte calisabiliyordum . Bebegim olmadan önce onkoloji ilaç firmasından çalışıyordum fıstık gibi isim vardi. Eşim inş mühendisi. Baktım benimki çalışmıyor. Ben sabahın köründe gidiyorum akşam 5 te eve geliyorum daha yemek yapacam vs kendisi hayvan gibi uyuyor koltukta . Bir iki üç derken dur kendime bıraktım işi o yatacak ben çalışacam öylemi? O çalışır sandim tirt çıktı evde b.k gibi geçiniyoruz o sıralarda zaten ailesi surekli baskı yapiyordu memlekete gelin diye burda iş çok kaynana ile yaşamak istemediğim için asla kabul etmedim kuru ekmeğe muhtaç kalırım da o ruh hastasıyla yaşamam diye zaten o sıralarda çocuğumuz olmuştu. Derken başımıza gelen bir musibetten ötürü memlekete geldik şuan afedersin it gibi çalışıyor. Böyle ağır konuşmamın nedeni evde çok kavga ettik sürekli ayrılmak istiyordum .şimdi ise kaynana ile birlikte evler ayrı olsada laf soka soka yaşıyoruz. Hâlâ ne yaşayacağım belli değil. Cocugumdan olmasa bir dakika duracak kadar aptal bir kadin değilim. Böyle uzun yazdım k.b ama ailelerin devreye girmesi şart biraz paran varsa uzun bir süre onu terk et . Ya da bu mesele boşanmaya kadar geldiyse ailelerinden bira araya gelip konuşması şart Allah yardımcın olsun

Paranızı idare edin eşinize bakmak durumunda değilsiniz iş bulmayio oyun oynuyor gerekçesi yok Ben boşanır evin yarısını mahkeme yoluyla talep eder ve bebeğe nafaka isterdim .Valla bilemiyorum evdeki kaosu aile evinizide buda kaos yani ilerisi daha berbat ben ona bakmayı kabul etmem.Herkes bakacak kendine birde bebek var o mu işe girecek babasının yerine

Bence yol yakınken kurtulun derim ben inanmıyorum düzeleceğine sizin maaşa güveniyor ev kirasida yok yoksa yukardaki üye gibi çocuklu coluklu cekersiniz hala ne yaşayacağım belli değil yazmış size feyz olmalı calismayi sevmeyen adan çalışsa bile burnunuzdan getirir zaten

1+1 ev tutup annenden çocuğa bakması için yardım isteyebilirsin.
Ara sırada kv bakar.
Boşanıyorsun diye çocuğun bütün sorumluluğunu almak zorunda değilsin.
2 yaşından sonra da ver kreşe.
İlk sene biraz fazla hasta oluyorlar yine hasta oldukça annen bakar babaannesi bakar böyle böyle büyüyorlar.
Altınların ederi neyse de alırsın.
Zaten mahkeme sanmıyorum ki seni evden çıkarsın çocukla eşin gider ailesinin yanına.
Böyle bir asalağı çekeceğine annenlerin birkaç lafını duymazdan gelebilirsin bence.

Back