2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kizlar ailemin evime gelmesini dört gözle bekliyordum. Sonunda geldiler ama bir hafta olmadan annem bıktırdı beni herkesin annesi mı böyle eskidende böyleydi ama yanında olunca alışkanlıktan mı bilmem tuhaf gelmezdi ama çok sinirlendiriyor beni. Sürekli sitemkar somurtuyor hiç memnun olmuyor hayattan anlıyorum dizleri agrisidi için özellikle bukadar huysuz istediği hicbirseyi özgürce yapamıyor ama dört dönüyorum etrafında ki onlar gelince dinlenirim sanıyordum tam tersi çocukla çok ilgilenmiyorlar yemek bulaşık ev temizlemesi çocuğum derken iyicene yoruluyorum.sikayet etmek istemezdim okadar bekledikten sonra ama annem beni yoruyor beynen

rof. dr. zafer kurugöl;

" covid aşıları sağlık ocaklarında hepatit b ve kızamık aşıları yerine yanlışlıkla karıştırılarak çocuklara yapıldı ve çok iyi sonuçlar alındı ve yakında bu sonuçları ünlü bir tıp dergisinde açıklayacağız."
Olabilir mi böyle bişi ? Bu aşılar ne zamandı

Ben yapamıyorum, olduramıyorum oğlumun doğum gününe annemler geldi. Onlar geldiğnde güya düzene sokacaktım her şeyi. İşler annemle babamın yaptığıyla kaldı babam mutfağı düzenledi, annem sağı solu süpürdü sildi. Ben uykusuzluktan kafamı toplayamayıp zaten her dk çocuk emzirip geri kalan zamanda da hiçbir şey yapmayarak geçirdim. Bi çamaşır yıkadım yatak odası yığınla çamaşır dolu. Eşimin abisi ve yengesiyle de küsüs. Kvnim bu konudaki tavrı beni çok üzüyor. Kimsenin bize yapılan haksızlığı görmemesi üzüldüğümüzü anlamaması çok kalbimi kırıyor. Yüzüm yumuşak diye kimseye sırtımı dönmüyorum diye beni kırması o kadar kolay geliyor ki herkese. Yok sayılıyorum resmen. Bdv yaptım bende burayı içimi dökeyim dedim öyle

Kimse anlamıyor aynı dertlerden muzdarip biri olarak söylüyorum sadece akıl veriliyor. Ve bir kaç gün ailenin verdiği destekle hemen o yılın yorgunluğunu atamazsın. Ama ne güzel destek olmuşlar

Kayınvalidemin eşarbı benim çamaşır teline düşmüştü ben de onu aşağı attım.hiç de pişman değilim ve o işlemi yaparken çok zevk aldım tam 2.5 sene çamaşırlarımın üstüne balkonlarını,terasını yıkarken az pis sular dökmemişti.ohhh intikamımı aldım valla

Ah canjm benim çamaşırlarım hep günlerce katlanmayı bekler.evi süpürüp silmek zaten çok zor olurdu benim için.ya oğlum bir köşede ağlardı ya da eşim çocuğu alıp o suratsız kv yanına götürürdü de öyle koştur koştur temizlik yemek yapardım.bilezik boZdurup robot süpürge aldık o çok işime yarıyor bak.ama az önce çamaşır sermeye çıktım mesela oğlum resmen yeri göğü inletti resmen ağlama krizine girdi.ben de öyle bir çıkmazın içindeyim ki Allah hepimizin yardımcısı olsun inşAllahh

bu nasil bi gaflettir.kizamik 9. 12.ayda yapiliyo

canım benim de bugün ailem geldi.. benim halimden en iyi onlar anlar diye düşünürken, babam kızım bu eve hiç el atmıyor musun diye sürekli kalkıp birşeyleri toparlamaya çalıştı. Gerçekten yetişemediğimi anlamıyorlar..eşim 7'de evden çıkıyor. Oğlumun okulu 8.30'da başladığı için onu okula ben götürüyorum. Oğlana kahvaltı yaptır, bir yaşındaki bebeyi hazırla derken evi savaş alanı gibi bırakıp evden çıkıyorum. Bıraktıktan sonra market alışverişi yapıyorum kucağımda yine bebeyle. eve geliyorum, kıza kahvaltı yaptırmaya çalışıyorum. Döke saça ağzına ne girerse kârdır diye yedirmeye çalışıyorum. Her gün illaki yerleri silmeye çalışıyorum. Çünkü tüm gün yerlerde yuvarlanıyor. Zaten hiç öyle oturup oynaması falan yok. Sürekli kucağımda olmak istiyor. İnan benim sol elim gelişti, sağ kolumda süreki kızı taşımaktan her işi sol elimle yapıyorum. Buna rağmen sürekli mızmız, memnuniyetsiz. Sonra çocuğu okuldan almaya gidiyorum. Öyle zaman oluyor ki yemek yemeyi unutuyorum. Ve babam bile bana diyor ki bu eve hiç el atmıyor musun? Robot değilim ki ben..yorgunluktan ağlıyorum. ve ben anladım ki, eşekten düşenin halini eşşekten düşen anlar. o yüzden seni enn iyi biz anlarız canım

