Düğün 2020 Gelinleri

Ailesinin evi uzakta, resmi nikahım kıyıldıktan sonra dini nikahım evde kıyılacak, kendi evim olması gerekti maalesef. Çünkü uzakta oldukları için evi de göremediler kardeşleri. Ben de birşey diyemedim.
Hm ozaman sana yardim edecek kimse yokmu vala bende her isomi kendim kostugum icin cok zor ve stresli oluyor.

O zaman iş başa düştü ama hepsini tek günde alma ya da araba falan kullanıyorsan sıkıntı olmaz ama hemen bi liste hazırla ama karışık olmasın bölüm bölüm yap temizlik ayrı baklagiller ayrı kahvaltılık ayrı ki reyonlarda karıştırma.
Adam hazır eve gelip, nikahı kıyıp oturcak :) Ne güzel iş, ben de bulacağım öyle gidip bir ay gelmemelik bir iş :D

Şimdi haklısın derler, yanında hak verirler, ama on yıl sonra, aa o da nikahtan sonra gitti evine, düğünü bile beklemedi deyip şakayla karışık laf çarpıtırlarsa üzülürüm. Huylarını biliyorum maalesef.
10 yil sonra sen mutlu olda arkadasim varsin ded8nler sen dugunu yapsanda diycekler evet wllerinw bi koz gecti kullancaklar ama biz firsat vermiycez konusturmuycaz verecem cevabini bidaha agizlarini acmiycaklar. Suan bizim yanimizda kim var..

Hm ozaman sana yardim edecek kimse yokmu vala bende her isomi kendim kostugum icin cok zor ve stresli oluyor.
Ramazan ayı olmasa hiç sorun değil, bayramı bekleyelim dedim, beklemiyor, zorla nikahı aldırdı ramazanın içine, tospik :D

10 yil sonra sen mutlu olda arkadasim varsin ded8nler sen dugunu yapsanda diycekler evet wllerinw bi koz gecti kullancaklar ama biz firsat vermiycez konusturmuycaz verecem cevabini bidaha agizlarini acmiycaklar. Suan bizim yanimizda kim var..
Kimse yok, ev yerleşti, her iş bitti, oruçlu oruçlu herşeyimi de yaptım çok şükür yaparım da.
Şimdi görmeye geliyorlar, gelelim diye ısrar edip geliyorlar.
İlk günler corona var gelemeyiz diyorlardı, yapayalnız bıraktılar, şimdi yok mu? Var, ama bütün işler bitti...

mutfak alışverişi var, nikahın akşamında evde yemek vereceğiz, 10 kişi oluruz herhalde, odalara bölüştüreceğim sosyal mesafe açısında, 4'er kişi olacak odalarda. Kuaför, makyaj, ev temizliği, alışverişi derken kafam birbirine girdi.
eksik birşey olsun istemiyorum ilk kez evimde ağırlayacağım insanları. tatlısı tuzlusu ne yapsam?
Nikahtan sonra da 4 gün değil mi sokağa çıkma yasağı ? Ona göre çabuk yemekler yapabileceğin makarna ton balığı konserve falan alabilirsin ? Bir de nikah akşamı yemeği gelin vermez ki kayınvalidenin yapması lazım ev ağırlaması olacaksa

kına, düğün, nikah anında; gelinde takılı olur altınlar öyle de olması gerekiyor bence. Kınada takmayıp da ne zaman takacaksın normal hayatta pek takılmıyor.zaten düğün yapmayacaklarmış altında sıkıntı çıkarmasınlar. Ablamın kayınvalidesi "kızım düğünü iptal edelim nikahtan gidin düğün yerine 1 çift fazla bilezik yaparız" dedi mesela.
Banada oyle dedi kayinpederim ben dugun ssonra olsun dedim simdide acilor acilmaz yapmiycam seneye erteliycem .