kızlar aranızda kışlık hazırlayabileniniz var mı? varsa önünde saygıyla eğiliyorum keşke hazırlayabilsem, geçen sene hamileyken hazırladığım domates sosları, kızartmalar, taze fasulyeler falan kışın ilaç gibi gelmişti. Hiç yemek yapamadığım zamanlarda hemen kızartma açar koyardım masaya bğr öğün olurdu. keşke yine yapabilsem

Canım öncelikle babanın dedikleri bir kulağından girsin ötekinden de çıksın.boşver.onların zamanındaki çocuklar değilki bu zamanın çocukları..vall ben kv bile patır patır cevapları veriyordum.umrumda bile değil.hatta şimdi diyorumki keşke daha fazla söyleseymişim.neyse..
Kışlık hazırlık az biraz yaptım.menemenlik domates konservesi,domates sos,taze fasulye..taze fasulyenin 2.partisi bozuldu.ama konserve yapmaya ilk başladığımda kesin kv gözü değecek dedim çünkü gözü çok nazarcıdır ve değdi de..eşim oğlumla ilgilendi de öyle yapabildim.hamileyken hiç yapamamıştım mesela çünkü benim hamilelik çok çok zor geçmişti onun için saolsun annem yapmıştı hepsini.
Yarın kısmetse eşim biraz daha fasulye alacak,bamya da alacak ve ablam gelecek yardıma yoksa asla ve asla yapamam.ilerleyen günlerde de türlü ve köz patlıcan yapacağım ama yine ablamla.çünkü oğlum hep istiyorki onunla oynayayım uykusu da yok adamakıllı maalesef.kışın gerçekten de büyük rahatlık oluyor

Bitmek bilmeyen bir yorgunlugum var. Açıkçası herkesten soğudum gözüme batıyor. Eşimden bile son zamanlarda soğudum.kendimi çok yıpranmış ve yalnız sorumluluğa boğulmuş hissediyorum geçmeyen sinirimde çabası. Anlamak destek olmak bu kadar zor olmamalı bence,sende iki tane sorumluluk var bide ama hoşgörü empati çok az insanda olduğuna inanıyorum ben.

Kızlar biliyorsunuzki benim oğlum geceleri kıvranarak ağlıyordu ve sakinleştirip uyutabilmek için çok fazla efor sarfediyordum.diyelim ki uyuttum aradan 1 saat bile geçmeden yine feryat figan ağlayarak uyanıyordu.derdi meme de değil.çünkü asla emmek istemiyordu.kendini dimdik yapıyordu çünkü.kucağıma alıp evde gezinmeye başlayınca susuyordu.ve bu gece boyunca devam ediyordu.saat başı bile olmadan aynı şekilde avaz avaz ağlıyordu.artık dizlerimin başı çözülmeye başlamıştı.uykusuzluktan yorgunluktan ve onjn ağlamalarından özellikle de gece ağlamalarından.annemle ablama açtım konuyu.her ikisi de alıştığını ve bilerek yaptığını oralı olmamam gerektiğini birkaç gün çıldırırcasına ağlayıp ben oralı olmasam bu huyundan vazgeçeceğini söylediler.neyse 2 gün önce dediklerini yaptım ve eşim geldi bana birsürü tepki gösterdi.ne yapmamı bekliyorsun dedim.1 ton çocuğu saatlerce kucağımda gezdirmemi? Eee evet diyor bana.al sen gezdir ozaman dedim.eee efendim onda durmuyormuş.karışma işime dedim.ama tabiki beyefendinin dediği oldu yine.balkona çıktım en son.çınar efendiyi salıncakta okşaya okşaya uyuttum ama gecemden 2 saat gitti.aradan 1 saat geçmeden yine uyandu yine eğleştirdim yine uyandı derken iğrenç bir şekilde sabah oldu ama tüm gün zombi gibi gezdim.bugün 22:30 gibi uyuttum çınarı ve 00:30 da yine ağlayarak uyandı.gittim meme istemiyor sadece dimdik ağlıuor.koydum yatağa ve karşısında oturdjm.ağladı avaz avazzzzzzzzz.20dk sınra kendini yatağa bıraktı ve şu anda uyuyor.eğer devam etseydşm eski düzende bende düzen denen bir şey kalmayacaktı sanırım..bugğn bir iki kez daha aynı hareketleri yapar diye düşünüyorum ama tavrkm net.haaa içim sızlamadı mı?evet hem de çokkkkk.ama hem onun düzeni hem de bizim düzenimiz için böyle olması daha iyi diye düşünüyorum.linç yiyebilirim ama benim oğlan doğduğundan beri özellikle geceleri beni çoookkkkkkk yordu.

Bazen bu şekilde acımasızca olsa yapmak gerektiğine inanıyorum.

Bazen bu şekilde acımasızca olsa yapmak gerektiğine inanıyorum.
Aynen valla canım yoksa tepemize çıkıyorlar.gece ağlamaktan yorulup kendini yatağa atıp uyuduktan sınra eşime son durum raporu verdim.uyudu kendi kendine deDim.ciddi misin dedi vallahi ciddiyim dedim.sana anlatmak istediğim buydu işte dedim.ben de emzirdin de öyle sustu sandım dedi.hayır aç değilki memeyi istemedi bile dedim.veeeeeeeee sabah 5:30a kadar gıkı bile çıkmadan uyudu.ben şok.tecrübeli insanları bazen dinlemek gerekiyormuş.içim çok acıdı ama onun da bizim de düzenimiz için bazı şeylere katlanmalıyız sanki.

Bende bazen böyle davranıyorum sürekli mızmız ağlıyor meme istiyor eşim ver al kucağına diyip duruyor ozaman susmayı nasıl ogrenecek her istediğini yaptirirsa diyorum. Artık onların gösterdiği davranışa verdiğimiz tepkiye bakıyorlar ve bu sefer artık kullanmaya başlıyorlar.

Kaç aydır çıkmayan azı dişlerinden yıldık. Yavrum gelip ağzını gösteriyor acıyor diye Jel sürüyoruz. Parmak sürekli ağzında. Bir sey yerken birden çığırmaya başlıyor. Ben hep ilk alttaki çıkacak diye beklerken biraz önce tesadüf gördüm sağ üstten patlamış Ağzını açmıyor zaten kontrolü zor oluyor. Şimdi diğerleri gelecek herhalde sırayla Normalde huysuz zaten şimdi tavan yapıyor.

Ev işlerine gelirsek çok canım sıkılıyor. Doğru düzgün tek iş yapamıyorum Bir yemeği 3 kerede ancak koyabiliyorum git gel. Sürekli mızlar vaziyette peşimde veya ayaklarıma sarılmış oluyor. Bulaşık çıkarmak ve yerleştirmek imkansız. Neredeyse içine girecek az kaldı. Ellemediği yer yok. O uyurken zaten yapılmıyor çıt sesinden uyanıyor. Temizlik yapmaya bile hasret kalır mı insan? Çamaşırı yıkadık diyelim ütü bekliyor yapılmak için. Uykusuzluk, yorgunluk, bıkkınlık hep üzerimde

Aynen öyle.benim oğlum da babası ve babaannesi yüzünden böyle arsızlaştı zaten.sinsi babaanesi oğlum ağlayınca dörtbiryandan beni taciz edince ben de çınar daha ağlar ağlamaz kucağıma alıyordum.gece-gündüz aynı şeyi yapınca beyefendi çok pis alışmıştı.ablamın bana verdiği tavsiyeyi de zamanında ablamın oğlunun doktoru ablama vermiş.bırakın ağlasın bir iki ağlar sonra susar.ama eğer kucağa alıp eğleştirmeye çalıışırsanız çocuğun arsızlığının esiri olursunuz demiş.şimdi düşünüyorum da gerçekten de çok çok haklıymış.bir de çocuk 50 tane terbiyeyle büyümemeli.mesela babası yukarıya çıkarıyor orda her istediği yapılıyor diye orayı nasıl seviyor!!beni gördüğü anda ağlamaya başlıyor.çünkü niye?ben ona yasaklar koyuyorum.öyle her istediği olmaz.ama ne oldu?olan yine bana oldu.ben aylardır uykusuzum.bir tane cahilin aptallığının bedelini ödedim aylarcaaaaaa.

Cok merak ediyorum, bu bıkkınlıgımiz, endişelerimiz, kosturmalarimiz, uykusuzlugumuz gecicek mi.. cocuklar büyüdükçe de farkli şeyler oluyormuş. Bazen düşününce kötü oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…