Kimse yok, ev yerleşti, her iş bitti, oruçlu oruçlu herşeyimi de yaptım çok şükür yaparım da.
Şimdi görmeye geliyorlar, gelelim diye ısrar edip geliyorlar.
İlk günler corona var gelemeyiz diyorlardı, yapayalnız bıraktılar, şimdi yok mu? Var, ama bütün işler bitti...
Ee gerek varmi vala ben hep derdim o akrep akrabalarimdan icin ben dugunlerine gitmedigim icin annem sana kim gelcek kim gelcek gelnesinler istemiyorum derdim gercekten gelmiyolar😁

Nikahtan sonra da 4 gün değil mi sokağa çıkma yasağı ? Ona göre çabuk yemekler yapabileceğin makarna ton balığı konserve falan alabilirsin ? Bir de nikah akşamı yemeği gelin vermez ki kayınvalidenin yapması lazım ev ağırlaması olacaksa
Uzakta oldukları için kardeşleri evimizi hiç göremedi, onlar isteyince ben de kıramadım, çünkü bir kardeşi yurt dışı hostesi, diğeri mühendis, uzak bir yerde çalışıyor, bir daha belki aylarca gelemeyecekler.

Ee gerek varmi vala ben hep derdim o akrep akrabalarimdan icin ben dugunlerine gitmedigim icin annem sana kim gelcek kim gelcek gelnesinler istemiyorum derdim gercekten gelmiyolar😁
Düğünü bırak, sözlerinde nişanlarında çay servislerine kadar yaptım. Ev tuttular gittim temizledim. Yine olsa yine yapardım vallahi üşenmem. Ama kayınvalidem o kadar uzaktan gelip de, üst sokakta oturan teyzem gelmeyince çok kötü oldum. Çok yalnız hissettim..

Uzakta oldukları için kardeşleri evimizi hiç göremedi, onlar isteyince ben de kıramadım, çünkü bir kardeşi yurt dışı hostesi, diğeri mühendis, uzak bir yerde çalışıyor, bir daha belki aylarca gelemeyecekler.
Hmm anladım o zaman yeni gelinsin neticede kendini çok yormucak iyi bildiğin bişileri yap

Düğünü bırak, sözlerinde nişanlarında çay servislerine kadar yaptım. Ev tuttular gittim temizledim. Yine olsa yine yapardım vallahi üşenmem. Ama kayınvalidem o kadar uzaktan gelip de, üst sokakta oturan teyzem gelmeyince çok kötü oldum. Çok yalnız hissettim..
Bende oyle herseylerine kostum hicbirseyimde yoktular..

mutfak alışverişi var, nikahın akşamında evde yemek vereceğiz, 10 kişi oluruz herhalde, odalara bölüştüreceğim sosyal mesafe açısında, 4'er kişi olacak odalarda. Kuaför, makyaj, ev temizliği, alışverişi derken kafam birbirine girdi.
eksik birşey olsun istemiyorum ilk kez evimde ağırlayacağım insanları. tatlısı tuzlusu ne yapsam?
Canım kendi ailenin eviyle senin evin yakınsa annenle birlikte annenin evinde mi yapsanız yemekleri tencereleri evine götürüp ısıtırsın, çünkü nikahtan sonra eve gelip hemen yemekle uğraşacağına o anın mutluluğunu yaşa bence eşinle. Evet ilk misafirin olduğu için de heyecanlısın ama daha çok ağırlarsın onları ☺️

Bugun her is bittikten sonra durmusta ben ev dosemeye gelcektim nezaman döşediniz diyor temizlikte yok ceyizde yok is bittikten sonra aa niye haber etmediniz..

Canım kendi ailenin eviyle senin evin yakınsa annenle birlikte annenin evinde mi yapsanız yemekleri tencereleri evine götürüp ısıtırsın, çünkü nikahtan sonra eve gelip hemen yemekle uğraşacağına o anın mutluluğunu yaşa bence eşinle. Evet ilk misafirin olduğu için de heyecanlısın ama daha çok ağırlarsın onları ☺
Güzel heyecanlar, nasip olsun, başına gelsin de gör :)

Back